(31-08-2013, 19:50)nickso Wrote:
Foarte rapid te-ai mișcat...Și arată foarte bine...
Te-ai obișnuit cu el? O comparație cu poemia poți să faci în acest moment?
Termostatul de 145 l-ai păstrat pentru siguranță?
Încă una și te las...
Am văzut că măsori presiunea prin un t și un furtun de...8—10 cm care se duce în jos spre traductor...apa aia de la t la traductor nu cred că circulă deloc. Nu e posibil să apară probleme de apă stătută?
Mersi.
Inca nu m-am obisnuit, dar urmeaza
.
Momentan astept sa soseasca tamperul si pf fara fund.
Ce am observat e modul de incalzire a boilerului.
Poemia incalzea boilerul frumos linear (rezistenta de incalzire e inauntru in boiler, care incalzeste apa si treptat peretele inox a boilerului, temperatura fiind masurata pe aceasta), iar GC incalzeste foarte rapid si apar oscilatii pana se stabileste temperatura la val. setata (are 2 rezistente de incalzire in exterior, presat in peretele boilerului de aluminiu).
La Poemia masori constant temperatura apei, iar la GC masori temperatura aluminiului, incalzit direct de rezistente, care poate avea oscilatii relativ mari de temperatura, pana cand apa este incalzit la temperatura setata.
Cealalta diferenta e cu temperatura de aburi.
La poemia am setat 129C (termostatul decupla cand atingeam 130C) si era super ok.
La GC nu stiam de ce nu am presiune, si varful in lapte fluiera intruna foarte tare (la 129C). Dupa care m-am uitat la termostatul de aburi (145C) si am dat drumul la aburi de la intrerupatoarele frontale, m-am uitat la temperatura, care urca pana la 155C, deci temperatura de lucru la GC e mult mai mare fata de Poemia.
Exact, termostatul l-am pastrat pentru siguranta.
La problema cu apa statuta nu stiu ce sa zic, e cantitate mica si sper ca totusi mai circula un pic apa pe acolo
.
Gaggia Classic + PID Espressuino + Mazzer Major Doserless Mod + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino