Welcome Back Log In Create Account

Espressor + rasnita pana in 2000 lei.

Buna seara!

Nu am mai avut pana acum un espressor, sunt total incepator la acest capitol dar as dori sa investesc ~2000 lei intr-un espressor care sa-mi satisfaca nevoile pe termen lung. Sunt bautor exclusiv de caffe latte.

Bugetul fiind mic pentru ceva nou, voi urmari doar produse sh sau noi, fara garantie.

Din cate am rasfoit forumul pentru inceput si ca o investitie pe termen lung se recomanda in special:

- Gaggia Classic Pro + Kinu M38/ M47
- Lelit PL41TEM + Kinu M38/ M47

Dintre cele 2 cel mai mult se incadreaza in buget Gaggia-ul si avand dimensiuni mai mici se pliaza mai bine pe stilul meu mai minimalist. Am ceva cunostinte tehnice si cred ca as putea instala si singur un PID.

Intrebari:

- Exista si alte alternative in bugetul de ~1000 lei sh care sa concureze cu Gaggia Classic Pro?

- Intre Kinu M38 si M47, care ar fi recomandarea voastra? 

Multumesc!

Reply
kit-ul de instalate PID e destul de scump: cca 700 lei
Lelit PL41TEM * Arco Combo/Mazzer SJ/Sage Dose Control Pro 600SIL * Ibric turcesc * Moka Pot BERLINGER HAUS Emerald/ PETERHOF * Pour Over Hario V60-01

Reply
(22-12-2022, 02:16)Jethro Wrote: kit-ul de instalate PID e destul de scump: cca 700 lei

Am comandat si primit deja Gaggia-ul Classic Pro, pe viitor voi face cu siguranta niste modificari, imi face cu ochiul ,,Gaggiano mod".

Imi poti recomanda o rasnita manuala?

Multumesc! :)

Reply
Salut!

Eu iti recomand tot Kinu M47 la fel ca toata lumea pe aici. Incearca totusi sa iei Simplicity, nu Pheonix.
Daca iei o rasnita mai ieftina, imediat ce ajungi la "capacitatile" setup-ului o sa vrei sa o schimbi.
Lelit Elisabeth V3, Timemore Sculptor 078s, 1zpresso ZP6, Kinu M47, Mazzer Mini A, Hario V60 & Switch, Timemore B75, Kalita 155, Aeropress, Cafflano Kompresso, Moka Pot, Fellow Stagg EKG

Reply
(22-12-2022, 02:16)Jethro Wrote: kit-ul de instalate PID e destul de scump: cca 700 lei
daca le cumparati gata facute de la shadesofcoffee normal ca costa mult . sunt deja fierele facute etc. si transportul din UK
PID: XMT7100 48*24mm Intelligent PID Temperature Controller Thermostat Digital Display Industrial Usage 1300C| | - AliExpress
SSR: 1pcs Ssr-25da 25a Solid State Relay Module 3-32v Dc Input 24-380vac - Relays - AliExpress
sonda temp: High Precision Pt100 Temperature Sensor Class A Rtd Probe M4 Brass Screw Thread 6mm 3-core Fep Wire 750mm For Coffee Machine - Thermometer Hygrometer - AliExpress

nu mai dati preturi sa speriati oamenii. auzi 700 RON
GC E24 + PID + OPV 9 bar + Dimmer | Turin DF64 | Kinu M47 Classic / IMS Competition+Superfine 18gr / Bottomless PF / 58.5mm AVX tamper / WDT tool / Scale and timer

Reply
E cineva care vinde PID cu 200 de lei https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...-Pro--7935
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979

Reply
Se gaseste in Romania PID-ul REX-c100 pe la 100 de lei - functioneaza excelend cu Gaggia Classic

Reply
Dar doar pentru una din cele 2 temperaturi de care ai tu nevoie in boiler  Confused

Reply
Daca stii cum functioneaza si cum sa il legi, poti faci si abur cu el, daca asta e a doua temperatura la care te referi.
Chestia e ca nu aveti nevoie de asa ceva, dar va plac voua cifre si butoane cat mai multe, lucioase si luminoase...

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)