Hello There, Guest! Login Register


Fundamentalisti...

#1
...ai cafelei. Doar ce-mi confiscara la aeroport cafeaua verde. Cica nu e voie. Prajita e ok, verde nu. Imi pare rau."

Acesta este emailul proaspat primit de la baiatul nasului, de pe aeroportul din Addis Abeba, referitor la sfertu de cafea verde etiopiana pe care l-am rugat sa mi-l aduca...
Incredibil !!! Sad

Voi stiati de asa ceva ?!!! :o
 
Reply
#2
Poti cultiva cafea (ca doar e verde) pe Varfu Omu!Asta e un motiv temeinic !
LELIT Bianca ,Honne
 
Reply
#3
Mai ales acum pe zapada asta de un metru si pe viscol la minus zece grade ii priste extraordinar si obtii recolte de dai peste cap piata mondiala a cafelei.Serios.
LELIT Bianca ,Honne
 
Reply
#4
De fapt ,ca sa ma exprim folosind o formula licentioasa dar foarte potrivita ,e reactia lui "foamnea-n gat".Sindromul asta are si efecte pozitive in sensul ca te ajuta sa devii cu ceva efort campion mondial la semifond sau fond ,si cu ceva noroc obtii si cetatenie in vreo tara nordica,dar in ceea ce privestecafeaua vad ca nu produce aceleasi rezultate.
LELIT Bianca ,Honne
 
Reply
#5
Nu sunt sigur ca inteleg aceasta ironie de un gust indoielnic...

E ceva gresit ca am vrut sa fac rost de ceva cafea verde ? Sau prajirea e rezervata pentru un cerc inchis ?
 
Reply
#6
Imi pare rau daca nu m-am facut inteles,dar foamea-n gat ,expresia asta se referea strict la nesimtitii care au confiscat cafeaua.Cred ca nu am jignit pe nimeni.Acum despre gusturi ce sa zic,sau despre umor?
LELIT Bianca ,Honne
 
Reply
#7
Mda... nu mi-a picat fisa , scuze Sad

Mi s-a parut ca ma trimiteti pe varful Omu' sa cultiv cafea...
Nu e o scuza, dar reactia vine si in contextul dupa ce ieri am intrebat la un cunoscut prajitor de pe forum de cafea verde si am fost refuzat, fara nici o explicatie.
 
Reply
#8
Pai uite si de ce: http://www.espressoman.ro/forum/Thread-C...11#pid5111
Quamar M80DR, ex-PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#9
Sunt anumite tari care nu te lasa - ca si persoana fizica - sa introduci produse alimentare inauntru granitelor. In special seminte sau materiale organice neprelucrate (ex. lemn netratat) care ar putea contine daunatori care potential pot ataca vegetatia locala. Nu stiu daca e cazul aici, dar e foarte probabil ca asta e motivul pentru care accepta cafea prajita, dar nu verde. Prajirea cafelei distruge acesti potentiali daunatori, deci e ok dpldv.

Am inteles bine sau asta era la iesire din tara?
 
Reply
#10
La iesirea din Etiopia, pe aeroportul lor.
Pare mai curand o teama sa nu le furam "proprietatea intelectuala"? Mai pot germina boabele de cafea verde ?
 
Reply
#11
Fiecare tara cu legislatia ei. Bine ca doar i-au confiscat cafeaua. Cine stie putea fi si mai rau.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#12
Un pic off topic... are comun doar cuvintele cafea si import Smile

http://www.mediafax.ro/social/percheziti...o-14428735
 
Reply
#13
Avantajul de a fi un mic prajitor artizan - nu te impinge diavolul spre prejudicii de milioane, caci nu le vei avea niciodata oricum  Smile
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#14
@renatoa, la sfarsitul lui Ianuarie voi avea o zi escala la Addis Ababa si voi incerca sa cumpar niste cafea verde. O pot pune la bagaj de cala, deci sper sa nu fie probleme, ulterior o voi trimite de la Dublin spre Romania si ar trebui sa ajunga pe 10 - 11 Februarie.

Daca mai sunt doritori sau daca vreti vreo cafea anume si eu o pot gasi in cele 10 ore pe care le voi petrece in oras, voi face tot posibilul sa le cumpar.

Spatiul nu ar trebui sa fie o problema, am dreptul la inca doua bagaje mari de cala Smile.
Expobar Brewtus IV, Vario, baza de tampare Motta, tamper Motta. V60 Set
 
Reply
#15
Eu as fi interesat, dar sa verifici sigur ca ai voie sa pleci cu ea de acolo. Au mai fost probleme relatate pe aici, la cantitati mici (1kg parca).
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#16
Iti pot face legatura cu ruda mea de acolo, sa te lamureasca ca nu ai sanse, si el tot in bagajul de cala a pus, in relatarea cu care am inceput topicul, dar se controleaza ambele la Check-in.

Nu iti recomand nici sa cumperi prajita fara sa o incerci, este cumplita, mai ales cea populara Tomoca, care e cea mai ieftina si se gaseste peste tot, vezi imaginea

[Image: 41n8gLBrl%2BL.jpg]

Fie este arsa taciune, fie un blend cumplit, cu niste plante aromate si un sfert din boabe care nici n-au visat first crack-ul, sunt cafea cu lapte la culoare...
 
Reply
#17
Am ajuns acasă și am reușit să iau o pungă de 1 kg, culmea, la bagaj de mână. Sâmbăta o voi trimite spre România, către baloozzy și apoi va fi împărțită frățește cu renatoa.

   
Expobar Brewtus IV, Vario, baza de tampare Motta, tamper Motta. V60 Set
 
Reply
#18
Saru'mana !
Placuta surpriza, nu ma asteptam, apreciez !...

Ai apucat sa prajesti/bei ceva ? Pareri ?
 
Reply
#19
Cafeaua va ajunge în mâine în România și va fi expediată către voi doi în ziua imediat următoare.

Nu am prăjitor, cafeaua verde am luat-o pentru voi, sper sa va bucurați de ea și să fie peste așteptări. Smile

Singura cafenea în apropierea hotelului unde am fost cazat era Melange coffee roasters, unde am ascultat muzică foarte bună, am băut un espresso și un machiato ok. Nimic special, mai bună decât ce beau la birou, dar mai slabă decât la o cafenea bună din București.


[Image: 64ea20ef2796555c8b7b75609a262990.jpg]

[Image: 089d52369bc13dde7abfc3030a902998.jpg]

La aeroport am luat o cafea la ibric, încălzită pe jar în vasul ceramic, o încercare timidă de a reproduce vânzătorii ambulanți si este o experiență pe care nu o voi mai repeta. Scumpă (2 euro) și aveam impresia că este făcută cu bucăți de cărbune, dar am primit bon fiscal! Cred ca senzația a fost amplificata de lipsa somnului și de zborul lor de opt ore.

[Image: fab83b28e33ac66eb40684d082ec9917.jpg]

De la magazinul de unde am cumpărat cafeaua verde am luat și vreo trei pungi de boabe prăjite, Moyee Blend și am rămas plăcut surprins de calitatea cafelei, același lucru spunându-mi și colegii care au primit două dintre ele. Îmi pare rău că nu am luat mai multe, a costat doar 2,5 euro punga și acum cumpăr cu 15 Smile. Văd că este o firmă olandeză, dar indiferent dacă este multinațională sau nu, la viitoarea escală voi cumpăra tot de la ei.

[Image: 46af7ace45e5ff9f1b72851725f2e693.jpg]
Expobar Brewtus IV, Vario, baza de tampare Motta, tamper Motta. V60 Set
 
Reply
#20
De abia astept ! Big Grin
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)