Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Salut,
Avem in comunitate colegi care si_au achizitionat Espressorul de la Meraki? Daca da, oare poate sa dea un feedback, cum e cu el? Daca au intampinat probleme?
Eu sunt din Cluj, daca sunt colegi care au espressorul in Cluj si vor sa facem un test, sunt onorat sa zic da.
Intentionez sa il achizionez, da inca stau pe ganduri legat atat financiar, dar mai mult am dubii legat de fiabilitatea in timp.
Multumesc si spor la cafelutza! :)
Essenza Modena | F74 Navigator MHW-3Bomber | Barbro Equilibrium
EX: Lelit PL41TEM | Sette 270
Espressoman infocat
Bucuresti
(25-05-2025, 20:26)AdrianArdelean Wrote: Salut,
Avem in comunitate colegi care si_au achizitionat Espressorul de la Meraki? Daca da, oare poate sa dea un feedback, cum e cu el? Daca au intampinat probleme?
Eu sunt din Cluj, daca sunt colegi care au espressorul in Cluj si vor sa facem un test, sunt onorat sa zic da.
Intentionez sa il achizionez, da inca stau pe ganduri legat atat financiar, dar mai mult am dubii legat de fiabilitatea in timp.
Ia in consideratie si servisarea lui avand in vedere materialele din care este facut. In plus nu este indicat sa ai rasnita acolo unde o zona de caldura(boiler/thermoblock). Poate este bine izolat, poate nu. In plus rasnita...nu este ideala pentru espresso cel putin din datele ei. In functie de buget poti arunca o privire si la Ascaso
sau la Decent.
Kafatek Monolith Flat Max 2, Kopi Deva-SSP HU, ECM Classika PID, prajitor-Kaleido Sniper M2S Pro,etc.
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
(26-05-2025, 22:52)cristian88 Wrote: (25-05-2025, 20:26)AdrianArdelean Wrote: Salut,
Ia in consideratie si servisarea lui avand in vedere materialele din care este facut. In plus nu este indicat sa ai rasnita acolo unde o zona de caldura(boiler/thermoblock). Poate este bine izolat, poate nu. In plus rasnita...nu este ideala pentru espresso cel putin din datele ei. In functie de buget poti arunca o privire si la Ascaso
sau la Decent.
Salut Cristian,
In primul rand vreau sa iti multumesc pentru feedback :).
In al doilea rand, legat de partea de servisare, Espressorul l_as cumpara de la TasteCrafters, ei sunt partener cu Meraki pe Romania si ei s_ar ocupa de servisare.
Mai cercetez si o sa iau o decizie.
Multumesc si spor in ceea ce faci! :)
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Eu in imagini vad rasnita separata de corpul central... si oricum nu te forteaza nimeni sa tii in ea stoc de boabe, poti rasni single dose.
Problema cea mare care o vad eu la superautomatele astea este ca au prea multe puncte in care pot sa pice... si sincer nu pun baza pe vreo servisare locala, tot la inlocuire masina integral se ajunge, iar dupa ce trece garantia esti la mila ... universului.
Sau a unui mic geniu care sa inteleaga ce e in interior si sa inlocuiasca electronica cu un gaggiuino sau solutie dezvoltata custom, caz in care se duce tot aspectul cu care ai fost vrajit.
Sincer nu prea inteleg firmele locale care risca sa importe astfel de noutati scoase de startup-uri cu experienta incerta si fara istoric, doar pe baza de entuziasm si cool/bling factor.
Espressoman infocat
Bucuresti
28-05-2025, 00:00
(Edited 28-05-2025, 00:03 by cristian88.)
Chiar si un "inginer" ce are un laborator secret la subsolul locuintei poate observa fara ajutorul unui observator astronomic faptul ca rasnita face corp comun cu zona de pregatire a cafelei. Aici este un tip care il si demonteaza, poate asa iti faci o parere mai informata:
https://www.youtube.com/watch?v=GB0kwG9waTk&ab_channel=Tom%27sCoffeeCorner La minutul 11.48 arata faptul ca boilarul este jos chiar in zona unde in stanga este rasnita.
Pro și Contra: Pro: Compact și complet echipat la acest preț. Ușor de folosit pentru începători.
Contra: Nu poți folosi o râșniță externă fără să sacrifici spațiu. Dacă vrei o granulație diferită, vei fi nevoit să achizitioneti alta rasnita care va ocupa si ea spatiu.
Dacă decizi să-l achiziționezi, comunitatea noastră ar aprecia un review detaliat din partea ta.
Kafatek Monolith Flat Max 2, Kopi Deva-SSP HU, ECM Classika PID, prajitor-Kaleido Sniper M2S Pro,etc.
Espressoman Administrator
Bucuresti
Eu zic sa asteptam sa il vedem fizic mai intai. E adevarat ca s-a inceput ofensiva si pe espressoare din partea chinezilor dar trebuie tratat cu mare atentie fiecare model in parte. Inteleg de la Razvan de la Dropshot ca in doua saptamani aprox le sosesc vreo 3 modele noi si va face un minieveniment cu espressomanii ca sa le desfacem "pe viu". E Meraki acesta, mai este Primus de la WPM (un Fellow Series 1 mai complex) si Essenza (creatorul Belleza). Entuziasmul e mare, mai ales cu Meraki si Primus dar hai sa le vedem si live nu doar in poze sau prin clipurile youtube, inainte de a ne arunca cu capul inainte.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
29-05-2025, 09:01
(Edited 29-05-2025, 09:19 by AdrianArdelean.)
Multumesc pentru parerea voastra. Apreciez sfaturile vostre si ideea sa fiu/fim rabdatori in ciuda imboldului de a face o comanda.
Astept si eu pareri la cald de la eveniment!
Espressoman infocat
CLUJ-NAPOCA
Azi mi-a aparut si mie WPM Primus in feed-ul de YT. Pare ce trebuie masinaria & am vazut c-au si distribuitor pe UE deci poate-ar fi ceva mai ok si la capitolul garantie.
Rancilio Silvia V3 (PID, Dimmer, barometru), Eureka Specialita, Bezzera BB005, Brewista Smart Scale 2
Espressoman infocat
Bucuresti
Ceva updates vizavi de Meraki? L-a comandat cineva? Avem ceva experienta locala cu aparatul? Ma gandesc ca ar fi o varianta pentru birou, care ar putea fi folosit si mai usor de non-initiati in ale espresso-ului. Ce parere aveti?
Dalla Corte Studio + Mahlkoenig E65W GBS
Craiova
02-04-2026, 15:45
(Edited 02-04-2026, 15:49 by renatoa.)
(28-05-2025, 12:12)Lyvyoo Wrote: ...Inteleg de la Razvan de la Dropshot ca in doua saptamani aprox le sosesc vreo 3 modele noi si va face un minieveniment cu espressomanii ca sa le desfacem "pe viu". E Meraki acesta, mai este Primus de la WPM ...
E aproape un an de atunci, si... WPM Primus pare ca a luat toata crema... discutiilor.
Meraki au scos un Gen2, asta nu prea inspira incredere, imi suna ca primul model a fost mult prea limitat sau cu probleme ascunse...
Orice discutie ar trebui sa inceapa cu... spune-mi de unde il iei ca sa iti spun ce suport local (nu) vei avea...
Espressoman infocat
Constanța
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.
Bucuresti
Nici n-am bagat de seama ca a aparut V2. Totusi, chiar si cu reducerea de forum aplicata vine 9100 lei, nu e neaparat accesibil pentru un espressor cu rasnita incorporata, probabil de aceea nu prea a fost discutat aici in topic... Poate ne spun cei de la @
TastecraftersTm ce au adus nou cei de la Meraki in materie de rasnita, caci acolo stiam ca e marea schimbare pe V2. Intr-o configuratie office l-as vedea si eu cel mai bine.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Constanța
Cineva a făcut comandă deja
Când am postat mai sus era pe stoc, acum e doar la comanda
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.
Espressoman infocat
Bucuresti
02-04-2026, 16:35
(Edited 02-04-2026, 16:35 by TastecraftersTm.)
Salutare tuturor,
In acest moment nu am primit inca noul model Meraki Gen2. Avem pregatit un lot generos, care va fi expediat catre noi in perioada urmatoare.
Referitor la imbunatatirile aduse fata de modelul precedent, va atasez lista completa, dintre care cel mai important aport este adus rasnitei.
1. Upgrade rasnita: 45 setări
Ce s-a schimbat: Gama a fost extinsă de la 30 la 45 de trepte (5 mai fine, 10 mai grosiere).
Beneficiu: Permite măcinare pentru espresso, Pour-Over sau cafea la filtru; setări fine pentru boabe light roast sau shot-uri experimentale.
2. Grup optimizat: blocare silențioasă
Ce s-a schimbat: Mecanism reproiectat, eliminând fricțiunea metal pe metal.
Beneficiu: Blocare lină și silențioasă, cu senzație premium.
3. Compatibilitate E61
Ce s-a schimbat: Grup compatibil standard E61.
Beneficiu: Permite folosirea oricărui portafiltru E61.
4. Extracție uniformă
Ce s-a schimbat: Shower screen complet reproiectat.
Beneficiu: Distribuție uniformă a apei, extracție echilibrată și gust constant.
Espressoman infocat
Bucuresti
03-04-2026, 11:38
(Edited 03-04-2026, 11:43 by dal3x.)
Multumim de update! @
TastecraftersTm mai ramane valabil un minieveniment in care sa le putem testa? Deja Gen2 devine f interesant :)
O aproximare mai buna vizavi de momentul in care le veti primi pe stoc? 1 sapt, 1 luna, etc?
In continuare, sunt super curios de experienta reala a cuiva cu aparatul, chiar si Gen1. Pana acum am vazut doar review-uri online si pare ca, cel putin din perspectiva teoretica, e calea cea mai rapida de la un automat de birou la un espresso de o calitate sensibil peste medie.
Espressoman infocat
Bucuresti
(03-04-2026, 11:38)dal3x Wrote: Multumim de update! @TastecraftersTm mai ramane valabil un minieveniment in care sa le putem testa? Deja Gen2 devine f interesant :)
O aproximare mai buna vizavi de momentul in care le veti primi pe stoc? 1 sapt, 1 luna, etc?
In continuare, sunt super curios de experienta reala a cuiva cu aparatul, chiar si Gen1. Pana acum am vazut doar review-uri online si pare ca, cel putin din perspectiva teoretica, e calea cea mai rapida de la un automat de birou la un espresso de o calitate sensibil peste medie.
Salutare!
Minieventul ramane in continuare o optiune, insa va trebui sa stabilim impreuna cu Liviu o data potrivita pentru organizare.
In ceea ce priveste termenul de livrare, acesta este de aproximativ 2 luni. Colegul nostru Catalin va poate oferi mai multe informatii.
Referitor la Meraki Gen1, a fost comercializat un lot destul de mare, iar din feedbackul primit pana acum de la clienti, espressorul are un comportament foarte bun, atat din punct de vedere tehnic, cat si in ceea ce priveste extractia cafelei.
Asteptam, bineinteles, si opiniile voastre aici pe forum.
Bucuresti
Dupa sarbatori ne gandim la ceva, poate impreuna cu Primus atunci cand ii va veni si ultimul update legat de debit, rasnita noua de la WPM etc. Adica sa putem testa mai multe nu doar un singur espressor.
Craiova
03-04-2026, 15:36
(Edited 03-04-2026, 15:38 by renatoa.)
Mi se pare ciudat exagerat de optimistic feedback-ul primit pentru Gen1, cand citesc lista de probleme care s-au rezolvat, care sunt caracteristice unui prototip experimental, nu un produs care era cazul sa ajunga pe piata.
Poate cel mult ca un proiect KS, la care mai ai niste scuze... crowdfunding is not shopping...
E bine ca a existat aceasta deschidere, sper ca cei din Tm sa nu o regrete, dar eu vad in acest val de masini noi tot ADN-ul proiectelor open source in care sunt afundat de cativa ani buni, adica: test on your own risk.
Astea nu sunt masini sa te plangi la service ca nu ai stiut ca... nu poti sa deschizi PF-ul catre stanga... si reprezentantul de vanzari sa se faca pres in fata ta.
Ori accepti riscul ca anumite lipsuri vor necesita un pic de ciocaneala pentru indreptat erori de design care apar prea tarziu ca sa mai poti returna masina, ori... mai bine nu te bagi...
Cele traditionale nu degeaba inspira incredere, pe langa polish-ul impecabil... ca au rezistat ani buni pe piata fara sa crape... chiar daca unele prezinta niste erori de design asa de flagrante incat... beep, censored
Espressoman infocat
Bucuresti
O imbunatatire care vine cu o generatie noua nu inseamna automat ca prima avea niste probleme. Nu cred ca Lelit Bianca V1 a fost cu probleme, apoi V2 a avut mai putine, iar V3 e perfecta.
Intotdeauna e loc de mai bine si e imbucurator (din perspectiva mea) ca feedback-ul pt Gen 1 a fost bun, pentru un aparat care usureaza accesul catre o cafea mai buna, pentru publicul larg.
@
Lyvyoo asteptam vesti cu timing-ul :) Multumim!
Espressoman infocat
Timisoara
06-04-2026, 13:13
(Edited 06-04-2026, 13:14 by edri.)
Din moment ce se rasneste in espressor, pe langa limitarile rasnitei chiar si asa upgradata mai sunt si resturile de cafea care raman inerent pe langa circuitele de apa fierbinte. Nu cred ca e in stare sa rasneasca cum trebuie cafele de mare densitate, spalate, prajite light, de exemplu.
Cand m-am inscis pe forum trebuia sa citesc niste articole in care tin minte ca echipamentele astea care si centreaza si dau cu capul nu intrau in categoria espressoarelor. Acum se pare ca s-au imbunatatit marketingul si echipamentele, sau numai unul dintre aceste aspecte?
Cafea mai buna poate, dar la limita de jos a cafelelor de specialitate, posibil sa fie foarte bun la birou, unde oamenii nu trebuie sa savureze ci sa fie energizati pentru a munci mai cu spor, ca doar de aia s-a inventat espresso.
Espressoman infocat
Pitesti
Asta nu centreaza si da cu capul. Doar ca are si rasnita si espresorul in acelasi corp, a nu se confunda cu cele automate, unde apesi un buton si atat. In rest e nevoie de acelasi input al utilizatorului.
ECM Puristika, DF64 SSP MP, DF64V SSP HU. Aeropress+Timemore C3
Craiova
Din lista de mai sus, punctele 4 si 5 sunt inadmisibile in zilele noastre.
Pentru cine nu e prieten cu istoria, ii reamintesc ca grupul E61, inventat in 1961, a fost initial protejat prin patent timp de 30 ani, mai mult nu au putut sa mai traga de el, patentele tehnice normale expira dupa 20 ani, asa ca din 1991 s-a dat la liber si a aparut puzderia de italiene clone E61.
Asta inseamna ca toate desenele tehnice de executie al unui grup E61 sunt la liber de ... 35 ani !
Sa mai bajbai dupa atata timp in executia unui program pe o masina CNC mi se pare cel putin ciudat. Mai ales in tara al carui prim renume este de copiator universal...
Nu mai zic de faptul ca in China lucrurile se desfasoara complet diferit de cum cum concepem noi viata.
Orice tehnologie provenita din vest este intai trecuta printr-o comisie de investigare/evaluare/aprobare, care in final o repartizeaza spre executie unei fabrici sau cerc restrans de fabrici specializate in domeniul respectiv.
De acolo subansamblul respectiv il comanzi dumneata pentru proiectul tau particular, si el aprobat la randul lui de alta comisie, aprobare obtinuta in momentul cand ai primit permisia de relocare in zona de productie Shenzen, un fel de parc industrial un pic mai mare decat judetul Ilfov, unde sunt majoritatea firmelor de tip startup din China.
Ca sa nu urmezi protocolul acesta standard si sa intentionezi sa faci un grup custom, deja trebuie sa explici undeva de ca ai lua o asemenea decizie...
De incurcat sita de dus iarasi ce sa mai comentez... sunt cel putin o duzina de membri de top aici care ar stii sa aleaga din prima una optimala.
O gramada de indicii care denota amatorism... din pacate nu ajunge entuziasm si look de luat ochii, mai trebuie sa iti si faci putin temele. Nu dumneata, chinezii.