Espressoman infocat
Iasi
(01-07-2024, 14:26)Mihai L Wrote: Posibil vreun defect de material…
As lua totusi legatura cu fabrica, posibil sa o schimbe ei.
da, tocmai am vorbi, o schimab ei... daca le dau 35 de euro :)
Aero...
Bucuresti
Ai examinat marginile rupturii...? Mi-e greu sa inteleg cum poti rupe o bara la grosimea aia (chiar si cu gaura de trecere pentru ax) doar macinand cafea.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Espressoman infocat
Bucuresti
Nu mai bine ii faci un adaptor ceva la un strungar și ai mâner mai mișto?:)).
Home kit: Lelit Bianca V2, Eureka SD.
Remote kit: Staresso Mirage Pro, kinu m47 classic.
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
01-07-2024, 22:35
(Edited 01-07-2024, 22:36 by renatoa.)
Nu strung trebuie pentru prelucrarea aia, aveti imagine
aici, in topicul de motorizare, cum arata una, nerupta
Espressoman infocat
Bucuresti
Mă refeream la un mâner ca la modelele de râșnițe ce au mâner pliabil.
Home kit: Lelit Bianca V2, Eureka SD.
Remote kit: Staresso Mirage Pro, kinu m47 classic.
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Salut, am o problema legata de râșnița mea Kinu M47, pe care o folosesc de aproape 5 ani. In ultimul timp am observat ca "cere" râșnire tot mai fină. Dacă până acum râșneam la 1.4-1.6,in funcție de cafea, acum am ajuns la 1.1-1.3. La început am pus-o pe seama cafelei folosite, dar imi dau seama ca cu toate cafelele se întâmplă asta. Evident, râșnirea merge mai greu, mai face si popcorn foarte mult., deși am pus un carton deasupra. E posibil sa se uzeze cuțitele? Știam ca sunt garantate "pe viață".
Lelit Mara X, Kinu M47, Ascaso i-mini i1, Cafflano Kompresso, Bialetti Moka /w IMS.
Aero...
Bucuresti
08-07-2024, 09:55
(Edited 08-07-2024, 09:57 by Mihai L.)
Putin probabil… Era vorba de cateva sute de kg. Poate nu 500, dar macar 300kg. Iar asta inseamna cam 5kg de cafea pe luna, cca 27 espresso pe zi timp de 5 ani. [emoji23]
La 2 espresso/zi te duce 23 ani. Poti spune pe viata. [emoji12]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Pe principiul "o imagine = n cuvinte", asa arata cutitele. Sincer, nu mi se par tare ascutite, iar baza mi se pare ca are uzura.
Lelit Mara X, Kinu M47, Ascaso i-mini i1, Cafflano Kompresso, Bialetti Moka /w IMS.
Espressoman infocat
Bergen (Norway)
08-07-2024, 10:42
(Edited 08-07-2024, 10:48 by Darsidius.)
S-au mai schimbat lucrurile de atunci, adica tu ai versiunea 1 de rasnita. De atunci sunt multe chestii care is altfel. De la cutite, la ax si portcutit- zona unde sta cutitul. Arcul care tine in tensiune totul este mai puternic acum, iar filetul e altul.
Poti lua legatura prin formuralul de contact cu kinu si trimite rasnita la service. Se va face o revizie completa si costa putin.
La treaba de garantie, nu intra rasnita completa cum nici la masini nu intra garantie completa (de ex la amortizoare ai garantie rulaj de 10.000km nu 3-5-7 ani ori 100.000km). La cutite nu poti sa dovedesti ce ai rasnit, ori cat ai rasnit cu ele, deci nu au cum sa-ti ofere garantie valabila. Sa iti schimbe cutitele din generozitate se poate, dar garantie nu.
De lipsa strat eloxare ala are 2-3 microni maxim si e normal sa se ia. Iti pot arata cutite SSP cu acoperire dusa dupa 1-2 ani in zona de frictiune maxima spre iesire.
Cine a pus acel shim sub cutit?
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Salut, sunt convins ca sunt imbunatatiri la noile versiuni. Eu pana acum am fost multumit de ea, si mi se pare ciudat ca ceva atat de simplu si pur mecanic isi modifica comportamentul, in conditiile in care nu am macinat pietre cu ea, ci cafea de calitate premium, probabil la o medie de sub 2 espresso pe zi.
Legat de garantie, nu intentionam sa o chiar trimit, decat dupa ce sunt 100% convins ca e o probema. Insa ma intreb doar, daca cutitele nu fac obiectul garantiei, ce altceva face? manerul, axul?
Daca zici ca vizual arata ok cutitele, atunci asta e, ii dau asa mai departe, cat ma mai tin muschii si umerii, ca se simte notabil o dificultate sporita la rasnire.
Interesanta ultima observatie, eu nu am pus absolut nimic sub cutit, ce anume e diferit? (nu mi-e cunoscut cuvantul "schim").
Multumesc de raspuns!
Aero...
Bucuresti
Garantia este pentru defecte de fabricatie, nu pentru uzura datorata utilizarii.
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Ok, pai un defect de fabricatie il vezi din start, ce rost are acea garantie "pe viata"?
Aero...
Bucuresti
Sunt defecte ascunse. Care au trecut de control.
Poate fi un defect de material, se rupe manerul dupa 3-4 luni si vezi ca de fapt erau semne, insa pe interior. Se mai poate rupe o piesa de plastic…
Espressoman infocat
Bergen (Norway)
08-07-2024, 11:47
(Edited 08-07-2024, 11:48 by Darsidius.)
Trimite rasnita la revizie. O sa-mi multumesti dupa, te costa sub 100 lei, pe langa ca o fac ca tehnic bine o fac si estetic ca noua.
Ce intra la garantie? mi-a aparut o fisura la piesa de plastic sub inelul de sus la un kinu simplicity, unde tii cu mana de rasnita. Asta e doar un exemplu.
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Multumesc, o voi trimite.
Craiova
08-07-2024, 15:31
(Edited 08-07-2024, 15:39 by renatoa.)
(08-07-2024, 10:36)LucianS Wrote: Pe principiul "o imagine = n cuvinte", asa arata cutitele. Sincer, nu mi se par tare ascutite, iar baza mi se pare ca are uzura.
La cutitul mobil nu o sa vezi muchii taietoare la niciuna, el nu taie ci doar impinge.
"Frezurile" alea sunt triunghiuri perfect simetrice, neinclinate in nici o parte, cum ar fi cazul daca o fata ar fi taietoare.
Poti examina pe cel fix, acolo se face taierea, si vezi diferenta.
Daca dai cu mana pe el, intr-unul din sensuri va agatza pielea. Daca asta nu se intampla poti vorbi de tocire.
Shim(washer) = saiba/distantier
Nu pare nici o saiba acolo, pare o dunga de negreala (blakening = black oxide) ramasa in zona unde probabil nu mai exista frecare intre cutite
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Multumesc de raspuns. Da, intr-adevar, nu e nicio shaiba acolo... Am facut testul pe cutitul fix si intr-adevar pare sharp.
Apropo, nu am primit niciun raspuns de la ei in urma folosirii formularului de la ei de pe site:
https://kinugrinders.com/contact/
Stiti sa fie alt mod de contact?
Espressoman Administrator
Bucuresti
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Multumesc, am primit raspuns, o sa mai monitorizez o vreme situatia, daca continua sa se duca tot mai spre fin, o sa o trimit la service.
Espressoman fresh
Cluj-Napoca
Buna ziua!
Am comandat prima mea rasnita manuala Kinu Phoenix, model 2024, pahar de aluminiu (fara magneti). Totul bine si frumos, insa dupa maxim 10 rasniri, am observat ca capacul pur si simplu nu tine. Trebuie sa ma opresc din rasnit ca sa il repozitionez de 3-4 ori in 40 de secunde. In mod evident, am incercat sa rotesc finut si sa nu fac prea agresiva rotatia insa nu conteaza, de multe ori m-am trezit ca pica paharul pe jos.
Intrebarea mea este: merita efortul financiar de cumparare a unui capac cu magneti sau aveti alta sugestie?
Sunt convins ca s-a mai pus intrebarea, no hate please
Craiova
10-08-2024, 10:53
(Edited 10-08-2024, 11:21 by renatoa.)
As scoate inelul de cauciuc, si as mai adauga ceva material sub el, in santul paharului, ca sa il scoata mai in afara si sa se stranga mai mine pe corpul rasnitei.
"Material" poate fi de exemplu o banda de teflon, din cele utilizate la etansat imbinari de tevi/robinete/nipluri/etc.
Posibil sa gresesc, rasnita nu vine cu un inel de rezerva ?
De fapt, fiind un produs nou, normal este prima oara sa contactezi fabricantul. In orice domeniu.
Pe forumuri ajungi cand ai epuizat discutia cu fabricantul, sau vrei sa faci modificari.
Espressoman infocat
Bergen (Norway)
Contacteaza fabrica prin formularul de reduceri/contact, ataseaza poza sau video si explica. O sa te ajute.
Pe forum nu gasesti rezolvari.
Filtroman începător
Voluntari
10-08-2024, 23:31
(Edited 10-08-2024, 23:41 by Vlad Soare.)
(10-08-2024, 10:29)t.cc.14 Wrote: Intrebarea mea este: merita efortul financiar de cumparare a unui capac cu magneti
Da. Paharul cu magneți este superb. N-aș renunța la el pentru nimic în lume.
Vezi însă să fie versiunea actuală, cu unsprezece magneți. Primele modele aveau mai puțini și nu stăteau bine. Cel cu unșpe e beton.
Sette 270Wi, Niche Zero, Kinu M47 Classic, Comandante C40. Plus un V60 pentru ele.
Espressoman infocat
Timisoara
10-08-2024, 23:41
(Edited 10-08-2024, 23:46 by edri.)
Eu am paharul magnetic actual si versiunea anterioara, ambele se fixeaza la fel de bine. Pe Phoenix insa folosesc paharul actual cu garnitura de cauciuc, pana acum a ramas la locul lui in timpul rasnirii. In topicul de pahare Kinu am incarcat imagini cu aceste pahare.
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid207123
La intrebarea respectiva si raspunsul meu este Da.
Intrebarea pe care mi-o pun eu acum este daca merita cumparat si cutitul POB auriu

Va fi cafeaua macinata diferita fata de cea obtinuta utilizand cutitul POB negru?
Filtroman începător
Voluntari
10-08-2024, 23:46
(Edited 10-08-2024, 23:51 by Vlad Soare.)
(10-08-2024, 23:41)edri Wrote: Eu am paharul magnetic actual si versiunea anterioara, ambele se fixeaza la fel de bine.
Din ce văd în linkul tău, ambele versiuni cu magneți au unsprezece bucăți. De-aia se fixează la fel de bine. Din cîte înțeleg, a mai existat o versiune și mai veche, cu mai puțini (nu mai țin minte cîți; oare șapte?), care obișnuia să cadă uneori. Îmi închipui că nu se mai găsește acum, deci probabil că riscul de a o nimeri din greșeală e aproape nul. Da' mi-am zis să-l menționez totuși, pentru orice eventualitate. :)
Sette 270Wi, Niche Zero, Kinu M47 Classic, Comandante C40. Plus un V60 pentru ele.
Espressoman infocat
Timisoara
(10-08-2024, 23:46)Vlad Soare Wrote: Din cîte înțeleg, a mai existat o versiune și mai veche, cu mai puțini (nu mai țin minte cîți; oare șapte?), care obișnuia să cadă uneori. Îmi închipui că nu se mai găsește acum....
Ala-i pentru colectionari, celelalte pahare sunt pentru utilizatori. :)
Totusi nu prea inteleg cum de tot cade paharul cu garnitura. Sunt curios care-i raspunsul celor de la Kinu.
Dupa fiecare macinare am grija sa nu ramana particole care sa apese si sa uzeze prematur garnitura de cauciuc. Uzual in cutie, mai sunt garnituri de rezerva. Si dupa schimbarea garniturii paharul cade in mod constant?
Aero...
Bucuresti
Posibil sa fie garnitura imbatranita si sa nu mai fie elastica/aderenta, sau canalul putin mai adanc si garnitura nu iese suficient in afara.
Espressoman infocat
Rm. Valcea
Se întâmplă la rasnita practic noua? E defect de fabricație. Trebuie trimisa toată pentru analiza.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.
Espressoman infocat
Milano
Eu am garnitura originala pe un kinu cam din primele variante. Eu am cumparat-o usata de pe forum in 2020 și nu am pățit niciodată sa mi se desfacă în timpul folosirii. Vorbește cu cei de la kinu, clar acum există alte variante dar oricum.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita: Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1
Espressoman infocat
București
(10-08-2024, 23:41)edri Wrote: Eu am paharul magnetic actual si versiunea anterioara, ambele se fixeaza la fel de bine. Pe Phoenix insa folosesc paharul actual cu garnitura de cauciuc, pana acum a ramas la locul lui in timpul rasnirii. In topicul de pahare Kinu am incarcat imagini cu aceste pahare. https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid207123
La intrebarea respectiva si raspunsul meu este Da.
Intrebarea pe care mi-o pun eu acum este daca merita cumparat si cutitul POB auriu
Va fi cafeaua macinata diferita fata de cea obtinuta utilizand cutitul POB negru? 
Am văzut și eu la cineva un pahar nou care cădea. Cred că cel mai simplu le scrii.
Legat de cuțit, depinde pe care negru îl ai. Dacă îl ai pe cel negru care arată exact la fel ca cel auriu, nu te stresa. Dacă ai prima versiune de cuțit negru, atunci e diferit.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator