Hello There, Guest! Login Register


Kinu M47 Phoenix

(25-04-2021, 18:12)renatoa Wrote: Daca ai in casa o sita de malai, fa o cernerea a macinaturii, ar trebui sa treaca tot, de regula au ochiurile cam de 0.8mm
Micsoreaza granulatia pana iti raman in sita sub 10%. Sau, cum corect ai scris mai sus, pana nu se mai vede pleava.

Daca ai si o sita de faina, si are ochiurile de 0.5mm, cum am aratat aici:
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid142469
... ar fi interesant de cantarit cat % trece si prin aceasta.

La zero ai blocaj, se ating cutitele ?
La mine ,la zero,nu am blocaj la cutite,nici nu se ating. Daca (fiind pe zero) apas pe capatul de dedesubt, axul urca aprox 0,8-1 mm pana la atingerea cutitelor ,in mod normal e impins in jos de arc, ramanand acea distanta de 0,8-1 mm intre cutite (arcul le tine  asa distantate). Nu stiu daca asa e conceputa - ma pun sa citesc forumul sa ma lamuresc.
saeco royal capucino, La Pavoni Europiccola v2 , Kinu M47 Phoenix
 
Reply
(25-04-2021, 18:05)ignatstefan97 Wrote: Salut!

Am primit și eu râsnita joi și de atunci tot încerc sa ii dau de cap. E foarte faina, rasneste super doar ca atunci când gust shot-ul, e destul de acru. Am un gaggia calssic pro și am încercat cu el și lăsat 30 min dar și imediat ce l-am pornit și s-a aprins butonul de brew.

Întrebarea e:

Am o cafea Brazilia de la etno de pe barshaker, probabil nu e ce trebuie. Cu ea am încercat la 3 pe rasnita și efectiv nu curgea nimic. Asa ca am încercat de la 4,5 în sus și a început sa iasă ceva, doar ca iese destul de acra. Oricum, mult mai buna decât cu pods-uri

Ce cafea recomandați și ce granulație la rasnita folosiți? As vrea dacă se poate ceva păreri de la cineva care are același setup ca și mine.


Mulțumesc frumos!
Nu uitați și de mine. Astept un sfat. Mersi!
Gaggia Classic Pro, Kinu m47 Phonix
 
Reply
Mergi pe cafea direct de la prajitorii, discuta cu prajitorul despre gusturile tale si cere recomandari. Incearca sa te incadrezi in 30 zile de la data prajirii pentru consum.
Mai departe e greu ca cineva sa iti spuna ce setare sa faci pentru ca nu avem pe masa aceeasi cafea. Pune 18g, desigur fara sistemul de presurizare de pe Gaggia Classic (deci fara sita cu o gaura si fara tumburusul din plastic ci cu sita dubla sita ciuruita) si pleaca de la situatia prezenta sa spunem (situatie valabila doar pentru respectiva punga de cafea), in care la 4.5 (adica patru ture complete si stop la cifra 5, sper ca asa ai calculat, desi imi e greu sa cred ca faci espresso acolo) iti curge cam greu un lichid. NIci nu trebuie sa il bei daca nu e conform, mai tare te dezorientezi. Aciditatea va fi si in functie de cafeaua din punga, daca e prea light si prea acida, iar tu nu ai PID pe aparat, nu prea poti schimba mare lucru. 

Bun, deci din aceasta situatie du-te la 5 (adica inca jumatate de tura sau altfel zis 5 ture de la maxim de strans). Daca a curs prea repede inseamna ca te-ai dus prea mult si reglezi rasnita la 4.7 (patru ture si apoi opresti la cifra 7), pui iar 18g si vezi ce iese.

Se intampla la inceput ca datorita pretului platit pe cafea sa nu ne lase inima sa facem 10 cafele pana ne obisnuim cu o rasnita sau un espressor, iar lucrul asta dauneaza tehnicii si adeseori creaza frustrare. Ia-ti o cafea prajita recent, de max. 100 lei/kg  si cam la 10 zile de la data prajirii incepe experimentele. Daca stii sensul de apropiere sau departare a cutitelor, in functie de miscarea reglajului, totul devine logic si tine doar de exercitiu.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
Eu asta am înțeles. Dar de exemplu: poate sa cumpăr alta cafea și sa rănesc de exemplu la 1 (pe kinu) sau 0.8? Adică exista diferența asa mare între numere pt espresso? 1,2 sau 3 știam ca sunt doar pt ibirc.

Si încă ceva: poate sa fie acida din cauza rasnitei?

Mie în momentul actual îmi curge uniform și are și crema suficienta. Doar ca este acida. O sa mai descopăr eu pe parcurs.

Mersi anticipat!
Gaggia Classic Pro, Kinu m47 Phonix
 
Reply
Eu pot sa iti spun ca setarea cea mai mica pana acum a fost 1.0.2 (adica o rotatie completa, apoi depasesti cifra 0 si ajungi la a doua linie) cu o Columbia. Deci pentru ibric cred ca te "invarti" in jur de  0.8.0 sau putin mai jos (adica de la punctul 0 sau la care se blocheaza rotita invarti pana la cifra 8).
Eu de obicei pornesc de la 1.3.0 cu o cafea noua, dar in timp iti cam formezi "degetele" si te cam prinzi de la ce setare sa pornesti in functie de cafea.
Urmareste ca primii stropi de cafea sa curga in 7-8 secunde de la actionarea pompei si sa ai o extractie de 25-30 secunde.
Lelit PL62X MaraX | Niche Zero | Logo Cups
 
Reply
(25-04-2021, 21:42)hbvlad Wrote: Eu pot sa iti spun ca setarea cea mai mica pana acum a fost 1.0.2 (adica o rotatie completa, apoi depasesti cifra 0 si ajungi la a doua linie) cu o Columbia. Deci pentru ibric cred ca te "invarti" in jur de  0.8.0 sau putin mai jos (adica de la punctul 0 sau la care se blocheaza rotita invarti pana la cifra 8).
Eu de obicei pornesc de la 1.3.0 cu o cafea noua, dar in timp iti cam formezi "degetele" si te cam prinzi de la ce setare sa pornesti in functie de cafea.
Urmareste ca primii stropi de cafea sa curga in 7-8 secunde si sa ai o extractie de 25-30 secunde.
Deci pe kinu asta eu asa îl setez:

Ii desfac puțin șurubul de sus, și învart de rotita cu numere pana la 5(de exemplu). Nu înțeleg de unde 0.8.0 sau 1.0.2.

Ma depășește, sunt bocciu.
Gaggia Classic Pro, Kinu m47 Phonix
 
Reply
(25-04-2021, 21:45)ignatstefan97 Wrote:
(25-04-2021, 21:42)hbvlad Wrote: Eu pot sa iti spun ca setarea cea mai mica pana acum a fost 1.0.2 (adica o rotatie completa, apoi depasesti cifra 0 si ajungi la a doua linie) cu o Columbia. Deci pentru ibric cred ca te "invarti" in jur de  0.8.0 sau putin mai jos (adica de la punctul 0 sau la care se blocheaza rotita invarti pana la cifra 8).
Eu de obicei pornesc de la 1.3.0 cu o cafea noua, dar in timp iti cam formezi "degetele" si te cam prinzi de la ce setare sa pornesti in functie de cafea.
Urmareste ca primii stropi de cafea sa curga in 7-8 secunde si sa ai o extractie de 25-30 secunde.
Deci pe kinu asta eu asa îl setez:

Ii desfac puțin șurubul de sus, și învart de rotita cu numere pana la 5(de exemplu). Nu înțeleg de unde 0.8.0 sau 1.0.2.

Ma depășește, sunt bocciu.

E in felul urmator exemplu 1.1.2
- desfaci surubul de sus si strangi maxim rotita, apoi incepi sa destragi pana faci o tura completa de la 0 la 0 = asta e 1
- continui sa rotesti pana la cifra 1 = asta e .1
- continui sa rotesti inca doua liniute = asta e .2
Lelit PL62X MaraX | Niche Zero | Logo Cups
 
Reply
Nu, o cafea nu este acida sau ciocolatie din cauza unei rasnite, poate la nivel de nuante. Din contra, despre Kinu se spunea ca mai atenueaza aciditatea in espresso. E vorba de cafea aici si de preferintele unor espressomani catre aciditate sau nu, vezi si topicul de aici.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
(25-04-2021, 20:12)ferossu007 Wrote: La mine ,la zero,nu am blocaj la cutite,nici nu se ating. Daca (fiind pe zero) apas pe capatul de dedesubt, axul urca aprox 0,8-1 mm pana la atingerea cutitelor ,in mod normal e impins in jos de arc, ramanand acea distanta de 0,8-1 mm intre cutite (arcul le tine  asa distantate). Nu stiu daca asa e conceputa - ma pun sa citesc forumul sa ma lamuresc.

1mm este enorm, asta inseamna ca la zero deja ai aproximativ granule de marime espresso.
Este foarte apropiata de cat are un Kinu cu zero perfect facut si deschis la 1.3 ture, avansul la o tura fiind de 0,75mm rezulta... x 1.3 = 0.975 mm

Te poti duce deci cu reglajul jos de tot, cum esti acum la peste o tura esti mult prea grosier, cum se vede si din imagine.
 
Reply
(25-04-2021, 21:51)hbvlad Wrote:
(25-04-2021, 21:45)ignatstefan97 Wrote:
(25-04-2021, 21:42)hbvlad Wrote: Eu pot sa iti spun ca setarea cea mai mica pana acum a fost 1.0.2 (adica o rotatie completa, apoi depasesti cifra 0 si ajungi la a doua linie) cu o Columbia. Deci pentru ibric cred ca te "invarti" in jur de  0.8.0 sau putin mai jos (adica de la punctul 0 sau la care se blocheaza rotita invarti pana la cifra 8).
Eu de obicei pornesc de la 1.3.0 cu o cafea noua, dar in timp iti cam formezi "degetele" si te cam prinzi de la ce setare sa pornesti in functie de cafea.
Urmareste ca primii stropi de cafea sa curga in 7-8 secunde si sa ai o extractie de 25-30 secunde.
Deci pe kinu asta eu asa îl setez:

Ii desfac puțin șurubul de sus, și învart de rotita cu numere pana la 5(de exemplu). Nu înțeleg de unde 0.8.0 sau 1.0.2.

Ma depășește, sunt bocciu.

E in felul urmator exemplu 1.1.2
- desfaci surubul de sus si strangi maxim rotita, apoi incepi sa destragi pana faci o tura completa de la 0 la 0 = asta e 1
- continui sa rotesti pana la cifra 1 = asta e .1
- continui sa rotesti inca doua liniute = asta e .2
Mersi frumos! M-ai luminat!

(25-04-2021, 21:51)Lyvyoo Wrote: Nu, o cafea nu este acida sau ciocolatie din cauza unei rasnite, poate la nivel de nuante. Din contra, despre Kinu se spunea ca mai atenueaza aciditatea in espresso. E vorba de cafea aici si de preferintele unor espressomani catre aciditate sau nu, vezi si topicul de aici.
Mersi mult!
Gaggia Classic Pro, Kinu m47 Phonix
 
Reply
[Image: 9QXtLey.jpg]
Asa arata macinatura la 0.9
saeco royal capucino, La Pavoni Europiccola v2 , Kinu M47 Phoenix
 
Reply
Ai 50 de gradatii la o rotatie completa. Intre doua numere (de care vorbesti tu), sunt 5 gradatii (de exemplu intre 0 si 1 ai 5 gradatii). Cand pornesti de la "0", fiecare liniuta este o gradatie. Deci la prima liniuta dupa zero, o sa fii la 0.1 iar la a 5-a liniuta o sa fii la 0.5 (desi in acea pozitie ai deja stantat pe rotita numarul 1). La o turatie completa de 50 liniute (gradatii) o sa ajungi la 1.0.0. Imediat dupa o turatie completa, la prima liniuta, esti la 1.0.1. (nu esti la 1.1).  In felul asta colegii iti pot indica exact, cate rotatii complete sa faci si la a cata gradatie sa te opresti. Sper ca am fost clar, daca nu, mai incerc !? Intre timp a explicat si colegul @hbvlad.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.
 
 
Reply
(25-04-2021, 22:26)Dan_R Wrote: Ai 50 de gradatii la o rotatie completa. Intre doua numere (de care vorbesti tu), sunt 5 gradatii (de exemplu intre 0 si 1 ai 5 gradatii). Cand pornesti de la "0", fiecare liniuta este o gradatie. Deci la prima liniuta dupa zero, o sa fii la 0.1 iar la a 5-a liniuta o sa fii la 0.5 (desi in acea pozitie ai deja stantat pe rotita numarul 1). La o turatie completa de 50 liniute (gradatii) o sa ajungi la 1.0.0. Imediat dupa o turatie completa, la prima liniuta, esti la 1.0.1. (nu esti la 1.1).  In felul asta colegii iti pot indica exact, cate rotatii complete sa faci si la a cata gradatie sa te opresti. Sper ca am fost clar, daca nu, mai incerc !? Intre timp a explicat si colegul @hbvlad.

Eram pe 0.9.0 adica exact pe cifra 9 inainte de prima tura completa pornind de la zero(unde nu mai pot da piulita mai mult spre stanga)
saeco royal capucino, La Pavoni Europiccola v2 , Kinu M47 Phoenix
 
Reply
In cazul asta erai putin prea fin. Incearca sa te joci undeva in intervalul 1.1-1.4 in functie de cafea. In zona aia ai fi cel mai ideal pt espresso.

Daca nu esti sigur de ce si cum, du-te prima data direct la 1.4 (adica o tura completa de la 0 cel mai fin blocat, pana la 0 si dupa mai rotesti in continuare pana la cifra 4). Acolo cel mai probabil sa curga putin prea repede, deci e prea coarse. In functie de asta, poti pentru prima data sa te intorci direct la cifra 3 si vezi cum iti curge espresso-ul. De aici te prinzi si tu dupa, cum actioneaza pompa, daca se chinuie sa curga, daca curge prea repede, etc. Nu te lua neaparat dupa crema, acolo tine f mult de cat de proaspat prajita este cafeaua. Ia-te dupa gust in special si cum curge espresso-ul ca timp si ratie. (1:2 / 1:2.5 intr-un interval de 25-32 sec de preferat)
La Pavoni Stradivari Gran Romantica | Kinu M47 Phoenix | Eureka Mignon XL
 
Reply
Va rog sa nu mai dati sfaturi cu 1.ceva, adica peste o tura, revedeti postarea #549, rasnita colegului are o abatere de zero considerabila, daca acel 0.8-1mm a fost apreciat corect.
Practic dumnealui nu poate sa rasneasca de turkish cu acest exemplar, plaja espresso incepe pe undeva pe langa zero la rasnita lui.

Liviu, profit de ocazia aceasta ca sa iti propun sa iti folosesti toata influenta pe care o ai la Kinu ca sa rezolve aceasta problema majora, a alinierii la zero a rasnitelor lor.
Este inexplicabil cum au ramas practic singurii pe piata cu acest handicap care este inacceptabil la acest nivel si la firma lor. Si inexplicabil, e chiar elementar reglajul... nici macar nu e un reglaj, se face la montarea rasnitei, cand lipesti blocul de spitze de tubul exterior.
 
Reply
(25-04-2021, 22:14)ferossu007 Wrote: [Image: 9QXtLey.jpg]
Asa arata macinatura la 0.9

Fiind batucita pe centru nu imi dau seama, dar de pe margini pare grosiera si neuniforma macinatura. Tind sa cred ca rasnita ta are ceva defect. Fa cateva macinaturi la diferite gradatii, fa poze si cere sa iti schimbe rasnita.
Lelit PL81t, Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.
 
Reply
Renatoa, ai dreptate, nu au importanta valorile date ca sfaturi cata vreme nu pornim de la aceeași valoare de referință - zero =atingerea cuțitelor. O sa incerc azi sa masor exact cat inseamna zero absolut pt râșnița mea.
Aceeasi problema (cu sistemul de referință) o aveam citind topicul de 43 pagini dedicat la pavoni, incepand de la doză (de fapt sitele duble sunt de 49sau 51 mm diametru, iar adâncimile difereau de la user la user) si terminand cu temperaturile adecvate de pe grup - cand de fapt fiecare vorbea despre tipul lui de grup fiind 4 modele pe piața, fiecare cu alte caracteristici si concepție.
Era mai ușor daca incepea topicul cu aceasta informație, ca de fapt sunt mai multe variante constructive si ar trebui sa fim atenți la acest aspect, si fiecare sa isi specifice modelul exact pt care face afirmatiile respective.
Chiar si cu ajutorul colegilor este greu, darămite fără!
Mulțumesc tuturor pt implicare!
Extracții îmbucurătoare sa avem!

Am cântărit cafeaua si avea exact 0,76 g
[Image: 0mVOyQq.jpg]
Vorbim de aceeasi cafea data pe 0.9.0.!

Apoi am cernut-o printr-o sita pt ceai, rămânând in sita 0.10 g, restul de 0,65 fiind cernuta. Deci am 13% fracție mai grosiera. 
[Image: sEPERuk.jpg]
[Image: xOMOslT.jpg]
[Image: 3thMqNE.jpg]
[Image: 75kkZkk.jpg]
saeco royal capucino, La Pavoni Europiccola v2 , Kinu M47 Phoenix
 
Reply
Te rog, poți sa ne trimiți o poza cu cuțitul strâns la maxim? Este posibil ca cel 1 mm sa nu fie 1 mm ci mai puține.

Un pic de spațiu este normal, sa nu se atingă cuțitele. Iar o poză face ca o mie de cuvinte

* poza cultului de jos când este strâns la maxim
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
Cand am cumparat rasnita am fost sfatuit de cei de la fabrica sa nu ma preocupe "atingerea cutitelor". Phoenix (sau cel putin modelele recente) a fost conceputa asa incat la punctul 0 (sau strangerea maxima a rotitei) sa nu se blocheze cutitele, tocmai pentru a preveni distrugerea accidentala a acestora, de catre cei care, nu stiu de ce, sunt atat de preocupati de atingerea lor.
Deci putem sa luam ca punct de plecare punctul maxim de inchidere a rotitei si sa lasam deoparte atingerea cutitelor, care oricum nu ne ajuta cu nimic. Oricum dupa ce ai setat rasnita corect si vrei sa schimbi setarea nu e nevoie sa strangi maxim rotita iar, intrucat stii de unde pornesi si unde vrei sa ajungi.
Eu va propun sa va bucurati de rasnita (eu unul sunt foarte multumit de ea) si sa lasati "calculele" care s-ar putea sa va incurce mai mult decat sa va ajute.
Lelit PL62X MaraX | Niche Zero | Logo Cups
 
Reply
Micrenda, o poza face cat o mie de cuvinte, deci voi pune mau multe ! ...
Am pus intre talpa axului si cuțit o garnitura de clincherit. 
[Image: PSGRfUp.jpg]
Apoi am remontat totul, iar acum la pozitia zero aveam cutitele atinse. 
[Image: zNH59qy.jpg]
Am redemontat totul si am masurat grosimea saibei de clincherit si e de 0,75.Deci aveam dreptate ieri, cand am vazut din ochi 0.8-1 mm. 
[Image: UP8fi4y.jpg]
[Image: wcfpmMg.jpg]
Nu am pretenția ca am masurat totul perfect, dar am ordinul de marime. 
Daca zero la mine e de - 0,75mm (minus!), la spire de 0,5 înseamnă o tura jumate tot cu minus. Deci in plaja lui zero de pe râșniță ar trebui sa inceapa zona macinaturii espresso. Dar sub zero nu pot sa dau. Cred ca voi retrimite rasnita la fabrica pt reparatie, dupa ce voi vorbi cu ei. 
Corectați-ma unde gresesc.
saeco royal capucino, La Pavoni Europiccola v2 , Kinu M47 Phoenix
 
Reply
Din punctul meu de vedere acea garnitura e in plus. Daca fabrica nu a considerat ca e nevoie de ea, nu cred ca are niciun rost sa o folosesti. Atingerea cutitelor, asa cum am scris mai sus, e irelevanta, din punctul meu de vedere. Important mi se pare sa faci cafea buna iar procesul sa fie o placere.
Lelit PL62X MaraX | Niche Zero | Logo Cups
 
Reply
Nu cred ca ai înțeles bine. Garnitura am pus-o doar ca sa pot masura distanta dintre cutite la pct zero al rasnitei. Nu pt ca s-o folosesc asa.
Ca sa faci o cafea buna trebuie sa ai sculele potrivite... deocamdată râșnița asa nu e ok.
Mai caut... Nu am interes sa imi fac de lucru, ca sa am ce povesti si ce calcula dar asta e situația acum.
saeco royal capucino, La Pavoni Europiccola v2 , Kinu M47 Phoenix
 
Reply
Nu cred ca este o problema, ochiometric. Îți trimit poza de la răsnita mea când ajung acasă.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
Acea garnitura sau o saiba subtire se poate monta sus, direct sub piulita care strange cutitele.
Asta daca vreti sa ajungeti neaparat la 0.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
(26-04-2021, 13:46)Mihai L Wrote: Acea garnitura sau o saiba subtire se poate monta sus, direct sub piulita care strange cutitele.
Asta daca vreti sa ajungeti neaparat la 0.

Da,mulțumesc mi-am dat seama. Nu vreau neapărat sa montez o saiba, dar voiam sa stiu de unde pornesc, daca vreau sa ma raportez la valorile da 1.7 - 1,8 care mi le sugerau colegii. Normal ca nu ma interesează sa se atinga cutitele, si mi se pare si mai normal sa fie montate asa ca masura de protectie.
DAR
Trebuie sa stim de unde pornim cu număratul gradaților,
Trebuie sa pornim de la acelasi sistem de referință.
Puteam eu sa caut la 1.7.0 pe gradatia mea pana poimarți, cand la mine 1.7.0 - ul unei râșnițe cu zero la atingere cutite, era egal cu 3.2.0 in realitate (zero-ul meu e egal cu minus 1,5 ture)
saeco royal capucino, La Pavoni Europiccola v2 , Kinu M47 Phoenix
 
Reply
Mie nu imi e deloc clar de ce trebuie sa avem aceeasi referinta pentru punctul de plecare? Cat timp nu extragem aceeasi cafea prajita la aceeasi data, pe acelasi aparat, cu aceleasi setari, nu vad de ce 1.2 la mine ar fi relevant pentru altcineva.

Nu ar ajuta decat sa folosesti referinta primita, ca un punct de plecare, urmand sa ajustezi in functie de rezulate. La fel de bine poti sa pleci de la o valoare aleatorie, ajustand, la fel, in functie de rezultate, cu mentiunea ca vei avea nevoie de cateva ajustari in plus. 

Din acel moment, in care ai gasit rasnirea propice pentru celelate variabile ale tale, setarile altora sunt nerelevante.
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic
 
Reply
(26-04-2021, 14:57)Laddu Wrote: Mie nu imi e deloc clar de ce trebuie sa avem aceeasi referinta pentru punctul de plecare? Cat timp nu extragem aceeasi cafea prajita la aceeasi data, pe acelasi aparat, cu aceleasi setari, nu vad de ce 1.2 la mine ar fi relevant pentru altcineva.

Nu ar ajuta decat sa folosesti referinta primita, ca un punct de plecare, urmand sa ajustezi in functie de rezulate. La fel de bine poti sa pleci de la o valoare aleatorie, ajustand, la fel, in functie de rezultate, cu mentiunea ca vei avea nevoie de cateva ajustari in plus. 

Din acel moment, in care ai gasit rasnirea propice pentru celelate variabile ale tale, setarile altora sunt nerelevante.

Cred ca problema in acest caz e daca poate sa rasneasca suficient de fin pt Turkish de ex, chiar daca nu e o rasnita dedicata pt asa ceva. Adica da nu conteaza cifra, dar daca o data vrea sa rasneasca f fin si nu poate? Nu stiu pt ce, un kompresso cu o cafea mai veche sau ceva de genul...
Totusi e o rasnita capabila si nu chiar ieftina, daca era vb de porlex sau hario mai zic ca nu aveai pretentii de genul (desi la serkton puteai sa rasnesti fff fin, la porlex mini nu chiar)
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 
 
Reply
(26-04-2021, 14:00)ferossu007 Wrote:
(26-04-2021, 13:46)Mihai L Wrote: Acea garnitura sau o saiba subtire se poate monta sus, direct sub piulita care strange cutitele.
Asta daca vreti sa ajungeti neaparat la 0.

Da,mulțumesc mi-am dat seama. Nu vreau neapărat sa montez o saiba, dar voiam sa stiu de unde pornesc, daca vreau sa ma raportez la valorile da 1.7 - 1,8 care mi le sugerau colegii. Normal ca nu ma interesează sa se atinga cutitele, si mi se pare si mai normal sa fie montate asa ca masura de protectie.
DAR
Trebuie sa stim de unde pornim cu număratul gradaților,
Trebuie sa pornim de la acelasi sistem de referință.
Puteam eu sa caut la 1.7.0 pe gradatia mea pana poimarți, cand la mine 1.7.0 - ul unei râșnițe cu zero la atingere cutite, era egal cu 3.2.0 in realitate (zero-ul meu e egal cu minus 1,5 ture)

Pornirea ar trebui sa fie de la punctul 0 (rotita maximum stransa normal) nu de la atingerea cutitelor, cel putin asa recomanda cei de la fabrica. Cred ca ne complicam putin cam mult cu atatea "bricolaje" facute la toate "sculele" din dotare, motiv pentru care pierdem din vedere lucrurile care conteaza.
Cred ca cel mai bine e sa suni la fabrica sau sa le trimiti un mail, sunt sigur ca se va clarifica totul.

(26-04-2021, 14:00)ferossu007 Wrote: Da,mulțumesc mi-am dat seama. Nu vreau neapărat sa montez o saiba, dar voiam sa stiu de unde pornesc, daca vreau sa ma raportez la valorile da 1.7 - 1,8 care mi le sugerau colegii.

Nu cred ca are rost sa te raportezi strict la aceste valori, e bine sa experimentezi si sigur vei gasi "sweet-spotul". Porneste de la 1.5.0 asa cum scrie in manualul de utilizare si adaptezi in functie de necesitate.
Daca totusi crezi ca e o problema cu rasnita, cintacteaza-i oe cei de la fabrica.
Lelit PL62X MaraX | Niche Zero | Logo Cups
 
Reply
Asa stau cuțitele la M47 classic al meu la 0 și la setare de espresso, 1.2, circa.

Sper sa fie de folos.[Image: 0e581c969b3c6b9debf9a2f672ea94d7.jpg][Image: 2da9df1c65b806cbbc937354537d2877.jpg]

La zero are și ea ceva mișcare, cred ceva gen 0.5 mm / 1 mm.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
(26-04-2021, 17:48)micrenda Wrote: Asa stau cuțitele la M47 classic al meu la 0 și la setare de espresso, 1.2, circa.

Sper sa fie de folos.[Image: 0e581c969b3c6b9debf9a2f672ea94d7.jpg][Image: 2da9df1c65b806cbbc937354537d2877.jpg]

La zero are și ea ceva mișcare, cred ceva gen 0.5 mm / 1 mm.
Multumesc!
Asa la ochi, pare ca ai pana in 0.5 mm pana la atingerea cutitelor.
Daca tii rasnita in mana si rasucesti incheietura mainii ,se aude ceva, ca un joc al axului in rulmenti sau joc al rulmentilor? mie rulmentii astia imi par jalnici ,au joc vizibil clar.
daca poti, te rog, fa o poza cu grain size-ul macinaturii.
saeco royal capucino, La Pavoni Europiccola v2 , Kinu M47 Phoenix
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 2 Guest(s)