Welcome Back Log In Create Account

Intretinere Rocket Ciquantotto

Salutare. As vrea sa va intreb la 2 shoturi duble pe zi cam cat de des ar trebui facuta curatirea backflash cu sita blind? Cand am cumparat expresorul am primit si ceva tablete pe langa care se pun in sita blind pt carutare. Folosesc o tableta la cateva saptamani. Observ la folosirea tabletei iasa ceva apa maro prin back flash dar nimic excesiv. Credeti ca are nevoie saptmanal? in carte producatorul zice ca zilnic sa faci un backflash si saptamanal o serie 5 10 ori da nu specifica la cat de mult il utilizezi zilnic. Orice sfat e binevenit.

Reply
Zilnic backflush doar cu apa iar cu puly caff as zice o data la 30 - 45 zile.
După backflush cu Pully ai să vezi că merge "altfel" levierul.. "freacă"... Ar trebui unsa, ușor, cama cu vaselina food safe.
In manual zice că se unge de la uleiurile existente în cafea..... mai vezi ce zic alți utilizatori care au folosit mai mult timp E61.
Toper Cafemino , Profitec PRO300, La Pavoni, Mazzer Philos, DF-83, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig, Kinu. 

Reply
Da jos sita de dush de la e61 si vezi ce frumuseste se ascunde dupa ea chiar si dupa 1 saptamana. Evident depinde si de numarul de shoturi, nu e tot una sa tragi 1-2 shoturi pe zi sau 5-10 shoturi pe zi.

Sita de dush se da foarte usor la e61 si se spala cu detergent de vase/burete sau perie dupa care se clateste cu apa si se pune la loc.

Backflush la e61 nu se face ca isi curata uleiurile de la cafea de pe came, ceea ce inseamna ca o sa fie nevoie de o ungere cu vaselina siliconica food safe in interiorul grupului, in special in cama de levier cu care actionezi pompa si eliberezi apa in tavita.

Pana la urma apa care vine din rezervor este curata, singura piesa murdara ramane sita de dush/grup. Cand apa murdara de la cafea se duce inapoi la lasarea levierului in jos, ea se duce nu in boiler in sus ca in jos spre tavita, deci apa ta de cafea nu intra in contact cu zona murdara a grupului e61. 

Daca vrei exista si solutii mai elegante, insa depinde de tine cat de mult timp si bani vrei sa aloci:
a. cumpara inca o sita de dush pt e61, o dai jos aia murdara o arunci in masina de spalat vase si o montezi pe aia curata, si faci asta prin rotatie la 1-2 saptamani.
b. iti cumperi o sita de puck (gasesti si in tara, si facuta de bplus, flair sau aliexpress). In felul asta granulele de cafea si mizeria nu mai migreaza asa tare in spatele sitei de dus.

Spor

Reply
Fa cat mai rar backflush cu chimicale.
cumpără cheie fixa de 36,22 și 24 parca ,vaselina speciala molykote 111,și unge cama din grup in momentul in care simți o ușoară frecare când acționezi pârghia .
sita de deasupra e ok ,ptr granulele de cafea ,uleiul mai scapă in sus , sunt tutoriale pe yt ce și cum sa faci.
Eu după fiecare sesiune de extracții fac backflush cu apa din mașină.
Succes.
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
Eu am vaselina din poza pt uns camele din grup. Adică molykote 1102.
Vad ca exista și 111.
Este ok sa folosesc în grup varianta 1102?
Nu am gasit nici o informație legat de utilizarea ei în contact cu apa potabila. [Image: 2a3748c69ed3217dca7f4a86b553b0bc.jpg]
Bianca V3 Black <> FlairPro3 <> Ikape58<>EurekaSD <> BravoTools <> KinuM47Clasic <> FellowStaggEKG <> HarioSwitch <> Paragon Nucleus <> Refractometru <> Prajitor Nucleus Link
Past : Mara X

Reply
Daca e alimentară tine la temp mare și presiune e ok ,altfel e destul de scumpa
Din ce am citit repede e ptr ungere robineți gaz.. schimbătoare de căldură,sincer nu cred că are aplicații în domeniul alimentar.dar ce poți să pățești? Că nu prea se dizolvă hahaha.
Glumesc cumpără mai cu un prieten sau 2 un tub de pe eMag e cca 150 lei 100ml
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
Nu am gasit scris dacă e alimentara sau ca nu poate fi folosita în instantalatiile alimentare.
Bianca V3 Black <> FlairPro3 <> Ikape58<>EurekaSD <> BravoTools <> KinuM47Clasic <> FellowStaggEKG <> HarioSwitch <> Paragon Nucleus <> Refractometru <> Prajitor Nucleus Link
Past : Mara X

Reply
(24-01-2022, 14:55)Kosti Wrote: Nu am gasit scris dacă e alimentara sau ca nu poate fi folosita în instantalatiile alimentare.
Dacă nu se specifica nu e.eu asta am acasă și folosesc e ok,prețul e mare dar pe termen lung economisești pe alte părți.,eu off topic desfac partea de sus a grupului cu cheia de 36mm,scot arcul cu o chestie in el acum nu îmi vine denumirea și pun vaselina pe cama ,nu pune multa că nu sta, din câteva încercări ai sa vezi cam de câtă e nevoie,pe un bețișor se ureche sau chiar pe piesa ce sta in arc ,care la rândul ei e acționată de cama.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)