Hello There, Guest! Login Register

Gaggia Classic

Made in Romania. Or fi mai bune ca cele din RPC ?

Attached Files Thumbnail(s)

Reply
Cu siguranta.

Reply
Am văzut și lucruri bune făcute la noi. Ce-i drept nu espressoare.
Current: Rocket R91, Honne Slim Custome, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX

Reply
Hai sa fim seriosi. Classicul romanesc bate la fund multe "espressoare" facute in lumea asta a consumului. Al meu merge foarte bine si sunt multumit pentru ceea ce imi ofera in gama asta de pret. Chiar imi ofera un espresso delicios. Asta inseamna totusi ca e bun.
Acum: /Espresso/ ACS Minima DB, Eureka Atom Specialty 65 White; /Brew/ Kinu M47 Phoenix (cuțit pour-over), Hario V60 Ceramic, Hario Drip Kettle Buono 1,2 L, Hario Range Server Glass
Anterior: Gaggia Classic 2015/Gaggia Baby Millenium 2001, Fiorenzato F5 GT 64/Lelit PL043MMI

Reply
Deci se poate. Ma bucur sa aud ca sunt oameni mulțumiți. Eu nu m-am exprimat pt ca nu am experiență cu a est espressor sau altele made în ro.
Current: Rocket R91, Honne Slim Custome, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX

Reply
Se fac și espressoare bune în România. Astoria Plus 4 You TS, folosit în WBC, se produce la Timișoara.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cafea, entuziasm, cunoaștere...

Reply
(07-06-2016, 07:19)Gozmin Wrote: Hai sa fim seriosi. Classicul romanesc bate la fund multe "espressoare" facute in lumea asta a consumului. Al meu merge foarte bine si sunt multumit pentru ceea ce imi ofera in gama asta de pret. Chiar imi ofera un espresso delicios. Asta inseamna totusi ca e bun.

De acord cu tine!
Cu o rasnita foarte buna, din categoria celor pe care multi colegi le au alaturi de DB-re, Hx-uri sau levere, cu o cafea de calitate, putina indemanare si pricepere aparatele din zona entry sunt capabile de extractii foarte bune.
Gaggia este unul dintre acestea.
Din cele citite, dublate de observatiile mele, expresorul poate fi unul mai ieftin, rasnita insa nu (cand spun ieftin ma refer la calitate si la performante, nu neaparat la marimea pretului).
Mai cred ca, decat o rasnita noua si ieftina, mai bine una SH, cu posibilitatea unei reconditionari cu costuri minime.
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Asa cum spuneam acum ceva timp mă nemutumeste aburul de la espressorul meu. Ca sa mă pot folosi de el fără sa improaste peste tot, folosesc lattiera cu apa si deschid robinetul intre 30-60 secunde pana se linisteste jetul, apoi torn laptele si aburul e constant si linistit. Mai nou nu merge nici asa si crema rezultata nu e crema si nu mai stiu ce sa fac. Am mai întrebat daca o teava de Silvia ar imbunatatii procesul, dar tare cred ca baiul e in alta parte. Nu stiu de ce improasca jetul in halul asta. Am facut decalcifiere dar nicio schimbare. Ce as putea sa fac, pe unde sa-mi bag degetele ? E păcat, de multe ori stric shotul cu un lapte doar încălzit si trebuie sa curat împrejur de fiecare data pentru ca improasca tare.
Acum: /Espresso/ ACS Minima DB, Eureka Atom Specialty 65 White; /Brew/ Kinu M47 Phoenix (cuțit pour-over), Hario V60 Ceramic, Hario Drip Kettle Buono 1,2 L, Hario Range Server Glass
Anterior: Gaggia Classic 2015/Gaggia Baby Millenium 2001, Fiorenzato F5 GT 64/Lelit PL043MMI

Reply
Un filmulet face cat o mie de cuvinte :)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan

Reply
Daca e sistemul cu plastic problema este din interior. Poate s-a dereglat o piesa sau cum sunt asezate. Asa am patit si eu , pana mi am dat seama ca piesele din interior nu erau aezate corect. Eum am desfacut o pentru a o curata si nu le am pus la loc corect. In acest fel doar improsca laptele fara sa iasa nimic.
Quick Mill QM67, tamper Lelit PL100 plus, latiera 350 ml inox, rasnita electrica Fiorenzato F64E, 

Reply

Acum, se poate observa ca la început improasca cu presiune mare, desi de data aceasta a nu a fost foarte rau, apoi dupa ce se stinge becul începe sa bolboroseasca înăuntru.

Dupa ce se calmează, am pus din nou apa rece si am început din nou frotarea dupa cca. 30 sec.. Se observa faptul că improasca din nou si de abia dupa 120 secunde in total pot frota lapte ca sa iasa ceva, desi nu iese cum mi-a mai iesit si zic eu ca am scos crema destul de faina. Improscarea nu se vede chiar bine dar se aude clar.

Multumesc.

Reply
Am dibuit o cauza care duce la frotarea anosta si anume presiunea aburului. Am încercat sa deschid robinetul putin si ultimele frotari ies destul de bine, dar problema este ca metoda e greoaie adica cu o mana tin robinetul pentru ca daca nu o fac se deschide singur la maxim si cu o mana lattiera. In acest fel nu prea pot sa frotez corect pentru ca nu pot tine fixa lattiera si nu pot sa-mi dau seama cand începe deja sa se încălzească. Stiti o modalitate de a putea deschide robinetul si sa stea acolo unde vreau fără sa mai tin de el ?

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)