Espressoman fresh
Bucuresti
(05-02-2018, 17:47)nickso Wrote: Da...curatarea grupului se face doar manual.
Multumesc!...mai putina treaba. Sa vad ce fac acum cu sita si deteregenul pe care le-am cumparat degeaba :)
Gaggia Classic 2016, Kinu M47, Tamper Knock convex , Cafflano Kompresso
Espressoman infocat
Bucuresti
(05-02-2018, 17:55)thegadgetist Wrote: (05-02-2018, 17:47)nickso Wrote: Da...curatarea grupului se face doar manual.
Multumesc!...mai putina treaba. Sa vad ce fac acum cu sita si deteregenul pe care le-am cumparat degeaba
Totusi ar trebui sa cureti macar o data pe luna, eu am o Poemia si cand o curat desfac surubul de pe sita si inauntru e plin de cafea intarita si uscata (chiar daca am facut flush-uri dese dupa fiecare extractie)
Lelit PL81T, Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton
Espressoman fresh
Bucuresti
Bună
Am un Gaggia Clasic 2017. Nu mai curge apa deloc după ce i-am făcut decalcifiere. Se aude zgomot ca și Cum ar funcționa dar atât.
Ce sa fac?
Espressoman infocat
Rm. Valcea
Probabil s-a dezamorsat pompa. Mai fa o incercare cu robinetul de abur deschis.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.
Espressoman infocat
Großwardein
04-03-2018, 14:15
(Edited 04-03-2018, 14:15 by Gozmin.)
Era o discutie pe undeva legat de acele garnituri de plastic de la gura grupului care la mine îmi creaza probleme in sensul ca îmi alunecă portfiltrul in timpul unei extractii.
Parca Lyvyoo zicea ceva ca vor aparea de schimb din metal. Se mai stie ceva despre acest subiect ?
Acum: /Espresso/ ACS Minima DB, Eureka Atom Specialty 65 White; /Brew/ Kinu M47 Phoenix (cuțit pour-over), Hario V60 Ceramic, Hario Drip Kettle Buono 1,2 L, Hario Range Server Glass
Anterior: Gaggia Classic 2015/Gaggia Baby Millenium 2001, Fiorenzato F5 GT 64/Lelit PL043MMI
Espressoman Administrator
Bucuresti
Asa s-a sperat, ca vor veni ca si piese separate, dar Gaggia Italia n-a mai dat niciun semn... :(
Nu ar fi o varianta sa se dea o comanda catre kamasi pentru a fi facute la imprimanta 3D? Sau temperatura mediului ambiant in care vor sta le pot face toxice ori nerezistente?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Iasi
(05-03-2018, 15:44)Lyvyoo Wrote: Asa s-a sperat, ca vor veni ca si piese separate, dar Gaggia Italia n-a mai dat niciun semn... 
Nu ar fi o varianta sa se dea o comanda catre kamasi pentru a fi facute la imprimanta 3D? Sau temperatura mediului ambiant in care vor sta le pot face toxice ori nerezistente?
ABS temperatura +90 grade incepe procesul de deformare a materialului, nu merge din ABS ceea ce se poate printa momenan la atelier.
Isomac Tea II, DF 64, Kinu Phoenix, OCD Lelit
Espressoman fresh
Bucuresti
Salut,
Incerc sa obtin din 16g de cafea 50-60g de lichid in 25 de secunde folosind sita dubla (Sita IMS Lelit - E61 12/18g 58mm - SPECIAL).
Prin rasnirea mai fina a cafelei am ajuns ca din 16g de cafea sa scot 80g de lichid in 25 sec.
Daca rasnesc si mai fin incepe sa mi se prelinga apa pe langa portafiltru cu toate ca eu zic ca il strang destul de bine (manerul portafiltrului ajunge perpendicular).
Unde ar putea fi problema:
1) garnitura de la grup nu cred ca e uzata ca am espresorul din noiembrie si face asa de la inceput
2) nu strang destul?
3) e normal sa se prelinga pe langa portafiltru?
Gaggia Classic 2015 cu Sita "IMS Lelit - E61 12/18g 58mm - SPECIAL" + Lelit PL043MMI
Espressoman infocat
Piatra Neamt
Strange mai tare sau ai rabdare sa se "aseze" mai bine sita pe garnitura.
Espressoman infocat
Iasi
Ciudat ce zici tu. Eu am exact aceeasi sita si acelasi espressor si nu am patit niciodata asta
Decent DE1Pro, Strietman CT2, Mazzer Philos, Kinu M47
Espressoman infocat
Bucuresti
15-03-2018, 18:21
(Edited 15-03-2018, 18:21 by Danielu.)
Am si eu o intrebare referitor la Gaggia Classic, dar pt a-mi raspunde cred ca trebuie sa dau detaliile.
Le-am luat parintilor acest espressor si, cu chiu cu vai, mama a reusit sa-l foloseasca.
Ei sunt in jud. Olt deci nu au acces la cafea de la prajitorii prin curier, dar sa zicem ca si costul ar fi o problema.
Ca rasnita, le-am luat una manuala Zassenhaus pt ca nu am fost sigur ca vor s-o foloseasca (inca nu sunt). Ca sa va faceti o idee, ei au trecut direct de la Jacobs la ibric, deci va dati seama ca gusturile, experienta ba chiar costurile sunt dificile sa zicem.
Intrebarea mea este, le las Gaggia o perioada cu sita presurizata? Momentan ei au cafea luata de mine Yirgacheffe, dar sunt tentati sa bage "prostii" in aparat, iar eu vreau sa-i iau usor, fara sa pun presiune pe ei.
Cand ma duc peste 2 saptamani voi avea oricum o sita nepresurizata pt a testa aparatul, dar nu stiu daca sa le-o las sau nu in functie de conditiile date. Cat de mult conteaza sita asta pt niste incepatori (ei momentan nu o beau decat cappucino - partea buna este ca mama reuseste sa froteze laptele, cat de cat) ?
PS: spuma este un factor decisiv momentan :))
Espressoman infocat
Bucuresti
Salut are cineva experienta cu sita dus si sita cafea high-end pe acest espressor ? Se simte vreo diferenta ? Merita investitia?
http://barshaker.ro/AccesoriiBarista/filtershowerhead/IMSShowerhead-55mmGA200IM-Gaggia
http://barshaker.ro/AccesoriiBarista/filtershowerhead/B702TH28SF-IMS-SuperFine-FilterBasket
sau
http://barshaker.ro/AccesoriiBarista/fil...702TFH26NT
Stiti cumva pe portafiltru original se potriveste 16/18 sau 18/20 ?
Are cineva vreo recomandare?
Lelit PL41TEM 2015 PID / Ascaso I-1 mini iSteel / Kinu M47 / Cafflano Kompresso
Espressoman infocat
Bucuresti
Salut,
Sita de dus este prea mare. Diametrul sitei ptr Gagia Classic 2015 fiind de 49.5mm. Eu mi-am luat-o pe aceasta fiind mai aproape de diametrul original (
http://barshaker.ro/IMS-LTCI200NT?keyword=Showerhead%20IMS%20LT-CI%20200%20NT&category_id=0)
Sita IMS E61 Nanotech nu prea se potriveste. Are gulerul cam mare si intra greu. Adica nu poti sa strangi portafiltrul la 90grade in grup. Nu este capat de tara, dar mie nu-mi place acest aspect.
Daca vrei sa o cumperi, o vand eu cu 65lei. Pot sa o ofer si la proba.
Expobar Brewtus IV + flow control, Eureka Mignon XL + Kinu Phoenix
EX - Gaggia Classic 2015, Fiorenzato F64E Red
Espressoman infocat
Bucuresti
Intrebarea principala e daca e vreo imbunatire dpdv extractie, sau e doar “tichie de margaritar” :)
Lelit PL41TEM 2015 PID / Ascaso I-1 mini iSteel / Kinu M47 / Cafflano Kompresso
Espressoman infocat
Bucuresti
Eu nu am vazut cine stie ce imbunatatire, dar eu sunt incepator si imi place cafeaua italieneasca (Lavazza din Metro). Asa ca eu nu folosesc cafea proaspat prajita, deci nu sunt un reper.
Am observat la sita IMS Nanotech o curgere mai rapida, deci a trebuit sa macin mai fin cafeaua. Am concis ca sita Nanotech are gaurele mai mari decat o sita nepresurizata normala.
Expobar Brewtus IV + flow control, Eureka Mignon XL + Kinu Phoenix
EX - Gaggia Classic 2015, Fiorenzato F64E Red
Espressoman Infocat
Constanta
Salutare, la prima decalcifiere n am reusit sa dau jos sita de dus si am stricat floarea surubului de inox, are cineva vreun pont? Sunt din Constanta.
present: Expobar Brewtus iv + Ceado e5p
past: Gaggia Classic 2015 PID + Lelit Pl043mmi
Slatina
(22-03-2018, 12:32)Infamous Wrote: am stricat floarea surubului de inox
Incalzeste-l bine si incearca sa-l lovesti usor cu un punctator din mai multe pozitii, apoi incearca din nou cu o surubelnita sanatoasa.
Espressoman infocat
Deva
(20-01-2018, 14:21)Gozmin Wrote: (19-01-2018, 18:16)nickso Wrote: La classic 2015 trebuie scos boilerul (sau partea exterioara a grupului...depinde cum privesti lucrurile) ca sa inlocuiesti garnitura...eu nu am gasit nici o alta modalitate. Daca ai gasit tu, mi-ar placea sa o vad.
Nu vreau sa te contrazic, pentru ca ai dreptate :).
Salutare, m-am hotarat sa schimb garnitura de grup deoarece se prelinge apa pe langa portafiltru in timpul extractiilor. Am desfacut acele 4 suruburi din exterior, apoi am trecut la cele de la boiler din interior, erau intepenite, am aplicat o forta destul de mare dar nu s-au desfacut. Am renuntat ca sa nu stric ceva.
Acestia sunt pasii care trebuie urmati!? Am vazut acest clip
https://youtu.be/GBC7IOaWs68
Din pacate nu este nici un clip detaliat pe youtube cu inlocuirea garniturii la noul classic.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Espressoman infocat
Rm. Valcea
Cred ca iti indrepti eforturile intr-o directie gresita. Garnitura e din silicon si e rezistenta. Verifica sa nu ai probleme cu sinele de plastic.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.
Espressoman infocat
Deva
Intradevar apa se prelinge pe partea cu manerul portafiltrului unde se afla si acele sine de ghidaj, cu ochiul liber nu pare a fi o problema sau nu imi dau eu seama. Se gasesc de cumparat aceste sine?
Espressoman
Bucuresti
In general, cand se prelinge de vina este garnitura de grup. Pt inlocuire trebuie scos boilerul...
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler
Espressoman infocat
Bucuresti
Salut,
As vrea sa inlocuiesc sita de dus cu una IMS si am masurat-o pe cea orginala care are 49,5 la Classic-ul nou.
Intrebarea e, merg pe varianta o idee mai mare :
IMS de 51,5:
https://www.kfea.ro/ims-competition-ci-200im-filtru-dus
sau IMS cu mai putine gauri (doar 3 in loc de 4 randuri), diametru 49:
https://www.kfea.ro/ims-competition-sm-2...filtru-dus
plus, pentru o sita single tot IMS :
ati incercat/recomanda B68-ul cu inaltimea de 24.5:
https://www.kfea.ro/ims-b68-1t-h24-5-sita-single-58mm
sau ar fi mai bine B70-ul cu inaltimea de 26.5 :
https://www.kfea.ro/catalogsearch/result/?q=sita+dus&cat=
B68 e mai mica dar cred ca si B70 se potriveste, doar ca se poate sa nu se fixeze
pana la intoarcerea de 90 grade si sa se opreasca inainte...
feedback de la cei care au inceracat, pls
Gaggia Classic Pro PID | Kinu M47 | Sette 270 | Arco
Salut.
Ca si sita de cafea, iti recomand sa ramai la sita dubla de 16-18 grame, deoarece pe o sita single de 8 grame este foarte greu sa prepari corect pucul si fiind asa putina cafea risti sa faca channeling mult mai des decat cu 16-18 grame.
Gustul cafelei se schimba total folosind doze diferite, de exemplu naturatele sunt inecacioase pe doze de 22-24 grame si merg cel mai ok pe 18-20 grame. Totodata pierzi din corp folosind o doza mica, dar ai claritate.
Espressoman infocat
Deva
Cea de 24.5 e de aproximativ 18g cea de 26.5 aproximativ 20.
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60
Espressoman infocat
Bucuresti
Mersi de raspunsuri.
1. Stiu de diferentele intre single si double, dar vreau una single mai buna decat asta de acum
(am una Astoria :
http://www.piese-horeca.ro/sita-nepresur...resurizata )
2. Si la single e diferenta de 1 gram intre cea de 24.5 si 26.5, doar ca intre 7-9g, respectiv 8-10g.
Despre sita de dus, a incercat cineva vreuna dintre ele, se potrivete si cea cu 4 randuri de gauri,
cu diametrul de 51.5 (mai mare cu 2mm decat cea originala Gaggia 2015)?
Sau mai bine o iau pe cea cu 3 randuri de gauri si diametru 49?
(link-uri in postarea initiala de mai sus)
De asemenea, cei care ati schimbat sita de dus, ceva imbunatatiri la curgere, gust?
Espressoman
Navodari
A gasit cineva
aceste piese pentru noul Classic la un pret decent? Multumesc!
Nuova Simonelli Oscar; La Pavoni Europiccola (EN); Mazzer Super Jolly; M38
Behmor 2020SR
Espressoman infocat
Deva
(22-04-2018, 08:48)nickso Wrote: In general, cand se prelinge de vina este garnitura de grup. Pt inlocuire trebuie scos boilerul...
Pana la urma am reusit sa desfac imbusurile de la boiler si mi-a mai dat ceva bataie de cap pana am reusit sa-l scot afara din aparat si sa am acces la garnitura de grup. Am schimbat-o si acum nu mai curge nimic, a meritat experienta (nefiind obisnuit cu mestereala :D)
Espressoman infocat
Deva
(25-04-2018, 14:50)danMarius Wrote: Mersi de raspunsuri.
1. Stiu de diferentele intre single si double, dar vreau una single mai buna decat asta de acum
(am una Astoria : http://www.piese-horeca.ro/sita-nepresur...resurizata )
2. Si la single e diferenta de 1 gram intre cea de 24.5 si 26.5, doar ca intre 7-9g, respectiv 8-10g.
Despre sita de dus, a incercat cineva vreuna dintre ele, se potrivete si cea cu 4 randuri de gauri,
cu diametrul de 51.5 (mai mare cu 2mm decat cea originala Gaggia 2015)?
Sau mai bine o iau pe cea cu 3 randuri de gauri si diametru 49?
(link-uri in postarea initiala de mai sus)
De asemenea, cei care ati schimbat sita de dus, ceva imbunatatiri la curgere, gust?
Salutare,
Sunt interesat si eu de schimbarea sitei de dus cu una ims, a incercat vreun coleg de pe forum una dintre aceste site, ne puteti ajuta cu un raspuns?
Multumim!
Espressoman Administrator
Bucuresti
La espressoarele gen Classic marile diferente nu vin din calitatea sitelor neaparat, caci sunt oricum alti parametri ce le plaseaza sub semiprofesionale care anuleaza o sita mai precisa... Ce schimba o extractie pe genul de espressoare Gaggia / Lelit ar fi capacitatea sitei, caci sub 19g eu n-as merge ca si cantitate de cafea in portafiltru pe aparatele de acest gen si nu numai. Deci nu ramane decat sa cititi cu tentie
topicul dedicat sitelor.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Bucuresti
IndreiR, mi-am luat eu sita de dus IMS de 51,5
deocamdata nu am decat vreo 5 extractii asadar nu pot spune daca e o diferenta sesizabila
cat despre sita sinlge, mi-am luat un LM dar bineinteles ca e recomandabil sa mergi pe dubla
(la single e mai dificil sa faci pucul corect si sansele cresc sa-ti iasa sub nivelul tintit)
Probabil ar fi o solutie "the single" - cea noua de la LM, dar nu am facut rost de ea...