Hello There, Guest! Login Register


Intrebare incepator Delonghi Dedica Style

#1
Salutare, tocmai ce am cumparat un Delonghi Dedica Style si urmeaza sa tai fundul portafiltrului si sa schimb sita. Avand in vedere ca voi face comanda de o rasnita Kingrider K2 de la Barshaker, am gasit si doua site si nu stiu daca sunt nepresurizate si care este mai ok pentru portafiltrul meu original 51mm. Va multumesc!

https://barshaker.ro/Pavoni-Filterbasket-POST-Mill
https://barshaker.ro/Sita-Delonghi-D-51mm
 
Reply
#2
sita pavoni 51 mm post mill, este nepresurizata, necesita un tamper de 51,5 mm ( merge si 51mm dar e cam mic ) . Diametrul gulerului 60 mm.
Hario V60 / Switch Immersion Dripper/ Kingrinder K6 / Kettle Klarstein
Arco manual grinder + POB / Adler AD 1349 kettle
Skywalker roaster v1



 
Reply
#3
Nu stiu daca sitele de la Barshaker sunt compatibile cu ce ai tu, dar cred ca mai simplu si mai sigur, ar fi sa te duci cu portafiltrul la vanzatori din Bucuresti si sa probezi ce sita nepresurizata de 51mm se potriveste.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.
 
 
Reply
#4
Va multumesc pentru raspunsuri, din cauza ca eram in criza de timp cand am facut postarea, nu am apucat sa "povestesc" cum in decurs de cateva ore, m-am hotarat brusc sa schimb automatul de cafea Philips seria 5000 (pe care urmeaza sa-l vand) cu un espressor manual Delonghi Dedica Style cu portafiltru modificat si sita nepresurizata + rasnita manuala.
Am avut mai multe espressoare automate si chiar si acum interactionez aproape zilnic cu cateva (pe langa Philipsul meu, un Delonghi Magnifica Start modelul nou si un Delonghi Magnifica EVO) problema fiind ca niciodata nu reusesc sa scot crema din ele, indiferent de cafea. Intr-o singura zi am reusit cu Magnifica Start, chiar in ziua in care am primit cafeaua, cand era probabil foarte proaspata sau nu stiu exact se s-a intamplat fiindca de atunci nu a mai mers, si oricum a scos niste sunete de am avut impresia ca isi da duhul. Toate rasnitele sunt setate in permanenta la minim si tot un fel de "ciorba" curge de fiecare data. Nu vreau sa exagerez, aparatele sunt ok dar probabil ca mi s-a pus mie pata, intr-un final.
Am mai avut dea-lungul timpului si espressoare manuale "banale" pe care le-am folosit cu cafea rasnita din comert, cateva aparate Nespresso s.a.m.d.

Sunt inregistrat pe forum de ceva ani si am mai studiat problema insa probabil nu a fost suficient de important pentru mine la vremea aceea acest domeniu si nu eram dispus sa investesc (mai mult timp) in asa ceva. Duminica dimineata, dupa ce am mai baut o "ciorba", mi-a sarit tandara si am inceput din nou sa fac research. Cautand pe Youtube, am gasit un canal al unui domn, care se numeste Tom's Coffee Corner. Are un aparat Dedica Style pe care l-a testat in toate felurile asa cum vine de fabrica si a obtinut rezultate foarte bune si pe care il foloseste in continuare, cu toate ca isi permite aparate mult mai scumpe.
-presiunea maxima de extractie testata ajunge undeva la 11bar atunci cand aparatul este nou si scade in timp, odata cu utilizarea.
-temperatura apei in timpul extractiei pe setarea high, este de 80grade la preinfuzie (1-2 sec) dupa care pleaca de la aprox 85 si se mentine relativ constanta cam 20sec. dupa care urca spre 100.
Pentru un astfel de aparat, rezultatele sunt foarte bune.

Mai era si varianta clasica, putin mai mare, full manual si cu boiler (ECP3420) care incalzeste si grupul de infuzie dar dimensiunile, designul si functiile moderne de pe Dedica m-au convins, performantele fiind similare. La Dedica totul este digital.
-se pot memora 2 cantitati de extractie (2 butoane ca la automate)
-face abur sau apa fierbinte si te avertizeaza si nu te lasa sa faci cafea daca ai folosit aburul si temperatura este prea mare
-se opreste singur daca nu il folosesti (3 setari de timp)
-poti scoate tava principala si maresti inaltimea disponibila pentru cani mai inalte
-partea superioara se incalzeste (pentru a incalzi cestile)
Adaug dimensiunile compacte, designul, usurinta prin care se poate modifica portafiltrul si am obtinut sper un aparat perfect pentru ce aveam nevoie (sper), avand in vedere ca (inca) nu sunt maniac. Aparatul l-am cumparat chiar Duminica, in aceeasi zi, SH.

Darita faptului ca sunt incantat de rezultatul final, am zis sa postez cateva poze cu "lucrarea" de modificare a portafiltrului care a durat in jur de 1h, folosind un mini-bomfaier, o pila si niste smirghel. Intre timp, am primit si sita de 51mm nepresurizata de la Barshaker, impreuna cu rasnita K2 si o cafea cadou :D
Urmeaza un tamper, cel mai probabil cel original Delonghi si o unealta WDT.

Apropo de rasinta K2, un lucru interesant pe care nu-l stiam sau pe care poate l-am omis in documentare, se poate rasni cafeaua folosind o surubenita electrica, lucru pe care cel mai probabil il voi incerca la un moment dat.

Maine dimineata urmeaza primele tentative, sper sa nu fiu dezamagit.


Attached Files Thumbnail(s)
                                       
In progress.. :smile:
 
Reply
#5
Incearca sa faci un espresso pe automat, alimentand manual cu cafea rasnita pe K2. O sa fii surprins sa constati, ca nu mai este “ciorbita” cu care te obisnuise aparatul. Dar rasneste maxim de fin, cat poate aparatul sa lase apa sa treaca (limita pana la care se infunda datorita cafelei).
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.
 
 
Reply
#6
Am incercat deja asta si am obtinut rezultate ok dar ce sens are daca rasnita incorporata nu rasneste suficient de fin nici macar setata pe minim?
In progress.. :smile:
 
Reply
#7
Salutări domnu, 

cum se comportă sita nepresurizată pe Delonghi? Cât de fin râșnești față de presurizat și câte grame de cafea intră în sita dublă?

Eu am cumpărat un portafiltru normal de pe Aliexpres dar o să vreau să tai și unul original să-l fac botomless, doar că va mai dura o vreme până să ajung la aparat.
--
Lelit PL81T & DF83
 
Reply
#8
Salutare,
Am luat o sita ieftina de proba (350 gauri), astept o sita cu >600gauri de 0.3mm de pe ali. Intra putin peste 20g de cafea dar eu momentan experimentez cu 10g. Inca experimentez si cu gradul de rasnire si presiunea de tampare, folosesc lingura aceea de plastic pentru ca inca nu mi-a veniti nici tamperul. Rasnita K2 are 40 clickuri (10 cifre +10 puncte intermediare, total 4clicuri/cifra), am rasnit la 8 (34 clickuri) si a fost o extractie ok dar cam rapida si apoi am rasnit la 5 (20 clickuri) si am blocat espressorul. Deoarece nu imi place sa fac risipa si consum cafelele extrase si nu depasesc 3/zi, voi mai experimenta in zilele ce urmeaza. Urmeaza sa rasnesc pe 7 (28 clickuri). Rasnita e foarte faina, sper sa fie si durabila.
In progress.. :smile:
 
Reply
#9
Ca utilizator de Dedica, pot sa spun ca am luat in trecut 2 portafiltre de pe Ali si ambele se desurubeaza si trebuie tinute sa nu iasa de tot. Sunt ok, dar nu grozave sincer deoarece "urechile" de prindere sunt mai subtiri ca cele stock. Cel mai bine fie iei un portafitru original si-l tai (cum ai facut tu) sau iei unul de la Normcore de pe Amazon (cum am facut eu). 
Pentru sita gasesesti tot acolo de la IMS daca esti interesat, eu mi-am luat varinta 15-17g (sau in tara, dar mai mic), si extractia e mult mai buna decat orice alta sita luata de pe Ali.
Am luat si screen shower IMS, dar nu-mi dau seama daca era necesar pentru ca dpmdv acelasi rezultat iti poti scoate folosind un filtru de hartie. In schimb ce merita si e foarte ieftin e un WDT tool. Aici nu dau link ca poate fi facut la nevoie si din niste ace si un dop de pluta  Smile

Si inca un lucru, majoritatea informatiilor de aici sunt luate de pe Youtube de aici.
 
Reply
#10
Update:

- Driptray custom printat 3D
- Kingrinder K2 (pe drum K4 si K6)
- Cantar cu timer (pe drum un Tiny2S)
- Tamper cu arc (pe drum un Bearr cu 2 arcuri care nu te lasa sa apesi mai mult de 30lbs.)
- WDT tool
- Puck screen 1.7mm 100 (ce rost mai are sa schimb screen-showerul?)
- Portafiltru re-taiat si finisat la 22.5mm (sita de 24mm vine la ras cu marginea portafiltrului)+ sita ali ceva brand H24mm 500 gauri 0.3mm (ma gandesc serios la un IMS de 24mm dar are aceleasi specificatii.. 499gauri x 0.3mm, mi-e sa nu dau banii degeaba)

Urmeaza sa schimb teava de spumat lapte

Tot de la Toms Coffee Corner mi-a venit si mie idea cu Dedica, am scris mai sus. Am carat deja dupa mine toate jucariile prin vecini si pe la tara, foarte practic Smile


Attached Files Thumbnail(s)
               
In progress.. :smile:
 
Reply
#11
Kingrinder K4 vreau sa iau si eu, acum am un Baratza Encore mai veche pentru orice mai putin espresso si un Timemore C3 pentru Dedica.
Pentru cantar eu am luat un cantar ieftin de bijuterii si ca timer folosesc telefonul mobil.
Puck screen am si eu, nu mi s-a parut grozav si avem rezultate asemanatoare cu un filtru de hartie umezit inainte, iar cand il foloseam, trebuia sa pun mai putina cafea si extractia era mai messy decat de obicei ca urmare am facut upgrade la shower screen.
Referitor la sita, pot sa-ti spun ca IMS are o calitate net superioara, din acest motiv am si luat-o. Chinezii nu au cel mai bun control al calitatii aici, asa ca sitele mele vechi sunt cu gaurele neuniforme sau unele chiar acoperite.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)