(10-12-2023, 16:05)Dorin M Wrote: (09-12-2023, 15:10)renatoa Wrote: Inca un detaliu despre prajirea in mall, daca asta intentionezi, sperand ca spectacolul sa atraga clientela... o asemenea activitate inseamna mult fum si mirosuri care pot declansa senzori de alarma.
Chiar daca ai la dispozitie o tubulatura de evacuare noxe in insula aia, tot ma astept ca ISU sa te agatze cu ceva... 
Hey, multumesc pentru amabilitatea de a-mi scrie. Nu doresc sa o prajesc in Mall (desi chestia cu mirosul nu e de neglijat si cred ca ar atrage clientii) doresc doar sa imi optimizez costurile. Consideri ca este o idee buna?Multumesc
Ziceam de spectacol sa atraga clientii, desi "purcelusul" nu prea expune la vedere mare lucru din procesul de prajire.
De miros nici sa nu te gandesti, odata ca nu ai voie sa iti scape o molecula de noxa intr-un spatiu public, si apoi ai fi suprins sa afli ca ce se degaja la prajire aduce foarte vag a cafea prajita... mai apetisant cred ca miroase un cuptor fornetti decat prajirea cafelei [emoji12]
Cu rentabilitatea s-ar pune problema doar daca vrei sa si vinzi pentru acasa, 1kg este suficient pentru consum propriu de cafenea.
Dar si vanzare se poate face cu un prajitor de talia asta, prajind dupa program, colectezi comenzile in timpul zile, nu trebuie musai sa oferi serviciu de prajire on demand (pe loc).
Ca idee, daca te aventurezi si in vanzare de cafea pentru acasa, din experienta unei prajitori locale, te poti astepta la maxim 70 kg pe saptamana cu o masina de 1kg. Dupa care vei fi frant :)
O masina mai mare doar aparent e mai eficienta... practic doar iti reduce munca, pentru ca vei aloca prajitului mai putin timp, asta contand daca la tine chiar poti cuantifica time is money.
Daca insa timpul nu valoreaza bani palpabili, fiat, trebuie sa te gandesti ca o masina mai mare va cere amortizare mai lunga, adica vei munci mai mult ca sa produci bani sa returnezi imprumutul cu care ai cumparat pentru acel timp castigat...
Marketing si branding sunt abureli corporatiste... cand esti intr-un mall ce expunere mai mare vrei sa ai ?
Mai repet odata, exista un precedent, o cafenea dusa in spate de un prajitor de 1 kg, si care in plus ofera spre vanzare si pentru acasa... si deservita de 2 oameni. Deci se poate.
Uite aici video:
https://www.facebook.com/StravaganteCaff...cale=ro_RO
La secunda 8 poti vedea raftul cu cafele de cumparat pentru acasa si prajitorul in stanga.
E adevarat ca o insula nu iti ofera spatiul care il ai in cafeneaua ta, dar cred ca te poti descurca, daca nu te intinzi la prea mult :) Oricum, nu prajitorul va fi factorul care sa te limiteze. Ci logistica... trebuie sa ai cafea prajita pentru consumul pe o saptamana in avans si sa tii fluxul constant !
Mai mult mi-e frica ca intr-un mall vei putea avea momente de vad prea mare, cand sa nu poti face fata...