Espressoman infocat
Slovakia
23-12-2019, 21:07
(Edited 23-12-2019, 21:10 by PeterG.)
Mihai.B, temperature shown on the main display during extraction is only set temperature like explaind by previous members.
"Settings" menu is available after "11111"password input. There are real time brew and steam bolilers temperatures under "Visual temperature" (in English menu). I think both these temperatures respect pre-set boiler offset (set in hidden service menu*).
* If undocumented "12345" password is entered in the "Setting" menu, the service menu is entered, where e.g. Offset values for both brew and steam boilers are available.
Espresso: Dalla Corte Studio FP, Lagom P-64/SSP unimodal [Mahlkonig E65S, QuickMill QM67 (modified), Fiorenzato F4E nano (heavily modified: 64mm burrs, low retention)]
Traveling: Timemore Nano, Aeropress
I run on coffee!
Amsterdam
23-12-2019, 22:37
(Edited 23-12-2019, 22:38 by Mihai.B.)
(23-12-2019, 20:04)Elian_CT Wrote: Intr-adevar, display-ul nu afiseaza temperatura in timp real, ci temperatura setata.
Pentru a testa stabilitatea grupului ar trebui un test cu SCACE.
Mihai.B -se potrivesc sitele VST cu kit-ul de 58 mm sau trebuie sa le "tunezi"?
Simti vreo diferenta notabila in extractie intre 58 si 54 mm?
Nu am testat încă. Am sa revin asap cu impresii.
(23-12-2019, 21:07)PeterG Wrote: Mihai.B, temperature shown on the main display during extraction is only set temperature like explaind by previous members.
"Settings" menu is available after "11111"password input. There are real time brew and steam bolilers temperatures under "Visual temperature" (in English menu). I think both these temperatures respect pre-set boiler offset (set in hidden service menu*).
* If undocumented "12345" password is entered in the "Setting" menu, the service menu is entered, where e.g. Offset values for both brew and steam boilers are available.
Thank you PeterG
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX, Honne Slim Custome
Espressoman infocat
București
(23-12-2019, 20:04)Elian_CT Wrote: Mihai.B -se potrivesc sitele VST cu kit-ul de 58 mm sau trebuie sa le "tunezi"?
La Mina nu se potrivesc. Presupun că nici la Studio.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator
I run on coffee!
Amsterdam
24-12-2019, 11:15
(Edited 24-12-2019, 12:51 by Mihai.B.)
Incerc sa vad. Am o bănuia a ca nu merg dar încerc
@
PeterG It would be nice to have the real-time temperature displayed running extraction along with the flow and time counter.
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Espressoman infocat
Slovakia
(24-12-2019, 08:53)rdumitrescu Wrote: (23-12-2019, 20:04)Elian_CT Wrote: Mihai.B -se potrivesc sitele VST cu kit-ul de 58 mm sau trebuie sa le "tunezi"?
La Mina nu se potrivesc. Presupun că nici la Studio.
No standard E61 58 mm baskets fit DC 58 kit unless you turn them down on lathe, because standard baskets are 70mm outer diameter, while DC grouphead (and the kit as well) accepts only 68mm outer diameter baskets, i.e. IMS B68 series baskets.
Espresso: Dalla Corte Studio FP, Lagom P-64/SSP unimodal [Mahlkonig E65S, QuickMill QM67 (modified), Fiorenzato F4E nano (heavily modified: 64mm burrs, low retention)]
Espressoman infocat
Constanta
Da... imi aduc aminte ca specifica RazvanMB ca nu merg sitele VST.
Nu cred ca este ceva de "plans".
Sunt curios la aceeasi cafea, shot-to-shot, daca apar diferente de gust si daca este mai usor sa gasesti ceasca mai gustoasa cu 58 fata de 54.
Intrebarea principala este - "Does it worth?" sau este doar de moft?
DC Studio, Bentwood Vertical 63, Bravo Tools, Acaia Pearl, brew stuff, apa RO Zepter
Espressoman infocat
Slovakia
24-12-2019, 13:17
(Edited 24-12-2019, 16:57 by PeterG.)
I'm sceptical to any comparison if not done side by side at the same time and preferably blind. I know what I'm speaking about.
Merry Christmas to all forum members!
I run on coffee!
Amsterdam
09-01-2020, 09:42
(Edited 09-01-2020, 09:44 by Mihai.B.)
Revin cu ceva detalii legate de stele vst și conversia la 58mm.
Am testat kitul de conversie :
Cu site ims ca și gust nu as putea sa spun ca sunt diferențe majore. Mie unul mi se par aproape insesizabile. Aceste diferențe sunt date de timpul în care apa trece prin portafiltru. Cu 54 mm pucul este mai gros și după măsurătorile mele (considerand aceeași cantitate și exact aceeași rasnire)durează intre 1-2 secunde în plus pana la prima picătură în ceașcă. Pe de alta parte pucul este mereu integru după extracție. Aproape imposibil sa ai channeling.
Cu site vst nu am extras. Sitele par sa se potrivească insa trebuie forțat sa intre în sifon.
Dropshot x Tastecrafters
Bucuresti
Daca ai posibilitatea sa "polizezi" , "pilesti" sau sa "iei la strung" marginea de sus a cosuletelor VST, "buza" , ar trebui sa intre. Scuze pentru limbajul atehnic, nu cunosc prea biine denumirea exacta a operatiunilor tehnologice.
La Dalla Corte discutia era sa implementeze VST, cand am discutat cu Paolo spunea ca trebui insa comandate un numar minim destul de considerabil de cosulete si probabil a ezitat. Mai e chestia ca 95% din cumparatori odata ce cumpara un espressor DC, nu mai modifica nimic, desi initial se gandesc si la kitul de 58mm sau filtre VST , tampere speciale etc. Cumva Dalla Corte are un "ecosistem" complet, Apple like, care functioneaza standard bine si rareori upgrade ul este necesar. Motivul pentru care kitul de 58mm la Dalla Corte este atat de scump este si pentru faptul ca fabrica comanda suficient de multe portafiltre pentru ca nu au cereri suficiente.
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only)
I run on coffee!
Amsterdam
Cred ca voi mai încerca odată. Obiectivul principal are sa aflu dacă 54 vs 58 vin cu diferențe de gust în ceașcă. Cncluzionez ca deși sunt minime se pot controla din parametrii
I run on coffee!
Amsterdam
Salutare,
Revin cu niște nelămuriri după aproape 1 luna de utilizare a lui Studio:
Nu reușesc sa înțeleg cum pot deduce care este temperatura reala a apei care trece prin basket.
Dacă ma uit la real time temperature in tipul extracției vad oscilații destul de mari. Nu știu niciodată la cat extrag. Voi cum calculați?
Espressoman infocat
Slovakia
18-01-2020, 00:50
(Edited 18-01-2020, 00:51 by PeterG.)
Only SCACE thermofilter would tell you the thruth, but I doubt it is available in DC PF version.
I run on coffee!
Amsterdam
Cum ai setat offset ul? 4?
Espressoman infocat
Slovakia
From memory I think 4°C offset is a factory default (set in service menu).
I run on coffee!
Amsterdam
Da. Default este 4 C. Am sa fac niște teste cu alte valori sa vad dacă în real time am aceleași oscilații în timpul extractiilor
Espressoman infocat
Constanta
Curiozitatea cu stabilitatea temperaturii o am si eu, chiar daca repetabilitatea gustului ma face sa cred ca acest grup este foarte stabil termic.
Deasemenea nu am inteles ce reprezinta acele temperaturi instabile afisate in meniul de service, in timpul extractiei.
Poate ne ajuta RazvanMB cu o sesiune de test cu SCACE. Stiu ca a facut la Mini, deci poate face cu un Studio daca il rugam.
Poate ne clarifica si cu un raspuns referitor la pozitia senzorului de temperatura ce citeste respectivele valori.
DC Studio, Bentwood Vertical 63, Bravo Tools, Acaia Pearl, brew stuff, apa RO Zepter
I run on coffee!
Amsterdam
Asta ne-ar ajuta cu siguranță. Eu încerc sa determin temperatura la care apa lovește pucul, corelat cu temperatura grupului afișată pe display.
Dropshot x Tastecrafters
Bucuresti
(17-01-2020, 23:40)Mihai.B Wrote: Salutare,
Revin cu niște nelămuriri după aproape 1 luna de utilizare a lui Studio:
Nu reușesc sa înțeleg cum pot deduce care este temperatura reala a apei care trece prin basket.
Dacă ma uit la real time temperature in tipul extracției vad oscilații destul de mari. Nu știu niciodată la cat extrag. Voi cum calculați?
Temperatura afisata in sistem nu este temperatura de extractie reala, temperatura la care extragi este cea de pe display afisata mereu, nu cea din meniul avansat. Este foarte constanta la Dalla Corte, si la Mina apare la fel temperatura in scadere in timpul extractiei daca intri in meniu insa pe Scace e repetabila shot dupa shot. Probabil ca si in gust se simte asta, si eu am acasa Studio si pe el testez orice cafea am.
Explicatia diferentei este simpla, practic temperatura in scadere este datorata apei reci care intra in boiler fix prin dreptul sondei de temperatura. Solutia a fost aleasa de Dalla Corte tocmai pentru a compensa scaderea de temperatura datorata injectia de apa proaspata dar rece in boiler prin declansarea simultana a rezistentei si pregatirea urmatorului shot la aceeasi temperatura.
Exista pe youtube facute cu Liviu videoclipuri cu testul Scace cu Mini, care avea PID montat de Nikso. Acum Studio are acelasi grup si sistem ca Mina, deci nu sunt probleme. Cum o sa am ceva timp o sa iau Scace ul pentru ceva teste. Am ramas fara baterie la termometru de cam 1 an, de atunci nu mi a mai cerut cineva teste de repetabilitate termica, dar rezolvam :)
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only)
I run on coffee!
Amsterdam
Merci pentru raspuns Răzvan.
Espressoman infocat
Slovakia
I've replaced the original pump with the new one, see the result on pressure gauge, much better now, and more silent as well I think,
DC Studio after pump replacement
I run on coffee!
Amsterdam
Nice. Vad ca ai schimbat indicatoarele de presiune. Prefer pump pressure în fața mea în loc de boiker/steamer. Nu știu de ce dalla corte nu le-a pus pe ambele frontal.
Espressoman infocat
Slovakia
Yes, I swapped the gauges also because it was necessary to make some space for tube routings (for flow profile upgrades).
I've got the question about new pump price - it was a warranty replacement because of pressure gauge bad hand shaking with the original one. That's why I included the video of pressure gauge hand after replacement.
I run on coffee!
Amsterdam
Thanks for sharing this information
Espressoman infocat
Slovakia
Espressoman infocat
Constanta
nice DIY.
I am still waiting for you sharing the profiling project with us
Espressoman infocat
Slovakia
Be a little patient, I'm finishing version 2 details :D
I run on coffee!
Amsterdam
[emoji3]
Espressoman infocat
Slovakia
03-02-2020, 22:53
(Edited 03-02-2020, 22:54 by PeterG.)
Based on german dealer idea (and info, that DC is doing so as well by default from now) I replaced pump motor shock absorbers with soft ones 45 SHa, D15 x 10mm. Original ones are D15 x 8mm and hard. German dealer even used D10 x 15mm, 45 SHa (if that wasn't typo in his post), but that looks to me too slim and pump would be lifted by 7mm, which was not desired in my case.
Together with new pump this is a significant improvement, night and day difference, much more quiet, no drip tray rattling.
I run on coffee!
Amsterdam
Can you add a recording too?
Espressoman infocat
Slovakia
Do you mean video with sound?