Welcome Back Log In Create Account

Fiorenzato all ground sense

Salutare!

Mi-am achizioant un sage dual boiler si acum vreau sa-mi iau o rasnita care rasnete dupa greutate. Beau in mare parte medium roast. Caut ceva de calitate in bugetul de 4500 lei. In bugetul asta am dat peste fiorenzato all ground sense (4200 lei). Singura inconvenienta este ca setarea granulatiei se face pe un pas de 10μm.

Ce parere aveti despre rasnita? Dar de faptul ca are un pas de 10μm?

Reply
Ca va faceti probleme degeaba... in ambele sensuri.

Piata nu se mai misca deloc de cativa ani in directia grind by weight, e o functie care nu o mai ofera decat dinozaurii gen Fiorenzato, care inca mai traiesc in nisa lor... italiana.
Nu mai stiu cati ani au trecut de cand a aparut vreun model nou cu cantar incorporat... Confused
Aproape nimeni nu mai rasneste cu boabe in hopper, mai mult de 3/4 useri de pe forum isi cantaresc boabele inainte de rasnire si au rasnite single dose.

Daca e sa vorbim insa de evolutii foarte recente, adica ultimele 3 luni, avem cu totul alt fenomen, un val de sisteme integrate, cu rasnite cu cantare superinteligente, interconectate wireless cu espresorul si care colaboreaza impreuna la stabilirea macinaturii care asigura curgerea optima.
Nu sunt convins ca asa ceva aveti in vedere... chiar daca respectivele modele sunt capabile sa rasneasca si sa cantareasca fara sa fie interconectate, sunt prea noi, cam lipsa de pe piata si scumpe, ca orice noutate.

Referitor la microni, ce spune de fapt valoarea aceea? precizie, reproductibilitate?... doar valoarea in sine nu spune prea multe.
Cand citesti pe masina 200 microni, de fapt acolo ai ceva "in jur de", si poti avea mai mult de 10 microni diferenta daca vii cu reglajul de la 150 spre 200 microni fata de situatia cand scazi de la 250 la 200 microni.
Adica poti avea lejer 195 sau 205 pe aceasi gradatie de 200, in functie de cum reglezi.

In final... intrebarea ar trebui sa fie, ce schimbare simti in ceasca la modificarea respectiva?
Pe limba proprie, nu ce proclama diversi purtatori de papile extratereste pe internet...
Utilizatorii de Kinu, si ei tot in aceeasi plaja de finete reglaj, nu cred ca isi doresc mai mult... ca sa avem o referinta.

Reply
Stiu doar ca pasul de rasnire de 10 microni. In cazul asta ce as putea gasi mai potrivit in bugetul asta pentru a avea o calitate buna de espresso, cat mai aproape de realitatea din cafenele.

Reply
Cu toate scuze de care sunt capabil anticipat, dar acest forum s-a nascut pentru ca multi dintre noi nu erau multumiti de ce se bea "la cafenea".
Si nu ma refer la vendomatele din benzinarii.

Sigur, sunt si cafenele unde se bea ceva apropiat de subiectul forumului, dar din exprimarea dv. ma tem ca nu ati incercat ceva din cealalta "realitate". Imi cer scuze daca am inteles gresit.

De exemplu, nu ne regasim decat partial in realitatea dumnealui:
https://www.reddit.com/r/espressocirclej...to_matcha/
..., chiar daca intentia dansului a fost o satira Smile

Reply
Consider ca am baut cafea de o calitate foarte buna si in cadrul cafenelelor din Bucuresti. Nu toate trateaza superficial subiectul asta. De asemenea, sunt constient ca nu inteleg toate mecanismele si ca nu sunt un geek al cafelei. Scopul meu e sa invat mai multe despre subiectul asta si sa incerc sa obtin niste rezultate cat mai bune posibile acasa. Daca pot gasi ajutorul dorit aici, ma bucur si apreciez, daca formul este deja doar pentru cei care inteleg foarte bine aceast lume, ma pot retrage fara probleme.

Reply
Nu, nu trebuie sa va retrageti, doar sa fiti atent ca in faza asta pot fi multi "binevoitori" care sa va vanda orice...

Iar pentru un sfat de echipament concret, sa auzim unde ati baut o cafea buna recent.
Si, un detaliu foarte important in alegerea chipamentului: cu lapte sau fara ?

Si o ultima remarca, pentru ca imi cam uit ideile, care apoi revin din urma: echipament de bar inseamna in primul rand productivitate si fiabilitate, si abia apoi precizie, calitate, etc.
Daca o sa cititi prin forum de un echipament de 10.000 lei, care a cerut decalcifiere dupa 10 litri de apa trecuti prin el, din cauza nivelului de finete si precizie a componentelor pe care le contine, aveti tot dreptul sa va ganditi ca "noi nu suntem normali" Smile ... si pana unde sunteti dispus sa ne suportati capriciile. Si mai ales, sfaturile contradictorii !

Reply
Orgio, Sloane, Pepper coffe, bob, steam, garage. Cam toate au Mahlkonig, cred ca e aproape imposibil de atins  aceeasi calitate si pentru acasa. Si ca bautura: flatwhite, double espresso si americano desi nu prea inteleg de ce conteaza pentru o rasnita  Confused

Reply
Ambele subiecte atinse sunt excelente pentru a ilustra relativitatea informatiilor cu care jonglam.

Mahlkonig e rege in baruri, acasa nu mai are aproape nimeni... interesant, nu ?
Daca va intereseaza subiectul chiar gasiti discutii recente despre acest fenomen.

Cu lapte fara lapte... intrebam pentru ca banuiam ca va urma si o discutie despre espressor, nu ati spus cu ce trageti.
Si da, anumite rasnite se cam aliniaza cu anumite obiceiuri de consum...

Si cu asta ma retrag, deja jonglam cu prea multe necunoscute.
Ati inceput cu o postare in topicul de rasnite, si discutia pare ca vireaza catre un topic care ar fi mai bine sa fie la "Recomandari..."
Daca va duceti la "Recomandari...", o sa fiti socat sa nu se mai discuta aproape deloc despre echipamente traditionale, piata este intr-o turbulenta teribila, mai ales la rasnite, unde valul recent de chinezesti schimba tot.
In acest context orice alegere devine foarte personala, pasionala chiar, pe baza unor criterii care pana acum nu se pomeneau, generand uneori dispute care ajung la postari neplacute.
Mult succes !

Reply
Am eu fiorenzatto allground. Am avut si single dose, sunt foarte multumit de aparat. Gustul mi se pare superior fata de niche zero care l-am avut inainte, cantarul e precis , chiar foarte precis si se curata foarte usor. Constructie foarte solida. Eu consum 250 grame cafea de specialitate in cateva zile (cam 2-4 espresso pe zi) sincer sa fiu la cateva zile cafea stand in hopper e acelasi lucru cu deschis de cateva ori pe zi punga de cafea ca sa masori single dose, ma refer la prospetimea cafelei, deci cred ca e neglijabil. Si mazzer a scos recent un grind by weight, si ecm au scos recent, s-a mers in ultima vreme pe asta si mie unul mi-a usurat mult munca si calitatea cafelei.
in rest ce sa zic din punctul meu de vedere spusele lui Renatoa incep sa nu mai fie credibile, e gica contra cam la orice vad, daca puneai topicul cu single dose zicea sigur sa-ti iei grind by weight lol, sau ceva preferabil cat mai obscur si non name preferabil made in china
Profitec Go, Fiorenzato Allground Sense

Reply
Una e să deschizi punga 10 secunde să pui cafeaua și apoi să o închizi și alta e să ții cafeaua în hopper în permanență în contact cu atmosfera din bucătărie (umezeală și eventual mirosuri de la gătit etc).

Dar ce să-i faci..... cui îi place ciorba, ciorbă bea
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.

Reply
Exista metode "inteligente" de depozitare, prin care nu este nevoie sa desfaci punga de nu stiu cate ori pe zi nici macar alea 10 secunde. Hoperu ala e opac  Tongue astfel incat sa nu fie boabele afectate si de expunerea pe termen lung la lumina?

Reply
(26-01-2026, 21:43)cyrusct82 Wrote: Una e să deschizi punga 10 secunde să pui cafeaua și apoi să o închizi și alta e să ții cafeaua în hopper în permanență în contact cu atmosfera din bucătărie (umezeală și eventual mirosuri de la gătit etc).

Dar ce să-i faci..... cui îi place ciorba, ciorbă bea

regret, dar nu sunt de acord cu aceste afirmatii. si ca sa zic asa nu sunt singurul exista si cei ca noi, si meritam cel putin un pic de respect ca oricine altcineva

(26-01-2026, 21:54)edri Wrote: Exista metode "inteligente" de depozitare, prin care nu este nevoie sa desfaci punga de nu stiu cate ori pe zi nici macar alea 10 secunde. Hoperu ala e opac  Tongue astfel incat sa nu fie boabele afectate si de expunerea pe termen lung la lumina?

uite pentru mine daca te referi la eprubete de cafea , nu aveam rabdare, era mult prea mult. partea cu cantaritul era ok-ish dar sa ma apuc sa pun cafea in eprubete....nu e pentru mine

Reply
(26-01-2026, 22:19)alex_b Wrote: regret, dar nu sunt de acord cu aceste afirmatii. si ca sa zic asa nu sunt singurul exista si cei ca noi, si meritam cel putin un pic de respect ca oricine altcineva
Regret, dar nici eu nu sunt de acord cu acele afirmații ale tale.
Și încă un regret (că nu vrei să înțelegi nimic): nu era vorba vorba de respect ci despre argumente pe care tu nu le aduci.

Reply
(26-01-2026, 22:27)cyrusct82 Wrote:
(26-01-2026, 22:19)alex_b Wrote: regret, dar nu sunt de acord cu aceste afirmatii. si ca sa zic asa nu sunt singurul exista si cei ca noi, si meritam cel putin un pic de respect ca oricine altcineva
Regret, dar nici eu nu sunt de acord cu acele afirmații ale tale.
Și încă un regret (că nu vrei să înțelegi nimic): nu era vorba vorba de respect ci despre argumente pe care tu nu le aduci.

Nu as dori sa te inoportunez, dar eu chiar detin acest aparat. cred ca pot sa imi dau o parerea ceva mai argumentata sau nu?

Reply
(26-01-2026, 22:50)alex_b Wrote: Nu as dori sa te inoportunez, dar eu chiar detin acest aparat. cred ca pot sa imi dau o parerea ceva mai argumentata sau nu?
Părere argumentată despre păstrarea boabelor în hopper vs punga. Că despre asta vorbeam sau nu mai știm să citim sau să înțelegem ce citim?
Te rog citește în urma un pic și fă-ți o ordine.... că nu ne mai înțelegem deloc

Reply
In continuare foarte multumit de fiorenzatoo all ground sense. Daca pot ajuta cu informatii ca detinator, va rog sa spuneti

Reply
Ai simtit vreodata nevoie sa fie stepless? Cat de mare e diferenta la extractie cand treci de la un pas la altul ?

Reply
fiorenzato all ground sense - cutite de 64, motor de 250w. Diferenta de pret intre asta si un DF 64 gen 2.5, o face cantarul si nu cred ca merita.
In bugetul asta as lua un kinu si un df 64. Spor
AVX DB1X, DF64 gen 2.5

Reply
(28-01-2026, 00:58)manu86 Wrote: fiorenzato all ground sense - cutite de 64, motor de 250w. Diferenta de pret intre asta si un DF 64 gen 2.5, o face cantarul si nu cred ca merita.
In bugetul asta as lua un kinu si un df 64. Spor

Lasa-ne te rog, iara cu de banii astia imi 4 avx-uri

(27-01-2026, 23:30)messire Wrote: Ai simtit vreodata nevoie sa fie stepless? Cat de mare e diferenta la extractie cand treci de la un pas la altul ?

Nu , din ce am mai citit poti seta si intre trepte. Pe forumuri in afara se zicea ca e de fapt stepless iar click-ul e pentru parte de feedback auditiv, oricum mie imi sta cam la jumate de reglaj, deci pot sa ma duc mult mult mai fin, in conditiile in care beau cafele mai spre medium light si folosesc 16 grame cafea ca doza.  Nu pot sa zic ca am ceva nemultumiri majore, eventual faptul ca e destul de lung cablul si e greu de ascuns in spatele aparatului si poate hopper-ul e cam maricel vizual, puteau sa il faca o idee mai mic. Daca nu ai rabdare cu single dose, cam asta ar fi urmatorul pas , grindere cu grind by weight. Ca alte optiuni ai de la eureka mignon-urile care sunt ceva mai ieftine sau atom-urile mai scumpe, acest fiorenzato, si au mai scos mahlkonig ceva interesant cu reglaj electronic cam la 1000 euro din ce am vazut , destul de multa electronica, si mazzer a scos noul mini g cam la 6000 ron. A si ecm extracto 64 model nou cu gbw, cam in 6000 ron.
multe modele noi dupa cum zocea Renatoa “ piata nu se mai misca deloc de cativa ani in directia grind by weight”.
Cred ca in afara de modelul de la mahlkonig care e facut in china, restul sunt produse in europa

Reply
[Image: 9lHcCBJ.jpeg]

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)