Hello There, Guest! Login Register

GCP vs Sage Bambino Plus

Salut,

Am de gand sa imi cumpar primul aparat de espresso + rasnita cafea. Citind forumurile online, review-uri, etc., ma regasesc acum intr-o mica dilema.

Rasnita am ales Baratza Sette 30.

Aparat de espresso, am doua variante:
  • Gaggia Classic Pro (evo) + modurile pe care am de gand sa i le fac: bottomless portafilter + 9bar opv spring + precision shower screen + silicone head gasket
    • Sunt dispus in viitor sa pun si un PID la Gaggia dar nu e ceva pe care as vrea sa il incerc din start.
  • Sage Bambino Plus (stock, evident incat nu pare sa fie prea modabil.)

Ar mai fi fost o varianta cu un Rancilio Silvia dar este mult mai greu de gasit decat Gaggia in zona mea.

Ce parere aveti, ati merge pe Gaggia sau Sage?

Reply
Pentru a primi mai multe sfaturi de la colegi cât ești dispus să aloci pentru cele două ?
Prajitor GENE CBR 101, Lelit Mara X, Eureka XL, Lelit 41TEM, Lelit 0433MMI

Reply
(30-04-2023, 18:56)lig76ct Wrote: Pentru a primi mai multe sfaturi de la colegi cât ești dispus să aloci pentru cele două ?

Sunt dispus sa aloc in jur de 7-800 GBP per total.
De mentionat ca nu caut second-hand.

Reply
Hotararea finala trebuie sa fie a ta. Ce putem face noi este sa-ti prezentam avantajele si dezavantajele fiecaruia dintre cele doua aparate. 
Gaggia Classic Pro, are avantajul de a putea fi modat asa cum ai precizat chiar tu la inceput + PID pentru a putea regla temperatura dupa preferinta (un lucru important atunci cand folosesti sita nepresurizata iar cafeaua folosita nu va avea aromele echilibrate doar din rasnire). 
Sage Bambino Plus, are avantajul de a avea o sita de 54mm (fata de GCP care are sita de 58mm) ceea ce micsoreaza la maxim posibilitataea channelingului. In schimb sita este presurizata (crema creata va fi un una aerata diferita de crema unei site nepresurizate), presiunea de lucru este de 15bari, deci foarte mare pentru a folosi sita nepresurizata. Nu pot sa-ti confirm cu siguranta daca exista posibilitatea de a modifica presiunea la acest model, deoarece nu este dotat cu OPV (valva de suprapresiune) si reglarea in cel mai fericit caz se poate incerca asupra pompei (unele sunt dotate cu un surub de reglaj sigilat din fabrica). O alta diferenta consta in elementul de incalzire, care la GCP este boiler iar la Sage este termobloc. Parerile sunt impartite aici, dar majoritatea considera ca stabilitatea termica mai buna o are boilerul, dar la GCP timpul de incalzire este mai mare fata de Sage. In rest sunt optiuni suplimentare pe care le are Sage, dar care sunt doar pentru a facilita operatia de extractie, fara a avea efect asupra gustului din ceasca. Mai departe, tu analizezi si hotarasti care te avantajeaza mai mult.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.

Reply
Dacă folosești sită nepresurizată, este recomandat să instalezi inelul de reglaj fin pe râșniță astfel încât se transformă în Sette 270 https://shop.baratza.com/sette-270-270w-...t-assembly (nu apare la Barshaker sau Meron, cei doi importatori, însă probabil aduc la comandă)
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)