Hello There, Guest! Login Register

Grupul E61 Lelit Bianca - levierul agaţă la revenire

Salutare si Craciun Fericit tututor!
Am o mica problema si va cer ajutorul cu un sfat daca se poate. 
Detin un expresor Lelit Bianca de aprox 5 ani si am observat o problema la grupul E61 si anume dupa extractia unui expreso, cand incerc sa readuc levierul la pozitia lui initiala, acesta  agaţă putin la jumatatea cursei de revenire,  acest fenomen nu se intampla daca fac foar un "flush", fara extractie. Nu stiu daca acest lucru este normal sau am o piesa uzata pe care trebuie sa o schimb. Daca a-ti intampinat probleme asemanatoare va rog sa imi dati si mie un sfat. 

Va multumesc mult pentru ajutor. 
Lelit Bianca; Rancilio Silvia, Mahlkonig Vario two, AeroPress, Kaflano Kompresso, Kinu Phoenix M47, Tamper Inox 58 mm; Adjustable Smart Coffee Tamper 58mm, Espro Toroid Milk Pitcher 600ml.

Reply
eu cred ca trebuie sa ii faci o servisare, adica o curatare si o ungere: https://www.youtube.com/watch?v=ELIwD40tsrs&ab_channel=WholeLatteLove
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

Reply
Da, exista posibilitatea ca o piesa din interior sa fie uzată, la vechiul Mara se manifesta așa, mai ales atunci când nu mai era lubrifiat grupul.

Așa că e timpul pentru o revizie ca la carte chiar, poate daca e nevoie de o piesă schimbata, o sa îți dai seama daca e nevoie și singur.
Home kit: Lelit Bianca V2, Eureka SD.
​​​​​​Remote kit: Staresso Mirage Pro, kinu m47 classic.

Reply
Nu ai spus, in cei 5 ani de cate ori ai demontat maneta si tot ce se afla in grup acolo pentru ungere si cand ai făcut ultima data aceasta operatiune si ce vaselina ai folosit? Backflush la cat timp faci si cand a fost ultima data?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan

Reply
(25-12-2024, 22:28)RazvaNNN Wrote: eu cred ca trebuie sa ii faci o servisare, adica o curatare si o ungere: https://www.youtube.com/watch?v=ELIwD40tsrs&ab_channel=WholeLatteLove

Multumesc frumos.

(26-12-2024, 03:18)Lyvyoo Wrote: Nu ai spus, in cei 5 ani de cate ori ai demontat maneta si tot ce se afla in grup acolo pentru ungere si cand ai făcut ultima data aceasta operatiune si ce vaselina ai folosit? Backflush la cat timp faci si cand a fost ultima data?

Salutare Liviu, mersi mult pentru ajutor. 
Sincer, nu am servisat grupul atat de des asa cum ar trebui. Stii cumva de unde as putea sa cumpar kitul de servisare pentru grupul E61 pentru Bianca? 

(25-12-2024, 23:04)Entertainer Wrote: Da, exista posibilitatea ca o piesa din interior sa fie uzată, la vechiul Mara se manifesta așa, mai ales atunci când nu mai era lubrifiat grupul.

Așa că e timpul pentru o revizie ca la carte chiar, poate daca e nevoie de o piesă schimbata, o sa îți dai seama daca e nevoie și singur.

Multumesc frumos.
Lelit Bianca; Rancilio Silvia, Mahlkonig Vario two, AeroPress, Kaflano Kompresso, Kinu Phoenix M47, Tamper Inox 58 mm; Adjustable Smart Coffee Tamper 58mm, Espro Toroid Milk Pitcher 600ml.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)