Salutare . Ma numesc Sorin si m-am saturat de cafele la plicuri , capsule .... . Urmarind pe Facebook ceva imi apare un anunt cu un expresor Gaggia Classic la 75 euro . M-am uitat la preturi , am vazut ca se incadreaza pe la 300-400 euro nou am zis sa ma risc si l-am cumparat . Este un model mai vechi cred . Aparatul este destul de murdar , o sa il curat cu apa cu sare de lamiie . L-am bagat in priza , am pus jumatate de rezervor de apa , l-am pornit si tot am asteptat sa se aprinda becul de la canita . Nu s-a aprins nici dupa o ora . Aparatul frigea , daca apasam butonul curgea apa fierbinte .
Se poate sa fie ars becul oare , sau e alta problema ? Normal dupa cit timp ar trebui sa se aprinda ? Ce ar trebui sa mai verific la acest aparat ? Am citit citeva subiecte dar sunt foarte multe si parca as face o cafea . Oare sa imi fi luat teapa ? Multumesc anticipat .
(16-11-2018, 23:51)hersorin Wrote: Salutare . Ma numesc Sorin si m-am saturat de cafele la plicuri , capsule .... . Urmarind pe Facebook ceva imi apare un anunt cu un expresor Gaggia Classic la 75 euro . M-am uitat la preturi , am vazut ca se incadreaza pe la 300-400 euro nou am zis sa ma risc si l-am cumparat . Este un model mai vechi cred . Aparatul este destul de murdar , o sa il curat cu apa cu sare de lamiie . L-am bagat in priza , am pus jumatate de rezervor de apa , l-am pornit si tot am asteptat sa se aprinda becul de la canita . Nu s-a aprins nici dupa o ora . Aparatul frigea , daca apasam butonul curgea apa fierbinte .
Se poate sa fie ars becul oare , sau e alta problema ? Normal dupa cit timp ar trebui sa se aprinda ? Ce ar trebui sa mai verific la acest aparat ? Am citit citeva subiecte dar sunt foarte multe si parca as face o cafea . Oare sa imi fi luat teapa ? Multumesc anticipat .
este posibil sa se fi ars becul, curata cu apa cu sare de lamaie, si face cafeaua undeva dupa 6-8 minute de cind il pornesti
17-11-2018, 12:04 (This post was last modified: 17-11-2018, 15:16 by hersorin.)
Multumesc . O sa cumpar astazi produs special sa o curat cum trebuie interior exterior . Daca nu e nici o problema atunci o sa o il folosesc fara acel bec . Daca o sa ma convinga o sa iau un expresor nou si risnita MDF .
Aparatul este din 11/2006 si are 1300w .
(17-11-2018, 12:04)hersorin Wrote: Am inceput operatiunea . Acum e la detartraj . Cum arata inainte . Si dupa .
(17-11-2018, 17:23)dev Wrote: Trebuie desfăcut bucăți și decalcifiat cu simt de răspundere fiindcă sigur e plin boilerul de depuneri.
Cind am decalcificat au curs niste cristale si niste mizerii neagre (resturi de cafea ceva) . Banuiesc ca e full de mizerii dar fiind atit de vechi ma tem sa nu desfac ceva pe acolo si sa il stric . Dupa ce o sa gasesc pudra si filtrul pentru backflushing o sa fie si mai curat .
Ma gindesc la o investitie in unul nou , nu stiu ce model inca , 2015 sau 2019 . Trebuie sa citesc forumul foarte bine . Imi trebuie inca mai multe accesorii pentru acesta , abia am un filtru dublu si nimic altceva .
Ar fi super daca cineva de pe forum m-ar ajuta sa imi arate ce accesorii trebuie sa cumpar .
(17-11-2018, 18:17)dev Wrote: Din ce vad are plăcuța de duș, cea pe care sta sita, de aluminiu. Nu-ți recomand sa faci backflush cu detergent până nu o schimbi cu una de alamă.
Chiar voiam sa o schimb , e neagra , o sa iau una de alama . Ce altceva ar trebui sa mai iau ? Sa schimb si sita oare , aia pare curata . Filtre ceva mai indicate , vreau sa cumpar unul pentru o portie .
As avea o curiozitate din partea cunoscatorilor . Daca voi folosi o cafea normala de market , se merita o investitie mai mare gen Lelit sau e suficient si Gaggia ?
Nu are rost investiția într-un setup la limita espresso. Mai bine te orientezi spre metode alternative și experimentezi cafea proaspăt prăjită de calitate.
Toti ciocolatierii aia din jurul Grote Markt, oare cum or reusii sa nu falimenteze vanzand ciocolata cu 50 euro kilu, cand poti lua ciocolata din supermarket de 5x mai ieftin...
La fel si cu cafeaua
Expresorul il am deja . Pretul a fost foarte mic . Doar un bec nu imi functioneaza .
Acum ma uit dupa o risnita , si tot la MDF cred ca voi ramine . Locuiesc la bloc si am si copil , deci dimineata la 6 cind plec la munca nu prea ma vad folosind risnita . Seara pot macina boabele si dimineata doar sa imi prepar cafeaua .
Cumpara-ti o rasnita manuala si rasnesti cu ea dimineata fara sa faci galagie. Metoda de a rasnita cafeaua de seara nu functioneaza pt ca mare parte din arome/uleiuri dispar peste noapte.