11-01-2017, 10:28
(11-01-2017, 00:30)Lyvyoo Wrote: Brewtus nu e o chestie ieftina si buna ci DB-ul cu cel mai bun raport pret / performante. Un espressor de 2000-2500E costa atat si datorita unui ados imens (uneori impus de producator), dar el e vandut de fabrica la jumatate din acel pret, iar in unele cazuri chiar cu 60% mai jos. Brewtus-ul e cotat de producator la 1800E + TVA dar piata internationala l-a plasat in zona de vanzare de aprox. 1200E +/-. Diferente intre ele in ceasca, in ceea ce priveste espresso, pot exista doar asa pe muchia papilei 49 din varful limbii. Dar de constructie, wire management, evident ca exista, in functie de ideea fiecarui producator.
Am spus asta ca sa nu confundam planurile. Daca o anume unitate are o problema, exista garantie data de producator, exista comunitati de pasionati ori multiple materiale de documentare pe forumurile de specialitate. Estimez aprox. 70-100 de Brewtus-uri in forum, deci daca veneau gusturi neconforme dintr-o anume piesa, erau sesizate demult la foc automat. E de urmarit (eventual testat cu alti colegi de forum, pt comparatie) ce a sesizat mihneasusan. Furtunul din silicon (nu din plastic), probabil e in aceeasi pozitie la toata lumea, deci ar fi putintel de mirare sa fie de acolo ceva, din motivele de mai sus.
@Fireworker Gustul apei din sticla de Bucovina nu se va regasi 100% nici dupa fierberea intr-un ibric, ce sa mai vorbim dupa trecerea printr-un espressor. Spre exemplu, daca aveti pe la birou apa din dozator tip La Fantana, degustati apa rece si apa calda si veti vedea ca par doua ape diferite practic. Incerca totusi si sfatul cu reasezarea furtunului, ca sa fii impacat. Sita de la dus ai scos-o lunar pentru curatare in detergent de backflush? Rezervorul l-ai spalat lunar si cu ce anume? E necesar ca inainte de a te arunca in maruntaiele aparatului sa te asiguri ca toate celelalte operatiuni de intretinere sunt in regula.
Salut!
Am urmat sfatul lui Mihnea, cu reașezarea furtunului si deasemenea confirm ca am curățat sita de dus, după cum ai spus si tu.
Rezervorul l-am spălat cu puțin detergent lichid de vase, apoi l-am spălat cu o soluție de clor( 35 ml clor si 1000 ml apa) si ultima faza: clatit foarte bine cu apa.
Kinu M47, Expobar Brewtus IV, IMS Precision filter 12/18 g, IMS Precision shower screen coated, Espro calibrated tamper.

Oricum, diferența este uriașă. Apa mirosea pregnant a chimic după încălzirea boilerului de abur. Poate nu întâmplător (țeava de silicon era lipită tocmai de teava boilerului de abur). O să revin în câteva zile cu noi informații.
![[Image: b3ef58619ae21460ae236aee8af8bea0.jpg]](https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170120/b3ef58619ae21460ae236aee8af8bea0.jpg)