Cred ca este asta modelul:
https://www.aliexpress.com/i/32963031898.html
Am încercat sa citesc specificațiile si am unele nelămuriri. Prețul este unul destul de bun (900 RON minus eventuala reducere versus Gaggia Classic 2019, care este acum la 1700 RON), însa trebuie, din părerea mea, verificat unele chestii, înainte de al recomanda.
1) Are boiler sau termoblock? Din ce am înțeles eu, pare ca are un termo block cu un sistem de feedback inteligente, care este in stare sa menține temperatura in jur de 92 C. Daca funcționează bine, si într-adevăr menține temperatura la acel interval +/- 2 grade, nu este deloc râu. Însa, pentru a avea răspunsul, ar trebui o testare independentă cu un termometru scace.
Trebuie măsurat care este temperatura de extracție la inceputul si scăderea pana la sfârșit extracției (ținând de vedere ca vorba de o mașina de 900 RON, nu de un Bianca / Studio). Daca caderea de temperatura este rezonabila (2-3 C), ar putea fi luat in considerare ca o mașina super-entry level.
2) Este peste tot publicizat faptul care ajunge la 15 bar de presiune. Trebuie văzut daca exista un OPV si daca poate fi reglat/înlocuit si, eventual, daca asta afectează funcționarea bucla de control al temperaturi al termo-block-ului.
In general nu mi se pare o mașina foarte rea, însa punctele de mai sus trebuie clarificate înainte sa fie recomandat către un începător.
Ce imi place la prima vedere:
* Portfiltru de 58 mm nepresurizat (este un inceput bun)
* Are timer-ul (înseamna ca cine a proiectat-o habar are despre ce însemna espresso)
* Țeava de abur pare sa fie ok, din poza (un punct in plus)
* Faptul ca pe site (AliExpress) se pune accent pe stabilitatea de temperatura.
* Se pare care are 2 sec de pre-infuzie fixa.
Ce nu imi place:
* 15 bari. (chiar daca pe AliExpress ei scriu: the best pressure is 7-9 bar)
* Ca nu spun clar ca are termo-block.
* Ca spun ca este o mașina italiana (nu cred ca este fabricata in Italia si exportata in China)
Asta este doar prima impresie, fără a fi văzut live mașina. Doar o testare ar putea sa dea un răspuns daca este ok sau nu pentru un începător.