Hello There, Guest! Login Register


Kinu M47 Phoenix

Nu exista asa ceva nici la cele mai scumpe rasnite de pe piata.

Unii rasnesc pe lagom p100 la sub 0.7 altii la 1.5+ pe aceasi cafea cu acelasi espresor. Ce ziceti voi sau ce pretentii aveti voi nu exista. Piesele de productie pe cnc/strung whatever sunt de calitati diferite in functie de cine manevreaza utilajele, cat interes are, cat de des schimba cutitele de taiere (un cutit uzat va scoate alte dimensiuni decat unul in parametri) asa ca exista diferente la orice produs. De la kinu la comandante, la lagom p64 sau p100, la nautilus si la ce rasnite mai vreti voi.

Alinierea asta despre care se tot vorbeste de 1-2 ani, este strict necesara la cutite plate. La cutite conice mai ales pentru brew nu are nici o treaba. Fortele care se genereaza la rasnire in cutitele conice departeaza cutitele mai uniform asltfel ca se face o auto centrare. La cutitele plate nu se intampla asta, si din cauza distantei dintre punctele diametral opuse unde se taie boabele, o dezaliniere la plate este mai nasoala, si genereaza macinaturi mult mai proaste decat pe conice.

Deci hai sa nu ne batem capul cu ce nu este important, ca nu are nici un rost.

Dejeaba imi produce Kinu un ax de rasnita care are abatere 5 microni, daca talerul pe care se aseaza cutitul mobil este descentrat, ori este introdus stramb (cutitul trebuie sa stea perpendicular pe axul de rotire) chiar credeti voi ca se intampla asta la perfectie? Sau ca rulmentii sunt in centru perfect introdusi in corpul rasnitei in amsablu cu cutitul fix. Aha, cu siguranta, si toate la 200 euro cu o precizie de productie pt utilaje spatiale.

Nici macar la rasnite de 3000euro nu se intampla asta. Am avut cutite de 500 euro care nu erau drepte ci aveau o abatere de sub 1 sutime.
Roest L100+, Kinu, V60, acaia scale, brew grinders: Favorite 2a+ kenia burrs, dm47+ kinu pob
 
Reply
(25-11-2022, 09:34)Darsidius Wrote: Fortele care se genereaza la rasnire in cutitele conice departeaza cutitele mai uniform asltfel ca se face o auto centrare. .
Legat de autocentratea asta (că nu am auzit teoria asta pe nicăieri) ea se face nu la toate sistemele cu cuțite conice, exemplu: Honne care are o curea super întinsă și tine tot ansamblu strâmb când lagărul se uzează.
La cele manuale sau cu direct drive da, se autocentreaza pe masura ce se umple cu așchii perimetral cu condiția ca axul sa fie liber la dirijat unde zice burrs.
Toper Cafemino 1kg + TC4ESP, ACS Vostok, ACS Vesuvius Leva , Expobar Brewtus, Gaggia Mini, La Pavoni Professional, Cafflano Kompresso, Mypressi v.2, Flair Pro 2, DF-83, Niche Zero, ARCO-duo, Kinu Classic+Phoenix, 1Zpresso.
 
Reply
Dacă ții râșnița înclinată mai este centrată?
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979
 
Reply
Este centrata de boabe/macinatura. Cata vreme nu intra doar dintr-o parte, e OK.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
Teoria asta cu centrarea prin macinare au scos-o fanii commandante, unde rotorul se zbate pe ax ca talanga. Un fel de autoamagire... las'ca e bine asa...
La cele cu rotorul fix pe ax e un nonsens, ar demola toata argumentarea cu uniformitatea macinaturii.
Asamblarea cutitului rotativ pe ax la kinu este mult mai fest decat la o rasnita cu reglajul jos, practic nu ai nici un joc lateral acolo. 
Doar o deplasare de 50 microni intr-o parte, echivalentul a 3 gradatii Kinu, ar face ca pe o parte sa iasa granule de 250 si pe cealalta parte de 350. La espresso asa ceva se simte.
Ce sens ar mai avea atunci sa ne facem reclama cu precizia reglajului de 10-15 microni, daca pedalam pe teorii din astea ca macinatura autocentreaza.
In plus, autocentrarea asta ar merge daca am avea pe tot cercul grauntze de marime si duritate egala... pai la cat de anarhic se sparg boabele, e clar ca nu rezista nici argumentul asta. Poti avea intr-o parte o boaba intreaga, care atunci intra la spart, si in alta parte una deja facuta faramitze.

Asa ca e ok sa rasnesti si inclinat, unii chiar recomanda asta, si furnizeaza suport special pentru rasnire mai ergonomica in modul asta, cu rasnita asezata pe o masa, vezi la kazak un exemplu.
 
Reply
Raspunsul de la kinuservice.de

" The gap between the burrs on 0 is intentional. In the past, we used to close them entirely, but some users tried grinding on 0, others forgot they were on 0 and ended up damaging their burrs, so now we have this safety measure to avoid that Smile
There is a axial manufacturing tolerance range for this gap, but it is not exactly the same on each grinder, so it would be hard to give you the exact size of the gap.
 
To give you some extra understanding of the adjustment, each full rotation changes the distance between the burrs by 0.5 mm, so from one number to another that's 0.05 mm (thickness of a human hair) and one small line is 0.01 mm.
So with the 2.6.0 setting you'd be opening the burrs 1.3 mm + the gap.
 
If you are trying to find the exact size of your ground coffee particles, we think it's best and strongly recommend using a Kruve sifter & that will do the job Smile "
 
Reply
Phoenix are 0.75 mm pasul. 0.5 o fi la clasic.
Nu stiam ca mai fac cu 0.5, au fost vorbe ca din cauza de finete prea mare si intrat praf de cafea in filet, au existat blocaje... motiv pentru care ar fi revenit la 0.75 mm.

Nu e nevoie sa iti mai incarci un sertar (si portofelul  Big Grin ) cu un Kruve, pentru o operatie care o faci doar odata...
Poti afla distributia si optic, prin fotografierea macinaturii, si analiza cu un program specializat.
 
Reply
Referitor la acei 1.3mm, este o informatie insuficienta ca sa poti estima marimea granulei medii care iese dintre cutite, care se poate aproxima cu formula postata ceva mai sus.
Ca sa fie mai clar vizual, urmariti cateva momente, la 2:24, din acest clip despre Arco, avand cutite foarte asemanatoare cu Kinu.

 
Reply
4 ani mai tarziu....

Nu am apucat sa parcurg toata conversatia de aici sa gasesc daca s-a transat discutia legata fiabilitatea constructiei lui Pheonix fata de Simplicity asa ca va intreb... Sunt diferente notabile la fiabilitate? Pentru un utilizator casnic de 1-2 espresso pe zi si Aeropress in concediu, e necesara diferenta de pret pana la Simplicity?

Multumesc frumos!
 
Reply
Unora li s-a fisurat piesa de centrare a axului, dar nu exista date despre amploarea fenomenului, aici doar vreo doi-trei colegi imi amintesc ca s-au plans, acum vreo 2 ani
Kinu a reparat fara comentarii, fiind in garantie, 5 ani parca, depinde acum daca ai stare fara rasnita in perioada de reparare.
Nu exista vreun comunicat oficial ca s-ar fi descoperit vreo cauza, sau ca s-ar fi schimbat ceva ca sa se imbunatateasca situatia. Dar de atunci nu s-a mai plans nimeni.
Ar fi de asemenea bine de stiut ca fata de acum 2 ani oferta este acum mult mai larga, multa lume nu mai considera Kinu prima optiune.
 
Reply
(06-04-2023, 14:55)renatoa Wrote: Ar fi de asemenea bine de stiut ca fata de acum 2 ani oferta este acum mult mai larga, multa lume nu mai considera Kinu prima optiune.

Poti da mai multe detalii, te rog? Poate in privat, sa nu poluam topicul? 

Multumesc.
 
Reply
Nu e nimic secret, putem muta discutia la cafenea, de acord cu poluatul.
Rasfoieste intai ultimile pagini din topicul de rasnite manuale capabile espresso, ca sa avem o baza de pornire.
Nu PM, ca nu am nimic de vandut  Rolleyes
 
Reply
Revin in cateva zile dupa ce il parcurg Big Grin

Mersi
 
Reply
Salut! Am M47 Phoenix de un an jumătate, am râșnit maxim 20kg de cafea. 
Recent am remarcat ca pentru aceeași cafea trebuie sa macin mai fin. Ce măcinam înainte la 1.3.5 - 1.4 acum macin sub 1.3 și tot nu e suficient. 
Am desfăcut râșnița să curăț cuțitele și mi se pare cam tocite. E normal să fie așa?
Atașez un link cu poze la cuțite: https://drive.google.com/drive/folders/1...m_lAcHcgjN

Mentionez ca la 0 e punctul minim, doar ca cuțitele nu se ating. Din ce am citit pe aici, au făcut asta pe modelele mai noi ca să prevină accidentele.
Lelit PL41TEM IMS + Eureka Mignon Zero
Wacaco Nanopresso + Kinu M47 Phoenix
 
Reply
Nu există cutite de râșniță tocite in mediul casnic, majoritatea vor tine o viață sau vor trebui schimbate maxim o data în viață.
Cafeaua se schimbă datorita proceselor interne din bob, oxidarea degradand-o dupa prima luna de la prajire. Acest proces se întâmplă zilnic, deci poti constata cu ușurință ca la cateva zile s-ar putea sa ai nevoie de ajustari ale gradului de macinare. Acum nu ai precizat la ce orizont de timp te referi, căci "inainte" poate insemna si acum o luna, doua, patru, ceea ce face comparația fără sens pentru ca intervin o mulțime de variabile in acest timp, de la gradul de prajire ce poate diferi inclusiv de la o punga la alta, pana la umiditatea din bobul verde, schimbare de sac, lot, chiar recoltă etc
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
Daca nu ma insel, cutitele ar duce in jur de 300kg. Adica in ritmul actual te mai tin “numai” 21 ani…
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
Taisul unui cutit se verifica cu unghia. Da cu unghia pe taisul cutitului, daca ti se opreste unghia in el, e ascutit, daca nu e bont.

Negreala/Coatingul de pe cutite este doar estetic, de protectie, nu face nimic la gust sau la performanta.
Roest L100+, Kinu, V60, acaia scale, brew grinders: Favorite 2a+ kenia burrs, dm47+ kinu pob
 
Reply
Testul asta cu degetul e valabil pe cel exterior, fix.
Cel interior nu are muchii taietoare, este doar tractor, de antrenare boabe.
Canalale frezate in cutitul rotativ sunt niste triungiuri perfect simetrice.
 
Reply
Mulțumesc de informații, m-am mai liniștit. Am văzut vopseaua aia sărită de pe cuțite și de aceea am crezut ca s-au tocit
Lelit PL41TEM IMS + Eureka Mignon Zero
Wacaco Nanopresso + Kinu M47 Phoenix
 
Reply
Salut!
Stie cineva de unde iau si eu un pahar? L-am vazut la Tastecrafters, dar nu e in stoc. Am reusit sa-l sparg si stau fara rasnita Sad
Breville Dual Boiler + Kinu M47 Phonix.
Tamper + Nivelator Normcore.
 
Reply
Spart rau de tot, de nu poate sa stea cu banda sau superglue ? Confused
 
Reply
A fost lipit cu superglue, am stat asa cu el vreo 2 luni si a fost ok. Acum s-a rupt o margine de unde e prins fundul. Poate merge sa-l lipesc de tot pana gasesc altul.
Breville Dual Boiler + Kinu M47 Phonix.
Tamper + Nivelator Normcore.
 
Reply
Am comandat ultima versiune de phoenix si acum vine cu 2 pahare (unul plastic si altul cu fund de inox - plus vreo 3 garnituri de rezerva) + inca un cutit de pour-over
 
Reply
garnituri se gasesc de cumparat separat?
 
Reply
Eu am comandat de aici alte pahare https://www.tastecrafters.ro/kinu-143/ra...-1361.html vin doua la pachet, cred ca se acorda si reducere pentru forum.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979
 
Reply
Stoc epuizat la tastecrafters
 
Reply
[Image: A3wwNdt.png]

Ma ajuta si pe mine cineva îmi trebuie o setare pentru Moka pot, turkish si ibric, x,y,z
Stone / Niche Zero / Acaia Lunar 2021 / Kinu Simplicity / Normcore Tamper Wallnut 58,5 v4
Past: DeLonghi La Specialista Arte (EC 9155MB) / Eureka ORO STARK / Timemore Black Mirror Basic+
 
Reply
(19-12-2023, 20:46)BennyLooterKing Wrote: [Image: A3wwNdt.png]

Ma ajuta si pe mine cineva îmi trebuie o setare pentru Moka pot, turkish si ibric, x,y,z
Moka pot = Fine (setarea espresso)
Ibric= Extra Fine
Toper Cafemino 1kg + TC4ESP, ACS Vostok, ACS Vesuvius Leva , Expobar Brewtus, Gaggia Mini, La Pavoni Professional, Cafflano Kompresso, Mypressi v.2, Flair Pro 2, DF-83, Niche Zero, ARCO-duo, Kinu Classic+Phoenix, 1Zpresso.
 
Reply
Am citit pe șite-ul Yume ca pentru moka pot trebuie sa am 1.4, sincer nu as vrea sa puste moka pot-ul cum am văzut în vreo 2 clipuri pe net

Mersi oricum, mai mult mă interesa ceva mai precis si cineva care o folosit kinu pentru reperele anterioare...
Stone / Niche Zero / Acaia Lunar 2021 / Kinu Simplicity / Normcore Tamper Wallnut 58,5 v4
Past: DeLonghi La Specialista Arte (EC 9155MB) / Eureka ORO STARK / Timemore Black Mirror Basic+
 
Reply
Daca ai cuțitele de espresso, da la 1,4 ai fi in zona espresso și ai fi ok.
Cel mai important este să nu treci cu nivelul apei peste valva de siguranță, și să nu tampezi cafeaua decât foarte gentil și recomand sa pui un disc de la aeropress peste puck.
Toper Cafemino 1kg + TC4ESP, ACS Vostok, ACS Vesuvius Leva , Expobar Brewtus, Gaggia Mini, La Pavoni Professional, Cafflano Kompresso, Mypressi v.2, Flair Pro 2, DF-83, Niche Zero, ARCO-duo, Kinu Classic+Phoenix, 1Zpresso.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 3 Guest(s)