Espressoman infocat
Posts: 448
Joined: Oct 2015
BUCURESTI
Am la serviciu un vending , cum s-ar putea imbunatati calitatea cafelei , cumparam lavazza ba c-o crema ba cu alta si tot naspa iese. (apropo , curge 30ml din 7,5 gr in 12,5 sec cica asa e la vending)
A incercat cineva sa prajeasca robusta si sa amestecam cu vreo 20% ceva arabica pentru arome si gust si sa bage in vending ?
Cum se prajeste robusta pentru vending ? Stie cineva ?
(pentru injuraturi folositi privatul
)
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta) , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex .
Tudor B.
Posts: 313
Joined: Oct 2015
Timisoara
adevarul e ca devii pitoresc
// i-steel-1 , m7k-c83-r |T| cellini-evo-2 \\
Espressoman infocat
Posts: 448
Joined: Oct 2015
BUCURESTI
Era mai de folos sa emani culoarea la care o robusta proaspat prajita ar face dintr-o cafea de 2 lei o MINUNE ! poate si cu un pic de arabica .Asta da , era intradevar ' pitoresc '
Oricum intrebarile sunt pentru espressomani , e ceva aiurea sa te preocupe cum sa faci ca o robusta sa te impresioneze , nu mi se pare .Clar prajita proaspat va schimba gustul asta cred ca nu se discuta !
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta) , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex .
Tudor B.
Posts: 313
Joined: Oct 2015
Timisoara
03-12-2015, 15:54
(This post was last modified: 03-12-2015, 16:01 by TudorB.)
1. despre ce era mai de folos ramane discutabil si poate ducem cazualitatea putin mai in spate
2. ce te face sa crezi ca nefiind in stare sa faci deocamdata treaba (cum singur spui) cu ingredinete de calitate (evident hulite ulterior) vei reusi urmand niste sfaturi scrise in pripa sa faci din c***t bici ?....mai ales ca pana acum sfaturile pare ca nu te-au ajutat si in plus acum intri intr-un tarm mai complicat decat preparatul unui espresso decent.
3. forumul chiar nu e axat pe ideea de vending + robusta din cate am vazut eu.....dar fiind incepator poate ma insel
de aceea (2+3) am zis ca esti pitoresc, un substantiv doar cu conotatii pozitive.
// i-steel-1 , m7k-c83-r |T| cellini-evo-2 \\
Good espresso addicted - shot M!
Posts: 2.445
Joined: Apr 2012
Targoviste
03-12-2015, 15:54
(This post was last modified: 03-12-2015, 15:55 by baloozzy.)
Robusta te impresioneaza, daca e mai scumpa ca o arabica obisnuita. O folosesti daca vrei ceva plus de cofeina. Bea niste robusta obisnuita (nu trebuie mai mult de 40%) si iti va trece. Poti sa-i pui si cardamon ca tot robusta e.
Nu stiu, dar chiar vrei sa ajungi Stapanul Cafelelor?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
Espressoman infocat
Posts: 448
Joined: Oct 2015
BUCURESTI
03-12-2015, 16:05
(This post was last modified: 03-12-2015, 16:12 by Bcc.)
(03-12-2015, 15:54)TudorB Wrote: 1. despre ce era mai de folos ramane discutabil si poate ducem cazualitatea putin mai in spate
2. ce te face sa crezi ca nefiind in stare sa faci deocamdata treaba (cum singur spui) cu ingredinete de calitate (evident hulite ulterior) vei reusi urmand niste sfaturi scrise in pripa sa faci din c***t bici ?....mai ales ca pana acum sfaturile pare ca nu te-au ajutat si in plus acum intri intr-un tarm mai complicat decat preparatul unui espresso decent.
3. forumul chiar nu e axat pe ideea de vending + robusta din cate am vazut eu.....dar fiind incepator poate ma insel
de aceea (2+3) am zis ca esti pitoresc, un substantiv doar cu conotatii pozitive.
Mersi mult ,
Intreb si eu una alta ,
(03-12-2015, 15:54)baloozzy Wrote: Robusta te impresioneaza, daca e mai scumpa ca o arabica obisnuita. O folosesti daca vrei ceva plus de cofeina. Bea niste robusta obisnuita (nu trebuie mai mult de 40%) si iti va trece. Poti sa-i pui si cardamon ca tot robusta e.
Nu stiu, dar chiar vrei sa ajungi Stapanul Cafelelor?
Imi iau prajitor si vreau sa-mi scot banii pe el !!! Folosesc 7-8kg de robusta la vending / luna deci ar fi o smecherie s-o iau cu 2 lei si s-o prajesc eu , daaaa iese ca Lavazza Crema & bla bla de care vrea poporul ? (la 2 lei ?)
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta) , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex .
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Posts: 12.934
Joined: Feb 2015
Craiova
(03-12-2015, 16:05)Bcc Wrote: Imi iau prajitor ...
Dupa "mi-au furat cardul", partea a doua cred ca se va numi "mi-am dat foc la casa"
Espressoman infocat
Posts: 448
Joined: Oct 2015
BUCURESTI
(03-12-2015, 19:48)renatoa Wrote: (03-12-2015, 16:05)Bcc Wrote: Imi iau prajitor ...
Dupa "mi-au furat cardul", partea a doua cred ca se va numi "mi-am dat foc la casa"
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta) , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex .