Espressoman infocat
Bucuresti
Salut! As vrea sa schimb garnitura de grup de la Elisabeth, am gasit 2 optiuni pe barshaker cu inaltimea de 8 mm cat are cea originala, insa nu stiu care e diferenta intre ele si care se potriveste. A mai luat cineva de la ei pentru modelele Lelit cu grup de 58 mm? Cea portocalie are si "internal grooves" fata de cea neagra.
Astea doua sunt:
https://barshaker.ro/Garnitura-SILICON-E61-Orange
https://barshaker.ro/E61-Black-Gasket-Silicone8mm
Lelit Elisabeth V3, Timemore Sculptor 078s, 1zpresso ZP6, Kinu M47, Mazzer Mini A, Hario V60 & Switch, Timemore B75, Kalita 155, Aeropress, Cafflano Kompresso, Moka Pot, Fellow Stagg EKG
Espressoman infocat
Bucuresti
21-06-2023, 22:17
(Edited 21-06-2023, 22:21 by sofocle80.)
Comerț tipic romanesc, unde nu dau doi bani nici pe marfa pe care o vand nici pe oamenii care o cumpara. Stai si cauti ca berbecul 2 zile o amarata de garnitura de grup si ajungi sa o comanzi din Italia.
Cat de greu o fi sa puna un nenorocit de part number?
La fel am patit si eu si am ajuns sa cumpar din afara. Barshaker au descrieri degeaba, asa ca pentru 5-7euro cat e transportul (mai ieftin ca la noi) ia din Italia.
Nu mai spun ca un alt mare site de piese espresoare, vinde o ganritura pentru grup Lelit 58mm cu 90 de lei, cand in Italia este 2,5 euro. Fie au baut gaz stricat, fie nu sunt sanatosi la cap.
P.S. Scuze de rant!
Lelit Diana PL60PLUSTR1 - Eureka Filtro (burr upgrade to Manuale)
Espressoman infocat
Bucuresti
(02-04-2023, 12:45)Lucii1337 Wrote: Salut! As vrea sa schimb garnitura de grup de la Elisabeth, am gasit 2 optiuni pe barshaker cu inaltimea de 8 mm cat are cea originala, insa nu stiu care e diferenta intre ele si care se potriveste. A mai luat cineva de la ei pentru modelele Lelit cu grup de 58 mm? Cea portocalie are si "internal grooves" fata de cea neagra.
Astea doua sunt:
https://barshaker.ro/Garnitura-SILICON-E61-Orange
https://barshaker.ro/E61-Black-Gasket-Silicone8mm
Salut!
Stiu ca a trecut ceva timp de atunci, dar poate gasesti informatia usor.
Ce tip de garnitura ai luat/schimbat?
Multumesc
Espressoman infocat
Bucuresti
(07-01-2024, 10:40)Blackmamba Wrote: Salut!
Stiu ca a trecut ceva timp de atunci, dar poate gasesti informatia usor.
Ce tip de garnitura ai luat/schimbat?
Multumesc
Salut! Le-am comandat pe amândouă insa am ramas tot cu cea veche montata. Le-am încercat pe amândouă insa cu cea de silicon se strângea foarte greu portafiltrul in grup si nu etansa decât după ce insistam mai mult cu strangerea. Iar cea neagra la fel, neobișnuit de greu de strâns si nu etansa decat daca strângeam foarte tare.
N-am avut răbdare sa le "rodez".
Ca dimensiuni ele s-au potrivit, nu păreau sa fie din alt film.
Lelit Elisabeth V3, Timemore Sculptor 078s, 1zpresso ZP6, Kinu M47, Mazzer Mini A, Hario V60 & Switch, Timemore B75, Kalita 155, Aeropress, Cafflano Kompresso, Moka Pot, Fellow Stagg EKG
Espressoman infocat
Bucuresti
(08-01-2024, 09:35)Lucii1337 Wrote: Salut! Le-am comandat pe amândouă insa am ramas tot cu cea veche montata. Le-am încercat pe amândouă insa cu cea de silicon se strângea foarte greu portafiltrul in grup si nu etansa decât după ce insistam mai mult cu strangerea. Iar cea neagra la fel, neobișnuit de greu de strâns si nu etansa decat daca strângeam foarte tare.
N-am avut răbdare sa le "rodez".
Ca dimensiuni ele s-au potrivit, nu păreau sa fie din alt film.
Multumesc pentru raspuns, chiar ma pregateam sa dau o comanda.
Intre timp am dat jos sita de la grup si placa de dispersie, le-am curatat si dupa ce le-am pus la loc si am rasnit o idee mai grosier, parca se strange mai usor portafiltrul si nici nu mai am scurgeri.
Ma mai gandesc daca se le comand acum sau la o comanda mai mare...
Espressoman infocat
Bucuresti
Daca vrei iti dau eu garniturile astea sa le încerci. Iti recomand daca vrei neapărat garnitura, cauta pe site-uri din afara (Italia) cum zicea colegul mai sus. Mai bine iei una originala Lelit. Poate ne gasim câțiva si dam comanda, eu as vrea si o-ring-ul din interiorul grupului.