Aero...
Bucuresti
Si dovezi de la intalnire:
http://s.go.ro/rfm7lelz
Foarte interesanta, intr-adevar!
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Espressoman infocat
Rm Valcea
19-06-2016, 00:14
(Edited 19-06-2016, 00:16 by gicugg.)
@
bubucalu nu preda armele. Oamenii ăștia au experienta cu prăjitoarele lor, în timp ce noi, doi ageamii cu doua puscoace gene.
Sunt convins ca alături de niște useri experimentati ca ovisod sau g.serban ne-am uita cu alti ochi la ce avem acasă..
Asta poate fi o ridicare de minge la fileu!
Expobar Brewtus IV Rotary Pump, Fiorenzato F4E Nano
Espressoman Administrator
Bucuresti
Ca sa nu se inteleaga gresit din poze, innegrirea din prima sarja a fost facuta special, pentru o calibrare a calculelor in functie de anumite valori maxime ale parametrilor prajitorului. Asa ceva nu se poate bea sau ma rog, gusturile nu se discuta :)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman novice
Bucuresti
(21-06-2016, 14:34)Lyvyoo Wrote: Ca sa nu se inteleaga gresit din poze, innegrirea din prima sarja a fost facuta special, pentru o calibrare a calculelor in functie de anumite valori maxime ale parametrilor prajitorului. Asa ceva nu se poate bea sau ma rog, gusturile nu se discuta :)
![[Image: 7adWBur.jpg]](https://i.imgur.com/7adWBur.jpg)
...noi am numit (cu multa dragoste) sarja asta de test "Black Shit", cu toate ca probabil orice napolitan ne-ar fi ridicat in slavi pentru ea!
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu Classic M47
---
-
Ar fi fost interesant sa o fi introdus la blind cuppingul de ieri :) ... Cat de rau putea sa fie ?
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Inteleg ca reglaje... dar le vad rostul pana in FC, nu pricep ce v-a tinut ca la 2 minute de la FC sa nu o scoateti afara, de a ajuns asa... :s
---
-
21-06-2016, 15:14
(Edited 21-06-2016, 15:15 by eugenm.)
Renatoa,
Contrar asteptarilor am observat ca putina lumea (nu este cazul colegilor prezenti la intalnire) a experimentat live un second crack ca la carte de la inceput pana la sfarsit si sa auda tonalitatile si nuantele acustice diferite comparativ cu first crack-ul intr-un tambur clasic deasupra unei surse de incalzire.
A fost insistenta mea sa avem o 'amprenta acustica' in ureche cand ne gandim la FC si la SC.
Espressoman infocat
Timisoara
(21-06-2016, 15:14)eugenm Wrote: Renatoa,
Contrar asteptarilor am observat ca putina lumea (nu este cazul colegilor prezenti la intalnire) a experimentat live un second crack ca la carte de la inceput pana la sfarsit si sa auda tonalitatile si nuantele acustice diferite comparativ cu first crack-ul intr-un tambur clasic deasupra unei surse de incalzire.
A fost insistenta mea sa avem o 'amprenta acustica' in ureche cand ne gandim la FC si la SC.
Eu i-am dat o tura asa si am scos boabe in diverse momente sa vad cum arata: uscare, maro, FC start, FC end, SC start, mi-a fost frica sa vad daca exista SC end. Le-am dat afara pe la 240C. Primele 5-7C de SC se aud finut, dar dupa aia incepe o avalansa la care nu ma asteptam, si fum, muuult fum - cu toate ca am ventilatorul legat afara, era fum peste tot in jur :)
Le-am lasat descoperite 2 zile si tot nu se uscase uleiul de pe el :))
Bezzera Strega, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500
---
-
Liviu.Mihu din pacate acesta este modul in care foarte multe prajitorii trateaza termic boabele de cafea. Si sa nu uitam ca exista stiluri de prajire care se prelungesc si dupa second crack.
Espressoman infocat
Timisoara
Eugenm: N-am avut ghinionul chiar asa. Boabele din pungi comerciale (chiar si de la Lidl) arata chiar ok fata de ce aveam eu in sita de racire in urma experimentului. Dar oricum, consider interesanta/necesara experienta ca sa intelegi ce se intampla si mai ales cat de repede evolueaza :) Oricum, eram asistat cu un stingator pregatit :)
Bezzera Strega, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500
Bucuresti
(21-06-2016, 15:55)Liviu.Mihu Wrote: Oricum, eram asistat cu un stingator pregatit [Image: smile.gif]
Si noi, dar nu unul ci 6, asezate cf normelor legale, la 10cm de potentialul pericol !
[Image: az.png]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Good espresso addicted - shot M!
Targoviste
Fara Nickso, toti sunteti buni de plata. Cred ca deja va scrie felicitarile.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
Espressoman novice
Bucuresti
21-06-2016, 16:44
(Edited 21-06-2016, 16:45 by VladP.)
(21-06-2016, 15:55)Liviu.Mihu Wrote: N-am avut ghinionul chiar asa. Boabele din pungi comerciale (chiar si de la Lidl) arata chiar ok fata de ...
Eu am cumparat boabe de la
Kenon Super Max Bar (L'Oro di Napoli, cum il numesc ei), si aratau 1:1 cu ce am ars noi mai sus. Chiar ar fi fost interesant de facut un test cu ele, pe Leva - poate salveaza bubucalu o lingura pt mine, sa o testez, in numele stiintei! By the way: de necrezut, dar aceasta cafea a fost cea mai "ciocolata" din cite am baut pina acum!
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu Classic M47
@prajitoria-buimac.ro
@Buimac
Buna dragi colegi,
duminica 25 septembrie de la ora 12 va invit la o noua intalnire in curtea de la Artidava. Tematica ramane subiect deschis. Astept propunerile voastre.
La Pavoni, Mazzer
O prajire comparativa ,"constructiva "si edificatore intre un hottop si un prajitor diy ? ?
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Oricare ar fi rezultatul, crezi ca va justifica diferenta de pret ?
Si de ce un diy nu ar putea urmari/reproduce acelasi profil ca un hottop?
Te astepti sa iasa altceva daca respecti intocmai graficul BT ?
@prajitoria-buimac.ro
@Buimac
Usor dificil cu evaluarea prajirilor la o singura intalnire. Nu mi-ar displacea insa sa asist la o prajirie pe un Bullet ;) ori pot sa-mi aduc eu Gene-ul daca sunt participanti curiosi.
Ideea principala ar fi sa ne adunam la o cafea buna, sa ne bucuram de o zi afara, intre oameni cu aceeasi pasiune.
La Pavoni, Mazzer
Espresso Man
Rosu
(14-09-2016, 18:08)renatoa Wrote: Oricare ar fi rezultatul, crezi ca va justifica diferenta de pret ?
This is the question! :wall:
BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
(Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
Aero...
Bucuresti
(14-09-2016, 19:43)bubucalu Wrote: Ideea principala ar fi sa ne adunam la o cafea buna, sa ne bucuram de o zi afara, intre oameni cu aceeasi pasiune.
Corect!
[Image: 57.gif]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Laudabila adunarea la o buna cafea dar in cazul asta nu inteleg titlul topicului ???
@prajitoria-buimac.ro
@Buimac
Am mers pe cursivitate.
Fiind prajitor amator si gazda sunt convins ca titlul isi are rostul. Mai mult, cafeaua pusa la dispozitie v-a fi produsul prajirii acasa.
Sunt mai multi colegi care se bucura de cafea fara sa o prajasca ei, sau sa vrea sa o prajasca si nu doresc sa ii exclud.
Nu am nici un scop ascuns , am doar acces la acel spatiu si pentru ca simt ca am luat atat de la aceasta comunitate incerc sa returnez in masura posibilitatilor.
La Pavoni, Mazzer
Imi dau seama ca propunerea mea anterioara de o confruntare hottop vs diy e intradevar irelevantă si ,văzând iritarea unora chiar ,poate umilitoare (?!?) pt cei care au cheltuit o suma importanta. Revin cu o propunere ,sper , mai buna . O intalnire exclusiv Diy ??? Mi se pare un mod excelent de a promova prajirea acasa pt cine nu-si permite aparate costoase.
@prajitoria-buimac.ro
@Buimac
Binevenit si un eveniment de acest gen.
Cu mare placere !
Va rog, insa, sa va abtineti de la presupozitii si atacuri mascate sau nu. Este exact ceea ce incerc sa evit. Cei care au participat la celelalte intalniri stiu ca nu e vorba despre a lauda sau promova firme. Sunt schimburi de opinii si depanari de experiente nu formatori de opinii si promotori de produse.
Nu as dori sa trimit invitatii private, tin sa ramana eveniment public, pentru ca orice pasionat sa poate participa.
La Pavoni, Mazzer
Espressoman infocat
SV
(14-09-2016, 18:08)renatoa Wrote: Oricare ar fi rezultatul, crezi ca va justifica diferenta de pret ?
Aici avem o problema: cum stabilim valoarea banului pentru fiecare. Pe lumea asta sunt oameni pt care cateva mii de euro sunt bani de cheltuiala si altii care trebuie sa traiasca o bucata buna dintr-o asemenea suma. Daca nu coroboram rezultatul testului si cu variabila asta nu prea are relevanta.
Si asa suntem doar cativa prajitori amatori in tara asta, e necesar sa gasim criterii sa ne separam pe bisericute?
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
Bucuresti
Stai linistiti, incercarile de alunecare spre ceea ce remarcau mai sus colegii, plus tendinta deloc noua de a duce lucrurile spre bisericute, sunt tinute sub observatie, si nu numai pe acest topic. Toate au un numitor comun, o clona... Deocamdata raman lucrurile pe pozitii, in speranta ca purgatoriul poate fi un sfetnic bun.
[Image: 17.png]
Espresso Man
Rosu
(15-09-2016, 08:16)Gheorghe Wrote: Imi dau seama ca propunerea mea anterioara de o confruntare hottop vs diy e intradevar irelevantă si ,văzând iritarea unora chiar ,poate umilitoare (?!?) pt cei care au cheltuit o suma importanta. ....
Ajungi si tu la aceasta confruntare ?
Eu tot nu înțeleg de ce îndemnurile aste la confruntare.
Vorbești despre "o suma importantă" !
Cred ca lucrurile ar putea fi văzute si altfel. Poate ca sunt oameni pentru care a petrece ore întregi cu bricolajul, pentru a nu cumpara ceva cu " o suma importantă" nu este prea eficient. Poate ca acei oameni, in loc sa bricoleze fac altceva si câștiga acea " suma importantă" ca sa poara cumpara un obiect pe care si-l doresc sau de care au nevoie
BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
(Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
Espressoman infocat
SV
Corect. Ambele variante au avantaje si dezavantaje. Fiecare isi alege varianta care-l "coafeaza".
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
Bucuresti
Eu unul nu voi putea veni, abia azi am aflat sigur ca trebuie sa plec din B. Dar profitati dragi colegi, e pacat sa nu va adunati in numar cat mai mare, macar pentru o ora de discutii la o cafea. Inseamna mult pentru evolutia noastra ca si comunitate sa depasim bariera de online.