16-02-2015, 14:27
Buna ziua,
In weekend am achizitionat un espressor Gaggia Classic de la un vanzator de pe fostul mercador. Aparatul nu a fost decalcifiat niciodata si nici spalata instalatia la interior (backflush). Am curatat cu o solutie de sare de lamaie asa cum este recomandat intr-un post pe forumul de aici. Am demontat si sita si piesa care este intre sita si espressor (nu stiu cum se cheama, ajutor) si le-am curatat in profunzime. Atasat gasiti poze cu "inainte" si "dupa". Raman totusi uimit ca in 6 luni fostul proprietar nu l-a curatat nici macar o data. Portafiltrul era negru la interior, am reusit sa il spal bine dar as vrea sa stiu daca pot desuruba micuta piesa in forma de "U" (cum se cheama, picurator?) pe unde curge espresso-ul in cele 2 cesti. As cumpara si altul care sa curga intr-o singura ceasca.
Intrebarea mea este urmatoarea:
Ce trebuie sa mai fac pentru o buna intretinere a espressorului? L-am decalcifiat si o sa ii fac si backflush imediat cum achizitionez niste detergent special. Alte recomandari? Vreau sa am grija de el si il pastrez cat mai mult timp.
Ultima poza prezinta espressorul in toata "mandria" lui.
Multumesc.
POZE:
In weekend am achizitionat un espressor Gaggia Classic de la un vanzator de pe fostul mercador. Aparatul nu a fost decalcifiat niciodata si nici spalata instalatia la interior (backflush). Am curatat cu o solutie de sare de lamaie asa cum este recomandat intr-un post pe forumul de aici. Am demontat si sita si piesa care este intre sita si espressor (nu stiu cum se cheama, ajutor) si le-am curatat in profunzime. Atasat gasiti poze cu "inainte" si "dupa". Raman totusi uimit ca in 6 luni fostul proprietar nu l-a curatat nici macar o data. Portafiltrul era negru la interior, am reusit sa il spal bine dar as vrea sa stiu daca pot desuruba micuta piesa in forma de "U" (cum se cheama, picurator?) pe unde curge espresso-ul in cele 2 cesti. As cumpara si altul care sa curga intr-o singura ceasca.
Intrebarea mea este urmatoarea:
Ce trebuie sa mai fac pentru o buna intretinere a espressorului? L-am decalcifiat si o sa ii fac si backflush imediat cum achizitionez niste detergent special. Alte recomandari? Vreau sa am grija de el si il pastrez cat mai mult timp.
Ultima poza prezinta espressorul in toata "mandria" lui.
Multumesc.
POZE: