Espressoman fresh
Brasov
Buna, ce espressor de cafea imi recomandati!
Doresc sa fie fiabil si bineînțeles cafeaua sa iasa buna!
Buget 3500 - 4000 lei
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
In email-ul de inscriere mi s-a comunicat informatia ca acest forum nu se ocupa de automate. Si motivatia...
Nu sunteti prima care ignora aceasta conditie, asa ca daca parcurgeti subforumul "Sfaturi la cumparare" o sa gasiti suficiente topice avand cuvantul "automat" in titlu, ca sa va formati o idee.
Ax
Constanța
Foarte bine punctat de colegul @
renatoa, au mai fost întrebări în legătură cu espressoarele automatele, mulți dintre colegi nu s-au informat înainte să intre în această comunitate.
# NO MORE BAD COFFE
# NO MORE AUTOMATIC ESPRESSO MACHINES
# ONLY SPECIALITY COFFE
Prajitor GENE CBR 101, Lelit Mara X, Eureka XL, Lelit 41TEM, Lelit 0433MMI
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
27-02-2023, 19:00
(This post was last modified: 27-02-2023, 19:03 by renatoa.)
Ca idee, totusi... in prospectul automatului "perfect" ar trebui sa cititi urmatoarele:
- rasnita cu cutite metalice, NU CERAMICE !
- reglaj finete de rasnire cel putin 5-7 trepte
- preinfuzie
- reglaj temperatura cel putin 3 trepte
- grup erogator extractibil si lavabil de catre utilizator
- in general cat mai multa mentenanta disponibila utilizatorului, care sa va scuteasca de vizite la service
- in asta intrand si meniu de curatire automata, ca si sistem de filtrare a apei folosite
- nu e cazul sa strambati din nas la cele de mai sus, nu e ca si cum v-ati face singura schimbul de ulei la masina... daca va displace ideea oricum servce-uril de automate cafea de abia asteapta sa va ia bani... :D
- chestia cu 15 bari nu e criteriu de cumparare, oricum o gasiti afisata la toate, e pur marketing, si oricum e falsa... preferabil ar fi sa gasiti un automat care extrage la 6-9 bari, dar nu stiu sa existe asa ceva...
Espressoman infocat
Galati
Am recomandat unor apropiati un espressor automat Delonghi dinamica, ii facea reclama Bogdan Georgescu de la MABO, altul ok nu stiu, am mers pe mana lui.
Evident, tot la mine beau cel mai bun latte.
Nu sunt aparate la care pot stoarce totul din cafeaua de specialitate, la astfel de aparate sunt recomandate cele mai bine prajite.
Profitec Pro 800, Kinu M68 - M47, Lelit PL043MMI, Hario V60
Espressoman infocat
Pretutindeni
28-02-2023, 20:27
(This post was last modified: 28-02-2023, 20:29 by neaDorel.)
O sa te huleasca lumea, ca n-ai espressor de fite, ca automatele nu sunt espressoare, samd.
Eu am inceput cu un espresor ceva nume comun de Italian, nu-mi mai amintesc exact familia. Prin 2007-2008 nu erau prajitorii atunci si nasuri fine. Ulterior, ca ma saturasem de curatat, manuit, etc., am schimbat (ca asa era moda).
In 2009 am luat Jura Ena7, pe care-l mai am si acum il folosesc astia de nu se pricep si n-au chef. Am mai avut un Delonghi care mi se pare jucarie ca si preparare si functionare fata de Jura. Si un Krups, mizerabil.
Plus un Jura mai mare, ce-l tineam la birou dar cum am decis inchiderea biroul fizic si fiecare lucra de acasa, l-am maritat.
Acum nu stiu ce automate mai sunt, dar la ce preturi au capatat ma ia cu durerea de cap.
Nu ca as vrea sa ridic eu Jura in slavi, dar pe al meu puteai regla temperatura in 2 trepte prestabilite, posibilitatea de a alege multe granulatii la rasnita, cutite conice, schimbate o singura data acum cativa ani. Avea functie de preinfuzie.
Acelasi grup de preparare era si pe modelele mai scumpe.
Intretinere acasa, o data la 2-3 ani il mai duceam la Bucuresti pentru servisare garnituri, unsori si alte vrajeli. Deranjul era cca 200-300 lei.
Nu spumeaza lapte corespunzator niciun automat, sa n-ai nicio pretentie aici.
In rest, daca vrei doar sa apesi pe buton, merge.