Welcome Back Log In Create Account

Espressor Rocket R NINE ONE

Wink 
Pentru ca nu am vazut un topic pe aceasta tema , il deschid eu . Detin doar de cateva zile aparatul , e destul de complicat de dat verdicte pe moment dar voi posta in timp concluziile mele .

GENERALITATI
R NINE ONE - TEHNOLOGIE DUAL BOILER , GRUP SATURAT , PROFILARE A PRESIUNII
R NINE ONE a fost dezvoltat pentru a aduce cele mai bune rezultate in programul aparatelor comerciale , într-o mașină capabilă de rezultate remarcabile. Proiectată pentru utilizare în mediu comercial cu trafic redus , sau acasă.

Stabilitate termică datorită sistemului cu grup complet saturat , dublat de un control digital al temperaturii cu PID.

Pre și Post infuzie controlată printr-un sistem de profilare a presiunii , folosind cele 5 profile automate programabile , sau prin control manual utilizand sistemul Rocket Espresso cu padelă.

Conectare directă la reteaua de apă sau alimentare din rezervorul încorporat, un espressor conceput pentru a oferi rezultate spectaculoase în cească , prin stabilitatea și flexibilitatea parametrilor de control.
  • 5 profile de presiune la pompă + un profil semiautomat (realizat de operator cu ajutorul paddle-ului)
  • Display grafic cu touch
  • Pompă volumetrică magnetică permanentă pentru o funcționare absolut precisă și silențioasă
  • Caroserie din oţel inoxidabil
Dual boiler , boiler abur 3,6 litri 1400 W , boiler cafea 1,9 litri 1200 W , greutate neta 47,4 Kg   Smile !

*Traducere aproximativa de pe site-ul producatorului aflata si pe site-ul importatorului !

Primele impresii ! E foarte greu  :D ! Am luat varianta cu lateralele negre , am fost putin speriat sa nu fie plastic...nu e...e inox cu vopsea cauciucata . Spectacol !

Plusuri :

Arata fenomenal , asta a fost unul dintre motivele pentru care l-am luat in calcul , cred ca la frumusete(care desigur e un factor foarte personal) nu e egalat decat de Dalla Corte Mina .
Comparat cu Expobar , diferenta e de la ''tractor'' la nava spatiala . 
La inceput am fost tentat de LM GS3 MP , pana am citit pe home-barista ca ''Nine One este egal cu GS3 AV + GS3 MP'' , desigur la nivel de functii , nu mai stau sa caut postarea .
Dupa ce in topicul ''Alegere espressor fiabil'' am spus ca nu vreau electronica , m-am mai gandit la experientele mele cu ''butoane vs. ecrane tactile'' . Nu stiu daca la multele telefoane si tastaturi de calculatoare/laptop a existat vreodata sa nu am probleme cu macar o tasta...doua dar la tot ce am avut pana acum cu ecrane tactile , nu au fost probleme .
Sper sa se pastreze experienta si in viitor  Smile !
Am baut deja niste espresso si cappuccino absolut senzationale , peste tot ce am baut in viata , desigur la primele incercari au existat si niste rateuri majore .
Partea de frotare/abur e senzationala , daca nu esti atent iti sare laptele din cana . Crema iese  Smile !
Teava de abur e izolata termic .
Pompa magnetica e un spectacol TOTAL ! La zgomot , fata de Expobar , e diferenta de la un tractor care scoala tot cartierul si un bazait fin de Tesla .

''Neutre'' :

Destul de complicate operatiunile . Timpii si volumul se pot modifica in ceasca fata de valorile de pe ecran , ai presiune...secunde...volum si grafic , in functie de macinatura . Macinatura mea standard de la Honne s-a dovedit prea fina pentru Nine One , sacrilegiu dar la Expobar nu prea respectam timpii clasici pana obtineam volumul decis de mine . Am mai redus din finetea macinaturii prin cateva experimente si a iesit perfect...desigur pentru gusturile mele . Deci Honne macina bine  Smile , reglajele conteaza .

Minusuri :

Tava de apa murdara e cam mica fata de Expobar , trebuie golita mai des , desigur si datorita valvei care elimina suprapresiunea (la Expobar nu exista asa ceva).
Din cauza unei chestii foarte bune , adica presiunii mari de abur , la flush-ul de start in tava se umple de abur toata partea frontala a espressorului , se rezolva prin flush intr-un prosop .
Ecranul tactil e mai putin sensibil , functioneaza mai bine cu apasarea de gen amprenta , nu merge tot timpul ca pe Apple cu apasari rapide .

Va urma !

*** Foarte important ! Aceste review-uri nu se doresc si nu au pretentia de informatii tehnice pure , ci de informatii si experientele unui user la modul general . Deci rog persoanele foarte pregatite tehnic pe subiect sa fie indulgente si sa nu intre cu mistouri , acolo sunt profesor , doar am simtit nevoia sa avertizez  Smile !
#ROCKET R NINE ONE , #ROCKET SUPER FAUSTO/Red Speed , #AILLIO BULLET R1 V2 , #Acaia Lunar
#Brewtus IV , #Honne Slim  ;   #Ibric , #MK. Vario
Accesorii ROCKET , MOTTA , IMS , Tamper dinamometric ECM , altele

Reply
Felicitari pentru aparat și mulțumim pentru informații! Pentru cei cu experiență mai mică sunt foarte utile.
Ar fi interesant de știut și părerea ta referitor la un posibil salt direct din "Divizia B" la "Liga Campionilor".

Reply
Multumesc ! Nu sunt in masura sa fac recomandari dar simpla mea parere e ca orice pas inainte e un lucru bun . Esentialul ar fi nivelul de pasiune si ca fiecare sa considere in dreptul lui daca merita investitia .

Apropos de pasionat  :D ! Pana acum cu Expobar si Honne terminam ''operatiunile'' simplu si rapid . Stiam clar cate grame intra in lingura 19 - 20g , rasneam relativ rapid , tampam , instant bagam la Expobar si la 50 ml opream...ca mai picura pana la 60 ml . Simplu , rapid si eficace .

Acum si cu rasnita noua stau sa fac experiente cu diferente de grad de rasnire...sa fac calcule la timpii de rasnire ca sa iasa cantitatea exacta , stau cu 2 cantare...unul pentru macinatura...unul pentru ''ceasca'' , inele de distributie , wdt  , cu nivelator , cu tamper dinamometric , cu cronometru separat fata de cel al espressorului plus altele , cu calcule la preinfuzie si post infuzie si cu 2 caiete cu notite , unul eu unul sotia unul...fiecare cu parerea lui  Smile .

Deci intre pasiune si dileala , e o linie subtire Smile , fiecare isi muta linia in partea care ii convine :D .
Din punctul meu de vedere , pentru ca am descoperit niste arome cu mult superioare , pasul a meritat .
Singurul lucru discutabil , este fiabilitatea unui aparat plin de electronica , aici doar in timp se vor vedea rezultatele .
#ROCKET R NINE ONE , #ROCKET SUPER FAUSTO/Red Speed , #AILLIO BULLET R1 V2 , #Acaia Lunar

Reply
De curiozitate, ce cafea ai testat pe noile jucarii? Si presupun ca nu faci single dosing nu ?

Reply
Diferite cafele de la Sarkis ! Single dosing pe Honne asa cum am zis deja , on demand cu rasnita ROCKET SUPER FAUSTO , cum am zis deja ! Deci care e scopul intebarii ?
Tu ce scule ai ca nu vad nimic in semnatura ?

Reply
Foarte ingenioasa comparatia cu ligile de fotbal, dar cred ca pozitionarea a fost usor hazardata.
  • Brewtus IV si dozarea volumetrica a boabelor respectiv cafelei - liga a IV-a
  • ROCKET R NINE ONE si teste pe cafele Sarkis - in lupta stransa pentru promovarea in Superliga sau maxim conform sintagmei "Lasati-ne sa ne pregatim pentru Champions League"
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
(10-04-2023, 01:20)FAP Wrote: Diferite cafele de la Sarkis ! Single dosing pe Honne asa cum am zis deja , on demand cu rasnita ROCKET SUPER FAUSTO , cum am zis deja ! Deci care e scopul intebarii ?

De ce esti asa de agresiv si de ce pui asa mare accent pe semnatura? nu inteleg?

Inainte sa-mi pun semnatura ma luai cu farasul, insa acum vad ca ai incetat. Asa tare conteaza semnatura pentru tine? Momentan, atitudinea ta denota: "daca nu ai bani nu stam la povesti" ceea ce e o lipsa completa de respect pt comunitate. Pe langa ca nu aduci nimic bun cu atitudinea asta.

Pe topicul cu recomandarile ti-au raspuns oameni care sunt de la inceputul forumului aici (Mihai e un exemplu) are la semnatura un lelit pl41 pt ca omul bea filtru, si a contribuit cu multe de la inceput, pe langa postari, poze la evenimente si altele, si l-ai luat si pe el cu farasul.
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
(10-04-2023, 09:17)Talisker Wrote: Foarte ingenioasa comparatia cu ligile de fotbal, dar cred ca pozitionarea a fost usor hazardata.
  • Brewtus IV si dozarea volumetrica a boabelor respectiv cafelei - liga a IV-a
  • ROCKET R NINE ONE si teste pe cafele Sarkis - in lupta stransa pentru promovarea in Superliga sau maxim conform sintagmei "Lasati-ne sa ne pregatim pentru Champions League"

Fiecare poate sa aiba parerea lui , e semnatura mea ! As fi preferat discutii despre espressor , nu despre semnatura , de asta am si avertizat in prima postare . Ma asteptam la aceste postari inutile si care nu aduc nimic constructiv nici topicului , nici forumului .

Reply
adevarat. tu ai avut pe acest forum doar postari pertinente si utile. Avand in vedere ca toata lumea ti-a raspuns frumos si a incercat sa te ajute, ai putea face la fel si tu
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

Reply
(10-04-2023, 10:27)Darsidius Wrote:
(10-04-2023, 01:20)FAP Wrote: Diferite cafele de la Sarkis ! Single dosing pe Honne asa cum am zis deja , on demand cu rasnita ROCKET SUPER FAUSTO , cum am zis deja ! Deci care e scopul intrebarii ?

De ce esti asa de agresiv si de ce pui asa mare accent pe semnatura? nu inteleg?

Inainte sa-mi pun semnatura ma luai cu farasul, insa acum vad ca ai incetat. Asa tare conteaza semnatura pentru tine? Momentan, atitudinea ta denota: "daca nu ai bani nu stam la povesti" ceea ce e o lipsa completa de respect pt comunitate. Pe langa ca nu aduci nimic bun cu atitudinea asta.

Pe topicul cu recomandarile ti-au raspuns oameni care sunt de la inceputul forumului aici (Mihai e un exemplu) are la semnatura un lelit pl41 pt ca omul bea filtru, si a contribuit cu multe de la inceput, pe langa postari, poze la evenimente si altele, si l-ai luat si pe el cu farasul.

Mi se pare foarte ciudat ca actualmente cel mai agresiv si arogant user de pe forum , uneori incalcand chiar brutal minimul de bun simt , ma acuza pe mine de agresivitate .
Daca respiri mai calm si recitesti postarea mea pe care ai citat-o vei intelege ca nu exista absolut nici o agresivitate .
Pe Honne Slim am spus in prima postare ! As putea rasni on demand ? Am mai spus pe forum ca ''m-am saturat de lingura''  :D !
In postarea #3 am zis clar ca stau sa calculez/experimentez cantitati , grade de rasnire si timpi ca sa iasa cantitatea corecta in portafiltru deci rasnesc on demand pe Rocket Super Fausto . 
Sa intrebi ''care e scopul intrebarii'' inseamna clar DOAR ''care e scopul intrebarii'' , ca nu am inteles ce vrea si nu stiu ce sa raspund , e foarte simplu .

Despre importanta semnaturii cred ca e si topic , s-a mai discutat de ''1000'' de ori , usureaza sarcina altora sa vada ce tip de experienta a avut userul respectiv .

Vad ca e o intreaga tevatura pe modul meu de amuzament din semnatura . Ca sa fie foarte clar , nu e vorba de valoarea aparatelor ci de diferentele dintre aparatele mele exprimate pe intr-un mod mai umoristic .
Daca ne referim strict la ''liga campionilor'' in functie de valoarea produselor , nu stiu pe forum...poate exista persoane care au aparate din liga de 30.000 - 50.000 euro pentru uz casnic ! Ca sa raspund la provocari , espressorul e in ''topul ligii campionilor pana in 10.000 de euro'' Tongue , ca aici nu mai exista comentarii .

Si cu asta sa revenim ontopic , cine are ceva de spus la obiect , adica la espressor , sa posteze , cine are probleme despre modul expunerii semnaturii userilor sa deschida topic la ''cafeneaua off-topic'' . Multumesc pentru intelegere .

Reply
(10-04-2023, 01:20)FAP Wrote: Diferite cafele de la Sarkis ! Single dosing pe Honne asa cum am zis deja , on demand cu rasnita ROCKET SUPER FAUSTO , cum am zis deja ! Deci care e scopul intebarii ?

wow .... ma scuzi ca te-am deranjat, nu inteleg de unde atata agresivitate .... dar in fine, nu esti singurul care reactioneaza asa pe forum .....
Pierd putin vremea sa explic, pentru a vedea ca intrebarile mele erau sincere si pertinente, nici pe departe vreun misto sau iti inchipuiai tu:
Eram sincer curios pe ce tip de cafea ai simtit diferente si arome diferite cu noul aparat fata de brewtus, daca e cafea light, medium, dark. Adun informatii si experiente, de curiozitate si pentru a le compara cu ce simt si eu. Nu vad ce naiba toate fi malitios intr-o curiozitate ca asta ?
Legat de single dosing sau nu, intrebam pentru ca am observat ca ti-ai luat rasnita on-demand, si mi-am luat si eu una. Eram curios daca simti aromele noi si faine cu rasnita on demand folosita on-demand sau single dosing.

review-ul tau e inutil PENTRU MINE, .... daca nu conteaza ce cafea bagi in aparatul ala si cu ce rasnita si cum, asa ca ...
Am si eu jucariile mele .... ma supar, imi iau jucariile si ma joc singur cu ele. 
Succes in continuare si distractie placuta cu noile jucarii.

da .. ma scuzi ... ai zis in diverse posturi ca folosesti honne ( in primul post ai vorbit de honne ca macina bine) ... sau ca folosesti noua rasnita (in al post).
Eu eram curios cand ai simtit diferentele wow , pe ce rasnita etc. 
Dar e ok, spor maxim in continuare !

Reply
Cum sa nu iti dai seama ca nu de semnatura m-am legat :D

Opinia ta despre espressorul nou e pana acum inutila, tu cu mana ta ai scris ca preparai espresso volumetric la Brewtus, deci fie ignoram complet orice impresie ai scris pana acum fie daca vrei sa ne ajuti ia-o de la capat cu masuratori pe ambele aparate, fiecare espressor cu rasnita sa pachet sau aceeasi rasnita la ambele, dar sa fie totul calculat si masurat - cat intra, cat iese in unitatea de timp sau cum crezi ca este cel mai bun mod de exploatare.

Cafeaua Sarkis... nu ca nu e buna, mai cumpar si eu uneori, dar domnul Honciuc a declarat de mai multe ori cred ca scopul dumnealui nu e sa iti aduca in fata parfumul florilor de la 5m de arbustul de cafea, ci sa iti ofere o cafea corecta si usor de extras pe orice fel de echipament. Cine stie ce cumpara nu e dezamagit, dar nu vad cum ar fi un gen de cafea la care sa afirmi cu tarie ca da, musai aveam nevoie de scula asta noua ca altfel nimic nu imi iesea.
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
Acum s-a pus punctul pe I ca defapt aici voiam sa ajung dar mai calm si lent.

Nu conteaza mereu aparatura cat conteaza experienta si maiestria celui care le manevreaza. Ca sa se prea poate sa vina cineva ce are experienta masiva si are acasa pl41tem sau un flair si sa-ti dea lectii la facut espresso, chiar daca sculele tale au valoare de 10k $

De cafea nu vreau sa ma leg, insa acum s-a facut lumina, ca tu te legi de chestii palpabile de genul putere rasnita, marime espressor, grosime tabla pt ca momentan nu faci diferentiere mare intre ce e in ceasca, defapt acolo e ultima statie la autobus.
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
@icounter ! Uite eu o sa recunosc faptul ca raspunsul meu contine o mica usoara nota de iritare , ca nu mai stii cand e o intrebare ok sau mistouri !
Tu ai verticalitatea sa iti citesti inca o data prima postare si sa spui tu ce intelegi din ea  Smile ? Si cam pe unde o clasifici fata de ultima postare , desigur fara consideratiuni ?

La ultima postare o sa incerc sa raspund cu cat mai multa seriozitate , poate putin mai tarziu , ca nu sunt doar cateva cuvinte !

Reply
(10-04-2023, 13:28)Darsidius Wrote: Nu conteaza mereu aparatura cat conteaza experienta si maiestria celui care le manevreaza. Ca sa se prea poate sa vina cineva ce are experienta masiva si are acasa pl41tem sau un flair si sa-ti dea lectii la facut espresso, chiar daca sculele tale au valoare de 10k $

Aici imi amintesc doua experimente facute in forum acum ceva timp :
- PL41TEM vs Brewtus, cu aceeasi rasnita HOnne si multipli forumisti priceputi la butoane, cand voturile in blind nu au fost departe de 50/50.
- Brewtus-ul meu de atunci vs GS3 AV, acasa la un forumist, impreuna cu alti espressomani cu experienta, cand GS3 abia s-a simtit putintel peste, spre shot-urile finale. 

Ma refer strict la shot-uri normale, 1:2, 25s.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(10-04-2023, 13:22)Talisker Wrote: Opinia ta despre espressorul nou e pana acum inutila, tu cu mana ta ai scris ca preparai espresso volumetric la Brewtus, deci fie ignoram complet orice impresie ai scris pana acum fie daca vrei sa ne ajuti ia-o de la capat cu masuratori pe ambele aparate, fiecare espressor cu rasnita sa pachet sau aceeasi rasnita la ambele, dar sa fie totul calculat si masurat - cat intra, cat iese in unitatea de timp sau cum crezi ca este cel mai bun mod de exploatare.

Cafeaua Sarkis... nu ca nu e buna

Sa le luam usor , pe rand pe toate ! Pentru ca e Saptamana Mare , nu ti-am raspuns la adevaratul nivel la ''alea cu divizia 4 si promovare in 1''...niste mizerii off-topic .

Se pare ca cei mai deranjati sunt exact cei care au cele mai agresive postari !

Opinia mea e cum vreau eu , pentru ca e a mea , nu iti place...evita . O fi inutila pentru tine...din nou evita subiectul , aici e egalitate si opiniile tale sunt inutile pentru toata lumea , nu ai spus nimic folositor pe subiect . Daca apar opinii PE SUBIECT mai bune ca ale mele , e foarte ok , abia astept si experientele altora cu espressorul din titlul topicului .
Ok , te rog sa ignori complet tu nu altii ''ignoram'' , acest subiect pana nu lucrezi tu cu Nine One si vii cu chestii on-topic .

Brewtus a fost curatat , cosmetizat si trecut in rezerva in alt spatiu , nu o sa fac comparatii ca nu am cu ce sunt aparate total diferite tehnic .

Mie imi place cafeaua de la Sarkis ! Am incercat mai multi prajitori si din mai multe considerente voi continua sa cumpar de la Sarkis . Si aici conteaza preferintele personale ale mele si nu ale altora !

(10-04-2023, 13:28)Darsidius Wrote: Acum s-a pus punctul pe I ca defapt aici voiam sa ajung dar mai calm si lent.

Nu conteaza mereu aparatura cat conteaza experienta si maiestria celui care le manevreaza. Ca sa se prea poate sa vina cineva ce are experienta masiva si are acasa pl41tem sau un flair si sa-ti dea lectii la facut espresso, chiar daca sculele tale au valoare de 10k $

De cafea nu vreau sa ma leg, insa acum s-a facut lumina, ca tu te legi de chestii palpabile de genul putere rasnita, marime espressor, grosime tabla pt ca momentan nu faci diferentiere mare intre ce e in ceasca, defapt acolo e ultima statie la autobus.

Atat timp cat eu imi consum propriile ''rezultate'' , nu ma ajuta cu nimic maiestria altuia oricat de campion barista ar fi , doar sa locuiasca la mine si...nu vreau Smile . Garantez faptul ca orice maestru ar veni , fara experienta CLARA in astfel de aparate cu posibilitati de reglaj infinite , ar avea nevoie de o perioada de incercari . Am vazut o gramada de filme pe youtube cu profile create de mari maestri , le-am folosit si nu au functionat nici la nivel de presiune nici la nivel volumetric , nici la turatia motorului . E clar ca problema vine de la cafea , macinatura , tampare...site , etc. .
Sa nu mai vorbim de specialisti in ''lever si filtru''  :D

Concluzia e ca am inceput si eu sa simt chestii departe de Expobar , incep sa inteleg alea cu fructe&comp. de care vorbeau colegii , am crezut pana acum ca am papilele gustative defecte .

Raspuns DA , ma leg numai de chestii ''palpabile'' ! Fac diferente mari de gusturi in ceasca , sunt foarte multumit pe moment , e un salt urias in gust , cand incep sa invat si mai bine aparatul , va fi si mai bine !

PS - A mai venit ceva ''palpabil'' , Acaia Lunar  :D !

Reply
(10-04-2023, 15:30)FAP Wrote: Opinia mea e cum vreau eu , pentru ca e a mea , nu iti place...evita . O fi inutila pentru tine...din nou evita subiectul , aici e egalitate si opiniile tale sunt inutile pentru toata lumea , nu ai spus nimic folositor pe subiect . Daca apar opinii PE SUBIECT mai bune ca ale mele , e foarte ok , abia astept si experientele altora cu espressorul din titlul topicului .
Ok , te rog sa ignori complet tu nu altii ''ignoram'' , acest subiect pana nu lucrezi tu cu Nine One si vii cu chestii on-topic .

pari putin frustrat in saptamana mare. incearca sa fii mai bun
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

Reply
trebuie sa trecem si cantarele in semnatura ?  :D
eu nu am trecut acaia lunar in semnatura, ca am zis ca o sa rada lumea de mine ca am cantar aproape la fel de scump ca rasnita. Daca si cantarul o sa faca cafeaua mai aromata ... la mine nu a functionat :)))))

Reply
(10-04-2023, 13:13)icounter Wrote:

wow .... ma scuzi ca te-am deranjat, nu inteleg de unde atata agresivitate .... dar in fine, nu esti singurul care reactioneaza asa pe forum .....
Eram sincer curios pe ce tip de cafea ai simtit diferente si arome diferite cu noul aparat fata de brewtus, daca e cafea light, medium, dark. Adun informatii si experiente, de curiozitate si pentru a le compara cu ce simt si eu. 
Legat de single dosing sau nu, intrebam pentru ca am observat ca ti-ai luat rasnita on-demand, si mi-am luat si eu una. Eram curios daca simti aromele noi si faine cu rasnita on demand folosita on-demand sau single dosing.

da .. ma scuzi ... ai zis in diverse posturi ca folosesti honne ( in primul post ai vorbit de honne ca macina bine) ... sau ca folosesti noua rasnita (in al post).
Eu eram curios cand ai simtit diferentele wow , pe ce rasnita etc. 
Dar e ok, spor maxim in continuare !
Asta cu ''reactiile de pe forum'' depind foarte mult si de ce tip de raspunsuri primesti . Se pot trage concluzii bune si doar citind acest topic ! Majoritatea postarilor sunt bazate pe deranjul semnaturii mele si pe ''care o are mai mare'' in nici un caz pe ROCKET .

Folosesc diferite tipuri de cafea de origine de la Sarkis , comparatii pot face cu aceleasi tipuri de cafea pe care le beau de mult timp . Rasnita am luat-o ca investitie pentru viitor si ca sa iti raspund , nu am facut inca analiza pe microscop dar mi se pare ca macinatura e mai uniforma decat la Honne si imi ofera alt tip de gusturi , mai placute pentru mine .
Dar o sa deschid un topic la rasnite , pentru a nu amesteca informatiile . Nu regret deloc achizitia , sunt foarte multumit .

Cred ca in mare parte diferentele de gust sunt generate de espressor si ar trebui de catre utilizator Smile , la care poti controla la modul ''infinit'' parametrii , de infuzie...curgere...post infuzie...temperaturi...presiuni . Scopul meu nu e sa dau in Brewtus , ca nu putem compara preturile ci sa afirm ca nu se pot face comparatii intre espressoare , unul solid si simplu cu unul plin de functii si de electronica .
Sper ca am raspuns la intrebari , in mod decent  !

Reply
da ... chiar eram curios de super fausto ... si mie imi pare foarte uniform ce scoate helios 80, doar ca cel putin la inceput acum, are retentie cam mare. (era de asteptat... avand cutite de 80 si fiind on-demand, dar am tiparit un adaptor si i-am pus blower-ul de la df64 :) ). Mai testez .  :D

Reply
(10-04-2023, 16:30)icounter Wrote: Daca si cantarul o sa faca cafeaua mai aromata ... la mine nu a functionat :)))))

Poti sa te amuzi in continuare , eu ti-am raspuns la modul serios . O sa fii uimit cat de important e pentru mine Acaia la inceput , pentru reglajele pe care sunt nevoit sa le fac in special la macinatura&tampare...si cu Fausto si cu Honne .
Cand am luat ROCKET eram extrem de fericit ca imi notasem profilele salvate de maestri pe youtube si ca voi bea ''fericire''...de cand il montez  :D ! In prima extractie a iesit cam 4 ml :D , in alt profil vreo 8 ml Smile si pot continua .
E complicat dar imi asum asta !

Pe mine nu ma intereseaza retentia , cantaresc ce iese in portafiltru sa fie ce trebuie(cantar :D ) si voi sufla/aspira cand termin cele 250 de grame din hopper .

(10-04-2023, 16:21)RazvaNNN Wrote:
(10-04-2023, 15:30)FAP Wrote:  

pari putin frustrat in saptamana mare. incearca sa fii mai bun
Inca un exemplu de folosirea unor cuvinte , despre care nu stim ce inseamna . O simpla vizita la dex , va lamuri problema . Nu am nimic cu tine , nu inteleg ce vrei , incerc sa fiu bun dar asta nu inseamna ca ar trebui sa accept o gramada de mizerii , in plus care nu au nici o legatura cu topicul . Bun nu este egal cu prost !
Astept de la tine postari on-topic !

Reply
Daca e sa ma intrebe cineva pe mine, esti dovada vie a vorbei "haina nu face pe om"...
Atatea echipamente dar degeaba, lipseste intelegerea din spate a fenomenului. N-ai inteles ce efect are retentia la utilizarea acasa, unde nu faci macar sute de cafele pe zi, constat ca masuratorile cu Acaia ridica gustul la cer si lumineaza procesul de extractie.
Au fost si intrebari legate de upgrade, unde ti-ai declinat competenta scurt, ca echipamentele nu sunt din aceeasi liga. De fapt ma gandesc ca ti-e greu sa explici un fenomen pe care nu l-ai inteles.
"profile salvate de maestri pe youtube"...??? Despre ce vorbim aici?  :D :D ​​​​​​​ :D
Nu conteaza espressorul, rasnita, apa, cafeaua cat "maestrul care salveaza pe youtube" Tongue

Sa stii ca forumul nu e loc de concurs. Toti venim cu informatii, cu intrebari. Asta e rostul lui, sa faciliteze schimburi de idei si de informatii, astfel incat maine sa putem pregati o cafea mai buna decat cea de azi pentru ca cineva ne-a dat o informatie valoroasa, o idee la care poate nu ne-am gandit.
Echipamentul trecut in semnatura nu este decat pentru a ajuta pe cineva care are probleme, nu este de mandrie. Sunt destui care expun diverse probleme si atunci e simplu sa vezi ce echipament are (e vorba de incepatori in general, dupa o perioada invata si ei ce conteaza cand vii cu o problema).

Nu e nevoie sa raspunzi. Daca ai inteles ceva bine, daca nu, la fel de bine. Nu facem nimic cu forta aici.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Hai sa incercam sa tinem discutia ontopic va rog si sa excludem persoanele din remarci si comparatii. Vorbim de fiare si pe ele le analizam, nu oamenii de langa ele. Suntem diferiti, avem nevoi diferite, bugete si aspiratii diferite.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Ok , ce a fost mai rau a trecut Smile ! ''Campionii off-topicului'' , care se baga oricand , pe orice topic , oferind pareri pe care nu le solicita absolut nimeni , au marcat la modul negativ , din pacate si acest topic .
Ei stiu totul , inclusiv despre aparate cu care nu au lucrat vreodata !

Din acest moment voi posta numai experiente cu aparatul si voi raspunde doar intrebarilor celor interesati de aparat . Exclus ''campionilor'' , pe care ii rog din nou sa ocoleasca postarile mele si cu atat mai mult topicurile deschise de mine .

(10-04-2023, 18:28)Lyvyoo Wrote: Hai sa incercam sa tinem discutia ontopic va rog si sa excludem persoanele din remarci si comparatii. Vorbim de fiare si pe ele le analizam, nu oamenii de langa ele. Suntem diferiti, avem nevoi diferite, bugete si aspiratii diferite.

Multumesc ! 80% din replici sunt despre mine , fara legatura cu obiectul forumului , eu as ruga sa fie sterse !

Reply
Eu de ceva timp am ochit R Nine One si chiar m-am mirat ca nu-l au mai multi pe forum. Grup saturat, profilare de flow replicabila, posibilitatea de extractie volumetrica si manuala cu control de presiune, mi se pare pachetul ideal. Sunt aceleasi lucruri pe care eu le-am cautat in Bugster, si decizia a mers intr-acolo deoarece imi placea mai mult design-ul Bugster-ului, si posibilitatea de a il customiza (o chestiune pur subiectiva ce nu cred ca are sesns sa fie dezbatuta).

acum tehnologia din spate este foarte diferita. La Bugster avem profilare si volumetrie prin doua circuite separate, profilarea fiind una ‘mecanica’ in grup, in timp de la Rocket toata distractia sta in pompa smechera. Asta e motivul pentru care Rocket permite si teproducerea unui profil de presiune. Suna bine, arata bine, sa-l stapanesti sanatos. 

Eu recunosc ca dupa 9 luni de Bugster, si doi ani de Bianca inainte de asta, si un an de Sage Barista Pro inainte de aia, abia, am reusit sa inteleg cum se poate folisi cu adevarat profilarea, si ce beneficii aduce. Cu gustarea cafelei pe oriunde e specialty (asta imi place mie, light roast, floral, fructat, usor nebun) am identificat ce cauta paleta mea si cu Bugster am inteles ce imi poate oferi profilarea. Amuzant este ca o perioada lunga am mers doar pe volumetrie, si fix asta m-a facut cand m-am reintors la shot manual sa vad cata libertate imi da, atat sa potentez cat si sa corectez extractiile.

sa-l stapanesti sanatos, e un espressor magnific.

Cat despre rasnita, sunt curios cum de ai luat decizia asta. Iti inteleg plangerile legate de Honne, si nu le contrazic aici. Dar mi se pare un mare downgrade sa mergi pe rasnita on demand de cafenea precum Fausto in loc sa iei ceva nisat de home cu single-dosing (Niche, Lagom, DF64). 

Personal, si e doar parerea mea si sper sa nu existe vreo animozitate, mi se pare pacat de espressor pairing-ul usor nefericit cu rasnita. Asta este strict parerea mea cu experienta mea limitata, nu zic ca am dreptate. Care a fost argumentatia ta? Cum de ai mers pe aceasta cale?

Reply
In primul rand multumesc pentru postare ! As dori cat mai multe postari de acest gen . Faptul ca nu suntem de acord pe forum in anumite privinte , desigur la modul general , nu inseama ca suntem dusmani sau avem ceva de impartit .
Iar expunerea decenta si argumentata a unor idei diferite sau chiar contrare , este tot ce imi doresc , doar asa putem evolua cu totii .

Desi poate nu pare  Smile , eu analizez foarte mult deciziile pe care le iau .
Am citit de mai multe ori tot topicul ''ALEGERE ESPRESSOR FIABIL'' .

Cateva concluzii intelese de acolo :

1) Vreau espressorul care rezista 20 de ani - nu exista , toate au problemele lor .
2) Vreau cea mai simpla constructie dar sa fac de toate cu el - nu se poate si cu...si cu... Smile .
3) Ca sa imi formez opinii clare despre ce si cum , am cateva alternative , ori merg la toate prezentarile posibile&evenimente , ori prin restaurante&cafenele , ori merg in cercuri de prieteni pasionati , ori imi iau o masina capabila ''cu de toate'' si experimentez singur , totul e pe experiente...din vorbe nu ai cum sa inveti iar ce ii place unuia...nu place altuia .
Pentru primele doua nu am timp , in cercul meu de prieteni exista automate de fite...cu brand si ''sclipici'' , deci alta varianta nu am avut .
4) Toti membrii cu experienta majora de pe topic au recomandat masina cu profilare si apoi ''experimentati...experimentati...experimentati Smile '' .
Asa am ajuns la ROCKET !

''Eu recunosc ca dupa 9 luni de Bugster, si doi ani de Bianca inainte de asta, si un an de Sage Barista Pro inainte de aia, abia, am reusit sa inteleg cum se poate folosi cu adevarat profilarea, si ce beneficii aduce.''

Foarte corecta afirmatia ! E foarte complicata utilizarea unui aparat nou , mai ales cu multe functii , exista un proces de invatare frumos dar lung , anevoios , care incepe si cu experimente mai nereusite...dupa ce ti se parea ca le stii pe toate  Smile . Poate inteleg si alti colegi de ce nu ma bag in discutii tehnice si sa explic eu ''chestii profesionale'' despre cum se lucreaza cu NINE ONE . Pai mie nu imi place sa vorbesc despre ce NU STIU !
Am aparat nou , rasnita noua , dpmdv ar fi total nerecomandat sa folosesc si alte tipuri de cafele , deja numarul necunoscutelor ar creste exponential . Prefer sa fac comparatii cu ce stiu .

La nivel de rasnita , cel putin pe moment , eu nu sunt de aceeasi parere , sunt foarte multumit , asta nu inseamna ca pe viitor nu o sa am verticalitatea sa recunosc daca se va dovedi un downgrade .
Face parte tot din ''experimentare'' , vreau eu personal sa ma conving , pentru mine nu sunt suficiente experientele altora mai ales ca nimeni nu e de acord cu nimeni Smile . Honne a ramas pe blat , ramane in functiune , nu pleaca nicaieri . E doar mai ascuns putin vizual pentru musafiri  Smile ! Ma gandeam sa deschid topic si cu rasnita , dar ma mai gandesc , nu stiu daca merita ''riscul'' receptionarii unor postari nesolicitate .

PS - Am deschis acest topic , considerand faptul ca informatiile , chiar fara pretentii de profesionism sunt un plus fata de 0 . Am si mentionat asta inca din prima postare !

Reply
Salut. Acum ca il ai de ceva vreme, cum e sa traiesti cu el in casa ? Se incinge ca o soba ? Ai mai gasit lucruri mai putin placute la el ? Also, cum il folosesti cel mai mult ? Manual sau pe un profil salvat. Multumesc

Reply
De obicei tacerea e un raspuns serios !
Aparatul este absolut senzational , singurul lucru pe care il doresc e sa tina cat mai mult !
Nu se incinge deloc , nu e ca Expobarul , pe laterale...spate...panoul fata e caldut , pe tava de sus se poate tine mana , doar pe partea de grup e fierbinte .
Super silentios , se aude doar un bazait , nu vibreaza absolut deloc .
Nu mai folosesc programele automate , am diversificat numarul de tipuri de cafea si actionez in functie de gradul de macinatura .
De fapt nu prea mai am loc la el , sotia e mega incantata de cuplul rasnita/espressor si se ofera ea mai tot timpul  Smile ! Eu sunt responsabil mai mult de prajire !

Reply
Multumesc de raspuns.. si eu sunt pe punctul de a face un order si, ca sa nu fac impulse buying, las o saptamana sa treaca.
Dar cred ca nu scap :)

Reply
Daca ai bugetul , ia si rasnita ! Face si ultimul banut ! La fel singura problema e testul timpului...sper sa il treaca cu brio !

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)