Espressoman fresh
Constanta
17-03-2025, 21:31
(Edited 17-03-2025, 21:31 by Vlc.)
Salut, am un Gaggia Classic, cred că este v1, aprox. din 2012, varianta cu valvă de evacuare și robinet de abur din metal. Am o problemă cu spumarea, este oribilă. Am încercat odată să-i fac update la steamer, dar nu s-a potrivit și aș dori să vă cer sfatul. Poate fi instalată teava și steamerul de la Gaggia Classic Pro fără să schimb robinetul? Dacă a mai făcut cineva această modificare, aș dori să-mi dea și mie niște opinii, cum ar fi mai ok și cum este compatibil. Trebuie să cumpăr robinet + țeavă + steamer sau doar țeava care iese din robinet și steamerul? Nu țin neapărat să pun de la Gaggia Classic Pro, ar fi similar și cel de Rancilio Silvia V2/V3.
Am atasat si o poza cu schema la espresorul meu.
Espressoman infocat
Craiovean la Bucuresti
E 10-12$ pe aliexpress o teava de rancilio, eu am pus la Baby 2006 arata bine dar pare cam mare gaura.
La alt Baby 2002 am pus o teava china care e mai scurta si are gaura mai mica dar face laptele perfect, cat de profan ai fi si cat de prost ar fi laptele.
![[Image: Whats-App-Image-2025-03-18-at-21-48-38-58752391.jpg]](https://i.postimg.cc/RVgXJWb7/Whats-App-Image-2025-03-18-at-21-48-38-58752391.jpg)
Nu mai exista pe piata teava asta, am dat 4$ prin 2022.
Vezi ce prindere ai prima data, oricum e un topic in care e descrisa inlocuriea tevii.
Royal Reale|Oscar|mia|Babby|Vario Mahlkonig .....
Espressoman fresh
Constanta
Da, am ceva de genul cum ai pus poza, am cumparat acea sectiune cromata da nu imi placea ca era fixa si nu prea mai aveam mobilitate, intre timp iar as fi vrut sa fac upgradeul si am zis ca gasesc o solutie mai buna da nu prea am gasit nimic disponibil.
Mersi mult de ajutor, cred ca ramane sa schimb espresorul ca deja face 15 ani :)))
Espressoman infocat
Craiovean la Bucuresti
Desfa boilerul si curata-l mecanic pana treci la alt aparat.
E un aliaj dur de aluminiu care nu se comporta prea bine in timp.
Royal Reale|Oscar|mia|Babby|Vario Mahlkonig .....