Hello There, Guest! Login Register

Espressor sala fitness

Salutare membri si bine v-am gasit.
Numele meu este Radu si detin o sala de fitness in Iasi. Sunt in cautarea unui espressor profesional si rasnite pentru barul salii unde vreau sa le ofer clientilor o cafea buna. Momentan am in custodie un Rancilio classe 5 si folosesc cafeaua lavazza super crema, dar nu prea sunt multumit de acest espressor, mi se pare ca o face prea diluata si prea repede (am baut in alte locuri aceasta cafea si era mult mai tare si aromata). Trebuie facute alte reglaje la espressor sau rasnita? Ce ma sfatuiti?
Pe de alta parte, ma bate gandul sa imi cumpar propriul espressor si rasnita. Aici m-ar ajuta foarte mult sfaturile voastre cu privire la aceste echipamente. Volumul lunar de cafele sa zic ca este intre 500-1000, iar majoritatea oamenilor prefera espresso scurt cu putin lapte. Bugetul alocat pentru espressor+ rasnita ar fi de aproximativ 4000-4500€.
Multumesc frumos pentru viitoarele infornatii furnizate ?

Reply
In primul rand te statuiesc sa înveți sa îl folosești pe acesta.
Prea lunga și prea diluata înseamnă că rasnita îți macina prea mare cafeaua, trebuie strânsă. E posibil sa ai volumetrie la espressor, se reglează și aceea.
Prima data strange rasnita. Nu ai menționat de care ai, presupun ca folosești cafea boabe + rasnita.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
O sa incerc prima data acest lucru

Reply
Un espressor semiautomat va solicita angajatilor ceva timp pentru preparare, insa apreciez intentia de a oferi o cafea de calitate ridicata clientilor. Lavazza posibil sa fie in partea inferioara a calitatii cafelei, pt ca nu aveti control dpdv al vechimii prajirii. La aproximativ 30 de espresso scurte, ce v-ar ajuta ar fi un espressor cu dozare volumetrica (aprox 2000 EUR) si o rasnita on demand (aprox 1000 EUR) si cafea sa luati de la una din prajitoriile prezente pe forum (as recomanda Hedone pt inceput, dar si Maison du Caffe din Iasi pot fi o varianta). Avantajul (fata de Lavazza) va fi ca veti putea oferi o cafea de calitate ridicata clientilor, proaspat prajita, ca veti putea oferi mereu alt sortiment de cafea, cu alt gust, clientilor si, fata de un espressor in custodie, probabil costurile vor fi, pe termen lung, mai mici. Dezavantajul va tine de faptul ca va trebui sa invatati sa faceti espresso (nu e rocket science), sa frotati laptele, sa mai reglati rasnita cate putin din cand in cand (dc schimbati cafeaua) si cam atat. 

Pentru impresie (avand in vedere ca e o sala de fitness Smile, puteti avea in vedere si un espressor cu levier si arc (cum ar fi Bezzera Strega sau QM Rapida), insa acestea nu se mai intalnesc in domeniul comercial, unde se prefera (si e de inteles) pompa si butonul cu dozare volumetrica Smile

Pentru recomandari de marci si modele concrete, apelati cu incredere la Barshaker.ro, au raspuns mereu cererilor noastre cu preturi excelente, cu seriozitate si cu grija @MyR.
Honne, Fellow Ode Lab Sweet, Aergrind, Flair 58, Pavoni

Reply
Cred ca de la hedone se poate lua echipament în comodat cu o cantitate de cafea lunara drept abonament. Si nu sunt singurii.

https://www.hedonecafe.ro/solutii-busine...coffe-shop

Eu cred ca este un start bun.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
De la Hedone pachetul cel mai mic pare ca ii depaseste necesitatile enuntate.  Confused
Sau sunt la limita de sus, daca ii ramane cafea neconsumata poate sa o ia acasa Smile
@Radutzu, consumi acum 8 kg pe luna ?

Reply
Maxim 1000 de cafele lunar voi previziona vanzarile. Portia momentan este de 8gr

Reply
Multumim @cradun 
Daca este de interes @Radutzu te ajutam cu mare drag.
--Only God Can Judge Me--

Reply
Multumesc frumos pentru raspunsuri. 
Dar imi puteti recomanda ceva modele de espressoare? Reglajul temperaturii si a presiunii zic ca ar fi de ajutor, eventual sa aiba si functie de preinfuzie.
la rasnita ma gandeam la un Fiorenzato f64 evo, dar espressor nu stiu ce sa aleg.
Momentan avem un volum cam de 30-40 cafele pe zi.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)