Doar o vorba offtopic, altfel facem thread separat, apropo de Stone, acum vad ca e
3600 lei pt forum, cu lichidarea de stoc. Dar vorbim despre un HX, si oricine cumpara un espressor trebuie sa o faca in deplina cunostinta de cauza, sa cunoasca bine specificatiile si sa se raporteze la nevoile sale si modul de utilizare preconizat. Fix cu gandul asta mi-am luat si eu Bezzera BZ10 pe la inceputuri, ca e mare, solid, HX,apoi am ajuns sa-l vand, la un pret mai mic, normal. Tot in nota aceasta imi amintesc ca importatorul Expobar de acum 5-15 ani, se mira ca pasionatii nu isi iau Expobar Leva, un HX cu E61 ce costa aprox 4000 lei.
"Problema" este ca oamenii nu isi cumpara espressoare doar raportat la cantitatea de "fer" si am vazut lucrul asta foarte clar in 15 ani de forum. Desi nu este o idee rea sa faci asta, mai departe te lovesti de limitari daca tu ti-ai dorit de fapt control electronic de temperatura PID si ai zis ca "merge si asa", fara PID. A fost si cazul meu cand m-am pomenit cu un HX in fata, interesant la inceput dar la care nu puteam sa intervin in niciun fel in temperatura apei desi imi doream din ce in ce mai mult sa experimentez, sa mai tai din bitter coborand spre 88-90 de grade etc. Modificari experimentale custom pe acel grup electric nu am luat in calcul. In schimb, daca as fi fost un fan latte-uri inrait, as fi gandit ecuatia in cu totul alt mod.
De asta spun, sunt categorii diferite de utilizatori si fiecare trebuie sa isi faca analiza proprie apropo de ce isi doreste de la espressor in materie de control de temperatura, intretinere, marime, puterea de aburi si modul de functionare.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper