Welcome Back Log In Create Account

Espressor si rasnita pana in 2500 de euro

Salutare tuturor, 

Sunt super incepator aici, pana acum acasa n-am avut decat filtru clasic si de cativa ani un amarat de Nespresso. Am inceput sa ma documentez dar sincer cu cat citesc mai mult cu atat sunt mai pierdut.

Datele problemei: 2-3 cafele pe zi, cappuccino si un flat white, espresso simplu mai rar. Cafeaua o voi lua de la Guido si Dropshot cel mai probabil. Brew, V60 si altele de genul exclus total, nu le suport.

Caut ceva mai estetic (in masura in care se poate). Primul setup la care m-am oprit a fost ROCKET APPARTAMENTO + ROCKET FAUSTINO / sau Niche Zero
Dupa ce am citit ca Rocket este overpriced si nu ofera consistenta am decis sa merg pe un espressor cu boiler dublu si PID, cel mai probabil un E61.

Setup-ul la care ma uit acum este Lelit PL92T Elizabeth VIP si Niche Zero sau Eureka Mignon. 

Estetic imi place mai mult Lelit Bianca dar este aproape dublu ca si Elisabeth, si presupun ca nu face o cafea dublu mai buna. Exista un espressor mai estetic decat Elizabeth, similar ca si rezultate/constructie/fiabilitate dar si apropiat ca pret?

Legat de rasnita, nu imi pasa sa fie neaparat single dose, dar imi pasa ca rasnita sa fie foarte buna pentru espresso si sa pot rasni o gama variata de boabe cu ea. Legat de aspect, in afara de Niche si, cu mare indulgenta, Rocket Faustino, toate sunt oribile vizual deci m-am impacat cu gandul ca nu pot avea tot ce doresc, acum ma intereseaza doar calitatea rasnitei, aspectul nu prea.

Legat de pret, maxim pot cheltui 2500 de euro, dar 2000 de euro ar suna mai bine decat 2500 :)

Reply
Lelit PL92T inteleg ca e un aparat care arata "bine"? Mie mi se pare ca arata ca un dozator TEC de pe vremuri Confused
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
(08-11-2022, 15:58)Talisker Wrote: Lelit PL92T inteleg ca e un aparat care arata "bine"? Mie mi se pare ca arata ca un dozator TEC de pe vremuri Confused

Nu arata bine, doar pretul lui arata bine.

Ca update, am gasit si bundle-ul asta: https://www.perfectespresso.ro/ro/produs...-t64--923/

Ce parere aveti?

Reply
Acel profitec este un HX (heat exchanger), adică boilerul de brew este reprezentat de un tub cu varii dimensiuni aflat în cel mare de abur. Nu ai posibilitatea controlarii temperaturii cu precizia pe care ți-ai dori-o.
Din aceeași categorie (nu ma refer neapărat la calitate) ai Lelit Mara (modelul MaraX având chiar și o oarecare modalitate de a controla temperatura din circuitul de brew), Expobar Leva si lista poate continua. Am avut HX, este interesant, dar nu e dual boiler.
Ca si grupuri E61 vad ca încă este expobar Brewtus, care pleacă de la 6750 cu pompa vibratoare și il faci "bianca", atunci când consideri, cu 6-700ron, sau Crem One dacă îți place acela mai mult.

Sunt multe combinații pe care le poți face. Când iei E61 îți asumi mentenanța grupului o dată la ceva luni. Indiferent pe care il ei, atâta timp cât are levier, trebuie făcută. Mai exista la ACS o varianta fără levier, cu electrovalva, iar aceea are nevoie de backflush și cam atât. Poate o data pe an o curățire mai atenta.
Evident ca nu sunt toate egale între ele dar nu te gândi ca Brewtus la 6700 e mai prost decât un rocket sau profitec in același raport ca cel financiar. Dacă ma întrebi pe mine, Brewtus este ca un tanc. Urat construit înăuntru dar boilerul de cafea e imens si mai e și alimentat printr-un tub hx din cel de abur (adică in el intra apa caldă deja) făcându-l extrem de stabil termic dar având și o inerție mare. Dacă ajustezi 2-5 grade în minus pe PID o sa îți ia ceva pana le si simți.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
(08-11-2022, 17:05)vlaicu Wrote: Acel profitec este un HX (heat exchanger), adică boilerul de brew este reprezentat de un tub cu varii dimensiuni aflat în cel mare de abur. Nu ai posibilitatea controlarii temperaturii cu precizia pe care ți-ai dori-o.
Din aceeași categorie (nu ma refer neapărat la calitate) ai Lelit Mara (modelul MaraX având chiar și o oarecare modalitate de a controla temperatura din circuitul de brew), Expobar Leva si lista poate continua. Am avut HX, este interesant, dar nu e dual boiler.
Ca si grupuri E61 vad ca încă este expobar Brewtus, care pleacă de la 6750 cu pompa vibratoare și il faci "bianca", atunci când consideri, cu 6-700ron, sau Crem One dacă îți place acela mai mult.

Sunt multe combinații pe care le poți face. Când iei E61 îți asumi mentenanța grupului o dată la ceva luni. Indiferent pe care il ei, atâta timp cât are levier, trebuie făcută. Mai exista la ACS o varianta fără levier, cu electrovalva, iar aceea are nevoie de backflush și cam atât. Poate o data pe an o curățire mai atenta.
Evident ca nu sunt toate egale între ele dar nu te gândi ca Brewtus la 6700 e mai prost decât un rocket sau profitec in același raport ca cel financiar. Dacă ma întrebi pe mine, Brewtus este ca un tanc. Urat construit înăuntru dar boilerul de cafea e imens si mai e și alimentat printr-un tub hx din cel de abur (adică in el intra apa caldă deja) făcându-l extrem de stabil termic dar având și o inerție mare. Dacă ajustezi 2-5 grade în minus pe PID o sa îți ia ceva pana le si simți.

Merci mult, mi-ai dat tema de gandire.

De Bellezza Bellona ce parere aveti?

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)