Hello There, Guest! Login Register

Eureka Mignon Specialita vs Mignon XL

Buna tuturor,

Studiez achizitionarea unei rasnite si m-am oprit la aceste 2 modele, din considerente estetice si de spatiu limitat pe blat. La momentul actual imi pare best buy Mignon Specialita (cutite plate 55mm), insa ma tenteaza si noua XL pe 64mm care mai are si cateva accesorii complementare, insa e cu 65% mai scumpa fata de Specialita si sunt curios daca merita banii in plus.
Viteza de rasnire sau zgomotul posibil mai redus al modelului nou nu sunt esentiale pt mine. Beau de regula cafele prajite mediu, insa probabil pe viitor o sa experimentez si cu cele light.
Dpdv strict al gustului in ceasca ofera XL ceva deosebit? A avut cineva ocazia sa le testeze side by side ?
Mersi fain pt pareri.

Reply
Cutitele pe XL sunt de 65mm, si nu este mai scumpa cu 65%. Si eu sunt interesat daca cineva a apucat sa faca comparatie, macar si cu alta rasnita.
Lelit PL81T, Kinu M47 Phoenix

Reply
Azi am avut ocazia sa macinam niste cafea pe xl,foarte faina rasnirea,rapida,fara cocoloase ,nu face mizerie , gust bun in ceasca ,cred ca o sa fie best buy la 3000 de lei.
ps.nu am intrat in amanunte,test doar ptr amatori,or sa vina cei carora le place sa despice firul in patru.
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
Și pe mine ma interesează comparația întrucât m-ar tenta un upgrade.
[b]Shop[/b]: Slayer Espresso / Mahlkonig E65S gbW / Mahlkönig Guatemala / Varia Aku / Felicita Square / Moccamaster KBG 741 Select
[b]Home:[/b] Wilfa Uniform / Moccamaster Cup-One / ChemeX / Fellow Stagg / AeroPress / Felicita Arc / Origami Dripper

Reply
(27-03-2021, 16:35)Bogdan M Wrote: Și pe mine ma interesează comparația întrucât m-ar tenta un upgrade.
Atom 75 specialita este peste ,daca ai buget
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
(28-03-2021, 01:40)orwo Wrote:
(27-03-2021, 16:35)Bogdan M Wrote: Și pe mine ma interesează comparația întrucât m-ar tenta un upgrade.
Atom 75 specialita este peste ,daca ai buget
E mare diferența, așa de la 5000 mai punem buget si găsim ceva și mai fain la 6000-7000. Idea era sa vedem dacă un XL ar putea înlocui un Zenith. Cred ca acolo e o bătălie interesantă pentru cei interesați in zona asta de pret.
[b]Shop[/b]: Slayer Espresso / Mahlkonig E65S gbW / Mahlkönig Guatemala / Varia Aku / Felicita Square / Moccamaster KBG 741 Select
[b]Home:[/b] Wilfa Uniform / Moccamaster Cup-One / ChemeX / Fellow Stagg / AeroPress / Felicita Arc / Origami Dripper

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)