Welcome Back Log In Create Account

Kinu M47 Phoenix

(26-04-2021, 19:57)ferossu007 Wrote: ...
Daca tii rasnita in mana si rasucesti incheietura mainii ,se aude ceva, ca un joc al axului in rulmenti sau joc al rulmentilor? mie rulmentii astia imi par jalnici ,au joc vizibil clar.
daca poti, te rog, fa o poza cu grain size-ul macinaturii.
Mi-e greu sa cred ca acei rulmenti au joc la nivelul asta. Practic ar trebui sa se desfaca singuri.
Poate elementele care ii sustin sa aiba joc.

(26-04-2021, 09:12)renatoa Wrote: ...
Liviu, profit de ocazia aceasta ca sa iti propun sa iti folosesti toata influenta pe care o ai la Kinu ca sa rezolve aceasta problema majora, a alinierii la zero a rasnitelor lor.
Este inexplicabil cum au ramas practic singurii pe piata cu acest handicap care este inacceptabil la acest nivel si la firma lor. Si inexplicabil, e chiar elementar reglajul... nici macar nu e un reglaj, se face la montarea rasnitei, cand lipesti blocul de spitze de tubul exterior.
"Reglajul" cred ca provine din filet. De unde incepe, practic. Deci nu la montaj.
Nu cred ca sta cineva sa monteze suportul rulmentilor in functie de ax si pozitia cutitelor.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(26-04-2021, 20:53)Mihai L Wrote:
(26-04-2021, 19:57)ferossu007 Wrote: ...
Daca tii rasnita in mana si rasucesti incheietura mainii ,se aude ceva, ca un joc al axului in rulmenti sau joc al rulmentilor? mie rulmentii astia imi par jalnici ,au joc vizibil clar.
daca poti, te rog, fa o poza cu grain size-ul macinaturii.
Mi-e greu sa cred ca acei rulmenti au joc la nivelul asta. Practic ar trebui sa se desfaca singuri.
Poate elementele care ii sustin sa aiba joc.

aici unul dintre rulmenti :
https://youtu.be/W0DRVlbXz_Y
Cuvantul precizie nu e primul care imi vine in minte cand vad asa ceva .

https://youtu.be/jfu4q-tnqsY
(26-04-2021, 09:12)renatoa Wrote: ...
Liviu, profit de ocazia aceasta ca sa iti propun sa iti folosesti toata influenta pe care o ai la Kinu ca sa rezolve aceasta problema majora, a alinierii la zero a rasnitelor lor.
Este inexplicabil cum au ramas practic singurii pe piata cu acest handicap care este inacceptabil la acest nivel si la firma lor. Si inexplicabil, e chiar elementar reglajul... nici macar nu e un reglaj, se face la montarea rasnitei, cand lipesti blocul de spitze de tubul exterior.
"Reglajul" cred ca provine din filet. De unde incepe, practic. Deci nu la montaj.
Nu cred ca sta cineva sa monteze suportul rulmentilor in functie de ax si pozitia cutitelor.
saeco royal capucino, La Pavoni Europiccola v2 , Kinu M47 Phoenix

Reply
Chiar nimeni de la fabrica nu a facut controlul calitatii acestei rasnite? Se vaita lumea pe aici de chinezarii, dar asta le intrece pe toate.

Reply
(26-04-2021, 20:53)Mihai L Wrote: "Reglajul" cred ca provine din filet. De unde incepe, practic. Deci nu la montaj.

Filetul are un capat, corect?
Un punct unde se opreste insurubarea dintr-un motiv sau altul, dar clar nu din atingerea cutitelor.
In acel punct cutitele ar trebui sa fie aproape sa se atinga, daca nu vrei sa se atinga de tot, pentru ca te streaza faptul ca ar putea veni careva cu bormasina si sa le rada dantura... alt motiv pentru care Kinu a luat decizia asta absurda nu prea vad... mai stii alta rasnita pe piata la care nu se ating cutitele in nici un punct pe toata cursa de reglaj ?

Acest "aproape" sa se atinga il faci usor acoperind unul din cutite cu banda adeziva de hartie, masking tape, care are 0.1mm, dupa care montezi totul strans si dai lipitura finala care stabileste pozitia celor 3 componente: stator, carcasa, ansamblu rotor. Dupa polimerizarea adezivului desfaci rotorul si indepartezi banda de hartie.
Daca si asta vi s-a parut complicat, demonstratia lui @ferossu007, cu saiba de carton, arata ca se poate face si altfel, chiar mai simplu, si ar trebui sa puna pe unii pe ganduri, in loc sa apere orbeste un producator care pentru ei nu greseste...

Acest fapt de a avea un zero real este de o mult mai mare importanta decat schimbul de informatii intre utilizatori, la ce setare sa macine.
Atingerea fizica a cutitelor intr-un punct oarecare, nu neaparat zero, ne permite sa evaluam descentrarea rasnitei simplu si precis fara sa avem nici un instrument de masura sofisticat la indemana.
La fel ca la plate, cu diferenta ca acolo poate fi si reglat... la conice nu ai elemente de reglaj ca sa rezolvi singur o asemenea situatie, dar macar stii daca e de trimis la fabrica, nu mergi pe banuieli cum e acum.

That's all folks.

@ferossu007, verifici daca jocul este real demontand axul, indepartezi arcul, montezi totul la loc, si scuturand rasnita tinuta de marginea de sus, in pozitia normala, cu gura in jos, constati daca s-a transformat in clopotzel. Sau poate talanga ... Smile

Dupa ce am postat cele de mai sus... iaca ce citesc in topicul de Iota:

(26-04-2021, 19:54)Lyvyoo Wrote: Da-i drumul motorului (fara boabe) si invarte usor roata spre fin pana auzi sunetul tip polizor de atingere a cutitelor. Dar inceputul sunetului doar, apoi te retragi imediat ca sa nu creezi probleme sau defecte. Poti pune si un semn acolo (un punct de marker, o bucata de abtibild etc) ca sa nu mai ajungi vreodata. 
Incepand din acest punct asa-zis zero (desi cifra poate indica orice altceva), invarti spre grosier un arc de cerc de 30 de grade sa spunem si acolo faci un espresso din 18g si vezi ce iti iese. Apoi din test in test iti vei da seama cam cat inseamna fiecare miscare de roata.

Si unii isi fac probleme de atingerea cutitelor la o manuala...  care-i (a)normalitatea ?

Reply
(27-04-2021, 10:44)renatoa Wrote: ...
Acest "aproape" sa se atinga il faci usor acoperind unul din cutite cu banda adeziva de hartie, masking tape, care are 0.1mm, dupa care montezi totul strans si dai lipitura finala care stabileste pozitia celor 3 componente: stator, carcasa, ansamblu rotor. Dupa polimerizarea adezivului desfaci rotorul si indepartezi banda de hartie.
...
Si care ar fi scopul acestei operatii de montare/demontare? Pentru ca oricum nu cred ca va fi lasat spatiu sus, daca sunt prea aproape cutitele, si nici nu va intra in interior suportul rulmentului daca este prea departe.
Toata bucata de plastic este dintr-o bucata si zic ca se aseaza pe marginea metalica a rasnitei.
Cata vreme totul este masurabil, nu vad rostul.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(27-04-2021, 10:44)renatoa Wrote: Atingerea fizica a cutitelor intr-un punct oarecare, nu neaparat zero, ne permite sa evaluam descentrarea rasnitei simplu si precis fara sa avem nici un instrument de masura sofisticat la indemana.

Daca se blocheaza cutitele la 0, cum faci evaluarea corect? Te uiti prin corpul rasnitei cu o lumina puternica la capat sa vezi daca e egala distanta pe intreaga circumferinta?
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic

Reply
Cand am scris "ca la plate"... am zis ca am spus tot... deci e nevoie sa fac desene :P

Reply
Mă scuzați că intervin, dar dacă nu scriu nimic cu anii mi-e că-mi retrage Liviu licența de comentator. Mă macină o întrebare: de ce este așa de mare drama pentru că nu este zeroul în același punct la toate râșnițele? Adică efectiv nu înțeleg. De ce ar conta că la mine este 4.5 ture, iar la altcineva este 5.2. Mi se pare la fel de irelevant ca pixel-peepingul la obiective și aparate foto. 

Crezi că doi utilizatori vor avea aceeași cafea, aceeași apă, aceleași cântare, aceleași temperaturi, aceeași manualitate, iar cele 0,ceva ture diferență dintre ce văd pe rotițe le va schimba radical capacitatea de a comunica? De espresso nici nu zic, căci acolo pe aceleași scule mi-e greu să cred că vor prepara doi oameni la întâmplare pucul la fel.

@bogy văd că spune că sunt mai proaste decât niște chinezării, deci presupun că sunt dezaliniate. Dar nu-l văd pe @bogy articulând nimic legat de asta, deci nu pot decât să presupun. 

Atâta timp cât râșnițele sunt aliniate bine și produc rezultate constante, deci toți utilizatorii lor vor putea obține aceleași rezultate, chiar merită sute de rânduri scrise pentru o non-problemă? Căci dacă la mine curge în 2 minute jumate și la tine curge în 4 minute, nu de la câteva diviziuni se trage diferența. Poate-s eu prea zen pentru sportul ăsta, dar zău că nu reușesc să înțeleg. 

De ce trebuie să ne raportăm la setările altor utilizatori? Avem alte cafele, dar vrem neapărat să tragem un shot la 1.5.0, că așa am văzut la cineva. Ok, vedem că la 1.5.0 curge în 60 de secunde. Următorul shot îl încerc la 3.0.0 și văd de acolo cum e. Asta se întâmplă la primele 2 utilizări ale râșniței, după care deja știi ce să faci cu ea. Nu reușesc să înțeleg unde e problema? La cele 40 de grame de cafea pierdute? Ai vreo garanție că dacă îți trimit râșnița mea prin curier, împreună cu cafeaua, îți va ieși același shot cu al meu? Căci orice logică ar spune că nu.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
Asta am zis si eu cateva pagini mai sus, dar problema pare sa fie in alta parte, si anume aici:

(27-04-2021, 10:44)renatoa Wrote: Acest fapt de a avea un zero real este de o mult mai mare importanta decat schimbul de informatii intre utilizatori, la ce setare sa macine.
Atingerea fizica a cutitelor intr-un punct oarecare, nu neaparat zero, ne permite sa evaluam descentrarea rasnitei simplu si precis fara sa avem nici un instrument de masura sofisticat la indemana.
La fel ca la plate, cu diferenta ca acolo poate fi si reglat... la conice nu ai elemente de reglaj ca sa rezolvi singur o asemenea situatie, dar macar stii daca e de trimis la fabrica, nu mergi pe banuieli cum e acum.

Ideea de mai sus banuiesc ca pleaca de la presupunerea ca rasnita nu e aliniata cum trebuie din fabrica si are nevoie de masuratori de confirmare
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic

Reply
(27-04-2021, 12:04)rdumitrescu Wrote: @bogy văd că spune că sunt mai proaste decât niște chinezării, deci presupun că sunt dezaliniate. Dar nu-l văd pe @bogy articulând nimic legat de asta, deci nu pot decât să presupun. 

Banuiesc ca ai vizionat ce a postat colegul nostru (rasnita fiind una noua) https://m.youtube.com/watch?v=W0DRVlbXz_Y&feature=youtu.be

Reply
Si eu tot rar postez, dar ma simt obligat sa intervin atunci cand apar mai vechi pastratori ai adevarului absolut, aparatori ai principiului "crede si nu cerceta", mai mult sau mai putin sponsorizati.

Si apar ori de cate ori cineva incearca sa faca masuratori sau alte verificari. "Cine suntem noi sa punem la indoiala declaratiile producatorului? Cum ne permitem noi sa verificam? Noi stim ca e asa, ca asa a zis fabrica!"

Sa ne intelegem, si eu am aceasta rasnita. Si sunt multumit de ea, desi o folosesec rar, nu am nimic de comentat.

Dar e perfecta? Nicidecum. Pot sa verific daca poate fi imbunatatita? De ce nu? Practic asa s-a dezvoltat, nu? Pot avea indoieli? Absolut!

Nu inteleg incercarea de a proiecta acest fanatism si la ce ajuta el, in afara de polarizarea comunitatii (un cuvant des folosit in ultima perioada).

In final, a te intreba daca este aliniata nu este acelasi lucru cu a sustine (fara dovezi) ca nu este! Aici cred ca trebuie sa facem diferenta si sa stabilim o limita.
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia MDF

Reply
(27-04-2021, 10:44)renatoa Wrote:
(26-04-2021, 20:53)Mihai L Wrote: "Reglajul" cred ca provine din filet. De unde incepe, practic. Deci nu la montaj.

Filetul are un capat, corect?
Un punct unde se opreste insurubarea dintr-un motiv sau altul, dar clar nu din atingerea cutitelor.
In acel punct cutitele ar trebui sa fie aproape sa se atinga, daca nu vrei sa se atinga de tot, pentru ca te streaza faptul ca ar putea veni careva cu bormasina si sa le rada dantura... alt motiv pentru care Kinu a luat decizia asta absurda nu prea vad... mai stii alta rasnita pe piata la care nu se ating cutitele in nici un punct pe toata cursa de reglaj ?

Daca si asta vi s-a parut complicat, demonstratia lui @ferossu007, cu saiba de carton, arata ca se poate face si altfel, chiar mai simplu, si ar trebui sa puna pe unii pe ganduri, in loc sa apere orbeste un producator care pentru ei nu greseste...

Acest fapt de a avea un zero real este de o mult mai mare importanta decat schimbul de informatii intre utilizatori, la ce setare sa macine.

That's all folks.

@ferossu007, verifici daca jocul este real demontand axul, indepartezi arcul, montezi totul la loc, si scuturand rasnita tinuta de marginea de sus, in pozitia normala, cu gura in jos, constati daca s-a transformat in clopotzel. Sau poate talanga ... Smile

Ce talanga mai vrei? :)   https://youtu.be/jfu4q-tnqsY

Dupa ce am postat cele de mai sus... iaca ce citesc in topicul de Iota:
(26-04-2021, 19:54)Lyvyoo Wrote: Da-i drumul motorului (fara boabe) si invarte usor roata spre fin pana auzi sunetul tip polizor de atingere a cutitelor. Dar inceputul sunetului doar, apoi te retragi imediat ca sa nu creezi probleme sau defecte. Poti pune si un semn acolo (un punct de marker, o bucata de abtibild etc) ca sa nu mai ajungi vreodata. 
Incepand din acest punct asa-zis zero (desi cifra poate indica orice altceva), invarti spre grosier un arc de cerc de 30 de grade sa spunem si acolo faci un espresso din 18g si vezi ce iti iese. Apoi din test in test iti vei da seama cam cat inseamna fiecare miscare de roata.

Si unii isi fac probleme de atingerea cutitelor la o manuala...  care-i (a)normalitatea ?

Reply
Normalitatea este sa prevezi ca producator niste situatii critice.
De aceea sunt unele rasnite cu roti de plastic, sa nu arzi motorul. De aceea exista sigurante, ca sa nu se arda echipamentele. Si tot asa.
Pe PL43MMI daca iti roteste cineva hopper-ul fie si din neatentie, ai toate sansele sa lovesti cutitele la gradatia 7 (teoretic pozitia de maxima distanta intre cutite).
Si nu de alta, dar tot clientul va veni in service cu rasnita arsa, avand pretentie de garantie...

Reply
(27-04-2021, 14:17)adif Wrote: Si eu tot rar postez, dar ma simt obligat sa intervin atunci cand apar mai vechi pastratori ai adevarului absolut, aparatori ai principiului "crede si nu cerceta", mai mult sau mai putin sponsorizati.

Si apar ori de cate ori cineva incearca sa faca masuratori sau alte verificari. "Cine suntem noi sa punem la indoiala declaratiile producatorului? Cum ne permitem noi sa verificam? Noi stim ca e asa, ca asa a zis fabrica!"

Sa ne intelegem, si eu am aceasta rasnita. Si sunt multumit de ea, desi o folosesec rar, nu am nimic de comentat.

Dar e perfecta? Nicidecum. Pot sa verific daca poate fi imbunatatita? De ce nu? Practic asa s-a dezvoltat, nu? Pot avea indoieli? Absolut!

Nu inteleg incercarea de a proiecta acest fanatism si la ce ajuta el, in afara de polarizarea comunitatii (un cuvant des folosit in ultima perioada).

In final, a te intreba daca este aliniata nu este acelasi lucru cu a sustine (fara dovezi) ca nu este! Aici cred ca trebuie sa facem diferenta si sa stabilim o limita.
Mie mi se pare normal sa aflu ce si cum, altfel ramaneam la automatul saeco. Dar as vrea totusi sa evoluez ,sa mai invat una-alta.

Si mie mi s-a parut ca unii colegi sar in apararea producatorului ca vezi ca nu conteaza cifrele ci rezultatele in ceasca, placerea...etc
Nu am atacat producatorul, ci comentez un produs, nici macar linia phoenix, ci doar rasnita mea, care e asa cum e, incerc sa aflu cat mai exact CUM e. Daca e vorba de o greseala sau de ceva de reparat la rasnita ,eu am convingerea ca voi fi sprijinit de fabricant. Nu ma astept ca, daca dau bani de Logan, sa primesc un Mercedes, dar nici caruta .
Acum ,discutand si schimband idei, o sa ma lamuresc pana la urma ce trebuie sa fac , si apoi voi discuta la fabrica, cand voi sti CE trebuie sa fie aceasta rasnita.
Stiu sigur, din munca mea , ca acolo unde rulmentii au joc, nu mai putem vb despre uniformitatea macinaturii, precizia sculei influenteaza direct rezultatul lucrului cu scula respectiva.

De ce e important sa avem sisteme de referinta cand fiecare cafea e diferita ,plus tehnicile de lucru, etc? Pentru a vorbi aceeasi limba ! Altfel ne trezim ca eu spun alb, iar celalalt intelege galben sau mov...sau invers... Tu spui 95 grade ,dar ale tale sunt celsius, ale mele Fahrenheit ,ale lui nea Costel sunt Kelvin.
   Crezi ca mai putem invata la fel de eficient in conditiile astea, cand informatia e analizata intr-un sistem de referinta gresit? Nici vorba !

Aparatura buna, precisa,(rasnita,espressor etc) sunt indispensabile pt a ajunge la rezultate bune REPRODUCTIBILE (macar dupa ce ai invatat sa lucrezi cu ele)...apoi putem fi zen si sa ne bucuram de calatorie, de rezultatele din ceasca etc. Pt mine si aceasta cautare legata de problemele rasnitei si pana la shotul Morgana face parte din viata si din placerile ei, sigur voi iesi mai castigat .
Va multumesc pt sfaturi, si multumesc admin-ilor si producatorilor ca au facut posibil sa avem posibilitatea sa cumparam cu discount cam tot ce avem nevoie !

Reply
Ca utilizator Phoenix, pot spune ca nu zdrangane si macinatura e uniforma. Deci pt astea 2 chestii treb vb la producător, nu sunt deloc ok.

Sa ai aceeasi setare cu noi nu cred ca e realist (sau util), e normal sa fie diferențe între loturi de produse, totul e sa poata sa macine destul de fin
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 

Reply
Atingerea cutitelor la plate este sport de masa, fact of life, si asta in conditiile in care sunt montate pe motoare electrice puternice. Stiti vreun caz de refuz garantie pe motiv de avariere cutite prin atingere ?

Nu pricep de ce sa refuzi aceasta functionalitate la o conica manuala, unde nu poti distruge cutitele cu mana goala, iar o raschetare produsa de o motorizare electrica se vede cu o lupa, nu trebuie microscop...
Si unii insista ca aceasta fiind normal, in numele garantiei...

Reply
@ferossu007 Cata vreme nu avem conditii identice (inclusiv apa, exact!!!), nu exista reproductibilitate intre forumisti. Cele doua espresoare ale tale cu siguranta livreaza bauturi diferite, cu aceeasi rasnita folosita.

Reproductibilitatea exista doar pentru tine. Cafeaua de dimineata ar trebui sa fie aproape la fel cu cea de la pranz folosind aceleasi setari, rasnita si espressor.

Reply
(27-04-2021, 14:17)adif Wrote: Si eu tot rar postez, dar ma simt obligat sa intervin atunci cand apar mai vechi pastratori ai adevarului absolut, aparatori ai principiului "crede si nu cerceta", mai mult sau mai putin sponsorizati.

Presupun că mie mi-ai scris, din moment ce ai menționat că și tu postezi rar. Mai exact ce adevăr absolut am considerat că dețin? Probabil nu m-am exprimat eu destul de clar. Sunt mulți factori ce definesc o extracție. Din punctul meu de vedere, variația zeroului între exemplare este o non-problemă, dar se investește foarte multă energie în ea. Practic disputam opinia lui @renatoa.

Am explicat și de ce (dacă ar fi fost un adevăr absolut nu aș fi avut de ce să explic). Dacă vrei, facem și experimentul în practică. Îți garantez că nu vei obține același gust nici dacă macini cu aceeași râșniță ca mine.

Dacă ai ceva de zis, te rog să zici până la capăt. Faptul că bați un apropo cu “mai mult sau mai puțin sponsorizați” este cel puțin înjositor. Te rog să-mi explici în ce mod sunt sponsorizat, dacă la mine te refereai.

N-am disputat în niciun fel dacă este aliniată sau nu, ci energia consumată în jurul “zeroului”. Nu are nicio legătură cu alinierea. Dacă din discuții rezultă o râșniță mai bună, cu atât mai bine. Alinierea este un aspect care produce efecte, spre deosebire de punctul de zero. Dacă e proastă, la fel vor fi și rezultatele. Faptul că 3 râșnițe au zeroul diferit nu va schimba nimic. Asta am susținut mai sus și nu mi-am schimbat părerea.

Dacă nu te refereai la mine, atunci explicația aceasta este inutilă. Dacă te refereai la mine, te rog recitește ce am scris.

@bogy - eu mi-am cumpărat un Acaia și după câteva zile am realizat că merge prost. Se decalibra la 2-3 zile și era foarte instabilă citirea (uneori varia și cu 50g). Le-am
scris, am încercat să rezolvăm problema fără să le trimit cântarul, nu s-a putut, apoi mi-au dat altul (evident, fiind în garanție).

Crezi că la Acaia nu face nimeni control de calitate? Cam așa funcționează garanția: ai o problemă care nu e cauzată de tine, producătorul o rezolvă. Să înțeleg că problema din video a rămas nerezolvată?

Eu am crezut că te referi tot la discuția cu punctul de zero.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
In mod intentionat am ales sa nu ma refer la o persoana anume, deoarece nu este o problema ce apare intr-un singur caz.

Am cumulat mai multe aspecte in postarea mea, iar unii poate sunt sponsorizati, altii nu, dar este o practica a unor colegi, inradacinata in acest topic, sa combata (uneori agresiv) orice insinuare ca nu ar fi cutitele aliniate perfect pe orice model Kinu sau ca poate fi imbunatatit in orice fel.

Poate sunt toate perfecte, eu nu stiu, dar nici ei nu stiu daca nu sunt. De aceea exista garantie, iar unele au fost reparate in garantie. Pentru ca, probabil, nu sunt toate perfecte.

Prin urmare, fiecare e liber sa intrebe, sa verifice, sa faca sugestii, toate acestea fara a fi tras la raspundere sau admonestat in orice fel. Si daca cineva vrea sa fie zero la zero, e liber sa faca o sugestie. Fie ea si inutila.

Dar nu e inutila, pentru ca nici in cazul meu zero nu e zero, iar eu nu pot macina pentru ibric, fara sa adaug o saiba sau ceva. Ce zici, tot inutil ti se pare?

In alta ordine de idei, ca sa postez si ceva util, jocul prezentat in acel video de mai sus, nu este neaparat din rulmenti. E usor sa te pacalesti la inceput. In special daca scoti arcul, vei avea un joc, bineinteles, dar este longitudinal si este normal.
Nici aici nu stiu sigur, pt. ca nu am rasnita in mana, doar presupun. Dar nici eu nu cred ca poate avea asemenea joc in rulmenti din fabrica.
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60

Reply
(27-04-2021, 17:27)adif Wrote: Dar nu e inutila, pentru ca nici in cazul meu zero nu e zero, iar eu nu pot macina pentru ibric, fara sa adaug o saiba sau ceva. Ce zici, tot inutil ti se pare?

În cazul tău mi se pare o problemă de garanție. Atâta timp cât ea trebuie să macine de ibric și din cauză că sunt prea distanțate cuțitele la minim, nu poți măcina, nu ar trebui să fie a ta problema de rezolvat.

I-ai contactat?

Reply
Doar ca info: in varianta mea se ating cutitele la 0. Pentru ibric macin cam la 0.9.
La 0.5 macini de pe o zi pe alta la 20g.  Tongue

Reply
Nu i-am contactat, mi-am asumat, pentru ca nu am nevoie de ibric si se poate bricola usor daca vreau neaparat. Iar in acea perioada am inteles ca asa au venit toate, de acolo cred ca a si pornit ideea cu "zero".
Poate ca si acum sunt la fel, nu stiu.

Reply
Membrii forumului mai au reducere la modelul m47 clasic?
Bianca V2, DF64 SSP cast, 078 sculptor,  Zp6 special, Kinu m47p, cafelat robot, wilfa, april brewer, b75, v60

Reply
nu, doar la Simplicity si Phoenix
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(18-12-2020, 22:17)umarianos Wrote: Rasnita mea Kinu are apucături de Honne Hedone [emoji39]

Ca să mă mai " imprietensc " cu ea, am zis să-i aduc ceva modificări.
Urmeaza sa introduc un element elastic" între bormașină și tubulara.

https://photos.app.goo.gl/H5L8qCSxw32e1qVe9[Image: d96cb87f31f4f7db1f199cc8e2973e97.jpg][Image: 10888d9c8a32432c876ed883b9ffc9c6.jpg][Image: 7e5b74d4ba804632d7012cd80d3bb5e5.jpg][Image: c6f99f398cb0ef7d446f7071ace320b9.jpg]
După 9 luni de folosință numai pe bormașină , zi de zi (minim 5 x 18gr ) aproximativ 25kg, jucăria funcționează perfect și nu dă nici un semn de "șchiopătare".
In condițiile in care la rândul meu am luat-o second hand de la un coleg de pe forum și până la momentul trecerii pe bormașină am mai folosit-o la mana vreo 7 luni.
Stau și mă întreb: de ce mai țin Vario și Sette pe blat ? aaa... pt poze :))
Toper Cafemino , Profitec PRO300, La Pavoni, Mazzer Philos, DF-83, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig, Kinu. 

Reply
(31-08-2021, 18:19)umarianos Wrote:
(18-12-2020, 22:17)umarianos Wrote: Rasnita mea Kinu are apucături de Honne Hedone [emoji39]

https://photos.app.goo.gl/H5L8qCSxw32e1qVe9[Image: d96cb87f31f4f7db1f199cc8e2973e97.jpg][Image: 10888d9c8a32432c876ed883b9ffc9c6.jpg][Image: 7e5b74d4ba804632d7012cd80d3bb5e5.jpg][Image: c6f99f398cb0ef7d446f7071ace320b9.jpg]
După 9 luni de folosință numai pe bormașină , zi de zi (minim 5 x 18gr ) aproximativ 25kg, jucăria funcționează perfect și nu dă nici un semn de "șchiopătare".
In condițiile in care la rândul meu am luat-o second hand de la un coleg de pe forum și până la momentul trecerii pe bormașină am mai folosit-o la mana vreo 7 luni.
Salutare! Poți sa ne spui și noua de unde ai luat adaptorul ala și capătul pt bormașina? Mersi frumos!
Gaggia Classic Pro, Kinu m47 Phonix

Reply
(31-08-2021, 18:33)ignatstefan97 Wrote:

Salutare! Poți sa ne spui și noua de unde ai luat adaptorul ala și capătul pt bormașina? Mersi frumos!
Sigur. Momentan "încă" nu se găsește de cumpărat acest adaptor.
Adaptorul este creat de mine dintr-o cheie tubulara de 17 + un șurub de 8 cu cap plat(pt lemn) + 2 piulițe de 8 .
Cealaltă piesa am confectionat-o dintr-o bucata de fier rotund (de 6mm parca) dar de multa vreme am renunțat la aceasta piesa, am pus coarba originala la loc și așa o folosesc cu bormașina (pare periculos în felul ăsta cu coarba dar .. cu atenție , eu așa o folosesc) daca vrei mai multe detalii, poze , video scrie-mi in prv. și rezolvăm.
Toper Cafemino , Profitec PRO300, La Pavoni, Mazzer Philos, DF-83, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig, Kinu. 

Reply
Vorba ta, ce te tine sa nu ii pui un adaptor elastic ?

E plina piata de cnc-uri de modele, de unde poti alege...
https://assefair.ro/46-cuplaje-elastice

Iei unul pentru ax de 8, in care intra un bit standard, care il prinzi cu imbusul livrat odata cu cuplajul... si aia este.

Ca sa te dai Honne trebuie curea  Tongue  si miere, ca sa mearga "unsa"  Tongue

Reply
(31-08-2021, 19:08)renatoa Wrote: Vorba ta, ce te tine sa nu ii pui un adaptor elastic ?

E plina piata de cnc-uri de modele, de unde poti alege...
https://assefair.ro/46-cuplaje-elastice

Iei unul pentru ax de 8, in care intra un bit standard, care il prinzi cu imbusul livrat odata cu cuplajul... si aia este.

Ca sa te dai Honne trebuie curea  Tongue  si miere, ca sa mearga "unsa"  Tongue
Am incercat cu un cuplaj dinstrala tip arc la mijloc (îl aveam prin casă) dar a cedat la prima incercare :p. Asta cu cauciuc sigur va duce și recomand a se monta , mie personal nu îmi trebuie pt că am control, și mâna stângă preia toate șocurile + că mai am un Phoenix nou nouț care așteaptă la rând (in felul acesta, mai are de așteptat) dar ceva mă face să cred că asta noua cumpărată anul asta nu va duce cat asta veche luată sh.

M-am răzgândit, nu ii mai pun curea , nu am nevoie de "blocaje".

(31-08-2021, 18:39)umarianos Wrote:
(31-08-2021, 18:33)ignatstefan97 Wrote:

Sigur. Momentan "încă" nu se găsește de cumpărat acest adaptor.
Adaptorul este creat de mine dintr-o cheie tubulara de 17 + un șurub de 8 cu cap plat(pt lemn) + 2 piulițe de 8 .
Cealaltă piesa am confectionat-o dintr-o bucata de fier rotund (de 6mm parca) dar de multa vreme am renunțat la aceasta piesa, am pus coarba originala la loc și așa o folosesc cu bormașina (pare periculos în felul ăsta cu coarba dar .. cu atenție , eu așa o folosesc) daca vrei mai multe detalii, poze , video scrie-mi in prv. și rezolvăm.
Rectific: tubulara de 22 nu de 17

Reply
Mulțimesc!

Am încercat sa iti dau mesaj dar nu merge. Acel cuplaj elastic cum se folosește mai exact?
Încă ceva, practic i-ai făcut tu adaptor pt autofiletanta cu acel șurub de 8? Și cum ai reușit sa o modelezi după forma coarbei?

Mersi anticipat!
Gaggia Classic Pro, Kinu m47 Phonix

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)