Hello There, Guest! Login Register


Kinu M47 Phoenix vs Mazzer Mini

#1
Bună. Ce mă sfătuiți să aleg, o Kinu Phoenix noua sau o Mazzer Mini Man second? A doua este la 900 lei (fata de 700 + răbdare până la comanda de grup, pt. Kinu). Utilizare casnica, 4 espresso zilnic. Nu mă sperie efortul fizic. Aș pref. Kinu 68 "table top", dar e prea scumpă...
 
Reply
#2
As recomanda Mazzer Mini din 3 motive:

1. User-ul tau sugereaza o pers de sex feminin. Kinu necesita ceva forta pt rasnire, ceea ce nu e un deal breaker, dar, uneori, poate fi putin neplacut.

2. In general, macinatura rezultata din rasnitele electrice am apreciat-o ca oferind rezultate ceva mai "echilibrate".

3. Cei de la SSP ofera niste cutite pt Mazzer Mini, cu diametru de 58, cu un profil interesant (costa cam cat rasnita), teoretic de brew, insa e interesant de vazut cum sunt si la espresso, urmeaza sa testez eu acest profil de cutite in curand.

De retinut insa ca o rasnita electrica cu cutite plane vine cu problemele ei ce tin de retentie, nevoia de pensulare pt a indeparta resturile de cafea si de nevoia de a folosi coloana de boabe in hopper pt cele mai bune rezultate de care e capabila acea rasnita.
Honne, ECM Classika, QM Rapida, 1zpresso JX
 
Reply
#3
Am în atenție și un Mazzer Super Jolly ...însă are ciobitura asta... și mă pune pe gânduri mecanismul de producere a ei... E chiar la discu de metal de sub șurub, care fixează cuțitele...
 
Reply
#4
E dificil cu rasnitele SH. Preferabil sa iei ceva de pe forum, aici in general oamenii le folosesc in mod de lucru casnic, ceea ce pt un Mazzer e o nimica toata. Chiar si daca ei le-au luat, la randul lor, SH, cand iei de la cei de pe forum, stii ca sunt produse functionale. Dar, sigur, poti gasi produse bune SH si in alta parte, eu am renuntat sa mai iau SH din alta parte in afara de forum de cand am primit un espressor impachetat inadecvat din Germania, busit in cel mai rau posibil. Cei de la ebay au fost extrem de amabili si am primit banii inapoi, dar cred ca a fost noroc.
Honne, ECM Classika, QM Rapida, 1zpresso JX
 
Reply
#5
Dar între același Mazer Mini și o Eureka Mignon, la preț similar?... Parca tot spre Mazer inclin, deși e cu 100 lei mai scumpă...
Ambele sunt manuale, 700+ vs 800+ transp.
 
Reply
#6
Mignon face parte dintr-o gamă de râșnițe gândite pentru utilizarea casnică, adică cu zgomot redus, retenție acceptabilă și dimensiuni rezonabile.

Din ce știu eu, majoritatea rasnitelor Mazzer sh, vin cu doser sau cu o pâlnie diy, care nu arata tocmai bine.

Ia în calcul faptul că 4-5g de cafea, rămase de la sesiunea anterioară în râșnița, îți vor compromite shotul respectiv. Poate conta mai mult sau mai puțin dar e unul din motivele pentru care utilizatorii aleg râșnițe manuale sau cu retenție cât mai mica.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: aeropress, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#7
Ok. Am comandat Mignon. Va mulțumesc tuturor pt bunăvoința și pricepere.
 
Reply
#8
Eu am un Kinu M47 (clasic, nu Phoenix, dar e cam acelasi lucru) si un Mazzer Super Jolly. Desi exista o mica diferenta intre rezultatele obtinute cu fiecare din cele doua rasnite, nu as putea spune ca una e mai buna decat cealalte. E doar o chestie de nuanta. Din punct de vedere al utilizarii insa, asa cum au subliniat si colegii mai sus, Kinu implica ceva efort. Cand bei doar tu o cafea nu ar fi asa mare problema, dar gandeste-te ce vei face cand vei avea prieteni in vizita... nu cred ca vei putea sa dai la manivela 3-4-5 cafele fara un disconfort.
Asa ca, dpdv al gustului poti merge pe oricare din cele 2, dar dpdv al utilizarii, mergi pe Mazzer. Sa nu te sperie ciobitura aia... Mazzer SJ e ca un tanc rusesc: iti trbuie un baros si vointa sa poti sa o strici. Eu pe a mea am luat-o tot SH de pe OLX si i-am schimbat doar cutitele... de atunci o folosesc fara nici un fel de probleme.
Acasa: Lelit PL41TEM/Mazzer SJ/Tamper Dinamometric Concept Art 57,5 mm/Nivelator Motta 57,5 mm/Kribli-Grabli/Stand Lelit PL105
Deplasare: Kinu M47/Flair Signature PRO
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)