Din câte persoane smart și inventive, deschid zilnic discuții de ordin tehnic pe acest forum, și găsesc mereu soluții, chiar nu poate adapta cineva vreo inginerie pentru grupul E61, să putem urmări atât temperatura cat și presiunea pentru profilare?
Vazusem poza de mai jos în online, și chiar mă gândeam dacă este așa greu de adaptat. Faceti abstracție de poza in sine, încercam doar să vizualizez ceva grafic similar ideii .
Stiu ca Tudor lucra la o solutie tehnica pe subiect, dar mai mult de atat, liniste peste tot .
Sau exista deja asa ceva, și nu sunt eu destul de informat ?
28-01-2024, 23:02 (Edited 28-01-2024, 23:04 by renatoa.)
Asa arata racordul la un manometru din asta combinat cu temperatura.
Nu ai decat sa faci o adaptare a filetului, de la 1/2" la 6mm cat e grupul e61, si sa prelungesti shtutzul gaurit pana la derivatia in forma de T din grup. E treaba mecanica 100%, de strungar.
Am o banuiala ca tot racordul lui original se poate scoate, din locul unde se vede cheia aia hex, si acolo s-ar putea insuruba unul dedicat pentru E61.
Precizia de citire a temperaturii va avea de suferit, gradatiile la asa ceva sunt din 2 in 2 grade.
Ca sa te incumeti la ceva ar trebui sa stii daca ceasul ala urmareste temperatura cu o viteza si precizie suficienta.
Mai ales daca lungesti stutzul cu vreo 2-3 cm cat are tija pana la bifurcatie... ma intreb cum mai circula apa pana la bimetal fara sa se raceasca...
Astea sunt facute pentru boilere mari, de zeci de litri, care se incalzesc intr-o ora, si la care tot ce ai nevoie e sa poti vede dintr-o privire ca acul e pe undeva pe la mijloc, in zona 60 grade +/-
Parcă am mai văzut device-ul ăla, dacă nu mă înșel într-un review al lui James Hoffmann pentru Olympia Cremina.
Dar și 500 E … îți iei espressor de banii ăștia .
Cea mai simpla variantă este sa rămână manometru pe grup și se implementează un K în grup , se gaureste grupul in spate unde are tur/retur și se implantează un senzor .. K .. pt100 ce vrea boss.
Cea mai "grea" operațiune este gaura și filetarea ei .. .. restul pieselor sunt ieftine.
29-01-2024, 16:17 (Edited 29-01-2024, 16:22 by renatoa.)
Vorbesti de ramas manometru pe grup de parca toti ar avea acolo asa ceva... :s
Eu n-am vazut decat termometre, "gen Eric".
Manometrul la E61 nu este undeva pe panou din fabricatie, la toate ? sau ala e de boiler, pentru abur ? :s
Daca ar fi manometre montate in gaura actuala de termometru de grup, pai tija aceluia are gaura, ca altfel nu poti masura presiunea... si daca gaura ar avea macar 0.5mm, prin ea se poate trage o sonda K basic, cheala.
Mai greu e cu scoaterea afara din manometru, etansarea pe unde ies firele.
Am testat asa ceva la un Flair, bagat sonda K pe gaura manometrului, dar acolo e canal urias... 3 mm diametru, a fost chiar simplu. Evident ca manometrul era scos din functiune cand am facut testul de temperatura.