Espressoman infocat
Sibiu
Unde gresesc ? Rezultatul este dezamagitor.
1. Rasnire fina...undeva la 1.3.
https://www.youtube.com/watch?v=LNVe__-djkc
2. Rasnire putin mai grosiera.
https://www.youtube.com/watch?v=luzqr3BV5kw
Ce imi sugerati ? Multumesc !
Lelit PL042 TEMD
Espressoman Administrator
Bucuresti
Pare cafeaua veche.
Ce folosesti si in ce data a fost prajita? Ce gramaj ai pus in sita dubla?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Sibiu
(28-03-2016, 14:05)Lyvyoo Wrote: Pare cafeaua veche.
Ce folosesti si in ce data a fost prajita? Ce gramaj ai pus in sita dubla?
Data prajiri : 1.03.2016
In sita a fost cel putin 17g :(
Lelit PL042 TEMD
Espressoman Administrator
Bucuresti
Nu exista "cel putin" ci exista
cantar cu zecimala ca ofera informatii exacte.
28 de zile de la prajire inseamna cam mult. POate mult prea mult. Si mai conteaza si
conservarea cafelei, daca a fost tinuta sigilata in punga cu zipper sau borcan cu garnitura. Altfel se oxideaza rapid, chiar in interiorul unui
termen rezonabil de pastrare.
Spre exemplu, am acum doua sortimente acasa, ambele prajite in jur de 1 martie. Unul inca mai livreaza ceva crema, altuia i s-a cam terminat benzina. Deci intervin aici diverse aspecte, de la stilul si modul de prajire la compozitia bobului respectiv.
Schimba cafeaua cu una ok, proaspata, si iti va aparea si crema. De asemenea, daca nu ai un cantar cu zecimala, ia-l cat mai rapid.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Sibiu
28-03-2016, 23:48
(Edited 28-03-2016, 23:48 by Nicks.)
(28-03-2016, 15:01)Lyvyoo Wrote: Nu exista "cel putin" ci exista cantar cu zecimala ca ofera informatii exacte.
28 de zile de la prajire inseamna cam mult. POate mult prea mult. Si mai conteaza si conservarea cafelei, daca a fost tinuta sigilata in punga cu zipper sau borcan cu garnitura. Altfel se oxideaza rapid, chiar in interiorul unui termen rezonabil de pastrare.
Spre exemplu, am acum doua sortimente acasa, ambele prajite in jur de 1 martie. Unul inca mai livreaza ceva crema, altuia i s-a cam terminat benzina. Deci intervin aici diverse aspecte, de la stilul si modul de prajire la compozitia bobului respectiv.
Schimba cafeaua cu una ok, proaspata, si iti va aparea si crema. De asemenea, daca nu ai un cantar cu zecimala, ia-l cat mai rapid.
Am un cantar electronic si in sita au fost 17g. Totusi....nu imi explic de ce curge atat de urat cafeaua....:(
Extractia de aici am facut-o din boabele de cafea care au fost fotografiate si postate in "threadul" boabe de cafea. Am desfacut punga acum o saptamana jumate , a stat sigilata si inchisa bine in tot acest timp. Cafeaua are un gust dezamagitor.
Lelit PL042 TEMD
Crem One LFPP, e37s
Sibiu
Schimba prajitorul! O sa fii surprins.
Dar cu rasnita ta poti sa macini asa fin incat sa faci o extractie supraextrasa? Acum fara suparare ,dar mi se pare ca nu prea incerci si rezultatele vin cu tentative . Vorbesc din experienta pt.ca si eu sunt incepator. Mie mi se pare in amandoua video-uri ai extractii subextrase. Atunci macina si mai fin . Ai incercat? Dar ce tamper folosesti?
Espressoman fresh
Bucuresti
Buna ziua, am un Lelit PL 42 EMI, este cumparat sh acum vreo 2 ani. A mers perfect pana acum. Acum rasnita da semne de oboseala, se blocheaza, adica nu se mai invarte, parca intra in scurt. Am citit pe forum si inteleg ca ma puteti ajuta. Multumesc