Hello There, Guest! Login Register


HX-ul ieftin in HoReCa

#1
Am o mare curiozitate. Cum se descurca in regim HoReCa HX-urile mai "ieftine", de constructie clasica, gen La Cimbali M21 sau altele ca el?

Din cate imi dau seama, principiul de functionare este oarecum similar cu HX-urile noastre E61, folosite de foarte multi useri. Dar noi avem rabdarea si timpul necesare sa facem flush-uri lungi de 10-15 secunde, nu si un barista cu 10 comenzi in fata. In HoReCa cum se utilizeaza eficient acest gen de espressoare caci nu imi dau seama? Sau trebuie pur si simplu renuntat la ele si mers spre alte solutii constructive (gen LaSpaziale S1) ? 
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#2
Un barista cu 10 comenzi în fata nu are nevoie sa facă acele flush-uri lungi deoarece apa din hx nu prea apuca sa se supraîncalzească. Iar boilerul mare are doua avantaje: are inerție termica mare (nu necesita timp de așteptare intre shoturi) și lucrează la temperaturi mai scăzute decât aparatele de casa (temperatura într-un boiler de profesional pleacă de pe la 115 grade). Temperatura scăzută combinata cu o pompă rotativă, ce are debit mai mare decât o vibratoare în condiții de curgere libera, fac ca flush-ul inițial, chiar dacă apa din hx a ajuns la temperatura din boiler, sa fie mult mai scurt.
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)