Welcome Back Log In Create Account

Gaggia Classic 2015 PID

Thumbs Up 
Vand Gaggia Classic 2015 cu PID xmt7100 , tamper inox, sitele originale si o sita ims competition B682TCh26.5E
800 lei. Bucuresti. O72353O383

Attached Files Thumbnail(s)

VBM Domobar Super Electronic, Bentwood Vertical, Matrix Shower, 18g VST, Normcore Tamper, Felicita Arc

(11-09-2017, 19:09)Ratonul Wrote: Vand Gaggia Classic 2015 cu PID xmt7100 , tamper inox, sitele originale si o sita ims competition B682TCh26.5E
800 lei. Bucuresti. O72353O383

E varianta cu boiler de inox ?
Trimiteti in provincie ?

Din cate stiu eu, GC nu are varianta cu boiler de inox, in 2015 au trecut de la aluminiu la alama (brass).
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

boilerul la prima varianta discontinuata in 2015 este din aluminiu si are sub 100ml.
boilerul la varianta a2a este asa cum ai zis din alama, si are 200ml+ (cred ca 250ml).

Avantajul la prima varianta este ca are valva opv si poti face backing flush sa cureti aparatul. Dezvantajul la v2 este ca nu il poti curata decat sa-l faci bucati si sa-l cureti bucata cu bucata, si 2. are grupul unde se prinde portafiltru din plastic, si sunt mereu probleme acolo.

(17-09-2017, 20:18)deenman Wrote: boilerul la prima varianta discontinuata in 2015 este din aluminiu si are sub 100ml.
boilerul la varianta a2a este asa cum ai zis din alama, si are 200ml+ (cred ca 250ml).

Avantajul la prima varianta este ca are valva opv si poti face backing flush sa cureti aparatul. Dezvantajul la v2 este ca nu il poti curata decat sa-l faci bucati si sa-l cureti bucata cu bucata, si 2. are grupul unde se prinde portafiltru din plastic, si sunt mereu probleme acolo.
Din poza de mai sus pusa de Ratonul , pare sa fie modelul nou care ma interesează deoarece sigla difera din cate stiu astfel:
la cele vechi cu boiler de aluminiu apare ca  : Classic Gaggia
la cele noi cu boiler de inox sigla apare ca : Gaggia Classic (adica scrisa in ordine inversa)

Gresiti ! Varianta noua după 2015 nu are boiler de alama ci de inox !
Ambele variante au grupul de alama cromata dar boilerul este fie din aluminiu fie din inox .
Ambele  variante au fost prezentate comparativ pe larg aici  la :
http://www.espressoman.ro/espressor-gagg...15-review/

Da, asa se pare, ca e din inox, am retinut eu gresit ca e din alama. Pe site la gaggia spun ca este materialul UNI4515, care inteleg ca e un standard de aliaj, poate se pricepe cineva sa spuna ce fel de aliaj este: http://www.gaggia.com.ro/aparate-manuale.php?id=1
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

... aliaj antiaderent , folosit la fabricarea mai multor repere din inox ...

Contine mai mult staniu , brevetat in Germania de sorginte militara initial , apoi perimat ...se fabrica sub licenta in China....cred ca e suficient atat... :D ...( ziceam sa mai scriu dar , pe urma nu mai citeste nimeni... :D ...)
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

poza cu boilerul

Attached Files Thumbnail(s)

VBM Domobar Super Electronic, Bentwood Vertical, Matrix Shower, 18g VST, Normcore Tamper, Felicita Arc

E neactualizat site-ul Gaggia Romania, asa cum sunt multe si din afara, dupa schimbarea modelului. Inainte de 2015, aceea era formularea oficiala pentru materialul boilerului - UNI4515 . Ma gandesc ca vroiau sa evite sa scrie clar " aluminiu"  din cauza opiniilor contrare acestui material.  

Pe site-ul oficial international, figureaza stainless steel.  Deci inox, si are cam 200-220ml.

Grupul  nu este din plastic, ci are o garnitura interioara de etansare care nu e din cauciuc sau silicon, ci din plastic.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Mie nu-mi pare a fi plastic. Zici ca-i un fel de ebonita sau clingherit. In afara ca se desprinde dar se poate lipi la loc, sunt foarte rezistente. Daca ar fi plastic cred ca ar fi fost uzate sau tocite de mult.
Acum: /Espresso/ ACS Minima DB, Eureka Atom Specialty 65 White; /Brew/ Kinu M47 Phoenix (cuțit pour-over), Hario V60 Ceramic, Hario Drip Kettle Buono 1,2 L, Hario Range Server Glass
Anterior: Gaggia Classic 2015/Gaggia Baby Millenium 2001, Fiorenzato F5 GT 64/Lelit PL043MMI

Vândut cu 800 lei.
Se poate inchide.
Multumesc.

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)