Hello There, Guest! Login Register

Gaggia Clasic PRO (NOU) Vs Lelit PL41TEM (SH)

Hello, 

O scurta intrebare la voi: Avand un buget de espressor de ~1600 ron in urma parcurgerii acestui forum am ajuns la urmatoarea optiune: 
Gaggia Classic PRO - nou SAU un Lelit 41TEM (SH). 

Cei care au mai multa experienta ce ar recomanda? Beau cafea de specialitate de mai multi ani doar ca de cand cu lucrul de acasa am inceput sa simpt nevoie unui espressor. Mentionez ca beau un dublu pe zi sau poate 2 cortado. Cand sunt la birou am cafenea langa, dar acasa....
Ca rasnita as lua Lelit PL044MMT. O vreau automata (ii lipseste si cantarul, dar deja optiunea aceasta apare pe modele mai scumpe). Si nu vreau sa iau o rasnita mai ieftina cu un espressor mai scump. 

O zi faina,

Reply
Lelit-ul are PID din fabrica, adica controlul temperaturii, numai ca el este pe grup de 57mm.
Gaggia C PRO nu vine cu PID, defapt niciun Gaggia nu vine din fabrica cu PID, va trebui sa ii instalezi tu unul.
Sau gasesti tot aici SH cu tot cu PID.
Gaggia e pe grupul standardizat de 58mm.
in rest sunt cam acelasi lucru.
apoi la ambele trebuie sa le reglezi presiunea. sa o scazi undeva la maxim 9 bari

Legat de rasnita, ar trebui sa stim bugetul tau, cat esti dispus sa arunci, ar trebui musai sa iei una mai capabila decat brand-ul Lelit.
Eureka, DF64, chiar si manuala Kinu M47 ar fi de preferat
Gaggia Classic Pro 30 Years LE + PID + OPV 9 bar / IMS shower screen / IMS Superfine 18gr / Bottomless PF / 58.5mm AVX tamper / 58.4mm SKIDD leveller tool / WDT tool / Scale and timer | Turin DF64 | Kinu M47 Classic

Reply
La rasnita am buget aprox 1500 ron (as vrea ceva nou, ca altfel nu ma pricep la SH la ce sa ma uit  cand o cumpar). 
Si sa- sa opreasca automat dupa un timp prestabilit. Observasem la Lelit ca stie asta chiar daca nu am controlul contitatii.

Reply
(30-01-2023, 16:28)paslaru2001 Wrote: La rasnita am buget aprox 1500 ron (as vrea ceva nou, ca altfel nu ma pricep la SH la ce sa ma uit  cand o cumpar). 
Si sa- sa opreasca automat dupa un timp prestabilit. Observasem la Lelit ca stie asta chiar daca nu am controlul contitatii.

Am eu o rasnita la vanzare cu oprire automata dupa un timp prestabilit, vezi aici
ECM Puristika + DF64

Reply
Eu unul as merge pe Lelit PL41TEM din cauza faptului ca nu mai trebuie sa ii faci nimic (doar reglarea presiunii daca nu e facuta). Dezavantajul ar fi grupul de 57mm..
Am un Lelit PL41TEM cu toate accesoriile de care ai nevoie: portafiltru bottomless, sita IMS, tamper, nivelator.. Cu rasnita colegului eu zic ca scoti ceva bun..
Rocket R58 - Flow Control + G-iota DF64 + Eureka Atom 75; 1zpresso K-Max, Kettle Klarstein, Flair Pro

Reply
de ce ar fi un dezavantaj grupul de 57mm? pana la urma 57 sau 58 rezultatul in ceasca poate fi insesizabil. Smile
poti un PM sau link catre anuntul tau

Reply
Dezavantaj in sensul de accesorii. Nu ca nu sunt, dar exista o multitudine mai mare pentru grupul de 58mm si faptul ca daca doresti sa faci un upgrade la alt espresor (probabil 58mm), nu poti folosi accesoriile de la Lelit PL41TEM.
Rocket R58 - Flow Control + G-iota DF64 + Eureka Atom 75; 1zpresso K-Max, Kettle Klarstein, Flair Pro

Reply
Eu as vrea sa incerc o sita VST si nu exista de 57mm, altfel restul accesoriilor se gasesc. Mai sunt niste tampere dragute care se gasesc doar pe 58mm.

Sunt niste accesorii de minim 50eur, cu un pic de efort dublezi valoarea espressorului.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979

Reply
(30-01-2023, 17:22)Daniul Wrote: Dezavantaj in sensul de accesorii. Nu ca nu sunt, dar exista o multitudine mai mare pentru grupul de 58mm si faptul ca daca doresti sa faci un upgrade la alt espresor (probabil 58mm), nu poti folosi accesoriile de la Lelit PL41TEM.

Dezavantajul e si nu e. Daca faci upgrade la 58, vei vinde ce ai cu accesoriile pe 57, care vor intra in pretul total.
Cine va cumpara ce ai tu acum cu 57 cel mai probabil isi va dori si accesoriile.
Been there, done that Smile
ECM Puristika + DF64

Reply
(30-01-2023, 16:28)paslaru2001 Wrote: La rasnita am buget aprox 1500 ron (as vrea ceva nou, ca altfel nu ma pricep la SH la ce sa ma uit  cand o cumpar). 

rasnita cu oprire automata trebuie sa fie din liga de sus, mare.
tu nu ai nevoie de oprire automata la timp, ci gramajul/doza pe care vrei sa o extragi.
Putine rasnite - SCUMPE - mentin timpul de rasnire si gramajul cat de cat exact. dar niciodata nu va fi perfect.
tu ai nevoie de o rasnita single dose, in care arunci in ea cantiatea de cafea cantarita in prealalabil, si rasnita va macina cat i-ai dat. apoi se opreste ea singura daca tii neaparat
in timpul X niciodata nu vei avea acelasi gramaj macinat de la o rasnire la alta. o sa ai +/- din ce gramaj ti-ai propus.
scopul nu e timpul ci cantitatea exacta.
la fel ca si extractia, nu timpul conteaza, ci ratia pe care ti-o doresti ajungand la gustul dorit. timpul de extractie va fi doar reperul pentru inca o extractie urmatoare identica, mentinant aceeasi ratie si doza.
Gaggia Classic Pro 30 Years LE + PID + OPV 9 bar / IMS shower screen / IMS Superfine 18gr / Bottomless PF / 58.5mm AVX tamper / 58.4mm SKIDD leveller tool / WDT tool / Scale and timer | Turin DF64 | Kinu M47 Classic

Reply
Salutare,
sa nu deschid un nou topic.... care ar fi un upgrade "simtitor" la un gaggia classic pro?. 
cineva mi.a recomandat un lelit mara x, l.am vazut pe net, intradevar muuult mai deștept dar si pretul pe masura.
ce ar fi intre ele?
rasnita pe care o folosesc este un lelit pl72

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)