25-04-2021, 20:12
(25-04-2021, 18:12)renatoa Wrote: Daca ai in casa o sita de malai, fa o cernerea a macinaturii, ar trebui sa treaca tot, de regula au ochiurile cam de 0.8mmLa mine ,la zero,nu am blocaj la cutite,nici nu se ating. Daca (fiind pe zero) apas pe capatul de dedesubt, axul urca aprox 0,8-1 mm pana la atingerea cutitelor ,in mod normal e impins in jos de arc, ramanand acea distanta de 0,8-1 mm intre cutite (arcul le tine asa distantate). Nu stiu daca asa e conceputa - ma pun sa citesc forumul sa ma lamuresc.
Micsoreaza granulatia pana iti raman in sita sub 10%. Sau, cum corect ai scris mai sus, pana nu se mai vede pleava.
Daca ai si o sita de faina, si are ochiurile de 0.5mm, cum am aratat aici:
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid142469
... ar fi interesant de cantarit cat % trece si prin aceasta.
La zero ai blocaj, se ating cutitele ?
saeco royal capucino, La Pavoni Europiccola v2 , Kinu M47 Phoenix