Hello There, Guest! Login Register


Insula de cafea in mall - cafea de prajitorie sau achizitie mic prajitor?

#1
Buna tuturor, in primul rand salutari voua. Am nevoie de putin ajutor/sfaturi.
Detin o mica insula cu cafea de specialitate intr-un Mall si doresc sa intreb:
1. Ce cafea imi recomandati?
2. Ce parere aveti de prajitorul Aillio Bullet?
Mentionez ca am ca aparat un Marzocco 3 pb si rasnita Arduino.
Va multumesc anticipat!
 
Reply
#2
Nu e ieftin si nici pentru sarje mici. De bun e bun...
Dar daca esti singur, sa servesti lumea si ca sa prajesti in locatie simultan nu e lucru simplu.
Doar pe Mishu la Stravagante in Sibiu l-am vazut capabil de asemenea scamatorie.
Cu compromisul de rigoare... prajea dupa timer, fara sa mai umble la masina. Nu prea se face asa ceva...
 
Reply
#3
(08-12-2023, 21:34)Dorin M Wrote: Buna tuturor, in primul rand salutari voua. Am nevoie de putin ajutor/sfaturi.
Detin o mica insula cu cafea de specialitate intr-un Mall si doresc sa intreb:
1. Ce cafea imi recomandati?
2. Ce parere aveti de prajitorul Aillio Bullet?
Mentionez ca am ca aparat un Marzocco 3 pb si rasnita Arduino.
Va multumesc anticipat!

Hello. Ce cafea servești acum? Vrei să servești ce îți place sau ce se consumă? Ai în BM două prăjitorii (Pressco și Arusha), este Barshaker în Oradea care pe lângă prăjitorie au și shop + workshopuri despre cafea, este Yume și alții în Cluj. Cred că te-am văzut la SM, ai încercat și aici, un tip tinerel mai înalt mândru să mă servească cu Lavazza :-)
Mai bine ceri să se mute într-un topic nou în care să dai mai multe detalii despre cafeaua care o cauți și ce anume vrei să faci cu prăjitorul, pe lângă astea i-aș vizita pe toți din zonă pt discuții și degustări. Energie și pasiune ai, la prima vedere :-) așa că îți urez succes.
Crem One Profiler, Timemore Sculptor 078S, -Profitec T64, -Nuova Simonelli MDH
 
Reply
#4
Inca un detaliu despre prajirea in mall, daca asta intentionezi, sperand ca spectacolul sa atraga clientela... o asemenea activitate inseamna mult fum si mirosuri care pot declansa senzori de alarma.
Chiar daca ai la dispozitie o tubulatura de evacuare noxe in insula aia, tot ma astept ca ISU sa te agatze cu ceva... Confused
 
Reply
#5
(09-12-2023, 14:01)Florinush Wrote:
(08-12-2023, 21:34)Dorin M Wrote: Buna tuturor, in primul rand salutari voua. Am nevoie de putin ajutor/sfaturi.
Detin o mica insula cu cafea de specialitate intr-un Mall si doresc sa intreb:
1. Ce cafea imi recomandati?
2. Ce parere aveti de prajitorul Aillio Bullet?
Mentionez ca am ca aparat un Marzocco 3 pb si rasnita Arduino.
Va multumesc anticipat!

Hello. Ce cafea servești acum? Vrei să servești ce îți place sau ce se consumă? Ai în BM două prăjitorii (Pressco și Arusha), este Barshaker în Oradea care pe lângă prăjitorie au și shop + workshopuri despre cafea, este Yume și alții în Cluj. Cred că te-am văzut la SM, ai încercat și aici, un tip tinerel mai înalt mândru să mă servească cu Lavazza :-)
Mai bine ceri să se mute într-un topic nou în care să dai mai multe detalii despre cafeaua care o cauți și ce anume vrei să faci cu prăjitorul, pe lângă astea i-aș vizita pe toți din zonă pt discuții și degustări. Energie și pasiune ai, la prima vedere :-) așa că îți urez succes.

Hello, de data asta "credinta" nu te ajuta Smile)) nu am avut deschis la Satu Mare dar poate urmeaza Smile))
Iti multumesc pentru sfaturi, acum folosesc cafea de la Pressco insa doresc sa imi "ajustez" costurile si de aceea m-am gandit sa imi produc singur cafeaua. Din postarea ta sa inteleg ca nu este rentabil sau? Multumesc mult pentru orie interventie. Smile))

(09-12-2023, 15:10)renatoa Wrote: Inca un detaliu despre prajirea in mall, daca asta intentionezi, sperand ca spectacolul sa atraga clientela... o asemenea activitate inseamna mult fum si mirosuri care pot declansa senzori de alarma.
Chiar daca ai la dispozitie o tubulatura de evacuare noxe in insula aia, tot ma astept ca ISU sa te agatze cu ceva... Confused

Hey, multumesc pentru amabilitatea de a-mi scrie. Nu doresc sa o prajesc in Mall (desi chestia cu mirosul nu e de neglijat si cred ca ar atrage clientii) doresc doar sa imi optimizez costurile. Consideri ca este o idee buna?Multumesc
 
Reply
#6
Ca sa fie rentabil cred ca ar trebui un prajitor mai mare. Spatiu separat, niste cafea pierduta cu teste, cautare cafea verde de calitate, sortare manuala.
Nu te gandi ca prajirea e ca la popcorn.
Plus parte de marketing, branding.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#7
(10-12-2023, 16:05)Dorin M Wrote:
(09-12-2023, 15:10)renatoa Wrote: Inca un detaliu despre prajirea in mall, daca asta intentionezi, sperand ca spectacolul sa atraga clientela... o asemenea activitate inseamna mult fum si mirosuri care pot declansa senzori de alarma.
Chiar daca ai la dispozitie o tubulatura de evacuare noxe in insula aia, tot ma astept ca ISU sa te agatze cu ceva... Confused

Hey, multumesc pentru amabilitatea de a-mi scrie. Nu doresc sa o prajesc in Mall (desi chestia cu mirosul nu e de neglijat si cred ca ar atrage clientii) doresc doar sa imi optimizez costurile. Consideri ca este o idee buna?Multumesc

Ziceam de spectacol sa atraga clientii, desi "purcelusul" nu prea expune la vedere mare lucru din procesul de prajire.
De miros nici sa nu te gandesti, odata ca nu ai voie sa iti scape o molecula de noxa intr-un spatiu public, si apoi ai fi suprins sa afli ca ce se degaja la prajire aduce foarte vag a cafea prajita... mai apetisant cred ca miroase un cuptor fornetti decat prajirea cafelei

Cu rentabilitatea s-ar pune problema doar daca vrei sa si vinzi pentru acasa, 1kg este suficient pentru consum propriu de cafenea.
Dar si vanzare se poate face cu un prajitor de talia asta, prajind dupa program, colectezi comenzile in timpul zile, nu trebuie musai sa oferi serviciu de prajire on demand (pe loc).
Ca idee, daca te aventurezi si in vanzare de cafea pentru acasa, din experienta unei prajitori locale, te poti astepta la maxim 70 kg pe saptamana cu o masina de 1kg. Dupa care vei fi frant Smile

O masina mai mare doar aparent e mai eficienta... practic doar iti reduce munca, pentru ca vei aloca prajitului mai putin timp, asta contand daca la tine chiar poti cuantifica time is money.
Daca insa timpul nu valoreaza bani palpabili, fiat, trebuie sa te gandesti ca o masina mai mare va cere amortizare mai lunga, adica vei munci mai mult ca sa produci bani sa returnezi imprumutul cu care ai cumparat pentru acel timp castigat...

Marketing si branding sunt abureli corporatiste... cand esti intr-un mall ce expunere mai mare vrei sa ai ?

Mai repet odata, exista un precedent, o cafenea dusa in spate de un prajitor de 1 kg, si care in plus ofera spre vanzare si pentru acasa... si deservita de 2 oameni. Deci se poate.
Uite aici video: https://www.facebook.com/StravaganteCaff...cale=ro_RO
La secunda 8 poti vedea raftul cu cafele de cumparat pentru acasa si prajitorul in stanga.
E adevarat ca o insula nu iti ofera spatiul care il ai in cafeneaua ta, dar cred ca te poti descurca, daca nu te intinzi la prea mult Smile Oricum, nu prajitorul va fi factorul care sa te limiteze. Ci logistica... trebuie sa ai cafea prajita pentru consumul pe o saptamana in avans si sa tii fluxul constant !
Mai mult mi-e frica ca intr-un mall vei putea avea momente de vad prea mare, cand sa nu poti face fata...
 
Reply
#8
(10-12-2023, 16:44)renatoa Wrote: Marketing si branding sunt abureli corporatiste... cand esti intr-un mall ce expunere mai mare vrei sa ai ?
Pai deocamdata vinde cafea de la Pressco. Daca vreunul din noi trece pe acolo si de Presco stim dar de X nu, e clar ce luam…
Si daca ai stii cate insule de la mall nu au vanzare, in ciuda expunerii…

Partea cu productivitatea nu e chiar asa. Poate gaseste o cafenea care ii cere 1-2kg de cafea pe zi, o alta cafenea la fel, mai vinde si boabe.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#9
Discutia a inceput pe tema prajitul pentru consum propriu.
El nu vinde pressco pentru acasa, ci prepara cafea din boabe cumparate de la pressco.
Quote:...acum folosesc cafea de la Pressco insa doresc sa imi "ajustez" costurile si de aceea m-am gandit sa imi produc singur cafeaua.
Prajirea pentru consum propriu nu cred ca il califica sa pozeze in prajitor de cafea, si sa ofere la alte cafenele.
Doar am emis o ipoteza ca ar putea incerca vanzarea de cafea pentru acasa, desi cred, nu sunt sigur, ca l-ar incadra in alta clasa de servicii, care necesita alte aprobari.
Daca te duci si bei o cafea care iti place, de regula cam intrebi daca au si de vanzare, nu neaparat ce marca este.
Marca intrebi daca nu ti-a placut, sa stii sa o eviti Smile
 
Reply
#10
(08-12-2023, 21:34)Dorin M Wrote: Buna tuturor, in primul rand salutari voua. Am nevoie de putin ajutor/sfaturi.
Detin o mica insula cu cafea de specialitate intr-un Mall si doresc sa intreb:
1. Ce cafea imi recomandati?
2. Ce parere aveti de prajitorul Aillio Bullet?
Mentionez ca am ca aparat un Marzocco 3 pb si rasnita Arduino.
Va multumesc anticipat!

Si eu cred ca Bullet nu prea se incadreaza in acest topic ! Deschide un topic nou in care sa prezinti putin mai in detaliu ce vrei sa faci , ceva de genul ''Prajitor Bullet pentru mica afacere '' .
Nu se intelege bine daca doar vinzi cafea sau si preparate . Dezvolta putin despre ce cantitati vorbim si numarul relativ de clienti .
#ROCKET R NINE ONE , #ROCKET SUPER FAUSTO/Red Speed , #AILLIO BULLET R1 V2 , #Acaia Lunar
#Brewtus IV , #Honne Slim  ;   #Ibric , #MK. Vario
Accesorii ROCKET , MOTTA , IMS , Tamper dinamometric ECM , altele
 
Reply
#11
Prajirea de cafea e o durere de cap daca se vrea sa fie calitativa. Daca se urmareste ceva banal cu boabe ieftine, unde bagam laptic peste merge si asa.

Majoritatea prajitoarelor de cafea necesita modificari destul de masive ca sa le aduci unde trebuie, ori au rotatii prea putine (cazul toper) ori au airflow anapoda- adica nu ai control si nu stii ce face, tragi de un levier pe 2-3 pozitii dar habar nu ai daca e mereu la fel ori ce airflow ai. Ca sa nu mai zic ca incalzirea (30 min minim) cat si racirea intre prajiri (10 minute ori mai mult) adauga mult timp la prajire. Cu alte cuvinte daca vrei sa prajesti 3 kg in 3 sarje iti ia mult mai mult de 30 minute.

Inceputul cu prajirea de cafea necesita o investitie masiva, pentru ca pe langa boabe (care trebuie tinute cumva) si prajitor, mai ai nevoie si de alte aparate (pungi calitative, etichete ori comanzi etichete, masina de sigilat punga- sa zicem ca o parte le iei. din China sa mai reduci din costuri). Pe majoritatea prajitoarelor, sistemul de racire este arhaic si daca bagi capacitati mari aproape de 100% racirea nu face fata.
Din momentul in care arunci boabele afara in prajitor si pana le racesti la un 30-35C trece o vreme, timp in care boabele inca se coc si pierd din arome/zaharuri si altele. Daca prajesti pe bullet 1 kg parerea mea ca iti mai trebuie ceva extra pt racit boabele.

Eu pt 150-170g per sarja, le racesc in sub 60 sec la 35C cu un aspirator de 2000W, am un hopper de alama care are pe fund o sita gaurita, si trage aerul rece prin boabe si il duce in aspirator, in felul asta nu fac nici chaff/micro-praf in camera.
Roest L100+, Pavoni full mod+kinu, various brewers and 4 kettles, acaia scale, brew grinders: Favorite 2a+ kenia burrs, dm47+ kinu pob
 
Reply
#12
(10-12-2023, 17:28)renatoa Wrote: Discutia a inceput pe tema prajitul pentru consum propriu.
El nu vinde pressco pentru acasa, ci prepara cafea din boabe cumparate de la pressco.
Quote:...acum folosesc cafea de la Pressco insa doresc sa imi "ajustez" costurile si de aceea m-am gandit sa imi produc singur cafeaua.
Prajirea pentru consum propriu nu cred ca il califica sa pozeze in prajitor de cafea, si sa ofere la alte cafenele.
Doar am emis o ipoteza ca ar putea incerca vanzarea de cafea pentru acasa, desi cred, nu sunt sigur, ca l-ar incadra in alta clasa de servicii, care necesita alte aprobari.
Daca te duci si bei o cafea care iti place, de regula cam intrebi daca au si de vanzare, nu neaparat ce marca este.
Marca intrebi daca nu ti-a placut, sa stii sa o eviti Smile
Insula nu e pentru consum propriu. Eu am inteles ca in loc de Pressco ar vrea sa foloseasca o cafea pe care sa o prajeasca singur.
Iar uzual multi au punga pe rasnita sau langa. Daca este relevanta si e o marca cunoscuta. Una e sa fie o prajitorie cunoscuta si alta sa fie o punga fara insemne, provenita din cine stie ce surse fara nume.
Iar de intrebat marca intrebi si daca iti place, sa stii sa mai iei. Eu cel putin asa procedez.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#13
Va multumesc tuturor pentru pareri/sfaturi. Le apreciez. Se pare ca e mai complicat decat am crezut. 
Mai analizez varianta asta.
Totusi, pana atunci, ce parere aveti despre cei de la Mabo? raport calitate/pret?
A incercat cineva o alta prajitorie?
Va multumesc anticipat!!!
 
Reply
#14
Vezi Arusha. E local, preturi bune, marfa buna, premii multe. Plus ai si asistenta daca ai nevoie. 

Daca iei din capitala, daca iti trebuie cafea si intarzie 1-2 zile ce faci? iei din alta parte.
Roest L100+, Pavoni full mod+kinu, various brewers and 4 kettles, acaia scale, brew grinders: Favorite 2a+ kenia burrs, dm47+ kinu pob
 
Reply
#15
(19-12-2023, 19:52)Dorin M Wrote: Va multumesc tuturor pentru pareri/sfaturi. Le apreciez. Se pare ca e mai complicat decat am crezut. 
Mai analizez varianta asta.

Nu e nici simplu , nici foarte complicat ! Aillio Bullet e un prajitor exceptional pentru ce vrei sa faci si pentru o afacere mica .
Despre afacere :
- va trebui ca o perioada sa prajesti in paralel...Bullet cu cafea de la prajitori
- la inceput , dupa ce incepi sa stii sa prajesti cu Bullet , sa testezi rezultatele cu publicul/consumatorii
- poti folosi Bullet in prima faza si ca sursa de urgenta...cand nu ai stocuri suficiente si/sau sunt intarzieri cu livrarile
- este foarte bun ca raport risc/investitie , daca merge bine vei cumpara un prajitor mai mare , daca nu merge il poti folosi pentru uz personal/rude/vecini Smile
Despre prajire , informatii de baza :
- poti praji si 10 kg pe zi cu specificarea STRICTA ca va trebui sa cureti rezervorul de pleava cam la fiecare 3 kg
- mirosul cafelei la prajire nu are nimic de a face cu mirosul de cafea , deci nu se poate/recomanda prajirea in spatii publice
- e nevoie de instalatie de aerisire cu ventilator/turbina , baga ceva fum...una e cand prajesti cateva kilograme...alta la 100 de grame Smile
- gemuletul de vizionare e unul destul de mic deci nu ofera vreo experienta publica valorizanta
- de multe ori programele oferite prin RoasTime nu sunt complete deci va trebui ca prajirea sa fie supravegheata in permanenta de cineva care se pricepe

Cam atat la modul rapid !
#ROCKET R NINE ONE , #ROCKET SUPER FAUSTO/Red Speed , #AILLIO BULLET R1 V2 , #Acaia Lunar
#Brewtus IV , #Honne Slim  ;   #Ibric , #MK. Vario
Accesorii ROCKET , MOTTA , IMS , Tamper dinamometric ECM , altele
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)