Espressoman
Posts: 2.487
Joined: Jul 2016
Bucuresti
Incantat de experienta cu Clever-ul, dar neplacandu-mi la acesta ca, spre sfarsitul extractiei, se infunda curgerea mai mereu si vazand la @
Darsidius ca a mentionat in postari Hario Switch, am luat si eu unul si sunt in faza de experimente. Ce pot sa spun e ca reteta de la Clever, cu 2 min dupa care scurgere nu mi se pare potrivita, asa ca o sa o incerc pe aceasta de aici, are sens sa te folosesti si de partea de drip si de partea de imersie, la acelasi brew:
https://www.hario-europe.com/blogs/hario...tch-recipe
Aveti experiente placute si cu alte retete?
Honne, Fellow Ode Lab Sweet, Aergrind, Flair 58, Pavoni
Espressoman infocat
Posts: 2.479
Joined: Nov 2013
Bucuresti
Clever cu filtre Cafec nu se infunda
Vesuvius Evo Leva + Bentwood Vertical 63, Pullman BigStep Custom 54.9mm, Bravo Tools, Lunar 2021, V60/Orea/April Brewer, Pearl 2021, Cafflano Kompresso+Kinu M47
Espressoman infocat
Posts: 391
Joined: Aug 2022
Mioveni
Espressoman infocat
Posts: 1.344
Joined: Oct 2021
Bergen (Norway)
Asta e o rețetă foarte buna pt switch. Macină mai fin gen daca ai ode pe la 4-5 cu SSP. Sau pe ode stock la 2-2.5
https://www.instagram.com/p/CoSFksbOpeL/...mMyMTA2M2Y=
Roest L100+,KaffeLogic Nano7, Sculptor 078, 2xNiche, Ultra, Bentwood, Ek43, P64, DF64, Kinu, Kony, Guatemala SB, Favorite 2a, Decent, ACS Evo, Bezzera Mitica+Magica, Flair, 2xGaggia C, 2xRancilioS +ITO, 5xPeppina, 2xPavoni,Riviera, Breville BES860, Dip dk65
Espressoman
Posts: 2.487
Joined: Jul 2016
Bucuresti
Mersi, am Ode cu LS, de aici si preferinta pentru imersie, ca la V60 nu am stiut sa scot mare lucru cu ea...
Honne, Fellow Ode Lab Sweet, Aergrind, Flair 58, Pavoni
Espressoman infocat
Posts: 81
Joined: Sep 2021
Oradea
04-03-2023, 14:54
(This post was last modified: 04-03-2023, 14:56 by sebastiangrg.)
Salut! Eu de cateva zile ma joc cu reteta asta
https://www.youtube.com/watch?v=gC8K40kZ_6E si o recomand, macar cateva incercari de experiment. Edit: o fac pe Ode stock la 2 si termin fix in 3 minute.
Profitec GO | Kinu M47 Simplicity | Fellow Ode v1.1 | Brewista Artisan v3 | Timemore Black Mirror Nano | April Brewer | Hario V60 Switch | AeroPress | Bialetti Moka Induction
Espressoman infocat
Posts: 17
Joined: Feb 2023
Arad
(04-03-2023, 11:55)Darsidius Wrote: Asta e o rețetă foarte buna pt switch.
https://www.instagram.com/p/CoSFksbOpeL/...mMyMTA2M2Y=
Foarte, foarte fain a ieșit după rețeta asta! Merci!
Espressoman
Posts: 2.487
Joined: Jul 2016
Bucuresti
Am fost super fan pt Switch, dar in ultima vreme am ajuns sa il consider o metoda eleganta de incalzire pt mesh-ul de la Flair 58 si atat (pt posibilitatea de scurgere a apei intr-un recipient).
Comparativ cu V60, notele par mai muddy. Probabil ca, pt o rasnita mai slaba sau pt o manuala (desi nici Ode-ul meu nu e cea mai rasarita), Switch-ul are o constanta foarte buna.
Insa, cand se foloseste o rasnita electrica potrivita un echilibru intre claritate si dulceata, Switch-ul cam pare doar o metoda de a strica o cafea buna...
Honne, Fellow Ode Lab Sweet, Aergrind, Flair 58, Pavoni
Espressoman
Posts: 2.487
Joined: Jul 2016
Bucuresti
(12-04-2023, 21:50)cradun Wrote: Insa, cand se foloseste o rasnita electrica potrivita un echilibru intre claritate si dulceata, Switch-ul cam pare doar o metoda de a strica o cafea buna...
Retrag, am mai testat cu temperaturi sub 96 (cat era intr-o reteta) si rezultatele sunt interesante
Honne, Fellow Ode Lab Sweet, Aergrind, Flair 58, Pavoni
Espressoman infocat
Posts: 87
Joined: Jan 2022
Bucuresti
Si eu am fost foarte entuziasmat de switch, il am de o luna, am incercat cateva retete de pe net, am experimentat ceva cu el insa nu pot sa zic ca a luat locul v60-ului clasic. Daca tii supapa deschisa nu este acelasi lucru ca la v60-ul normal. Mi se pare ca este mai lent in curgere si nu evidentiaza notele la fel ca fratele lui simplu.
Unde pot sa zic ca a stralucit, a fost la cafelele procesate mai funky cu note de ferment pentru ca a reusit sa le imblanzeasca. Am incercat sa fac imersie si la primele turnari, insa gustul a fost mai placut cu bloom normal, supapa deschisa, o turnare cu supapa deschisa iar dupa sa inchid supapa si sa las apa si cafeaua sa stea 25-30 ca intr-un french press.
Imi place ca e usor de preincalzit fata de un dripper normal de ceramica sau sticla, insa overall am ramas cu cele de plastic la suflet pentru ca nu se sparg si nu necesita neaparat preheat.
Mi-a placut mult reteta asta
https://www.youtube.com/watch?v=68ZOXrXbVHc pentru ca e foarte usor de scalat, usor de facut, nu necesita prea multa atentie.
Hario V60 & Switch, Timemore B75, Kalita 155, Aeropress GO
Lelit Elisabeth V3, Cafflano Kompresso, Moka Pot
1zpresso ZP6, Kinu M47, Mazzer Mini A
Fellow Stagg EKG, Timemore scale