Welcome Back Log In Create Account

Espressorul Dalla Corte STUDIO

@razvanMB Ciao, m-am gandit sa intreb aici fiindca nu am gasit pe site informatii despre garniturile de grup Dalla Corte Studio si poate ajuta si pe altii daca cauta. Aveti cumva disponibile la locatia Apaca? As vrea sa ca noul posesor sa aiba o garnitura noua cand cumpara aparatul. Merci!

Reply
Fabule si basme, care pana la urma nu prea au sens asa de mult pe cat credem. Da temperatura are rolul ei, insa sunt alti factori care aduc un aport diferit in ceasca mult mai evident si mai rapid, unul ar fi gradul de macinare, altul ar fi debitul in preinfuzie, altul ar fi presiunea maxima de extractie si asa mai departe. Daca intrati pe f decent orum nu o sa mai discute nimeni de temperatura, poate un subiect de anii 2000. Temperatura este importanta la gust si se ajusteaza ca atare, insa cam atat. Ba mai mult, pe aparate potente cu profilare de temperatura (ce ne mai place cuvantul asta, profilare) este de dorit indiferent de gradul de prajire, o usoara scadere a temperaturii in extractie.

Daca va spun ca toti cu decent au o scadere de temperatura de 2-7C in extractie cum vi se pare? nu cred ca o fac de dragul de a o face, ci mai degraba ca asa au obtinut rezultate mai placute la gust.

Pe forum aici exista niste grafice si calcule, care arata ca exista o diferenta de temperatura pe verticala la un boiler, asa ca da-mi voie sa cred exista o diferenta de temperatura cu apa masurata la puc versus apa din sonda de sus din boiler, care daca e imersata in capac are o citire, daca e imersata mai jos are alta citire.

Reply
Discutiile despre lever le-am mutat aici.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Salutare , intervin si eu aici , am nevoie de un nou espressor pentru locatia de la oras unde sunt tot mai des si incep sa sufar ca nu pot bea o cafea buna aici Rolleyes . Am ocazia sa cumpar un DC Studio sau un DC Mina second hand,ambele au un pret bun , intrebarea este care ar fi parerea voastra , ar fi un Mina overkill pentru 2-3 cafele pe zi sau care ar fi argumentele pentru care s-ar merita peste un Studio. 
Un "inconvenient" pentru Mina ar fi ca nu are drip tray si trebuie racordat la scurgere , dar nu este un showstopper.
Multumesc frumos !
ECM Synchronika + DF64 Gen 2.5  , Dalla Corte Studio + Bentwood Vertical 63

Reply
Dacă ai bani de Mina, și nu te deranjează sa ii dai - go for it! 
Nu cred ca are vreo importanta nr de cafele pe zi pentru un pasionat. Chiar dacă bei 1 cafea, măcar sa o bei cum vrei tu.
DC Studio, Bentwood Vertical 63, Bravo Tools, Acaia Pearl, brew stuff, apa RO Zepter

Reply
(16-11-2021, 16:36)vargoneti Wrote: Salutare , intervin si eu aici , am nevoie de un nou espressor pentru locatia de la oras unde sunt tot mai des si incep sa sufar ca nu pot bea o cafea buna aici Rolleyes . Am ocazia sa cumpar un DC Studio sau un DC Mina second hand,ambele au un pret bun , intrebarea este care ar fi parerea voastra , ar fi un Mina overkill pentru 2-3 cafele pe zi sau care ar fi argumentele pentru care s-ar merita peste un Studio. 
Un "inconvenient" pentru Mina ar fi ca nu are drip tray si trebuie racordat la scurgere , dar nu este un showstopper.
Multumesc frumos !

Era mult mai bine sa fi schimbat rasnita cu Bentwood daca te-a piscat upgradita...

Totusi ce nu face espressor-ul actual si crezi ca ar face altul?

Reply
Offtopic, când ai puțin mai mulți bani decât media nu cred ca se mai pune asa problema, dev. Vrei ceva și îți place, îl cumperi.. Chiar dacă ar fi mai ieftine alte produse similare cu aceleași funxtionalitati. Pana la urma e ok. Asa as procesa și eu..
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

Reply
Si ai nevoie de forum sa-ti valideze alegerile?

Pana la urma, nu-si pune nimeni intrebarea de ce X sau Y renunta la anumite aparate foarte scumpe, considerate end-game stuff de cei ce nu le au?

Reply
(17-11-2021, 08:57)dev Wrote:
(16-11-2021, 16:36)vargoneti Wrote: Salutare , intervin si eu aici , am nevoie de un nou espressor pentru locatia de la oras unde sunt tot mai des si incep sa sufar ca nu pot bea o cafea buna aici Rolleyes . Am ocazia sa cumpar un DC Studio sau un DC Mina second hand,ambele au un pret bun , intrebarea este care ar fi parerea voastra , ar fi un Mina overkill pentru 2-3 cafele pe zi sau care ar fi argumentele pentru care s-ar merita peste un Studio. 
Multumesc frumos !

Era mult mai bine sa fi schimbat rasnita cu Bentwood daca te-a piscat upgradita...

Totusi ce nu face espressor-ul actual si crezi ca ar face altul?

Aparatul actual face bine ce face , nu vreau sa il schimb , vreau inca unul , am zis ca urmatorul sa fie cu grup saturat , am cautat putin si am gasit cele 2 oferte la pret decent ,de aici intrebarea , nu am nevoie de validarea forumului pt alegere cum poate crezi
, doar de pareri si opinii , mersi
ECM Synchronika + DF64 Gen 2.5  , Dalla Corte Studio + Bentwood Vertical 63

Reply
Da, este foarte important sa ai grup saturat. Iese cafeaua mai buna.

Eu as lua Mina pentru ca are prestanta si prezenta de scena. Studio este ca un mercedes A class, pe cand Mina, este regina S600, se stie.

Reply
@vargoneti am avut aceeași dilema. În final am mers pe Studio cu control de debit.
Profilarea real time nu mi s-a part pana la urma a fi așa importanta pentru ce fac eu.
Now: DC Studio / DC Mini, Weber EG-1 v2, Compak F8, Bravo Tools, Airscape
Past: Lelit, Compak E8, Kinu M47

Reply
Sunt posesor de studio și nu regret ca l-am luat. Eu căutam stabilitate termică, atât.
Acum legat de mina vs studio…eu personal nu as plăti diferenta pentru Mina, de fapt ma uit la Hedone bugetar pentru profilate pe un grup saturat.
Important de precizat este ca un super Espresor nu face singur cafea, bă din potriva pune mai ușor in evidentă o tehnica proasta! Dacă conduci Ferarri nu este pilot sa ne înțelegem.
Acum legat de alegi și comentariul colegului dev : alegerile sunt o combinație de subiectivism și emoție + obiectivism și numere.
Faptul ca uni își permit orice masina nu înseamnă ca își vor și cumpara ce este mai scump. Nu sunt de acord cu afirmația de mai sus cum ca dacă ai suma îți cumperi direct Mina sau orice alt vârf de gama. Eronat. Eu am ales studio între Mina, rocket r9 și gs3. Am / aveam posibilitatea sa mi le cumpar pe toate 3 in același timp.
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX, Honne Slim Custome

Reply
(16-11-2021, 11:30)sorinetta Wrote: @razvanMB Ciao, m-am gandit sa intreb aici fiindca nu am gasit pe site informatii despre garniturile de grup Dalla Corte Studio si poate ajuta si pe altii daca cauta. Aveti cumva disponibile la locatia Apaca? As vrea sa ca noul posesor sa aiba o garnitura noua cand cumpara aparatul. Merci!

Salut, sunt disponibile la comanda, pe hello@tastecrafters.ro , din omisiune vad ca nu sunt pe website, o sa le incarcam.
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only) 

Reply
Am achizitionat saptamana trecuta, de pe Tidaka, un capat (duza?) pentru teava de abur, care are o gaura mai mare in mijloc si 3 mici, in jurul celei centrale.

Linkul aici si pretul de 23 euro.

Diferenta intre piesa asta si cea cu 3 gauri standard este uriasa, se amesteca mult mai bine laptele si e mai usor de lucrat cu latiere mici.

In alta ordine de idei, am inteles ca in versiunea noua de firmware o sa extinda preinfuzia pana la 10 secunde - vreo idee cand o sa apara aceasta versiune noua?
Dalla Corte Studio & F74 Navigator / Timemore 078s

Reply
I've bought for cheap 2 holes steam tip with (actually) 1.0mm holes and it works fine too.
Espresso: Dalla Corte Studio FP,  Lagom P-64/SSP unimodal [Mahlkonig E65S, QuickMill QM67 (modified), Fiorenzato F4E nano (heavily modified: 64mm burrs, low retention)]
Traveling: Timemore Nano, Aeropress

Reply
(23-02-2022, 17:13)PeterG Wrote: I've bought for cheap 2 holes steam tip with (actually) 1.0mm holes and it works fine too.

Good to know - I've personally struggled to get silky milk, I either put in too much air or not enough, but no fault of the machine obviously :D It's definitely been better with the new piece.

Reply
Salutare tuturor, 

Am nevoie de ajutor din partea celor care au legat Studio-ul la rețeaua de apa.

Am adunat toate informațiile de aici dar și din alte părți, toate bune și frumoase până când am ajuns la legarea țevii de apă la mașină. Desi m-am tot uitat și am tot verificat, și cu toate că am impresia că am ales dimensiunea potrivită a conectorului țevii de apă, fie pasul spirei nu e corect fie altceva, dar din câte țevi de apă am achiziționat nici una nu intră pe filetul conector ce duce către boiler. Șurubul original (cel care asigură alimentarea din bidon) se învârte foarte ușor, fără nici un fel de problemă, cel achiziționat după 2 ture se blochează.

Orice sfat e bine venit!

Pun mai jos și câteva imagini.

Mersi fain!

[Image: ktgBHhdl.jpg]
[Image: ukeXBcBl.jpg][Image: 9UORg5Ql.jpg]
[Image: 2iVc5Nal.jpg]
[Image: Z1o65Ivl.jpg]
[Image: X3g7Ftcl.jpg]
Wilfa Uniform / Kinu Rebel / ChemeX / Kalita Wave/ AeroPress / Felicita Arc / Origami Dripper

Reply
M10x1 stanga si probabil 1/8 NPT 27TPI dreapta. Masurate cu sublerul, M10x1 ar trebui sa aiba 9.85mm iar celalalt aprox 10mm.

Reply
Mersi pentru reply vdub, cel dreapta e cel original, problema este ca nu gasesc mărimea potrivită la Le Roy sau Dedeman sau ceva similar. Oare ai un pont de unde pot comanda?
Wilfa Uniform / Kinu Rebel / ChemeX / Kalita Wave/ AeroPress / Felicita Arc / Origami Dripper

Reply
Si eu am cautat mai devreme la mag-pro.ro dar fara succes. Combinatia M10x1 - 1/8BSPP aka G1/8 nu cred ca exista asa ca singurele solutii care-mi vin acum in minte sunt:
- lipirea la cald a doua nipluri diferite
- modificarea unei reductii 1/8M-1/4M(permite filet interior M10x1)
- realizarea unui niplu nou dintr-o bara hexagonala din alama

Prima varianta este cea mai rapida pentru ca deja ai racordul original pe care il poti taia si lipi de piulita asta: https://www.mag-pro.ro/romanian/101294.html
Ieftin, rapid, iar hexagonul de 14mm cred ca se pupa cu cel original deci iese o romaneasca de toata isprava :).

Daca nu te descurci, te pot ajuta cu oricare dintre variantele de mai sus.

P.S
Prezenta garniturii si lungimea filetulului original ma fac sa cred ca filetul nu este NPT(conic) ci mai degraba BSPP(paralel), identic cu al conectorilor rapizi.

Reply
Bei-apa.ro
I-am recomandat cuiva cu Studio si a rezolvat cu ei
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
Au la Brico Depot, am luat eu de acolo. Este 1/8.

Reply
Prima revizie după 2,6 ani!

Motivul : pompa începuse să facă gălăgie în sarcina și m-am gândit că nu strica un service

Rezultat:
1. Au meșterit ei ceva pe la pompa și nu se mai aude nimic
2. Update fw la 1.06
3. S-au mai trans niste garnituri și masurat niste presiuni

Cost final: 0€ (exceptând benzina mea din Amsterdam in Arnhem și înapoi)

[Image: 4f3ae64dc417b9ca54bcdd850d55fd50.jpg]

[Image: 016d2c48de98abb249dd3739a38766c5.jpg]
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47

Reply
(07-04-2022, 00:24)vdub Wrote: Si eu am cautat mai devreme la mag-pro.ro dar fara succes. Combinatia M10x1 - 1/8BSPP aka G1/8 nu cred ca exista asa ca singurele solutii care-mi vin acum in minte sunt:
- lipirea la cald a doua nipluri diferite
- modificarea unei reductii 1/8M-1/4M(permite filet interior M10x1)
- realizarea unui niplu nou dintr-o bara hexagonala din alama

Prima varianta este cea mai rapida pentru ca deja ai racordul original pe care il poti taia si lipi de piulita asta: https://www.mag-pro.ro/romanian/101294.html
Ieftin, rapid, iar hexagonul de 14mm cred ca se pupa cu cel original deci iese o romaneasca de toata isprava :).

Daca nu te descurci, te pot ajuta cu oricare dintre variantele de mai sus.

P.S
Prezenta garniturii si lungimea filetulului original ma fac sa cred ca filetul nu este NPT(conic) ci mai degraba BSPP(paralel), identic cu al conectorilor rapizi.

Mulțumesc tare mult pentru răspunsul detaliat, ma ajuta mult!

(07-04-2022, 14:13)TomaCaragiale Wrote: Au la Brico Depot, am luat eu de acolo. Este 1/8.

Merg mâine pana acolo sa vedem.

(07-04-2022, 11:14)vladdooo Wrote: Bei-apa.ro
I-am recomandat cuiva cu Studio si a rezolvat cu ei

Mersi fain de tot, încerc și aici dacă nu au la brico

Reply
John guest mufa rapida de 1/8. Eu am mers cu toată instalația pe John guest. Montaj in 15 minute complet cu tot cu filtru BWT.

Au cred la bei apa…. Cred.
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47  ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche  ► 2019.09 Dalla Corte  S + u ⋑ ı o, Niche 

Reply
Am vazut ca exista o versiune noua de soft, 1.07c, dar nu este disponibila pe site-ul DC pentru download (apare tot 1.06a).

Stie cineva mai multe detalii?

Reply
Zi-ne si (de) unde ai aflat despre noua versiune.
DC Studio, Bentwood Vertical 63, Bravo Tools, Acaia Pearl, brew stuff, apa RO Zepter

Reply
De pe Kaffee-Netz forum

Reply
Se pare ca așa a revenit din service, cu 1.07c.
Citisem și eu postarea.
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47  ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche  ► 2019.09 Dalla Corte  S + u ⋑ ı o, Niche 

Reply
Am întrebat la Dalla Corte Olanda. Se pare că ei nu știu de noua versiune. Aștept să văd ce spun maine

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)