Welcome Back Log In Create Account

Espressor S.H. £2-300?

Buna ziua si bine v-am regasit!

Incep prin a mentiona ca nu ma pricep la absolut nimic din domeniul cafelei, dar stiu ca imi place espresso.

Am nevoie sa achizitionez niste echipament pentru a putea distila niste cafea.
Sunt in UK (poate are relevanta) si din ce am citit pe Google si Reddit, pe aici sunt laudate Gaggia Clasic 2015 sau Flair 58.
Eu nu ma pricep absolut deloc, nu stiu ce imi trebuie. Presupun ca un espressor, o rasnita, un cantar si cateva accesorii? Nu sunt setat pe ele doua, ele au fost mentionate mai des.

Bugetul nu stiu daca este suficient, dar m-am saturat de cafeaua de la Greggs ai de cea instant, efectiv nu isi mai face efectul. Nu am devenit eu indolent la cafeina.

Bugetul sper ca este suficient. £300 as da maxim pe espressor. pentru restul accesoriile nu stiu ce buget sa aloc.

Ce parere aveti? Am sanse sa ma aleg cu ceva?

P.s. acum cateva saptamani imi facea cu ochiul aparatul de la Aldi, cel testat de Hoffman. Dar nu se mai gaseste in magazin.

Astept cu nerabdare orice raspuns.

Stima,

Reply
Eu as lua Flair49. Nu 58, nu Classic/Signature.
https://sigmacoffee.co.uk/products/flair-49-pro
Corespunde bugetului, posibil sa il gasesti si mai ieftin in alte parti.
De ce nu unul din cele doua de care ai scris dumneata? Pentru ca, un lucru care nu il vei gasi scris nicaieri, este minciuna cea mai bine pazita si servita celor care se recomanda ca dumneata "nu ma pricep la absolut nimic din domeniul cafelei," ... ambele masini indicate in postarea initiala sunt pe 58, iar aceasta este cea mai mare prostie cu care marketingul a decis sa inaugureze noua era a esporesoarelor pentru acasa.
58 nu este pentru incepatori !!!
Si nici nu a existat masina home espresso pe 58 pana la aparitia celor cu pompa.

Revenind la ce vei alege ... atentie la accesorii. Espressorul nu este totul.
De fapt, in pachetul de baza la Flair49 ai totul inclus: site, palnie, tamper... mai putin cantarul. Dar ai masura pentru boabe, volumetrica. Toate astea luate separat te pt duce in 50 lire, deci sunt un bonus valoros.

Se poate pentru inceput folosi si un cantar simplu de bucatarie, fara zecimala. Detaliem daca este cazul.

Ia aminte ca va fi necesara fierberea apei, doar fierbere, fara masurare, pot detalia de ce, daca te va interesa cu adevarat. Deci un ibric de aragaz, fara gat lebada sau afisaj, este suficient. Banuiesc ca ai deja unul, Anglia fara ceai nu suna biine Smile

De rasnita nu vorbesc, asta se subintelege. Ai sau nu ai... in ambele cazuri e off-topic
Daca nu ai, dubleaza bugetul.

Ca o paranteza, interesant ca in UK este laudat GC 2015, adica modelul de inox, care aici este ignorata complet, ca sa nu zic mai mult... E probabil cea mai neinteleasa varianta de GC, si cea mai bine facuta... de fapt nu este design gaggia inside, asta ar explica multe... e un design imprumutat din alta sursa, prin cine stie ce intelegeri oculte, pentru ca azi il gasim in masinile DeLonghi seria ECP, identic, fara nici o modificare.
Asa ca daca nu vei fi convins de varianta manuala Flair, in loc de GC 2015 poti lua cu incredere un DeLonghi seria ECP, este fix acelasi lucru, doar ca in alta carcasa, si.... cel mai important lucru, cu grup de 51, nu 58 ! Si la 100 lire, daca conteaza... Smile

Reply
Multumesc frumos pentru raspuns! Apreciez enorm!

cred ca am sa achizitionez si un cantar 
legat de fierberea apei: nu am cu ce sa o fierb. Ori cumpar un fierbator electric ori un mic arzator cum au grecii/turcii. Nu stiu ce sa aleg. 

Am o râșnițǎ de la Outin, din pachetul cu Mino. E suficienta sau trebuie sa cumpar alta?

L.e. M-am uitat la Delonghi ECP, preturile sunt intre 30-100£. Atat de ieftin e?

Reply
Beep... percutat, esti cel cu TIR-ul ?
Altfel nu pot explica cum nu poti fierbe apa in Anglia, oriunde, si in baie la benzinarie, nah Tongue

Daca am ghicit, atunci poti uita de toate cele de mai sus, exista solutii MULT mai potrivite pentru espresso mobil, cum ar fi Staresso Mirage. Tot cu apa fiarta, dar cu totul alta comoditate la drum decat un Flair.
Si nu se strica nimic la el, spre deosebire de o uzina gen Mino sau oricare alt espressor mobil cu incalzire si pompa. Si o gramada de inteligentza, care cand e prea multa... strica... Wink

Pe de alta parte, cum alimentezi un espressor de 1kW pe un TIR ?
Fierbatoare exista si de 24V 2-300W, pentru volume mici de apa, cum e la un espresso.

(18-07-2026, 13:36)UNHleaSHD Wrote: L.e. M-am uitat la Delonghi ECP, preturile sunt intre 30-100£. Atat de ieftin e?

Da, in RO este 400-1000 lei nou, 2-300 lei pe OLX.
Pretul variaza strict in functie de polish-ul carcasei, de la plastic negru = ieftin, la inox = scump.
In interior sunt identice.

Reply
Eu sunt. 
nu mai am nevoie de espresso mobil. Am alta configuratie acum.  De asta nu am specificat. Tot in camion o sa il folosesc, insa timpul, spatiul si disponibilitatea sunt de partea mea. 

am invertor de 3kw.

Reply
+1 pentru recomandarile lui @renatoa .

De asemenea, am remarcat ca doresti sa isi faca cafeaua "efectul". Ti-as recomanda sa incerci robusta daca doresti o cantitate mai mare de cofeina.

Reply
Nu am probleme cu esprsso din cafenelele de specialitate, am probleme cu ce se serveste prin locurile comerciale:
starbucks, costa, greggs, wild bean

Reply
Daca vei ajunge la o solutie manuala, fie Flair, fie Staresso, chiar nu iti este necesar cantar, ajunge o dozare volumetrica = masurica.
Operarea manuala, adaptabila pe baza de feedback vizual al curgerii, iti permite sa compensezi variatii foarte mari de greutate si macinatura, spre deosebire de pomparea in orb a unui espressor basic, unde prepararea puck-ului este critica.

Reply
Se pare ca englezii nu se simt comozi sa vada in weekend de pe marketplace. Am luat la ochi 6 aparate. Nimeni nu a vrut ieri sau astazi. Toti au vrut de luni. Asa ca foarte fortat de imprejurari (de trei ori am intrat in magazin si m-am razgandit) am achizitionat un Blaupunkt Barista 409034. Cafea am luat la recomandarea colegului o robusta de la Marks & Spencer. Aparatul a fost £69 si cafeaua £3.50. Teoretic, in mai putin de o luna de zile isi scoate banii si nici nu mai stau la
coada la Gregg’s, dimineata. 

intre timp, topicul ramane deschis, pana ma hotarasc ce sa achizitionez. Espressor, cantar, rasnita alte accesorii (?).

Reply
Nu ai gasit Delonghi ECP sau Stilossa in UK ?
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
Quote:Cafea am luat la recomandarea colegului o robusta de la Marks & Spencer

La ce oferta aveai...
https://www.marksandspencer.com/food/l/d...ffee-beans
... taman robusta ai luat... pai greggs si starbucks ce crezi ca baga de fac cafeaua asa buna ?
Beep... cenzurat... eu nu mai zic nimic... My

Reply
Am luat ce am gasit. Doar M S erau langa mine. Oricum, nu e cine stie ce.. de la ora 4 si pana acum am consumat 4 espresso duble. Slabe, foarte slabe, chiar. Weekendul acesta trebuie sa gasesc o prajitorie si sa cumpar de acolo ceva macinat. 
desi la ce “cafea” am baut azi de la acest Blaupunkt, nu stiu cum o sa rezist cateva saptamani pana ma hotarasc ce aparatura sa achizitionez.

Am gasit si Delonghi si Aldi pe MarketPlace, dar nu am reusit sa ne intalnim. Eu nu pot sa stiu in avans unde o sa ma opresc in weekend, deci nu pot rezerva un aparat in avans. 
sambata si duminica am cautat pe MarketPlace, dar nu am gasit nimic disponibil asa din scurt.

Reply
ECP (sau Stilosa) are boiler din inox si este complet manual. Te lasa sa faci cafeaua cum vrei dar nu are ecrane si alte brizbrizuri, deci trebuie sa stai la butoane 30-40 sec. Si trebuie sa cumperi o sita de 51 mm nepresurizata ( Stilosa are ) si un Pf fara fund, sau tai PF cu care vine.
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)