Welcome Back Log In Create Account

Instrument distribuție cafea în portafiltru / Nivelator pretampare

Fain, how much?
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
Putin, foarte putin. :) lucru manual si un tamper vechi.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
Am zis eu ca are Rădăuțiul viitor ! Reghin scrie pe voi! :)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Adica dam cu racheta sau cu vioara? :P
Si-au aratat disponibilitatea sa ne inzestreze cu levelere?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Salutare!
A ajuns scula. Am facut doua cafele la care am folosit-o si, clar, e de ajutor. Distribuirea cafelei se face foarte usor prin rotire, iar curgerea a fost destul de uniforma fata de ce pateam de obicei si bautura delicioasa (bine, urmeaza sa vad cum iese de acum incolo, doua shoturi nefiind suficiente si cred ca a contat si calitatea cafelei).
Pasii mei in preparare sunt: desertarea cafelei din rasnita intr-un borcanas de plastic - turnarea cafelei in portafiltru cu o palnie facuta dintr-un recipient de iaurt mic (Covalact [Image: smile.gif] ) - WDT cu o agrafa indoita - scoaterea palniei - folosirea dispozitivului de nivelare - pus tamperul obisnut peste cafea si putina nutatie ca sa se aseze bine cafeaua pe extremitatile fundului portafiltrului - apasarea tamperului- et voila [Image: smile.gif]
Cilindrul din inox e ajustabil pe inaltime prin infiletare. Constructia e foarte solida, iar toate partile componente sunt din metal (inclusiv cele vopsite negru - aluminiu cred).
Apropo, nu am platit nicio taxa [Image: smile.gif]
Astept sa-mi vina si tamperul dinamometric ca sa scot din calcul si forta de tampare care la mine sigur e mai mult decat variabila.

Poze: 
[Image: 20160706_175129.jpg]
[Image: 20160706_171949.jpg]
[Image: 20160706_171843.jpg]
[Image: 20160706_171754.jpg]
[Image: 20160706_171322.jpg]

Scuze, nu mi-am citit postarea; in loc de portafiltru am vrut sa zic sita. [Image: smile.gif]
Rocket R58/LMLu/Olympus/Mahlgut MOLA-e

Reply
Pai sa mutam pe achizitii de grup propunerea lui scientist.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Fane, detaliaza te rog ce-ai facut acolo....
Teabe, cat a costat la final? Intradevar constructie frumoasa si solida daca zici ca totul este metalic.
Bezzera Magica, Quamar Q13E/75mm.

Reply
pai am facut in stilul old fashion. am frezat manual in metal masiv. un tamper vechi care nu-l mai foloseam am incercat sa-l transform in jucaria asta. nu se prea observa in poza, am incercat sa fac scobiturile alea de forma elicoidala. cu toate ca am scule si freze profesionale nu m-as apuca a doua oara. am cam avut de tras de micromotor, s-a cam incalzit piesa de mana. scobitul in metal masiv nu-i o activitate asa placuta. e mai fancy sa-l faci in CAD.
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
am inteles, pai nu-i degeaba 100E din metal.

Reply
(07-07-2016, 21:21)Mariano Wrote: Teabe, cat a costat la final? Intradevar constructie frumoasa si solida daca zici ca totul este metalic.

36.99 USD, inclusiv transportul. Si da, e din metal integral si foarte bine finisat.

Reply
da 191 lei, pai nu-i mult daca este bine finisat, nu le cumperi in fiecare zi. Si daca cu nutatie obti acelasi lucru, vorba lui Renato? Teabe, ai facut o comparatie cu nutatie?

Reply
Mie mi-a iesit pe la150 de lei [Image: smile.gif].
Oricum folosesc si nutatie ca sa imping cafeaua spre extremitatile inferioare ale sitei si sa nu tasneasca pe acolo. Scula (care cred ca cel mai exact e tot un tamper) o folosesc doar sa nivelez cafeaua. Adica ce faceam cu tamperul normal in prima faza a asezarii pe patul de cafea, dar cu rezultate mai mult sau mai putin bune in distribuirea uniforma a macinaturii, deoarece de cele mai multe ori nu reuseam sa-l pun chiar drept pe puc si astfel avea o consistenta inegala. 
Tamperul nou il asez pur si simplu pe sita, peste cafea, marginile lui se sprijina de marginile sitei, rotesc de cateva ori sa se aseze bine cafeaua, fara sa aplic presiune ca oricum degeaba as apasa ca nu are cum sa intre mai mult decat este setat pentru ca nu lasa manerul (piesele de culoare neagra), il scot, pun tamperul normal, o nutatie usoara, apas si cam atat.
Desigur, poate fi folosit si pe post de singur tamper, dar trebuie ajustata inaltimea mai exact ca sa si taseze macinatura, nu doar sa aseze cafeaua, lucru care ar fi un pic complicat.

Reply
da, atunci merita la 150lei. Vedem cum iese cu 3D-ul si luam o hotarare....

Reply
(08-07-2016, 10:24)teabe Wrote: Tamperul nou il asez pur si simplu pe sita, peste cafea, marginile lui se sprijina de marginile sitei, rotesc de cateva ori sa se aseze bine cafeaua, fara sa aplic presiune ca oricum degeaba as apasa ca nu are cum sa intre mai mult decat este setat pentru ca nu lasa manerul (piesele de culoare neagra), il scot, pun tamperul normal, o nutatie usoara, apas si cam atat.
Uite, asta e un porumbel, util in constructia unuia custom la o imprimanta 3D. Deci diametrul total trebuie sa fie mai mare decat diametrul sitei, in interiorul filtrului intrand doar acele "incretituri" ce ajuta la distributie. In acest fel se evita practic iesirea cafelei din portafiltru la invartirea accesoriului, caci se comporta ca un capac.

Corect ?

Reply
Da, piesa argintie are pe la 38 mm diametru (ei zic ca 37.5, dar cred ca are mai mult ca intra destul de exact in filtrul meu) si doare ea intra in sita. Manerul, chestia neagra, are un diametru mai mare, dar nu neaparat sa nu lasa sa iasa cafeaua, zic eu, ci ca sa se sprijine pe marginile sitei si sa asigure o nivelare uniforma a pucului fara sa apese intr-o parte mai tare ca in alta.
Iar acum mi-am dat seama ca e mai greu de 500 g, ca aia e greutatea maxima pe care o indica cantarul (am vazut acum in poza mea [Image: smile.gif] ).

Reply
(08-07-2016, 11:35)Lyvyoo Wrote: Corect ?

da. eu am pus un o-ring (cauciucul ala care de vede in jurul tamperului) ca sa impiedice jucaria sa intre cu totul cand o invarti. sunt curios daca la jucaria originala se poate regla acea buza mai sus sau mai jos.

Reply
(08-07-2016, 11:53)Fane Wrote:
(08-07-2016, 11:35)Lyvyoo Wrote: Corect ?

da. eu am pus un o-ring (cauciucul ala care de vede in jurul tamperului) ca sa impiedice jucaria sa intre cu totul cand o invarti. sunt curios daca la jucaria originala se poate regla acea buza mai sus sau mai jos.

Se regleaza foarte usor prin infiletare/desfiletare.

Cantarit cu un alt cantar. Are fix 500g.

Reply
(08-07-2016, 11:47)teabe Wrote: Da, piesa argintie are pe la 38 mm diametru (ei zic ca 37.5, dar cred ca are mai mult ca intra destul de exact in filtrul meu) si doare ea intra in sita. Manerul, chestia neagra, are un diametru mai mare, dar nu neaparat sa nu lasa sa iasa cafeaua, zic eu, ci ca sa se sprijine pe marginile sitei si sa asigure o nivelare uniforma a pucului fara sa apese intr-o parte mai tare ca in alta.
Iar acum mi-am dat seama ca e mai greu de 500 g, ca aia e greutatea maxima pe care o indica cantarul (am vazut acum in poza mea [Image: smile.gif] ).

Cred ca ai vrut sa spui 58 mm diametru (ei zic ca 57.5, dar..., nu?
Acasa: Lelit PL41TEM/Mazzer SJ//--//Expobar Brewtus IV/Niche Zero
Deplasare: Kinu M47/Flair Signature PRO

Reply
(14-07-2016, 11:48)kum Wrote:
(08-07-2016, 11:47)teabe Wrote: Da, piesa argintie are pe la 38 mm diametru (ei zic ca 37.5, dar cred ca are mai mult ca intra destul de exact in filtrul meu) si doare ea intra in sita. Manerul, chestia neagra, are un diametru mai mare, dar nu neaparat sa nu lasa sa iasa cafeaua, zic eu, ci ca sa se sprijine pe marginile sitei si sa asigure o nivelare uniforma a pucului fara sa apese intr-o parte mai tare ca in alta.

Cred ca ai vrut sa spui 58 mm diametru (ei zic ca 57.5, dar..., nu?

Da, scuze, nu stiu la ce m-am gandit [Image: tongue.gif] .

Reply
Varianta profi !
http://mahlgut-manufaktur.de/en/product/mahlgut-dozer/
https://www.facebook.com/mahlgut

Reply
Ce preturi au la toate articolele!
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47

Reply
https://www.youtube.com/channel/UCEipmJL...ba2hP75vjw

Reply
si varianta dupa care copiem noi acum este tot profi, si anume ocd-ul... dar si pretul e tot profi :)
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe

Reply
(14-07-2016, 13:42)ML-CAFE Wrote: Varianta profi !
http://mahlgut-manufaktur.de/en/product/mahlgut-dozer/
https://www.facebook.com/mahlgut

Asta e tamper nu instrument de distributie. Se poate observa ca are talpa dreapta ca orice tamper.

Reply
Quote:Asta e tamper nu instrument de distributie. Se poate observa ca are talpa dreapta ca orice tamper.
A se observa ambele linkuri, asa, de edificare...
Lelit PL41TEM + Mahlkonig Vario + Hario Mini Mill +  tamper full inox, prajitor GeneCafe

Reply
Deci de la astia au copiat chinezii. Ca ce am eu seamana tare de tot. Adica sistemul de ajustare e identic. Oricum, si Mahlgut astia au copiat Pharos-ul cu rasnita lor. Dar acum n-o mai vad pe site. Oare ce s-o fi intamplat?

Reply
(14-07-2016, 15:13)scientist Wrote:
Quote:Asta e tamper nu instrument de distributie. Se poate observa ca are talpa dreapta ca orice tamper.
A se observa ambele linkuri, asa, de edificare...

Este si tamper si element de distributie, sunt 2 produse diferite, vezi:
https://www.facebook.com/mahlgut/photos/...21/?type=3

Reply
(14-07-2016, 15:40)teabe Wrote: Deci de la astia au copiat chinezii. Ca ce am eu seamana tare de tot. Adica sistemul de ajustare e identic. Oricum, si Mahlgut astia au copiat Pharos-ul cu rasnita lor. Dar acum n-o mai vad pe site. Oare ce s-o fi intamplat?

nu, de aici au copiat chinezii tai :)

https://onacoffee.com.au/shop/ocd-ona-co...stributor/

da-ne si un feedback acum ca il ai de ceva vreme, ca nici eu n-am nici cel mai mic gand sa iau originalul. merci

Reply
Da, pe asta il vazusem si eu prima data, dar sistemul de reglare la ONA este cel cu saibe, cred. In fine [Image: smile.gif] ...
Eu sunt foarte multumit de cand il folosesc, cafeaua se asaza foarte bine si usor si intotdeauna cursul de curgere a cafelei se grupeaza aproape mereu pe mijloc in timpul extractiei (vazut prin portafiltru fara fund). Chiar recomand cumpararea/fabricarea oricarui tip de astfel de instrument, mai ales daca aveti problemele mele  (niciodata nu aveam certitudinea ca am distribuit cafeaua egal).

Reply
super, merci.
o sa stau sa vad cum iese modelul printat 3D si daca nu, sigur merg pe al tau.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)