chiar daca am postat deja explicatii despre montarea manometrului, la sectiunea de prezentare a echipamentului, am zis ca-i bine sa ma repet aici ... la subiect :)
am blocat OPV-ul CLASSIC si am lasat sa lucreze OPV-ul BEZZERA, instalat inainte de serpentina, ca sa nu pierd apa preancalzita ... din acest motiv m-am gandit sa folosesc OPV-ul CLASSIC pentru a instala manometru permanent ... pentru asta aveam nevoie de un niplu adaptor M13x1@G1/8" chestie imposibil de gasit ... solutia a fost taierea stutului de la niplul original OPV CLASSIC, largirea gaurii de 4mm cu burghiu de 4,2mm si filetarea cu tarod M5x0,8 ... asta deoarece niplu adaptor de la M5x0,8@G1/8"
exista ... am folosit banda de teflon si o garnitura pentru conectarea olandezului G1/8", de la capilarul manometrului si l-am conectat la corpul OPV-ului CLASSIC ... dupa ce in prealabil am scos cele trei piese din interior: piesa filetata pentru reglaj, arc si supapa
doua lucruri vreau sa va mai spun, legate de acest subiect:
1. primul niplu M5x0,8@G1/8" l-am rupt cand l-am infiletat, este foarte slab, in ciuda faptului c-am fost avertizat de cei de la GICA ... solutia mai buna este gaura cu 8,8mm si filet cu tarod G1/8", mult mai solid si niplu
G1/8"@G1/8" ... le primesc astazi si probabil voi face modificarea, cu toate ca intelegand cat este de fragil filetul M5x0,8, la al doilea am avut grija :D
2. gaura pentru manometru ... GREU ... inox, tabla subtire indoita in forma carcasei ... cea mai proasta combinatie ... lucru pe care nu l-am inteles, crezand ca dau gaura acasa c-o autofiletanta si-o carota, pana la urma ... fiindca nu vroia sa ma ajute nimeni ... STIAU :( ... norocul meu a fost ca m-a ajutat un prieten si am fost la o firma care face constructii metalice ... mi-au dat gaura c-o masina industriala, cu talpa magnetica, c-o carota cum n-am mai vazut pe net, de cand ma uit ... parea facuta sa dai gauri in metal foarte gros ... chiar si asa ne-am chinuit ... inoxul dur, tabla se lasa, n-avea prindere si aluneca ... l-am si zgariat putin ... nu le poti avea pe toate :)