Hello There, Guest! Login Register


Evolution

#1
Sunt Evolution a.k.a. wwx35 pe forumul de pe Softpedia, pe numele mic Lucian. Am inceput sa prepar espresso prin 2007-2008 cand am primit cadou un espressor Ariete Elisir.

Acum, ca la terapia de grup, urmeaza sa-mi urati: Bine ai venit Evolution! Smile

Espressorul pe care l-am primit nu era nou ci fusese primit de amicul meu de la cineva care lucra in Spania parca, cu recomandarea ca este un aparat bun care face espresso adevarat! Amicul nu l-a apreciat, a spus ca nu poate sa bea cafea asa concentrata(!) si mi l-a pasat mie. L-am folosit la inceput cu cafea gata macinata si cu filtrul presurizat din dotare. Cu toate astea am reusit sa-mi impresionez musafirii si sa ma bucur si eu de rezultate, mai ales atunci cand aveam o cafea mai buna. Cea mai buna tin minte ca a fost Dallmyer Monaco la cutie de 200g.

Ulterior am intrat mai adanc in subiect si am inceput sa citesc forumurile straine printre care CoffeeGeek si HomeBarista...Acolo am aflat despre importanta rasnitei la prepararea espresso.
Ca urmare mi-am cumparat o rasnita cu cutite plate - Concept Valentino identica cu Gaggia MM Steel. Nu radeti, eram foarte convins atunci ca este ceva de top si nici nu se prea gaseau pe aici alte variante. Nici acum nu sunt in marile magazine...

Cu espressorul pe care-l am acum este alta poveste. Pe scurt, cineva care avea un Evolution m-a convins sa facem schimb de espressoare deoarece ii placea mai mult espresso-ul facut de mine cu acel Ariete. N-am putut sa refuz ... Imi pare bine ca si persoana respectiva e multumita de rezultatele obtinute cu Ariete.

La rasnite au urmat o serie de 'manuale antice' din motive de buget dar nu-mi pare rau caci unele au rezultate remarcabile. In special una PeDe Dienes fabricata prin '50 "scoate untul" din cafea. Anul acesta am avut ocazia sa cumpar de la cineva o rasnita Cimbali Junior, folosita dar in stare foarte buna si cu un pret decent. Aceasta este preferata mea acum, pe viitor mai vedem...

Espressorul a mai beneficiat de unele upgrade-uri printre care montarea unei supape reglabile (OPV) si a unui termostat controlat PID, dar aceasta este alta poveste ce urmeaza a fi relatata in alta sectiune.

Rasnite: La Cimbali Junior, PeDe Dienes, BeHa, Leinbrock's Ideal
Espressor: Gaggia Evolution cu OPV si PID
 
Reply
#2
Sa nu uiti de povestea cu PID_ul Smile Merita un articol separat pe blog! Ai fost totusi primul! Si mai avem un coleg forumist care a zis ca nu prea vorbeste dar urmareste din umbra, care si-a comandat un Auber PID si il va monta pe un Classic. I-am spus sa faca poze si tot ce trebuie ca sa facem un articol. E pacat sa se iroseasca asemenea informatii utile!
#Lelit Bianca #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#3
N-am uitat, ma bantuie zi si noapte. Smile
Am amanat din lipsa de inspiratie si timp. Sper ca de Paste (cel ortodox nu al cailor) sa pot trimite ceva util.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)