Hello There, Guest! Login Register

Furtun mâncat și găurit la Lelit PL62S, cum rezolv?

Salut tuturor!

Am un Lelit PL62S. Recent a început să facă bip-bip deși rezervorul are apă în el, iar sub espressor se scurge apă din interiorul acestuia.

L-am demontat și am găsit problema. Furtunul din imagine, care face legătura între partea de jos a boilerului și... ceva... are un perete ușor mâncat, distrus, pe la jumătatea sa. Pe acolo ies picături de apă și, când presiunea crește spre 8-9 bari, un jet foarte fin de apă. Bănuiesc că o ruptură tot mai mare este iminentă.

Cum aș putea rezolva problema cu uneltele uzuale de pe acasă?

Există un service alternativ rapid care să-mi schimbe acel furtun și eventual câteva garnituri prin espressor (probabil e nevoie, are câtiva ani)? Înțeleg că service-ul oficial Lelit este lent și neapreciat de clienți, situația este similară și acum?

Într-o fotografie se vede și un jet fin de apă. Apa aceea se scurge peste cablurile și contactele de mai jos și face un scurtcircuit, ceea ce declanșează alarma de rezervor de apă pentru o vreme. Aceasta, la rândul ei, am impresia că oprește pompa sau boilerul și extracția este foarte slabă.

Reply
Acela e un furtun de teflon, nu știu de unde să-ți recomand sa îl cumperi, in teorie orice service de espressoare ar trebui sa îl aibă și dacă l-ai cumpăra tu ar fi cam 5-10ron.
Nu ai nevoie de scule speciale dar îți trebuie tubul.

La elektros è asa

https://www.elektros.it/it/it/ricambi_ma...eflon.html

Vezi in ro unde găsești. Măsoară cât ai nevoie ca poate iti aduc eu. Duminica ajung în țară și sunt în București, la fel și luni.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
Lelit-ul are furtun teflon de 3x5mm.
https://www.lamacchinadelcaffe.com/en/tubi-lelit.html

In C-ta, am gasit la magazinul fizic al https://www.dairshop.ro/  furtun 2.5x5mm. 33ron/metru
Nuova Simonelli Oscar; La Pavoni Europiccola (EN); Mazzer Super Jolly; M38
Behmor 2020SR

Reply
Sună complicat, pare mai simplu să duc espressorul la service și să schimbe ei totul.
Mai încerc acasă cu un manșon făcut din alt furtun și prins bine peste cel găurit, dar momentan nu a funcționat când am încercat cu o bucată mult mai mică. Presiunea este prea mare.

Reply
Mai bine cauți un ștuț de metal (din acela cu brăduț), tai bucata aceea găurită și înnădești cele două bucăți rămase cu ștuțul respectiv.
Ar trebui să găsești ștuț la dimensiune pe la toate magazinele de bricolaj (Dede, Leroy, Hornb etc). Mergi la magazine cu bucata aceea tăiată ca să ăți fie mai ușor să găsești ștuț la dimensiunea corectă.

L.E. La service vei lăsa espressorul cu săptămânile și nu cred că merită pt atâta lucru.
Lelit PL81T+Ascaso Precision Competition Filter+tamper Lelit PL100+nivelator Lelit PL121, Baratza Sette 270 [b]Wi [/b]și Ascaso iSteel I1, separat și Bialetti Fiametta+Hario Skerton

Reply
Suna la piese horeca și vezi ce au pe stoc.
Au sediul undeva pe Ștefan cel Mare pe lângă circ.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
La așa ceva mă refeream.

Pe ...mag costă 8 lei 2 buc.

[Image: 0t5IqCY.png]
Lelit PL81T+Ascaso Precision Competition Filter+tamper Lelit PL100+nivelator Lelit PL121, Baratza Sette 270 [b]Wi [/b]și Ascaso iSteel I1, separat și Bialetti Fiametta+Hario Skerton

Reply
Nu ti-as recomanda sa folosesti un astfel de sistem. Merge perfect pentru tuburile de alimentare cu apa din silicon sau cele de evacuare a eventualelor cantitati de apa din boiler prin valva de suprapresiune dar acolo nu ai presiune in tub.
Pentru cel pe care il ai tu ai nevoie de niste conectori care sa fixeze bine tubul. 

Un model e acesta: https://lamacchinadelcaffe.com/en/images...700030.jpg
Sau cuplele rapide pe care le recomanda lelit. Sunt usor sceptic dar de mers clar merge.
https://lamacchinadelcaffe.com/en/images...C935-F.jpg

Probabil cu o improvizatie la tubul de teflon ai putea forta cu prinderea unui colier (eventual metalic) care sa preseze pe imbinarea aceea. 

Iti recomand sa cumperi tub, e mult mai simplu din toate punctele de vedere

Reply
Am încercat acasă diverse soluții. Lipit cu o bandă bună peste fisură, apoi pus un manșon făcut din alt tub și strâns bine acel manșon cu coliere. Nu ținea la 9 bari în nici o variantă.

Alte soluții de cuple găsite online erau pentru presiune standard.

În cele din urmă am cedat și am dus espressorul la service-ul celor de la Kfea.ro, care repară și Lelit. Mi s-a spus că va dura câteva zile. Vă țin la curent.

Reply
OK. Rezolvat.

Am dus espressorul la service-ul celor de la Kfea, pe Calea Plevnei. L-am dus într-o zi de joi. M-au sunat luni să-mi spună că nu au furtunul în stoc și furnizorul nu răspunde la emailuri. Pot veni după espressor și să încerc la alt service sau putem să mai așteptăm câteva zile.

Am mai așteptat câteva zile, fără alt rezultat, apoi m-am dus după espressor.

În paralel am sunat la service-ul oficial Lelit, cel Saeco/M&A Trade din Popa Petre. Înțeleg că de acesta se temea toată lumea că nu este performant? Am avut o conversație foarte fructoasă la telefon, le-am spus de problemă, am găsit codul piesei, mi-au spus că tocmai comandau ei niște piese la furnizor și să-l aduc la ei.

L-am adus într-o zi de luni. A doua zi m-au sunat că este gata. Au avut ei furtun din acela în stoc. I-au făcut și mentenantă și schimb de garnituri.

M-am dus să ridic espressorul și le-am dus și un PL41 pe care vreau să-l vând, că stă degeaba de multă vreme la mine, pentru mentenanță. M-au sunat după 3 ore că este gata și acela, i-au schimbat garnituri și i-au făcut o curățare, decalcifiere etc.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 7 Guest(s)