boilerul la prima varianta discontinuata in 2015 este din aluminiu si are sub 100ml.
boilerul la varianta a2a este asa cum ai zis din alama, si are 200ml+ (cred ca 250ml).
Avantajul la prima varianta este ca are valva opv si poti face backing flush sa cureti aparatul. Dezvantajul la v2 este ca nu il poti curata decat sa-l faci bucati si sa-l cureti bucata cu bucata, si 2. are grupul unde se prinde portafiltru din plastic, si sunt mereu probleme acolo.
17-09-2017, 20:32 (Edited 17-09-2017, 21:05 by archibaldo.)
(17-09-2017, 20:18)deenman Wrote: boilerul la prima varianta discontinuata in 2015 este din aluminiu si are sub 100ml.
boilerul la varianta a2a este asa cum ai zis din alama, si are 200ml+ (cred ca 250ml).
Avantajul la prima varianta este ca are valva opv si poti face backing flush sa cureti aparatul. Dezvantajul la v2 este ca nu il poti curata decat sa-l faci bucati si sa-l cureti bucata cu bucata, si 2. are grupul unde se prinde portafiltru din plastic, si sunt mereu probleme acolo.
Din poza de mai sus pusa de Ratonul , pare sa fie modelul nou care ma interesează deoarece sigla difera din cate stiu astfel:
la cele vechi cu boiler de aluminiu apare ca : Classic Gaggia
la cele noi cu boiler de inox sigla apare ca : Gaggia Classic (adica scrisa in ordine inversa)
Gresiti ! Varianta noua după 2015 nu are boiler de alama ci de inox !
Ambele variante au grupul de alama cromata dar boilerul este fie din aluminiu fie din inox .
Ambele variante au fost prezentate comparativ pe larg aici la : http://www.espressoman.ro/espressor-gagg...15-review/
Da, asa se pare, ca e din inox, am retinut eu gresit ca e din alama. Pe site la gaggia spun ca este materialul UNI4515, care inteleg ca e un standard de aliaj, poate se pricepe cineva sa spuna ce fel de aliaj este: http://www.gaggia.com.ro/aparate-manuale.php?id=1
17-09-2017, 23:36 (Edited 17-09-2017, 23:47 by Levo.)
... aliaj antiaderent , folosit la fabricarea mai multor repere din inox ...
Contine mai mult staniu , brevetat in Germania de sorginte militara initial , apoi perimat ...se fabrica sub licenta in China....cred ca e suficient atat... :D ...( ziceam sa mai scriu dar , pe urma nu mai citeste nimeni... :D ...)
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
E neactualizat site-ul Gaggia Romania, asa cum sunt multe si din afara, dupa schimbarea modelului. Inainte de 2015, aceea era formularea oficiala pentru materialul boilerului - UNI4515 . Ma gandesc ca vroiau sa evite sa scrie clar " aluminiu" din cauza opiniilor contrare acestui material.
Mie nu-mi pare a fi plastic. Zici ca-i un fel de ebonita sau clingherit. In afara ca se desprinde dar se poate lipi la loc, sunt foarte rezistente. Daca ar fi plastic cred ca ar fi fost uzate sau tocite de mult.