Hello There, Guest! Login Register


Gaggia Classic. Ce imi mai trebuie ?

#1
Salut, 
Ma numesc Alexandru Baciu si sunt din Bucuresti. 

Am achizitionat astazi un Gaggia Classic. Va rog sa ma ajutati in alegerea unei rasnite si a unui tamper in bugetul de 800 lei. Suma nu este batuta in cuie dar nu m-as supara nici sa cheltuiesc mai putin. 
Tineti cont de faptul ca sunt incepator... foarte incepator. 

Multumesc frumos
 
Reply
#2
Tamper gasesti aici: http://www.espressoman.ro/forum/Thread-V...7-5-mm-CNC

Sau alternativa (eu de aici am cumparat): http://www.aliexpress.com/item/Stainless....11.30ncbz&ws_ab_test=searchweb201556_1_79_78_77_82_80_62,searchweb201644_0,searchweb201560_1


Iti mai trebuie o sita (dubla sau simpla nepresurizata) pt ca in cazul aparatului vine cu 2 site presurizate, iar pt cafea proaspat rasnita ai nevoie de site nepresurizate.

Cat despre Rasnita, poti incerca ceva Sh pe la bursa 600-800ron, te incadrezi la ceva bun. Sau poti cumpara o rasnita manuala pana devii mai experimentat si treci direct la o rasnita mai profi (1500-2000ron). Rasnite manuale (120-250ron) : Hario mini, Hario Skerton, Porlex mini.

Pe langa toate astea, ai nevoie de cafea proaspat prajita, 1 cantar mic (sa cantaresti intre 7-20 grame/ 30-70ml) un cronometru (telefon) si niste pahare gradate, ca sa vezi cati ml scoti.
 
Reply
#3
Mersi frumos pentru raspuns... in ce m-am bagat frate  Big Grin 
Am mai citit intre timp pe forum si repet intrebarea ... in ce m-am bagat frate  Blush


OK, de principiu am inteles ce si cum ... dar de unde cafea proaspat prajita ?
 
Reply
#4
Studiaza forumul, este foarte informativ si cu o gramada de informatie. Totodata ai pe youtube o gramada de tutoriale chiar cu espressorul tau, si mai important, citeste manualul de utilizare si vezi cum functioneaza:
cafea:

http://www.espressoman.ro/forum/Forum-Di...r-de-cafea

gaggia classic:

https://www.youtube.com/watch?v=jCn9NjTuGLM
 
Reply
#5
Salut din nou, 

Problema cu rasnita este complicata ... Imi trebuie electrica neaparat. Voi folosi aparatul la birou si nu am timp sa dau manual de fiecare data... trebuie sa ma misc rapid Smile

Merita diferenta de pret dintre Gaggia MDF (675 lei) si Ascaso i-mini l2 (800 lei) ??
 
Reply
#6
Descurca-te cumva pana apare rasnita manuala Che cu cutite de 47mm. Cred ca va bate orice electrica pentru uz personal, sa zicem in 90% de cazuri. Cei 10% ramasi ar fi utilizatori cu cerinte speciale. Ia un Hario mini pentru antrenament, pana apare Che. Este bine sa faci un pic de miscare la birou.
 
Reply
#7
Ai vreun indiciu ca va fi mai ieftina de 800 lei, bugetul propus ? Smile
 
Reply
#8
Raspuns scurt: nu. Dar cred ca nu poate fi mai scumpa decat Lido, pretul din State.
 
Reply
#9
+1 Wink
 
Reply
#10
Poti incerca si un Acasso I1 daca vrei electric - a fost in jur de 800 la oferta de black Friday.
V60, Chemex, Ascaso I1-steel, Porlex mini, M47, Eureka Olympus 75E, Niche O...
 
Reply
#11
Da, Ascaso i1 (950 in acest moment) mi se pare cea mai echilibrata electrica pret / dotari. Altfel, mai ai Ascaso i2 (730) si Lelit-ul PL43MMI (808), dar cu ceva rabat de la structura interioara pe care o are i1. Daca nu te deranjeaza datul la manivela, in ianurie apare Che-ul, speram in acelasi segment de pret, care ar trebui sa ofere calitate profesionala in rasnire.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)