Espressoman infocat
Bucuresti
Salut, imi puteti recomanda un espressor portabil pentru calatorii care sa incalzeasca si apa? Eventual sa poata fi folosit la priza de 240V, nu ma intereseaza sa aiba neaparat acumulator.
Multumesc
Espressor: Profitec PRO 600
Rasnita: Eureka Helios 65
Accesorii: Jack Leveler, ECM tamping station
Espressoman infocat
Cluj-N
29-09-2024, 23:25
(This post was last modified: 29-09-2024, 23:28 by macgyverx86.)
La ce te aștepți când zici espressor?
Makita are ceva. Bosch are ceva, chiar și la lidl era ceva parkside cu acumulator. Doar ca electrocasnicele alea nu sunt considerate ca fiind espressoare, aici
Gen
Espressoman infocat
Brasov
Eu am luat outin nano. Cafeaua iese decent, macin cu kinu, încălzesc apa în fierbător. Are opțiunea de a încălzi el apa. Poți să îi pui și capsule (nu am testat cu capsule). E totuși cam scump, poate exista variante mai ieftine.
Crem One 2B VP PID WTN, Bentwood Vertical 63, Fiorenzato AllGround, Kinu M47 Phoenix, Felicita Arc, IMS. Anterior: Lelit PL042TEMD
Espressoman infocat
Bucuresti
30-09-2024, 07:31
(This post was last modified: 30-09-2024, 07:31 by ranger.)
La pavoni europicolla are 6 kg cu tot cu accesorii.In plus este suficient de mic sa încapă într-o geantă de voiaj.Mai portabil de atât m-aș mira sa existe ceva pe piața. Vorbim, evident, despre esoressor cu boiler propriu.
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
30-09-2024, 09:06
(This post was last modified: 30-09-2024, 09:08 by renatoa.)
Exista si mai usoare.
Masinile Ariete sunt considerate cele mai mici, am un model "Me and You" si are amprenta pe masa cat cantarul, si cred ca pe la 3 kg.
Sunt si moka pot-uri cu resou incorporat in talpa care probabil se invart pe la un kg.
Stiu, nu e chiar espresso ce iese din moka pot, doar amintesc ca exista.
Espressoman
Bucuresti
30-09-2024, 12:14
(This post was last modified: 30-09-2024, 12:15 by cradun.)
Outin nano si eu, dar cu Pro Basket. Il folosesc ori de cate ori plec, dar e drept ca prefer sa incalzesc apa intr un kettle, desi are si optiunea sa incalzeasca singur. Merge cu cafea medium-dark, nu as baga o Kenya prajita light la el :). Mie imi place mult workflow-ul si ce scoate, e foarte usor de folosit.
Bezzera Aria (de vanzare), Honne, Outin, Aergrind
Craiova
30-09-2024, 12:44
(This post was last modified: 30-09-2024, 12:46 by renatoa.)
Cerinta de incalzire incorporata creste atat masa cat si pretul. E o comoditate fara sens.
E mai ieftin si mai putin voluminos un Staresso, il dau ca exemplu ca e chiar acum pe bursa, si sa incalzesti apa separat intr-o cana/ibric/oala/etc.
Nu pot imagina o locatie unde sa ai curent electric, dar fara posibilitati de incalzire apa... orice cazare iti pune la dispozitie fierbator. La cort oricum nu ai curent.
Espressoman
Bucuresti
(30-09-2024, 12:44)renatoa Wrote: Cerinta de incalzire incorporata creste atat masa cat si pretul. E o comoditate fara sens.
Mie mi se pare foarte importanta incalzirea, e vorba de pierderea de temperatura pe care o are apa cand o torn din kettle, Outin compenseaza aceasta pierdere printr-o incalzire de, sa zicem 10 secunde (desi daca torn imediat din kettle e cam 3 secunde). Tin minte ca, prin comparatie, Robot-ul nu facea nici cafea dark bine fara preincalzire. Si, ca bonus, sambata am fost plecat fara sa iau un kettle la mine, am fost obosit si am uitat pur si simplu sa iau. Pentru situatiile astea, e bine venit incalzitorul incorporat.
Bezzera Aria (de vanzare), Honne, Outin, Aergrind
Espressoman infocat
Timisoara
(30-09-2024, 12:44)renatoa Wrote: ...La cort oricum nu ai curent.
In campingurile din alte tari este aproape implicit sa ai curent electric, asa ca si acolo merge incalzirea intr-un recipient separat si fara utilizarea unui "primus".
Craiova
30-09-2024, 13:55
(This post was last modified: 30-09-2024, 13:55 by renatoa.)
Ziceam "la cort" ca termen generic pentru "salbaticie", nu in campinguri organizate.
Bineinteles ca este importanta incalzirea, dar pentru asta exista proceduri specifice, mai sigure decat promisiunile unui fabricant care incalca cateva legi ale fizicii...
Espressoman infocat
Timisoara
Eu folosesc ambele variante, in functie de situatie:
- electric
https://www.adler.com.pl/index.php/en/Ma...kt/ad_1279
- gaz
https://www.outwell.com/en-gb/ecommerce/...ight-black
Ca si brewere, tot in functie de spatiu&situatie:
- aeropress
- clever
- picopresso (probabil as lua un staresso daca ar fi sa schimb cu altceva)
Timemore Sculptor 078~Kinu M47 Phoenix + OreaV3~V60~Clever~Aeropress~Picopresso
Membru Anonim
România
@
NvM, Cel pe gaz îl pui direct pe flacără sau folosești o protecție (difuzor)?
Espressoman infocat
Timisoara
Direct pe flacara, cred ca daca se vrea, se poate face si v60 cu el, are un flow destul de bun si controlabil.
Timemore Sculptor 078~Kinu M47 Phoenix + OreaV3~V60~Clever~Aeropress~Picopresso
Espressoman infocat
Corbeanca
Eu am testat in weekend asa ceva:
Set compus din soba pliabila pe alcool solid cu 6 tablete incluse, 10 chibrituri speciale si suprafata de lovire
Impreuna cu o cana inox, Staresso Mirage Pro+ si Kinu; a iesit ceva mai mult decat decent.
DUO DE/XL/KINU/BRAVO/KRIBLI
past:SAB HX E61/ANFIM