Hello There, Guest! Login Register


Filtru/dedurizator apa Everpure Claris Ultra

#1
De doi ani am filtrul/dedurizator de apa pentru espressor si baut, Everpure Claris, luat pana acum cu amabilitatea lui Hexagon. El a gasit o alta posibilitate de achizitie asadar, postez aici, poate cineva e interesat sa se bage.

Claris e un filtru all in one, destinat sectorului Horeca, produs de unul dintre liderii mondiali in filtrare (Everpure), care din analizele facute am observat ca isi lasa amprenta destul de bine pe apa. Pe partea de dedurizare, are un bypass, prin care poti combina apa filtrata cu apa partial dedurizata, pana ajungi la 4 grade germane, care mie mi s-a parut o duritate echilibrata si pentru espressor si pentru baut. Pana sa treaca prin rasina schimbatoare de ioni, apatrece printr-o bariera pentru sedimente mai mari de 5 microni, apoi printr-un bloc de carbune activ, apoi prin rasina si din nou printr-un filtru de sedimente. Problema a fost pH-ul, care a variat. Totusi, dupa ce i-am setat bypass-ul pe nivelul 4, am obtinut cam 6.3 in teste, ceea ce este oarecum ok.

Acum au scos varianta upgradata, Claris ULtra, care din spusele lor, va tine pH-ul echilibrat. Detalii aici. Filtrul desfacut arata asa. Analizele apei dupa achizitie aratau asa ( cu precizarea ca nu reglasem corect bypass-ul si aveam un pH infiorator).

Alaturi de hexagon, gasisem importatorul englez, AquaCure, cel care nu vinde decat persoanelor juridice cu TVA intracomunitar. Pentru persoane fizice te trimit la altii, cu alt pret desigur. Cartusul ULTRA 250, pentru 2500 de litri de apa costa 55 de lire + TVA si se schimba anual (recomandarea producatorului apropo de rezistenta rasinii). Cine nu a mai avut acest filtru, trebuie sa cumpere si capul de filtrare, care costa cam 30 de lire.

Pe persoana fizica, ar costa 100 de lire cu tot cu TVA, de la distribuitorii endetail.

Transportul in abele cazuri, 30 de lire.

In Romania aduce doar firma norad.ro din Timisoara, care insa vad ca intarzie cu un raspuns acum. Data trecuta mi-au dat un pret foarte mare - 124E cartusul si 80E capul, cu plata in avans si termen de livrare 4-6 saptamani.

Deci daca are cineva posibilitatea sa le luam pe firma cu TVA intracomunitar si sa impartim transportul, ar fi extraordinar Smile
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 
 
#2
Si eu tot astept de cateva saptamani o oferta de pret de la norad pentru ultra dar degeaba.
Pe coffeehit capul e 48 iar ultra 250 e 138 de lire. Poate gaseste cineva o sursa mai ieftina.
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E, GeneCafe CBR 101
 
#3
(23-06-2013, 23:31)Lyvyoo Wrote: De doi ani am filtrul/dedurizator de apa pentru espressor si baut, Everpure Claris, luat pana acum cu amabilitatea lui Hexagon.
Data trecuta mi-au dat un pret foarte mare - 124E cartusul si 80E capul, cu plata in avans si termen de livrare 4-6 saptamani.
Lyvyoo, inteleg ca ti-a ajuns pentru baut si cafea 1 an de zile (fara gatit consider). M-ar interesa si pe mine in acest caz.
Pentru cei care doresc si cap, nu este vorba de acesta ?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
#4
Producatorul garanteaza o eficienta de 2500l la o duritate temporara (carbonatata - Kh) de 10 grade germane. Apa din Bucuresti are o duritate temporara cam de 5 grade germane si una totala cam de 8 grade germane. Asa ca un an duce fara probleme. Insa tot producatorul spune ca rasina e garantata ca functioneaza in parametri, un an. Sunt teste pe home barista unde si la un an si 3 luni functiona la fel de bine.

2500l impartit la 365 de zile = 6l de apa / zi Eu spun ca sunt suficienti si pentru espressor si pentru baut si pentru gatit. Mai ales ca in multe zile din an mai suntem plecati de acasa.

Capul de filtrare este diferit de cel din link-ul meu. Daca sunt sau nu compatibile trebuie sa intrebi vanzatorul, insa nu as crede, avand in vedere piata capitalista. Cine e "fraier" sa faca o piesa care sa se potriveasca pe toata gama lui de filtre, cand poti sa fortezi omul sa cumpere mereu un cap diferit?!

Asteptam si de la Norad un raspuns, poate bagam banii in economia romaneasca Smile Altfel, luam din afara.
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 
 
#5
(24-06-2013, 00:02)zuluafonu Wrote: Si eu tot astept de cateva saptamani o oferta de pret de la norad pentru ultra dar degeaba.
Astia de la Norad sunt ceva de speriat! Am vorbit saptamana trecuta cu un reprezentant (mr. Anton) si mi-a spus ca pe vineri spera sa afle ceva de la importatorul regional Everpure, Pentair Italia. Cica sa-i dau un email si revine. Bineinteles nimic. Astazi sun din nou, secretara spune sa revin peste 30 min. Revin peste 30 min si tot nu se poate vorbi cu departamentul comercial si mr. Anton. "Lasati nr. de tel. si va sunam noi azi". E ora 20, omul e la TV acasa si tot nu au dat niciun semn.

Or fi si italienii aia de la Pentair "macaronari neseriosi" dar si reprezentanta asta locala din TM comunica in stil sovietic.
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 
 
#6
Liviu, pe www.andrewswater.co.uk, cei la care ai pus link, nu am gasit Claris Ultra, nici cap compatibil pentru filtrele Everpure Claris, impliciti si Ultra. I-ai contactat tu si ti-au zis ca au Claris Ultra si cap compatibil in oferta?
In schimb am gasit aici Ultra 250 la 108 euro si 21 transport. Stii vreo sursa mai ieftina de cap compatibil? La astia e 72 de euro.
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E, GeneCafe CBR 101
 
#7
E magazinul recomandat de importatorul in Uk, Aquacure. Eu am si vorbit pe email cu reprezentantul lor, Andy, pus la cc in raspunsul negativ de la aquacure, in care au precizat ca nu vand persoanelor fizice. De fapt Andy asta il ia de la aquacure, pune 30 de lire adaos si il da mai departe persoanelor fizice. Mare lucru sa nu fie in acelasi sediu... Smile Ma rog, asta-i comertul. Daca aveam firma cu TVA intracomunitar, puteam sa-l luam si noi direct de la aqucure.

Cap de filtrare se poate folosi cel de pe Claris. Nu stiu daca s-a facut inca unul special, devreme ce se potriveste cel "vechi". O sa-i cer un pret si pentru cap eventual.

In saptamana ce urmeaza as cam vrea sa gasim o solutie. Cei de la Norad sunt indolenti, zic ca te suna si nu mai revin. In cele din urma am sunat pt ultma oara, miercuri, si mi s-a spus ca ei sunt seriosi dar nu raspund italienii cu o oferta de pret Smile Le-am dat un email de obraz la Pentair Italia, laudandu-i pentru comunicarea "romaneasca". Deci pista norad pica.

Apropo de link-ul nemtesc, pusesem o intrebare si eu aici, tot nemti si se poate plati prin Paypal, nu doar transfer. Dar transportul costa 56E plus 2E/produs impachetarea Smile Daca cei din site-ul tau au doar 21 de euro costuri de transport, luam de acolo. Trebuie verificat si pe email daca astea sunt costurile finale. Ai verificat cum se poate plati? Card, paypal, transfer? Ce inseamna mai exact "plus proven product surcharges", sub costurile de transport? Capul e destul de scumput, inclusiv la nemtii gasiti de tine.
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 
 
#8
Tie ce ti se deschide cand apesi pe locate a dealer, list of authorized internet resellers sau email? Mie aceeasi pagina pe care sunt cele 3 linkuri. E vorba de asta:
http://residential.everpure.com/en-US/ho...cts-popup/

Pop-up-urile sunt admise din settings la mine.

Ce pret bun la libertyshop daca ne gasim 6, aproape ca as lua eu 2 Smile)
Daca platim cu paypal avem ceva comision de suportat?
Eu pe www.schankanlagenhandel.eu m-am dus cu comanda pana la tabul "confirmation" si nu s-a adaugat nici o taxa la pretul initial de produs+transp.
I-am intrebat cateva detalii despre metoda de plata "SOFORT BANKING", poate ne convine mai mult.
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E, GeneCafe CBR 101
 
#9
Liviu- capul ASTA nu se potriveste ?
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
 
#10
La fel se intampla si la mine cu pagina. Dar tu ai intrat pe residential oricum. Claris sunt pentru business. Dealerii sunt aici.

Nu am platit niciodata prin Paypal, poate ne spune cineva cum e, dar stiam ca e ceva gen un euro/doi.
I-am aruncat o propunere de discount englezului, sa vedem ce spune, plus intrebarea despre pretul capului si modalitatea de plata.
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 
 
#11
(07-07-2013, 23:01)sorin2505 Wrote: Liviu- capul ASTA nu se potriveste ?

Nu. L-am intrebat pe detinatorul site-ului. Era culmea sa se potriveasca un cap la prea multe filtre, ca "intrau in faliment" Smile . Oricum, nu recomand achizitia de filtre de la toti dubiosii (nu e cazul capului, care e doar o piesa). Trebuie lucrat cu importatorii oficiali sau reprezentanti ai acestora, nu cu un PFA achizitor paralel, de unde stie el.
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 
 
#12
Sunt curios daca www.libertyshop.de se incadreaza in "list of authorized internet resellers"
Am intrebat si ungurii, sa vedem ce ne zic maine; sau nu dau 2 forinti pe noi ca astia de la norad. Smile
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E, GeneCafe CBR 101
 
#13
Nici Norad nu e dealer autorizat ci Pentair Italy. Depinde de unde se aprovizioneaza nemtii, dar cum Claris Ultra abia a aparut, e greu de presupus ca il au deja "bisnitarii" Smile
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 
 
#14
Mi-a raspuns englezul la cererea mea de discount Smile

3 filtre Ultra 250 + 2 capete de filtrare + transport = 384 de lire Plata cu cardul deci fara comisioane. Nu mi-a trimis insa o factura detaliata, pe care sper sa o primesc maine. Am impresia ca acesti 384 ar fi defalcati asa: 261 lire (3 cartuse) + 98 lire (doua capete) + 25 lire transport. In lei, 449 eu + cate 702 lei voi + cate 43 de lei transportul. Este o aproximare pe care o vom confirma la proforma. Preturile par mai ok per total decat la nemti. Un plus ar mai fi ca am lucrat cu aquacure uk vreo 2 ani si au fost foarte ok. Nu ca nemtii aia ar fugi cu banii sau ar trimite falsuri, dar la eventuale preturi egale, as prefera aquacure caci am mai trimis bani acolo.

Legat de capul de filtrare: "There is just one standard Everpure Claris head that will fit both standard Claris and Claris Ultra filters. The head comes with 3/8” male thread connections but you can obviously adapt these to ¾” if needed."

Deci ce spuneti baieti?
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 
 
#15
Eu sunt nerabdator sa dam comanda.Big Grin Vreu un cap si un filtru iar pretul de 745 de lei cu transport e bun.
PS: Ungurii nu au raspuns, probabil nu stiu inca nici ei preturile.
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E, GeneCafe CBR 101
 
#16
Am primit proforma:
   

Cica fiecare produs include si transportul.

492 lei (410 + 20% TVA) filtrul meu si 744 lei (620 lei + 20% TVA) sistemul vostru. Toate costurile incluse.

Am calculat la un curs al lirei de 5.16 lei. E foarte posibil ca la plata prin card, banca sa faca o conversie pe un curs putin mai mare, insa vorbim de o diferenta de aprox. 5 lei.

baloozzy, tu ce (mai) spui?

A mai precizat asa in mail: " Please note that the Different heads with ¾” adaptors are not currently in stock so there would be a slightly longer lead time if you needed the heads with ¾” Male fittings."
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 
 
#17
(09-07-2013, 15:07)Lyvyoo Wrote: baloozzy, tu ce (mai) spui?
Daca nu este tarziu as intra si eu (cu un cap si un filtru), desi cred ca l-as monta mai la toamna. Daca este posibil acum astept instructiuni.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
#18
Pai de ce crezi ca am cerut oferta pentru 3 cartuse? Smile Eu, zuluafonu si tu.
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 
 
#19
(09-07-2013, 17:14)Lyvyoo Wrote: Pai de ce crezi ca am cerut oferta pentru 3 cartuse? Smile Eu, zuluafonu si tu.
Scuze, nu stiu pe unde m-am pierdut in discutie. Ma bucur si multumesc mult ca nu m-ai uitat. Sunt amator de un cap si un filtru.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
#20
Perfect! Atunci ma ocup eu maine de plata si o sa va dau datele mele de cont pe privat, cu suma exacta. Parca ultima oara a ajuns in 10 zile.

OK?
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 
 
#21
(09-07-2013, 18:59)Lyvyoo Wrote: Perfect! Atunci ma ocup eu maine de plata si o sa va dau datele mele de cont pe privat, cu suma exacta. Parca ultima oara a ajuns in 10 zile.

OK?
Perfect, astept IBAN.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
#22
Mi-a confirmat si zuluafonu pe privat, deci maine ma ocup.

Mai trebuie sa pun la punct un detaliu. Cand l-am intrebat de plata cu cardul a zis asa:

"Hi Liviu,
The easiest way would be to call us on 00 44 1704 531556 and we could take payment over the phone. Otherwise you could send us the card details via E-mail or fax?
Regards, Andy"

Nu stiu ce popularitate o fi avand in UK plata cu cardul prin telefon dar mie mi se pare ceva ingrozitor de insecurizat. Poate se refera el la o tehnologie pe care nu am folosit-o inca si nu stiu... Ced ca trebuie sa ma interesez exact de Paypal Smile
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 
 
#23
In cele din urma o sa-i platesc prin transfer bancar, caci am "o pila" si in loc de 20 de lire ne costa 3lire. Plati cu cardul prin telefon nu fac Smile Revin cu noutati...
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 
 
#24
Baieti, plata se face vineri abia pentru ca nu aveam cont deschis in GBP. Am observat chiar in momentul platii. Si cum azi plec intr-o minivacanta, mai prelungim putin momentul Smile
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 
 
#25
Astazi s-a creat contul de GBP-uri, dar am acces online de maine. Am facut si o simulare cu PayPal si imi cerea cu 150 de lei mai mult decat as fi platit prin transfer. Nu inteleg de ce, mai ales ca se specifica in algoritmul de plata PayPal faptul ca vanzatorul va plati comisioanele nu eu. Probabil folosesc un curs foarte mare al lirei.

Deci maine se face plata si va comunic in sfarsit datele Smile Sper ca in 10 zile sa ajunga filtrele.
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 
 
#26
Pachetul a plecat ieri din UK si ajunge in 10 zile, zic ei. Revin cu sumele exacte si cu IBAN-ul pe PM.
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 
 
#27
Costuri finale:

Curs tranzactie bancara -1 GBP = 5.1821 lei
Comisioane transfer bancar in UK - 3 GBP (in loc de 19 GBP Smile )

Cartusul meu: 95.31 GBP (cu TVA 20% si transport) + 1GBP (comision transfer) = 500 lei
Sistemul vostru (un cartus + un cap de filtrare): 144.26 GBP (TVA si transport incluse) + cate un GBP comision = 753 lei de caciula

Aveti IBAN pe PM.

Smile
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 
 
#28
Din pacate abia astazi am primit un raspuns la cotatia de pret pentru Claris Ultra, ceruta de la firma din Romania pe 23 iunie!!!

Zic din pacate pentru ca surprinzator au revenit cu un pret bun 390 lei cartusul in loc de 500 (cat m-a costat pe mine doar cartusul cu tot cu transport la englezi). Vor avans 100%, livrare in 3 saptamani. E de mirare totusi pentru ca nemtii care sunt importatori directi il vand cu 104E. La vechiul Claris, romanii de la norad aveau preturi mai mari ca in afara.

Totusi la cat de seriosi au fost pana acum, nu trebuie sa regretam Smile
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 
 
#29
(29-07-2013, 13:34)Lyvyoo Wrote: Totusi la cat de seriosi au fost pana acum, nu trebuie sa regretam Smile
Chiar nu cred ca avem de ce regreta. Daca se vor misca "mai cu talent" poate la anu le facem safteaua.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
#30
Dar firma asta din Ro, e serioasa ? E cam dubioasa diferenta de pret. Si plata integrala in avans.... In ce localitate au sediul ?
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
 
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)