Hello There, Guest! Login Register


Espressor de început

#1
Salutare, sunt în căutarea primului espressor manual și fiind la început se drum nu am mari așteptări sau indemanare. Din cele citite am observat că Gaggia classic este printre cele mai recomandate pentru inceput , dar mi-au mai făcut cu ochiul și Lelit PL41 tem dar și un PL81( second hand).
Ceea ce vreau sa întreb este , merita sa scot mai mulți bani din buzunar având în vedere că sunt la inceput ?
Vreau sa împerechez aparatul cu o râșniță Eureka mignon.
Espresso:Stone Mine & Eureka Mignon Specialita/ Felicita Arc
Brew: Comandante C40 
 
Reply
#2
(13-06-2023, 17:08)AlexDeedy Wrote: Salutare, sunt în căutarea primului espressor manual și fiind la început se drum nu am mari așteptări sau indemanare. Din cele citite am observat că Gaggia classic este printre cele mai recomandate pentru inceput , dar mi-au mai făcut cu ochiul și Lelit PL41 tem dar și un PL81( second hand).
Ceea ce vreau sa întreb este , merita sa scot mai mulți bani din buzunar având în vedere că sunt la inceput ?
Vreau sa împerechez aparatul cu o râșniță Eureka mignon.

Am avut eu lelit 91t (81 e la fel doar cu dimensiune portafiltru diferita) un tanc de aparat, constructie foarte buna, greu de crezut ca vei avea nevoie de mai mult mai ales daca incepi, are reglaj temperatura presiune etc, cam tot ce ai nevoie.
La gaggia classi va trebui sa faci modificari daca vrei mai mult dar e si mai ieftin.
Am tot auzit lucruri bune de Sage Bambino plus , e redus foarte tare la altex acum
 
Reply
#3
(13-06-2023, 17:08)AlexDeedy Wrote: Ceea ce vreau sa întreb este , merita sa scot mai mulți bani din buzunar având în vedere că sunt la inceput ?

De multe ori mi-a parut rau ca nu am luat din prima ce trebuie, masina, motocicleta, lansete, mulinete, espresor etc... sfatul meu e sa iei ce poti mai bun si nu va trebui sa vinzi in pierdere dupa 1 an.
 
Reply
#4
Salut, tocmai ce am făcut trecerea de la un espressor Saeco Poemia la Sage Bambino plus. Menționez că espressorul l-am luat la un preț imbatabil de la Altex, astfel cu ceva reduceri m-a ajuns 1250 lei. Daca nu mă înșel îl găsești zilele astea la Altex la 1600 lei. Am stat in dubii între acesta și Gaggia Classic pro, deoarece bugetul actual nu îmi permite sa urc un pic mai sus.
Că și plusuri fata de Gaggia as putea enumera câteva și anume:
- încălzire extrem de rapida atât pentru brew, cat Si pentru aburi;
- rezervor apa de 1,9 l
- are un fel de pid setat la 93 grade Celsius
- are pompa de 15 bari, dar e setata să extragă la 9 bari
- vine cu duza de aburi cu 4 gauri
- are funcție de autofrothing pe 3 nivele de temperatura și spumă de lapte destul de ok, până înveți să frotezi laptele manual
- vine cu multe accesorii in cutie, inclusiv un tamper si pitcher.

Că și cons as putea spune că e un pic cam gălăgios, vine cu portafiltru de 54mm, iar accesoriile se găsesc un pic mai greu, însă poți găsi sita ims și sita de dus ims ceea ce îți aduce un plus in extracție. Deasemenea portafiltru are o inserție de plastic la interior ce ajuta la un flow mai calibrat, însă am preferat sa scot acea bucata. Tavita de scurgere ar trebui golită zilnica că e destul de mica
Alături de el folosesc o râșniță manuala Kinu Phoenix și face o treabă minunata, cafea buna să fie.
Daca ai întrebări despre acest espressor îmi poți scrie și iti dau detalii.
Sage Bmbino plus; DF64;
Ex: Philips Saeco Poemia HD8425/19, Nespresso Latissima One, Nespresso Atelier; Kinu M47 Phoenix
 
Reply
#5
(13-06-2023, 20:35)SergiuBogdan Wrote: Salut, tocmai ce am făcut trecerea de la un espressor Saeco Poemia la Sage Bambino plus. Menționez că espressorul l-am luat la un preț imbatabil de la Altex, astfel cu ceva reduceri m-a ajuns 1250 lei.

si eu am tot auzit de acest model lucruri bune, ce nu inteleg este cum are altex acest pret iar restul pietei este 2x. Altex a mai avut aceasta reducere acum 2-3 luni.
Dupa logica mea ori altex a cumparat la modu de mii de bucati sa poata da asa oferta, ori pretul lui de cumparare este de fapt mult mai mic si restul magazinelor fac profituri mult prea mari
 
Reply
#6
E destul de ciudat. În mod normal in Europa e undeva la 500 euro, Bambino simplu e 350 euro. Doar varianta pe negru o găsești la 1600 lei.
E un espressor entry-level, cu finisaje ok, dar cu multe funcții pe care le găsești pe espressoare mult mai scumpe.
Pentru o experiență mai ok ar mai trebui luat pe lângă un distribuitor, un tamper mai calitativ, sita și sita de dus IMS si eventual un portafiltru bottomless
Sage Bmbino plus; DF64;
Ex: Philips Saeco Poemia HD8425/19, Nespresso Latissima One, Nespresso Atelier; Kinu M47 Phoenix
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)