(15-01-2019, 12:57)SCatalin Wrote: Logica postarii e urmatoarea: daca un activ si distins forumist cu mai mult de 5k contributii sugereaza ca e "buba" sa ai o cafea veche de cel putin un an i-am indicat postarea in care se afirma ca se va praji o cafea mai veche de 2 ani, sa vad ce parere are si despre asta, atat si nimic mai mult.
Iar opinia referitoare la vrac era facuta in contextul existentei unui magazin dedicat ceea ce din cat stiu Sloane inca nu are; daca ar exista asa si ar vinde vrac ceva eu as deveni cu siguranta client.
Constatare off-topic: cititul postarilor pe diagonala e un obicei pacatos, nu toti pot sa o faca cu succes...
O cafea verde, păstrată corespunzător, poate foarte bine să fie prăjită la 2 ani de la recoltare. O cafea verde de calitate, dar mai veche, va fi mai bună decât una proaspătă, de calitate slabă. Chiar dacă nu mai e fix ce a fost la recoltare, tot are ce oferi, spre deosebire de una care n-a avut niciodată. După cum vezi și în postul celor de la Sloane, pe care l-ai citat.
Logica postării ar trebui să fie: am încercat aia și cealaltă, iar aia era așa și cealaltă era așa. Dacă-ți formezi o părere despre ceva ce nu ai încercat, pornind de la părerea unui user pe care nu-l numești, care poate se referea la altceva, nu prea știu ce să zic.
Iarăși, dacă-mi zici că ai luat o cafea de la HotSpot și era bună, spre deosebire de una de la Sloane, care a fost proastă, ori avem definiții radical diferite despre calitatea cafelei, ori s-a întâmplat ceva la extracție. Nu văd echipamentul la semnătură, deci n-am cum să-mi dau în niciun fel cu presupusul.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator